Hayat sizce güzel mi?

Dünya gitgide kötü bir yer oluyor evet bence de. Ama iyiye giden şeyler de var. Hayatımın cidden pek bir esprisi yok maddi olarak çok sıkıntı çekmiyorum çok şükür ve sağlığım yerinde çok şükür büyük dertlerim yok. Bu yüzden mutluyum yani neşeliyim ve çoğu zaman iyi hissediyorum tabi bunalimlar yasadigim da cok oluyor. İyi veya kötü hissetmenin hormonel olduğuna ve antidepresan gibi ilaçlarla sporla terapiye hobilerle eş dostla ve bunun gibi şeylerle gayet degistirilebilecegine inanıyorum. Dünyada ters giden şeylere kafayı takmak çok da bir işe yaramıyor anlam diye bir şey yok insanı doğası gereği mutlu eden şeyler belli bence, bu konuda bir sürü çalışma var, yale üniversitesinin science of wellbeing dersi vardı ücretsiz onu almıştım. Doğa, spor, müzik, insanın güçlü yanlarını kullanmasi, anlamlı ilişkiler kurmak, iyi biseyler yapmış gibi hissetmek, biseyler öğrenmek, mindfullness filan bunlar insanın mutluluk hormonlarını dengeleyen şeyler. Eroin bağımlılarindan temiz kalabilen kişileri de kurtaran işte sıkı bir sosyal çevre, sevgi dolu ilişkiler, çok sevdikleri bi işi yapmaları filan. Evet çoğumuz varoluşsal bir sancı yaşıyoruz dejenere olan şeylerin yasını tutuyoruz çirkinleşen şehirlerin sömürülen emeğin doğanın korkunç sosyal yapının filan insan tabi mutsuz olur. Ama yani mutsuz olduğumuz zamanlarda sadece yitip giden hayata ölümlü oluşumuza ve etrafımızdaki çirkinliklere uzulmemizin etkisi yok bence. Cidden bu yukarıdaki mutluluk hormonlarının da etkisi var. Sadece düşünsel ve dıştan gelen bir süreç değil. Azıcık yürüyüş yapınca iki muhabbet edince bi sergiye gidince insanın modu değişiyor yani. Yüzeysel de olsa yorumum bu.

Kanka sana tavsiyem de şu:
  • haberlere biraz ara ver
  • balkonunda çiçek yetiştir veya seramik yap
  • Bikac tane kız arkadaş edin ama aranızda kıskançlık rekabet cikar iliskisi olmasın hani full geyik yapın film izleyin aktivite yapın biraz gülün eğlenin yani.
  • Bi tane gönüllü is bul mesela koy koy dolaş kütüphane yap hem yeni tiplerle tanışırsın hoşuna gider
  • Bi tane kedi sahiplen onu okşa
  • Tarihe merak sal ama mesela 1. Veya 2. Dünya Savaşı dönemi değil atıyorum 1920ler veya 1900lerin başı kafan dağılır
  • Her gün güzel bu güzergah seçip yürüyüş yap
  • evde yemek yap
  • günlük tut meditasyona başla

Yemin ederim bunları yapsan var ya çiçek gibi olur kafan. Ben yapamıyorum her zaman ondan biraz mutsuzum.

Konunun başı hayatın çok da güzel olmadığından başlayıp sonu insanların çocuk doğurmasına nasıl geldi anlamadım.
Şu an için hayatta başkalarının çocuk yapmasından daha çok takılacak meseleler (ekonomi, işsizlik, savaşlar, kadın erkek ilişkileri) varken bir tek çocuk doğurmak konusuna takılmanız bu konuda bir takıntınız olduğunu gösterir.
Zira insanoğlu binlerce yıldır ürüyor. Savaşlar olmuş, kıtlıklar olmuş yine de üremiş yani bu dünyaya çocuk getirmek yeni bir mesele değil. Bence dünya hiçbir zaman tam anlamıyla "çocuk doğurmak için iyi" de olmadı, çok değil 100-200 sene öncesi dünyada çoğu yerde uzun süren savaşlar salgın hastalıklar varmış o zamanlara göre daha sakin bir zaman diliminde yaşıyoruz.

Bir şeylere bu kadar öfke dolu olmak ve keskin konuşmak bence sevgi eksikliği hissetmenizden diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Ferhans muhtemelen benden genç güzel ve aşk hayatı benden daha hareketli bi insansın. Muhtemelen bir gün benim hayatıma uyansan aynaya bakar soyle bi etrafına bakar depresyona girersin. Ama ben senin yorumlarını okuyunca içim kararıyor hiç senin yerinde olmak istemezdim. Bunu asla nispet yapmak için demiyorum. Aksine umarım çok mutlu olursun cidden. Bence senin hayatında güzel ilişkilerin eksik. Yani insanları pek sevmiyorsun veya hiçbir şeyi tam da sevmiyorsun gibi geliyo kanka. İnsan bu şekilde bi yalnızlıkla tabi ki mutsuz olur. Hayat paylaştıkça güzel. Yani cidden kimseye iyi niyetle ve onun iyi taraflarını görüp anlaşmak ve ilişki kurmak için bakmıyorsun gibi bi izlenim ediniyorum senden. Herkese haset ediyorsun milleti kiyasliyorsun kendini üstün görüyorsun gibi duruyor burdan. Sen onlara kıskanç ve kötü niyetli yaklaşırsan onlar da sana öyle yaklaşır. Sen onlara sevecen ve samimi bir merakla yaklaşırsan onlar da sana ayni yaklasir ve daha az yalnız olursun yani. Saf ol keriz gibi ol demiyorum tabi ama. Bu kadar kötümser olmana çok da gerek yok sanki yani. Yani sen benim etrafımda bir arkadaş olsan biz seni pazar kahvaltısına davet etmezdik. Hani bizimle pazar kahvaltısı muhteşem bir deneyim kaçırmakla çok geri kalırdın demiyorum ama böyle böyle insan oyalaniyor havası değişiyor. Neden etrafındaki herkesi bu kadar kucumsuyorsun ki? Herkes mi salak? Herkes mi senden aşağı? Acaba insanlara biraz şans mı versen?

Dünya gitgide kötü bir yer oluyor evet bence de. Ama iyiye giden şeyler de var. Hayatımın cidden pek bir esprisi yok maddi olarak çok sıkıntı çekmiyorum çok şükür ve sağlığım yerinde çok şükür büyük dertlerim yok. Bu yüzden mutluyum yani neşeliyim ve çoğu zaman iyi hissediyorum tabi bunalimlar yasadigim da cok oluyor. İyi veya kötü hissetmenin hormonel olduğuna ve antidepresan gibi ilaçlarla sporla terapiye hobilerle eş dostla ve bunun gibi şeylerle gayet degistirilebilecegine inanıyorum. Dünyada ters giden şeylere kafayı takmak çok da bir işe yaramıyor anlam diye bir şey yok insanı doğası gereği mutlu eden şeyler belli bence, bu konuda bir sürü çalışma var, yale üniversitesinin science of wellbeing dersi vardı ücretsiz onu almıştım. Doğa, spor, müzik, insanın güçlü yanlarını kullanmasi, anlamlı ilişkiler kurmak, iyi biseyler yapmış gibi hissetmek, biseyler öğrenmek, mindfullness filan bunlar insanın mutluluk hormonlarını dengeleyen şeyler. Eroin bağımlılarindan temiz kalabilen kişileri de kurtaran işte sıkı bir sosyal çevre, sevgi dolu ilişkiler, çok sevdikleri bi işi yapmaları filan. Evet çoğumuz varoluşsal bir sancı yaşıyoruz dejenere olan şeylerin yasını tutuyoruz çirkinleşen şehirlerin sömürülen emeğin doğanın korkunç sosyal yapının filan insan tabi mutsuz olur. Ama yani mutsuz olduğumuz zamanlarda sadece yitip giden hayata ölümlü oluşumuza ve etrafımızdaki çirkinliklere uzulmemizin etkisi yok bence. Cidden bu yukarıdaki mutluluk hormonlarının da etkisi var. Sadece düşünsel ve dıştan gelen bir süreç değil. Azıcık yürüyüş yapınca iki muhabbet edince bi sergiye gidince insanın modu değişiyor yani. Yüzeysel de olsa yorumum bu.
Çok uğramışsın birden çok yorum yazmışsın çok teşekkür ederim.çok da güzel.

Ferhans aslında aptal biri değil minvalinde yazdığım yoruma kahkaha atan hanımlar bende şimdi oturup kahkaha attım sayenizde.

Yahu profesör ilan etmedim,olağanüstü zeki de demedim. Sadece sandığınız gibi “kıskanç”” negatif “,”havai” indirgeyecek kadar basit bir vaka değil.

Bilerek bilinçli delirtiyor bizi. Neyi ne için yaptığı,yazdığını çok iyi biliyor bilerek gelecek tepkileri yorumları da az çok tahmin ederek yapıyor bu da onun bir adım önde olduğunu gösterir. Ki istediğini de veriyoruz yalan mı.

Salak biri değil.Salağa yatmak da deliye vurmak da zeka gerektirir.

Çocuk konusuna sanırım aslında dünyaya gelmek istemediğiniz için değinmişsiniz. İlaç kullandığınızı yazmışsınız ama terapi de alıyor musunuz? Bazı günler berbat geçse de bazen güneş o kadar güzel doğuyor ki hayat ne güzel iyi ki varım diyorum.

sadece ferhans için değil burayı okuyan herkes için yazıyorum bu yorumu
haber izlemekten mümkün olduğunca uzak durmak insan ruh haline ciddi katkı sağlıyor
gündem çok iç açıcı olmadığı için ben ne zaman twittera girsem mesela modum düşüyor
mutluysam bile mutsuz oluyorum
benim o haberlere bakmamla veya tepki göstermemle insanların kötülükleri bitmeyecek
haber izlemek sadece sinir bozuyor yani .

Güzel güzel bir soru sorulmuş verilen cevabın sığlığına bak.haklısın yiyip içip, yuvarlanan taş gibi yaşamak daha üstün bir özellik.
Sorun güzel yada mantıklı değil hatta bunu sorma hakkın bile yok
Senin ne gibi bir üstünlüğün var biz yıllardır göremedik söyler misin bize, nasıl bir sen olduğunu hayal ediyorsun çarpık aklında?
Madem çok ulvi bir kişiliksin üstün özelliklerin var insanların çoğalmalarına bile laf edecek hakka sahipsin, sığ değilsin yiyip içip çiftleşip yuvarlanan taş gibi yaşamıyorsun kendin için de bir faydan olsun çok değil biraz mutlu ol mesela, hayatını senin fikrin senin doğrun olmadan kendi tercih ve iradeleriyle yaşayan insanlara ışık filan olmaya kalkacağına kendini aydınlatsana, kendine hayrın yok kendine. Kendi kendine havalara giriyorsun az bir kendinin farkına var ya

Sorun güzel yada mantıklı değil hatta bunu sorma hakkın bile yok
Senin ne gibi bir üstünlüğün var biz yıllardır göremedik söyler misin bize, nasıl bir sen olduğunu hayal ediyorsun çarpık aklında?
Madem çok ulvi bir kişiliksin üstün özelliklerin var insanların çoğalmalarına bile laf edecek hakka sahipsin, sığ değilsin yiyip içip çiftleşip yuvarlanan taş gibi yaşamıyorsun kendin için de bir faydan olsun çok değil biraz mutlu ol mesela, hayatını senin fikrin senin doğrun olmadan kendi tercih ve iradeleriyle yaşayan insanlara ışık filan olmaya kalkacağına kendini aydınlatsana, kendine hayrın yok kendine. Kendi kendine havalara giriyorsun az bir kendinin farkına var ya
Bu ne öfke bu ne celal kardeşim.üstün olduğumu ima eden en ufak birşey yazmamışım.sorgulamak ne zaman suç oldu? evet hâlâ daha güzel bir konu olduğunu düşünüyorum.hakaretler sıralayacağına yazmasaydın madem o zaman.gayet de güzel upuzun mesajlar yazılmış.demek ki gereksiz ve saçma bir konu değilmiş.bu arada evet nerede çok çocuk doğuran kadın var o kişiler kültürsüz ve eğitimsiz kişiler oluyor. Bunu da inkar edemeyeceksiniz heralde.bir ülke ne kadar gelişmemişse kadın başı çocuk sayısı o kadar fazladır.evet düşüncelerim gelişmiş bir zihniyet ürünüdür bu yönüyle.dünyanın en gelişmiş ülkelerinde çocuk sayısı aşırı azdır.yani benim gibi düşünen insanlar yaşar.canim cicim yaparak hangi sorun çözülmüş yani.ben bu dünyaya katkı sağlamadıysam sen ve büyük ihtimal çocukların da sağlamayacak o zaman.

Son düzenleme:
Ferhans aslında aptal biri değil minvalinde yazdığım yoruma kahkaha atan hanımlar bende şimdi oturup kahkaha attım sayenizde.

Yahu profesör ilan etmedim,olağanüstü zeki de demedim. Sadece sandığınız gibi “kıskanç”” negatif “,”havai” indirgeyecek kadar basit bir vaka değil.

Bilerek bilinçli delirtiyor bizi. Neyi ne için yaptığı,yazdığını çok iyi biliyor bilerek gelecek tepkileri yorumları da az çok tahmin ederek yapıyor bu da onun bir adım önde olduğunu gösterir. Ki istediğini de veriyoruz yalan mı.

Deliye vurmak tehlikeli bir zeka gerektirmiyor. 😀
Yaptigi şeyleri bir çok kişi yapabilir. Hiç bir şey bilmeyen bile şu forumda biraz takilsa neyin tepki çekecegini ezberler artik. Yillarca farkedilmeden forumda fake hikaye yazanlar çikti ve daha başarili olanlar vardi.

Birilerine saç baş yoldurmak istesem ilk 3 konu fikri kafamda belirir. Ama yapip ne yapayim bana zevk vermez.
Ferhansa zevk veriyosa bu zeka fişkirmasindan kaynakli degil, baska bir durum. 🙄

Sanane denilecek yer mi burası.ona sanane buna sanane. eee niye var bu site o zaman.amacı ne? O kadarr güzel o kadar nokta atışı yapan güzel yorumlar yazdı ki bazı arkadaşlar sizin gibi sığ insanları tölere edebiliyorum en azından.anlayan anlıyor yani derdimi, kafamdakiler.herkes çirkef teyze kapasitesinde kalıp kıskanıyorsun kızım demiyor Allah'tan.bir kişinin kendine değer verdiğini ima etmesi sizi rahatsız ediyorsa sizde de bir problem var demek ki.kendimize değer vemememiz mi gerekiyor yani.
Milletin doğurmasından, doğuramadığında bunun için çabalamasından sana ne?
Güzel yorum yaptı nokta atışı yaptı dediğin bir kişi var oda senin doğuramama sancısı değilde varoluş sancısı çektiğini sanıyor
Sen benim sığ olduğumu düşünüyorsun ben de senin hazımsız hasta bir sapık olduğunu düşünüyorum, burada ben de seni tolere ediyorum ama umarım günlük hayatımda karşıma çıkmazsın
Bunca insanız sadece senin kendine değer verdiğini zannetmenin sebebi ne? Örneğin ben kendime o kadar değer veriyorum ki kimsenin üremesi üreyememesi umrumda değil, bana ne yani, kendime değer verdiğim için haddimi biliyorum insanların tercihlerine duygularına hayatlarına saygı duyuyorum hadsizlik yapmayı kendime yakıştırmayacak kadar değerliyim . Kimsenin aydınlatmasına ihtiyaç duymayacak kadar, çocuk doğururken kimseye sormayacak kadar değerliyim. Kimseye neden doğurduğumun hesabı vermeyecek kadar değerliyim.
Kim sana kendine değer vermemen lazım dedi? Kafanda kurup kurup olmayan şeylere cevap veriyorsun. İnsanlar doğurmayınca sen daha mı değerli olacaksın? Senin değerini birilerinin doğurup doğurmaması mı belirliyor?
Hasta olduğunu biliyorum da git gide saçmalama seviyen artıyor bunun da farkına var

Kız çocuklarını ve turuncu kedileri görünce gözlerim doluyor. Hayat yaşamaya değer belki de diyorum. Evet türcüyüm.

Gece yastığa başımı koyduğumda varoluş sancıları başlıyor. Bu ülkede doğmak istemezdim. Seçme şansım olsaydı var olmak istemezdim.

Hayattan zerre zevk almıyorum.

Bencilce zevklerim,hormonlarım, üreme dürtüm, sevilme arzum için anne olmak istiyorum.

@MissCherryBlossom yorumlarına katılmakla beraber ben de ferhansın aslında akıllı ve zeki olduğuna inananlardanım.

Ona kızanlar kışkırtıcı yorumlarına sinirlendikleri için ferhansa sadece yüzeysel bakıyorlar ferhansın da istediği bu zaten.
Bilerek yapılan delilikler yazılan yazılar şunu şunu şuraya yazsam alacağım tepki şu olur diye zaten kafasında kurup bilinçli yapıyor amacına da ulaşıyor.

Ferhans sandığınızdan daha derin ve düşünme organını günlük hayatta kullanan biri sadece kafası başka kalemi başka.

Onun bambaşka travmaları olduğunu düşünüyorum onlarla sınanıyor istemem yan cebime moduna gelip buraya sürünün önüne,bizlere bir doz negatiflik bırakıp kenardan izliyor.

Tehlikeli boyutta zeki biri olduğunu düşünüyorum. Filozof demiyorum yüceltmiyorum,sadece çoğu kişinin göremediğini görüyorum Ferhans boş biri değil. Yazdıklarıyla biliniyor evet kendi başka yazdıkları başka gayette olabilir
Bu mı zeka?

Bu veya değil yazdığım BENİM fikrimi belirttiğim yorumun hesabını verecek değilim!

Dalga geçtiğiniz konu sahibinin her defasında oyununa geliyorsunuz,çarşaf çarşaf yorum yazıp saç baş yoluyorsunuz o da kahvesini yudumlayıp “ sazanlar geldi” diye sinsi sinsi gülüyordur.

Yem atıyor anlayın artık. Yemeyin. Aptallığından yapmıyor. Maksadı nedir bilmiyorum belki sadece eğleniyor. Karşıdaki insanın zekasını hafife almak da asıl aptallık

Ferhans sitenin gelmiş geçmiş en doğal insanlarından birisi. İçinden ne geçiyorsa dünyanın en kötü düşüncesi bile olsa direkt söylüyor. Troll olduğunu, birilerine saç baş yoldurmak için böyle şeyler yaptığını asla düşünmüyorum. Evet gerçekten kıskanç bir insan. Ancak salağa yatan, üstün zekasıyla insanları delirten birisi kesinlikle değil.

Saç baş da yolmuyorum yorumlarını okuyunca. Şahsen ferhansın tecavüze uğrayan kadınlara özenmesi benim nezdimde hiçbir şey ifade etmiyor. Aksine birileri muhalefet edip mutlu olduğunu, güzel cinsel hayatlarını olduğunu falan yazınca kendisi sinirleniyor. Nitekim çok kez forumda sinirlendiğini gördüm. Bir örneği de yengencin güzel giden ilişkisini anlattığı bir konuydu. Küfre kadar varmıştı olay.

Ferhans sitenin gelmiş geçmiş en doğal insanlarından birisi. İçinden ne geçiyorsa dünyanın en kötü düşüncesi bile olsa direkt söylüyor. Troll olduğunu, birilerine saç baş yoldurmak için böyle şeyler yaptığını asla düşünmüyorum. Evet gerçekten kıskanç bir insan. Ancak salağa yatan, üstün zekasıyla insanları delirten birisi kesinlikle değil.

Saç baş da yolmuyorum yorumlarını okuyunca. Şahsen ferhansın tecavüze uğrayan kadınlara özenmesi benim nezdimde hiçbir şey ifade etmiyor. Aksine birileri muhalefet edip mutlu olduğunu, güzel cinsel hayatlarını olduğunu falan yazınca kendisi sinirleniyor. Nitekim çok kez forumda sinirlendiğini gördüm.
Çiçeğim mirtam. İnan bana senden daha iyi tanımıyorum ferhansı denk geldiğim konuları yorumları kadarıyla. Önyargısız farklı konulardaki yorumlarını karıştırmadan okuduğumda bazen doğru ve aslında evet ya dedirten şeyler yazıyor. Sürüye bağlı değil bi kere. 100 kişi linç edecek belki ama benim fikrim bu diyor ve yazıyor .
Anam. Yazdığım yorum onu savunmak vs için değildi onun hakkında düşüncelerimi yazdım ne hali varsa görsün yoksa 🙄

Saç baş da yolmuyorum yorumlarını okuyunca. Şahsen ferhansın tecavüze uğrayan kadınlara özenmesi benim nezdimde hiçbir şey ifade etmiyor. Aksine birileri muhalefet edip mutlu olduğunu, güzel cinsel hayatlarını olduğunu falan yazınca kendisi sinirleniyor. Nitekim çok kez forumda sinirlendiğini gördüm. Bir örneği de yengencin güzel giden ilişkisini anlattığı bir konuydu. Küfre kadar varmıştı olay.

Benim eskilerimi anlattigim yorumlardan birine de cildirmişti sonunda. 😄 Yengenc bir ve ben iki. 😁

Back
X