• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayat Size Ne retti?

hayat bana kesinlikle iyi olmamayı öğretti ,kötü ,düşüncesiz gamsız insanların daha değerli olduğunu öğretti..kısaca hayat değer verme ki değerini bilsinleri öğretti ve öğretiyor...

birde hiçbir şey için üzülüp sağlığını kaybetmemeyi öğretti çünkü hayatta herşey normale dönüyor küsler barışıyor herşey oluyor ama sen sağlığını kaybetmiş oluyorsun...gamsız olmayı öğrettiiii

Bir tek ALLAHIMIN olduğunu öğretti !!! Çok sevdiğini söyleyen herkes seni çok üzebiliyor , sana yeri gelip sırtını dönebiliyor ve seni hayal kırıklığına uğratabiliyor , ama bir tek Rabbim bunca yaptıklarıma rağmen her zaman yanımda ve beni koruyup gözetiyor...

asla dayanamam dememeyi;evlat acısına bile tahammül edebilmeyi;Çaresi olan hiçbirşeyi kafama takmamam gerektiğini öğretti...

Beni dünyaya getiren kadının bazen yabancılaşabileceğinin sinyalini çook yıllar önce aldığımda hayatla tek başıma savaş vermem gerekeceğini öğretti. Ama ben de hayata tek başına dünyada varolunabileceğini öğrettim.
Sırlarımı hiç kimseye anlatmamam gerektiğini öğretti. Gizli dünyamı kendimden başkası bilmediği sürece mutlu olacağımı gösterdi.
Sinan Özen'in şarkısında dediği; 'ölüm dediğin nedir ki dalda bir kuru yaprak' cümlesinin hayatın gerçeği olduğunu yaşattı.
Her şeyin bir bedeli olduğunu, mutlulukların ve hüzünlerin hep bir bedeli olduğunu öğretti.
Sevmek diye bir duygunun var olduğunu aslında sevmek diye bir duygunun olmadığını ders vere vere öğretti. Ama sevmeden de duramayanlardanım o ayrı.
Gözyaşlarım kimine göre acizlikti ve bana kimselere göstermeden ağlamamı ya da içime akıtmam gerektiğini söyledi. Dayanıp ağlamak için bir omuz arayışımın gereksizliğini savundu yıllarca.
Hayatın; 'deveye diken insana ...ken gerek' i öğretmesini istemezdim ama onu da öğretti. Hakedene hakettiği gibi davranmak farz dedirtti hayat bana.
Otuz beş yıllık hayat neler öğretmedi ki bana, gerisini yazarım bir ara...
arkadaşın cevabına imzamı atacak kadar öğretti, izmit_41 gayet yüksek kalibreli yazdığı için fazlasını eklemenin lafazanlık olduğunu da öğretti. bu haliyle benden 10 point goes to izmit_41

herkesin suyuna gitmeyi bileceksin, farketsen bile farketmemiş gibi davranmayı bileceksin, tamam doğru haklısın diyip kurtulmayı bileceksin, kendini üzmemen gerektiğini, kötülüğünü isteyenleri memnun etmek, amaçlarına kavuşmalarını sağlamak istemiyorsan umursamamayı öğreneceksin, önünde kocamaaaan hayat var ve hepsi de senin, laf cambazlarına harcayacak vaktin yok :lepi:

bana çok şey öğretti hayat kimseye hakettiğinden fazla değer vermemeyi...çogu zaman üzüntüyü kimi zaman da mutluluğu öğretti....

hayat aslında güzel bir yer.. insanda biraz şans olursa içinde allah korkusu olursa yaşama sevinci umudu ve hayal kırıklıkları olmazsa hayatta çok güzel yaşanabilir.. genel olarak hayattan hepimiz çok şey öğreniyoruz.. acı çekerek yaşamak mutlu olmak sabretmek ağlamak gülmek üzülmek aşık olmak vsvsvs. bence zamanımızı boşa harcamayalım.. zor olsada her anı dolu dolu yaşayıp vakit geçirelim..

Kadının düşmanı yine bir kadındı. Ben bir kadının yüreğinde fırtınalar estiriyorsam, benim de yüreğimde frtınalar kopmasına neden olacak bir kadından ötesi olamazdı. Yani, ben hiç hemcinsime acımıyorsam bana hiç mi hiç acıyan yoktu bunu gözyaşlarımı içe içe öğrendim.
Bir yanım unut deyip bir yanım çıldırıyor olsa bile, unut diyen duyuma kulak vermem gerektiğinin haklılığını gösterdi.
Başkasını yargılamadan kendimi sorgulamayı bilmeliydim öncelikle.Karşıdakine sorduğum ''nedenler, niçinler, nasıllar'' dan önce kendim bu sorulara yanıt verebiliyor muydum acaba. Cevap bulamıyorsam susmayı da bilmeliydim. Yok öyle kafama göre yargılamak! Yoktu öyle her önüne gelene yargısız infaz!

Son düzenleme:
hayat bana süpriz yaptı sabrımın acı meyvesini yedim bugün.biliyorum tatlı olacak tatlı meyvesini yemeği beklıyorum

Hayat hem akilli,hem de guzel bir kadindir,degerini bilirsen" demislerdi..ben de artik yasadigim hersey icin, " iyisi de ,kotusu de benimdir ,kabulumdur" demeyi ogrendim...

acıyı en dipte yaşarken mutlulukların da kapı da olduğunu..
hayatıma çok çabuk yeni insanları sokmamam gerektiğini,herkesi kendim gibi görmeyi..
ukala ve kendini beğenmişlerin bir gün mutlaka hakettiklerini gördüklerini..
yapılan en ufacık kötülüğün bile geri döneceğini,bunun yanında yine en ufak iyiliğin bile geri döndüğünü..
son olarak ,yalnızlığın en iyi dost en iyi arkadaş olduğunuboshayallersmile

Back
X