Esim benim lohusalik dusuk gibi sorunlu zamanlarimda cok anlayisliydi ve hep alttan aldi..birikmislikler cok ikimizdede.Sorunlarimizi tartismiyoruz aramizdaki yanlis anlama ve elektrikden dolayi..su anda susalim ve dusunelim diyor bi sure konusmayalim karari aldik en son dun..cunku tartismalardan yorulduk...dedigi herseyi irdelemeden sussan ve herseyi akisa biraksan bana zaman versen tarzi seyler soyledikleri..
Haklisiniz gecmise sunger cekmedikce degisen bisey olmuyor...fakat tartismada konusuluyor hersey.bir sure susma karari aldım..zaten konusuncada duzelmiyor..susup disardan bakicam hayatımıza...irdeledikce uzuyor herseyO birikmişlikleri bir tarafa koymak lazım öncelikle... boşanmak istemediğiniz için söylüyorum bunu, fi tarihindeki olayları sürekli aklınıza da ağzınıza da getirmeyin...birbirinize zaman verirken üstünü de örtün eski olayların... "sen bana şunu demiştin" in hiçbir faydası yok..
Merhaba arkadaslar,sirf derdim icin actim uyeligimi...esim ve ben universitede tanisip uzun yillar sonunda cok severek evlendik....cok guzel gunler yaşadık cok zor zamanlarda ama hep sevgiyle astik hic bukadar kopmadik hep onun askini hissettim...oysa simdi iki ayri dünya olduk...ustelik kizimiz geldikden sonra dahada acildi ucurum..7 yillik evliyiz...kizimdan once 2 dusuk yasadim kurtajla sonlanan..o surecte cok yiprandim... hamileligimde ise stres topu olarak esimle iyice yorulduk cok gergindim ben, esimide yordum..ardindan lohusalik depresyonunu cok zor gecirdim aylarca surdu bu durumum.evhamli gergin biri oldum kendimi evimi cok bosladim sukur atlattim ama cok seyler aldi götürdü ikimizden .bu surecte esim bebegim kucukken yeni is kurdu..onun stresi borclari tuzu biberi.is nedeniyle uzuyan calisma saatleri ve cikan tartismalar...ve biz gitgide uzaklastik...soguduk.evin yuku bebegime ayirdigim zaman isler hepsi cok yordu beni,esiminn bitmeyen isleri ve onun ekstra streside eklenince cok ihmal edildim.artik tahammülümüz de yok...surekli tartisma halindeyiz ...kalbimi kirmakdan cekinen esim beni cok kiriyo...ben neden boylesin cok degistin dedigimdede dahada sinirleniyor...cok gergin agresif ...taniyamiyorum ne desem batıyor...bende bi sureden sonra başlıyorum bazen cok siddetli kavgalarimiz oluyor..evde iki yabanciyiz ne sohbet ne film izleme ozel bi zamanimiz yok evimizin tüm nesesi enerjisi bitti... artik yoruldum...en son bosanmaktan bahsettik ciddi ciddi beni anlamiyosun yoruldum diyor sana sevgim azaldi diyor biz mutlu degiliz diyor.bende ayniyim... Ama gururuma yediremiyorum...bu yok saymalarini...beni kırmaktan korkarken artik cok rahat kiriyor.bize zaman ayiriyo bos aninda kizimiza tapiyor ama yok iste iki yabanciyiz biseyler koptu...resmen evliligim bitiyor ikimizde surmeyecegini biliyoruz bu sartlarda...encok 3 yasindaki bebegime uzuluyorum..ben umudumu kaybettim lutfen akil verin arkadaslar???ne yapmaliyim?toparlanirmiyiz ya da toparlayan var mi
En az 2 defa sizin bu durumunuzda hissettim, ikisinde de toparladık gibi. Siz çabalayın mutlaka, dediğiniz gibi aile terapisine o gelmese bile siz gidin. Hayat bu , ne evrelerden geçiyoruz, herşey ilk günkü gibi olmuyor malesef, insanız yoruluyoruz, inşallah düzelir durumlarEvet haklisiniz bende bunu düşünüyorum iki yabanciyiz ve sanirim sondayiz diye...bir süre birbirimizden uzaklasmamiz sart sanırım..cunku bircok kisi bunu demis..ayni evde cikamiyoruz sorunlardan..terapiye o yanasmaz ama eger hala biseyler degismezse ben tek gidip denemeyi düşünüyorum son care...asla esimle bu hale gelecegimi dusunmezdim ama oluyomus..umarim toparlanir birseyler cok yoruldum
Ay nekadar guzel anlatmissin ne guzel masallah hep boyle sürer insallah.bizde duzeliriz umarim ama umutsuzum simdilik..henuz ailelere yansitmadim rezil olma korkusu var bende... onlar hersey yolunda biliyor..ama bu da guzel bir yontem.bizim iki tarafta cok anlayisli sevecen...belki bunuda denerim ...simdilik susmayi deniyorum.. susarak sonuc alan var mi acaba yaCanım biz de sizin gibiydik geçen sene.benim kızım da 3 yaşındaydı.1 hafta iyiysek öbür hafta kötüydük.öylece ramazan ayına kadar yuvarlandık.ramazanda biraz durulmuştuk ki memlekete giderken yolda cok agır kavga ettik.güle oynaya cıktıgımız yol zehir oldu.tuttugumuz oruç burnumuzdan geldi.ilk defa olay kayınvalideme taşındı.cünkü yoldan gelince anlasıldı yani.kendimi cok kötü rezil olmuş hissettim.3 4 gün konuşmadım esimle kayınvalidemlerin yanında bile.kayınbabam esimle konuşmuş.zamanında babam kayınbabamla sohbet ederken demişki" pembe tokam sizin oğlanı cok seviyor.birbirlerini seviyorlar ne güzel.kızım emin misin diye sordugumda ben onunla evlenmezsem başkasıyla yapamam , başkasını sevemem dedi" demiş.dogum yaptıgımda hastanede konuşmuşlar bunu duygulanmişlar o zaman meğersem.kayınbabam bunu hatırlatmiş esime sagolsun.nedense sonra sihirli bir el degmiş gibi düzeldik inanır mısın cok garip...esimin isi hala stresli.adam resmen sinir küpü dönüyor eve iş yüzünden.tabiki bizde de tartışma oluyor.ama gecen seneki gibi degiliz artık.allah korusun...
Demem o ki kayınvalideniz iyi anlayışlı biriyse konuşabilirsiniz bu durumları.o da istemez oglunun yuvası dagılsın.belki emeginizi sevginizi eşinize hatırlatacak biri lazımdır bizim gibi.tabi psikolojik destek de olabilir.
Sagolun valla boyle pozitif sonuclar okuyunca biraz rahatliyorum...ben fazla kafaya takan Tarafim ve cok duygusalim...evlilik inisli çıkışlı ama bazen yolun sonunda ışık goremeyince pes ediyor insan...biraz daha caba harcamaya ugrasicam...birde terapiyi arastiriyorum ciddi ciddi..hic olmazsa nerden nasil başlayacağımi ogrenirim..iletisim sorunumuza bi care olur insallahEn az 2 defa sizin bu durumunuzda hissettim, ikisinde de toparladık gibi. Siz çabalayın mutlaka, dediğiniz gibi aile terapisine o gelmese bile siz gidin. Hayat bu , ne evrelerden geçiyoruz, herşey ilk günkü gibi olmuyor malesef, insanız yoruluyoruz, inşallah düzelir durumlar
dzuelmenize sevindim cocugunuz var miydi?ve nekadar sure ayri kaldiniz simdi hersey yolundami?bazen evi terk edince dahada cikilmaz olabiliyor sorunlar oyuzden merak ettimBizde oyleydik en sonunda evi terkettim ondan sonra gelip beni yalvar yakar geri getirdi de toparlandik
Yok cnm cocugum 1 bucuk ay ayri kaldik ailem kapidan kovmasina ragmen hergun geldi benim icin terk etmem evliligimde bi u donusu oldudzuelmenize sevindim cocugunuz var miydi?ve nekadar sure ayri kaldiniz simdi hersey yolundami?bazen evi terk edince dahada cikilmaz olabiliyor sorunlar oyuzden merak ettim
Cok iyi olmus resmen kafasina dank etmiş bazen boyle ders vermek gerekiyor gercekten kiymetini anlamsi icin..ama benim kizim babasina cok cok duskun cok zaman geciriyolar ve evdeki duzenini bizi arar.oyle bisey cok zor simdilik cocuk olunca..ama bi sure uzaklasmamiz da sart..bakalim ne yapacagimYok cnm cocugum 1 bucuk ay ayri kaldik ailem kapidan kovmasina ragmen hergun geldi benim icin terk etmem evliligimde bi u donusu oldu
Neye göre kime göre doğru değil. Kadın ne çocuğuna yansitmiyorsa Eğer yapıyorsa kendine yapıyor kendini yıpratıyor. Boşanmış ailelerin çocukları genelde sorunlu oluyor. Bosanmadan etkilenmemesi için çok doğru adımlar atılmali aynı şekilde annesi babası sürekli kavga eden bir çocuk da kötü etkilenir tabiki. Iyice ölçüp biçmek lazımyaptığınız doğru değil marifetmiş gibi gelip de burada anlatmayın bir de
konu sahibi ile sizin durumunuz aynı değil
allah hayirli bi kapi acsin cnmCok iyi olmus resmen kafasina dank etmiş bazen boyle ders vermek gerekiyor gercekten kiymetini anlamsi icin..ama benim kizim babasina cok cok duskun cok zaman geciriyolar ve evdeki duzenini bizi arar.oyle bisey cok zor simdilik cocuk olunca..ama bi sure uzaklasmamiz da sart..bakalim ne yapacagim
Neye göre kime göre doğru değil. Kadın ne çocuğuna yansitmiyorsa Eğer yapıyorsa kendine yapıyor kendini yıpratıyor. Boşanmış ailelerin çocukları genelde sorunlu oluyor. Bosanmadan etkilenmemesi için çok doğru adımlar atılmali aynı şekilde annesi babası sürekli kavga eden bir çocuk da kötü etkilenir tabiki. Iyice ölçüp biçmek lazım
Teşekkürler fikirleriniz icin..artik fevri konusmuyorum....ama sakinlesince biraz daha aramiz konusmayi deneyecegimBu kadar güzel günler yasamissiniz onların hatrına ve yuvanın hatrina ilk adımı at o sabah işe gidince evini toparla vs sonra güzelce giyin süslen güzel bir de masa ayarla bebisi de annene felan birakabilirsen tamamdır. Öyle kuru kuru konuşmakla düzelmez böyle şeyler daha çok gerilirsiniz böyle bir ortam ayarlayip konuşmak daha iyi olur sizin acinizdan. Tabi kendi düşüncem...
Bugün bu konuyla ilgili bir suru yazi okudum..ve haklisiniz kendimdeki farkliliklarinda farkindayim cocukdan sonra iyice kirilmalar oldu iliskimde...yasananlari silip atamam kirildim ama degistirebilirim bakis acimi.....evet bakalim biraz sakin olup oluruna birakmak en iyisi sanirim..bi anda eskisi gibi olamasamda ortami gerecek davranis ve sozlerimi kendi adima torpuleyecegim.....Yaşadıklarınız az çok benim yaşadıklarıma benziyor tek fark eşim sürekli gergin biri değil sadece artık eskiden güldüğü şeylere geriliyor.
Size tekrar gelicek olursak eşiniz sizden malesef sıkılmış. Sıkılmış ve aynı zamanda ayrilamayan bi insan karşı tarafın burnundan getirir yaptığı herşey batar gergin ötesi olur. Bence çok üstüne gitmeden "ideal es" olun. Sizinle birlikte o da düzelecektir. Şöyle ki eski günlerinizi hatırlayın gülün neşe sacin soru sormayın gergin davranmayın. Benim eşim de dahil erkeklerin en sevmediği şey suratsız ve çok soru soran bir kadın. Onları anlarsak onlar da bizi anlar sanırım. Zamanla düzelir yani.
Bugün bu konuyla ilgili bir suru yazi okudum..ve haklisiniz kendimdeki farkliliklarinda farkindayim cocukdan sonra iyice kirilmalar oldu iliskimde...yasananlari silip atamam kirildim ama degistirebilirim bakis acimi.....evet bakalim biraz sakin olup oluruna birakmak en iyisi sanirim..bi anda eskisi gibi olamasamda ortami gerecek davranis ve sozlerimi kendi adima torpuleyecegim.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?