• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayata Devam Edebilmek

lonelygirl1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2025
13
-1
1
29
Selamlar herkese dünde konu açmıştım arkadaşlar ben 29 yaşındayım ve bu yaşıma kadar aile içi şiddet ve zorbalık okul hayatım boyunca şiddet ve zorbalık ve aşırı derecede sağlık problemleri yaşadım çok çok kötü dönemlerim oldu hiç gün yüzü göremedim hayatımda yaşadığım ve okuduğum şehir dışında bir yer görmedim gezemedim giyinip süslenemedim diğer kızlar gibi .29 yaşındayım yeni yılda 30 olacağım o özendiğim kızlar gibi olmak istiyorum onlar gibi giyinip gezmek ama diyorum ki yaşım geçti kaybolan yıllarıma üzülüyorum.Hiç arkadaşım yok dertleşmek istedim....

Selamlar herkese dünde konu açmıştım arkadaşlar ben 29 yaşındayım ve bu yaşıma kadar aile içi şiddet ve zorbalık okul hayatım boyunca şiddet ve zorbalık ve aşırı derecede sağlık problemleri yaşadım çok çok kötü dönemlerim oldu hiç gün yüzü göremedim hayatımda yaşadığım ve okuduğum şehir dışında bir yer görmedim gezemedim giyinip süslenemedim diğer kızlar gibi .29 yaşındayım yeni yılda 30 olacağım o özendiğim kızlar gibi olmak istiyorum onlar gibi giyinip gezmek ama diyorum ki yaşım geçti kaybolan yıllarıma üzülüyorum.Hiç arkadaşım yok dertleşmek istedim....
Dün de aynı konuyu açmıştınız. Kurslara kaydolun orda farklı insanlarla tanışırsınız. Ayrıca mutlaka psikolojik destek almanızı öneririm. Bir ömür böyle hayıflanarak üzülerek geçmez. Gencecik kadınsınız, ziyan etmeyin ömrünüzü.

Geçmiş, Geçmiş zaten.
Önemli olan geleceğe umutla bakmak, bakabilmek 🦋

Dün de aynı konuyu açmıştınız. Kurslara kaydolun orda farklı insanlarla tanışırsınız. Ayrıca mutlaka psikolojik destek almanızı öneririm. Bir ömür böyle hayıflanarak üzülerek geçmez. Gencecik kadınsınız, ziyan etmeyin ömrünüzü.
teşekkür ederim

Arkadaşlar iyi günler ben 28 yaşındayim Bingöl'de yaşıyorum ben küçük yaştan beri en büyük hayalim bu şehirden gitmekti ama eşek kadar oldum hiçbir hayalimi gerceklestiremedim ne bir şehir gezdim ne denizde havuzda yüzdüm ne üniversite hayatı yaşadım ne iş bulup calisabildim her konuda önüm çok kapalıydı üniversiteye bile babam yüzünden 23 yasinda başladım.Dusunuyorumda neden yaşıyorum ki hiçbir hayalim gerçek olmadi bir sürü sağlık sorunu yaşadım ve arkadaşlarım iş sahibi oldu çoğu evlendi evlenmeyenlerde gezip egleniyor tatil beldelerinde görüyorum benim hayatım o kadar hayale ve çabaya rağmen bomboş geçti çok canım yanıyor demekki hak ediyorum aile evinde surunmeyi parasızlıği açlıkla büyümeyi hiç bir şehir gezmemeyi akranlarim ise 20 lerinden bu yana çoğu dolu dolu geçirdi ben eşek kadar 28 yaşında hiçbir hayali gerçek olmayan biriyim

Herkese merhaba iyi günler.Direk konuya giriyorum 28 yaşındayım 97 doğumluyum benim hayatım hep çok zorlu geçti doğuştan bacağımda engelim vardı tam yuruyemiyorum topallayarak yürüyorum bu yüzden okul hayatimda sürekli dalga geçtiler benimle aile hayatım ise berbatti ailevi çok sorun yaşadım aşırı derecede cahil bir ailem vardı uniye cok geç yaşta başladım sevmediğim bölümü bıraktım diye babam göndermedi 3 sene yani uzun yıllardan beri okulda zorbalık yaşadım ailede zorbalık yaşadım psikolojim çok bozuk ve hiçbir hayalim gerçek olmadi okuduğum şehir dışında hiç bir yeri görmedim gezmedim annem hiç genç kız olmama makyaj yapmama istediğim gibi giyinmeme izin vermedi hep içimde kaldı gezmek giyinmek çok ama çok mutsuzum ne iş bulup bu şehirden gidebiliyorum ne de küçükken hayal ettiğim gibi gençliğimi yaşayıp gezip giyinip evlenemedim çok uzun süredir depresyondayim hayata çok geç kaldım ailem yüzünden yaşım da 30 a dayandı hiç biir şey görmeden yaşamadan 30 olacam canım çok ama çok yanıyor dertlesecek tek bir arkadaşım yok o yüzden buraya yazıyorum .Hayata geç kaldım hiçbir şey yaşayamadım bu acı beni öldürüyor

Bu açtığınız benim saydığım 3. Aynı konunuz Kk dan tam olarak ne bekliyorsunuz? Bundan önce gün yüzü görmemişsiniz Kk olarak size nasıl bir gün yüzü gösterebiliriz?

Birşey yapmadan durum degismiyorsa birşey yapmak lazım demek ki.
Birşeyler yap.
Kendin için birşeyler yap artık.
Sadece şikayetle değişecek mi zannediyorsun.

Çalışıyor musunuz? Paranız varsa terapiye başlasanız gerisi gelir... Bu yaştan sonra tek engel sizsiniz istediğiniz hayatla aranızda...

Ne laf söylense dinlemedin. Benzer durumda olan kişileri tetiklerim diye yazmaktan kaçındım ama üstü kapalı şekilde yazayım. O özendiğin yaşlarda olup şu an sağlık problemleri çeken, dışarı bile çıkamayan çok kişi var. Sen o yaşlarını kötü de olsa sağlıklı bir şekilde geçirmişsin. Şimdi de sağlıklısın. Bir gün 24 saat dolayısıyla istediklerini yapman için önünde birçok saat var. Her gün yeni bir gün yeni bir fırsat. O yaşlarıma döneyim döneyim ee dönebilecek misiniz hayır. Ama şimdiki zamanı yaşamayıp ahh o yaşlarım diye dövünmeye devam ederseniz emin olun 10 yıl sonra yaşayacağınız pişmanlık bunun beş katı olacak. Anı yaşayın ve değerlendirin.

Yaş yirmiden önce yaptığımız hatalar ve yirmili yaşlarda yaptığımız hatalara amann gençtik cahildik diyebiliriz. Ama şimdiki yaşınızda yaptığınız hatalar bi on yıl sonra karşınıza çok daha büyük bir vicdan azabı olarak çıkar. Çünkü o hataları yaparken daha yetişkindiniz. Böyle devam ederseniz on yıl sonra psikolojiniz ciddi anlamda bozulur. Bu dövündüğünüzden on katı dövünür pişman olursunuz. Benden söylemesi

Eee ne yapıyoruz? Başlıyoruz mu gezip tozmaya, makyaj yapmaya, yeni arkadaşlıklar edinmeye,kurslara katılmaya, yeni kıyafetler almaya GERÇEKTEN yaşamaya?

Sürekli aynı konu açılıyor sanki, aynı kişi mi açıyor anlamadım! Eğer aynı kişi üst üste aynı konuyu açıp, önerileri dikkate almıyorsa yerinde sayacak demektir..

Siz bir terapi alsanıza artık. Toplamda ikibin yorum yazılmıştır ama hala ısrar ediyorsunuz.

Herkesin yaşam planı farklı. Sizinki de bu. Hayatınızı güzelleştirmek için neler yapabileceğinize odaklanın. Sürekli şikayet ve kurban bilincindesiniz. Enerjiyi daha fazla büyütmeyin.

Back
X