Hayata ne zaman doyulur. Çocuk ne zaman yapılır ?

LeylaileMecnun123

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2015
122
20
13
35
Merhabalar.
Ben 24 yaşındayım. Evliliğimiz 1 yılı geçti. Çocukluğumdan beri en büyük hayalim anne olmaktı.
Bazı zamanlar evet artık zamanı geldi diyorum, bazı zamanlar daha bekle diyorum kendime.
Gezmeyi çok seviyoruz eşimle.. Türkiyenin büyük bir kısmını gezip gördük diyebilirim. Gece dışarı çıkmaya, kafamız esince bi yerlere gitmeye bayılıyoruz.
Çocuk olunca bunlar kısıtlanacak.
Ama hayata geç kalmak istemiyorum. Enerjim varken çocuğu yapmak istiyorum.
Ben erken yaptım çok pişmanım ya da geç yaptık neden daha önce yapmamışım diyen herkes lütfen yorum yapabilir mi?
Çocuk için yaşın küçük demeyin lütfen. İşim, olgunluğum, eğitimim müsait. altından kalkabileceğime inanıyorum

Güzel yaşamasını bilen insanlar, hayata hiçbir zaman doyamazlar.
Bebekle elbet kısıtlanacak bir şeyler ama bitecek değil.
Onunla beraber katılabileceğiniz aktiviteler seçersiniz belirli bir zaman.
Ama bence anne olmak, insanın ruhuyla alakalı bir durum ve genelgeçer bir yaşı olduğundan bahsedemeyiz.
28 yaşımdayım, benim için erkendi ama siz 24 yaşında bu sorumluluğu alabilirsiniz.
Nacizane tavsiyem en azından 1 yıl daha evliliğinizin tadını çıkarmanız olacaktır.

bence yaşın küçük falan değil 24 yaş bebek için gayet uygun bir yaş bence, hem bebek öyle hesaplı kitaplıda olmuyor yani, hemen olup olmayacağıda belli değil, aileleriniz yakınsa onlarda yardım eder, hayata ne zaman doyulur pek doğru bi yaklaşım değil yani, millet 4 çocukla ülke ülke geziyor, hayatın tadını 3 kişi çıkarmaya bakacaksınız artık, tabii ki zorlukları var ama güzel şeylere dikensiz ulaşılmıyor

Ben kendi adima konusiyim. 24 yasindayim. 20 yasimda evlendim. 2 ay sonra hamile kaldim. 2. Si de surpriz oldu bize. Suan iki tane kizim var. Hicbir sekilde tatil yapamadik. Gezip tozamamadik esimle. Bunun pismanligini demeyelim de uzuntusunu cok yasiyoruz. Cok sikildik artik. Ama birde soyle baktigimiz zaman. bu zaman zarfinda evimizi arabamizi aldij para biriktirip.. Simdi Kizimin biri 3 diger 1,5 yasinda. Bidahaki yaz sanirim tatile gidebilicez.. herkes erkenden buyuttun cocuklari ilerde rahat edersin diyor. Bakalimm

Şurada yerimi alayım da yorumları takip edeyim bir an ben mi açtım dedim konuya yorumum yok maalesef benimde yoruma ihtiyacım var çünküBiz de ek olarak ben 26 eşim 30 yaşında ve biraz borç var gibi 1 yıllık evliyiz

Zaman zamanda olsa evet şimdi diyorsanız zamanı gelmiştir.
Ben 28 yaşında anne oldum kızım şu an 4,5 yaşında ve çok gecikmiş hissediyorum.
2. çocuk için kendimde yeterli enerji ve cesareti bulamıyorum.
Bu arada bizde gece yarısı kafamıza esip yiyip içmeye giden bir çifttik, şimdi ise çocuğun uykusu gelir, yarın okul var v.s. diye düşünüyoruz.
Ama zaman zaman bu kurallar çiğnenebiliyor.
Yada ona göre uygun yerler seçiyoruz, dışarıda yarım kokoreç yiyemiyorsun da oyun alanı olan restorana gidiyorsun mesela.

Şöyle bir durumumda var. 9 yıllık kredi borcumuz var geçen sene ev ve arabamızı aldık. Ama ben kamuda çalışıyorum ve borç bizi çok fazla zorlamıyor.

Valla benim kızım gibi gezmeyi,eğlenmeyi seven bir bıcırığın olursa kendini sürekli macera peşinde bulursun. Herkesin farklı olmuştur tabiki,bizim 3 kişi olunca hayatımız kısıtlanmadı daha da güzelleşti, bize uyan aynı kafada bir çocuk olduğu için belki de. İnş. Karnımdaki de öyle olur :))

Ben 23 yaşında evlendim, 9 aylık bi kızım var, 25 yaşındayım.
Erken anne olduğumu düşünüyorum. Kazayla oldu zaten.
Elimde olsaydı 30'larımda anne olmak isterdim.
E tabi olduktan sonra da karalar bağlamazsınız, evlat sonuçta, tarifsiz bi sevgiyle bağlıyor sizi kendine.
Ama duygusal düşünmeyi bi kenara bırakırsak evet çok erken anne olduğumu düşünüyorum.
Şimdi hayal ettiğimiz gezi ve tatiller için biraz daha büyümesini bekliyoruz. Hiç birşeye engel görmüyorum onu, sadece biraz geciktiriyor bizi o kadar.

Ben de 28 imde evlendim 2 yil olcak nerdeyse hala yapmadım cocuk
bi biraz hem evliligi yasama istedigimden hem de borç harc vs falan ondan gerci borclar bitiyor mu hayir ama ne kadsr erteleyebilirsin odemelerden dolayi simdi dusunuyoruz bakalim hayirlisi artik ama bence yasin kucuk 1 sene daha bekleyebilirsin ama her seyin hayirlisi tabiki

her yönden +1[/QUOTE]

Ben 30 yaşında anne oldum. İyi ki de beklemişim. Eğer erken anne olsaydım hep hayatımda bir şeyleri kaçırmış hissedecektim belki de. 28de evlendim zaten. Hayat eskisi gibi değil. Eskiden 40 yaşında yaşlanıyormuş insanlar. Şimdi 50-60 lar ancak olgun diyorlar. Acele etmeyin. Çocuk olduktan sonra hayat değişiyor. Çok güzel ama sorumluluğu çok. Biraz daha gez eğlen. Gençsin daha.

ben de 26 yaşında 4.5 senelik evliyim eşim 31
biz erken olduğunu düşünüyoruz
ama neredeyse bütün üniversite arkadaşlarım evli ve çocuklu
her aile için değişir bu hazır olma süresi bence.
mesela ben 4 seneye ancak hazır olurum

Çocuk yapmak için çok gençsin bence bir yıl daha bekle derim. Gezmek tozmak için değil düzenli bir hayatınız olursa yine yapabilirsiniz bunları. Ama genç anne olmak çok zor geliyor bana çocukla ileri yaşlarda çatışma yaşıyorsun.

20 yasinda evlendim 3 senelik evliyken hamile kaldim kizimi dogurdum. Bizde tatiller yaptik ama cocuk olunca oyle kafana estigi gibi cikamiyorsun hatta ilk 1 senen hormonlarini, bebeginin duzenini, hayatini oturtmakla geciyor yani sahsen ilk 1 sene bana adapte suresi oldu. Simdi ikinciye hamileyim ama artik zaten enerjimde eskisi gibi olmadigi icin gece gezmelerimiz bitti gibi ama cocukla tatil ve aktiviteler yapilabilir

Ben 25 eşim 27 yaşında inş bi çocugumuz olucak bizde onla gezeriz tozariz napalim dünyanın sonu değil anne baba olmak kolay degil sorumluluk aliyorsun

25 yaşımda evlendim. 28 yaşında ilk kızım dünyaya geldi.
Biz eşimle 3 yıl boyunca istediğimiz her şeyi yaptık. Gezdik eğlendik vs vs.
Çocuk olduktan sonra kırkı çıksın diye bekledik (ne alakaysa).
Sonra yine gezmelerimiz, eğlenmelerimiz devam.
Kısıtladığımız hiçbir şeyimiz olmadı. Bu sene tatilimiz bile daha keyifliydi hep birlikte.
Şimdi ikinci kızıma hamileyim. İnşallah o da ablası gibi keyifli bir bebek olur, eğlenmeyi seven koca bir aile oluruz :)

Tek önerim olacak, evliliğinizin biraz daha tadını çıkarın. Çünkü eşler olarak baş başa geçireceğiniz vakit azalacak. Bunun doygunluğuna ulaşın derim.

ne yalan söyleyeim bende de bu sorun var.. gezmeyi biz de çok sevioruz ama bir yandan da insanlar yap bi tane nolcak be diolar. Sonra olmazsa pişman olursun diolar hala direniorum bakalım ne zaman pes etcem

canım ben 17 yaşında evlendim 18 de anne oldum kırkım çıkar çıkmaz yine hamile kaldım 19 umda tekrar anne oldum şuan 20 yaşındayım bir kızım bir oğlum var evliliğim açısından söylüyorum heyecanımız aynen devam ediyor hatta arttı diyebilirim çocuklar evimizin neşesi oldu gayette gezebiliyoruz çocuklar buna engel değil sadece biraz daha kısıtlanıyorsun hepsi bu o da tadı tuzu zaten yorucu evet ama güzel yanları daha baskın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…