Hayata son verme

Teşekkür ederim .
Bolumu özelden yazayım dedim ama mesaj bölümünüz kapali .

evet işte çok iki taraflı bir konu.. yani birilerinin kızı/oğlu/eşiyiz diye bu hayata katlanmak zorunda mıyız, yoksa onlara acı yüklemek pahasına bencilce mi düşünmeliyiz çok karmaşık gerçekten..

Facebook ta sevdiği sözler kısmında bu yazıyormuş .
Ben face kullanmadığım için yeni gördüm .

Bu nasıl bir toplum ki,insan milyonların ortasında en derin yalnızlığı yaşayabiliyor,hiç kimse farkına varmadan kendini öldürme isteğiyle dolabiliyor
Bu toplum,toplum değildir,içinde vahşi hayvanların yaşadığı bir çöldür.
Jean Jacques Rousseau

Bizim de iş arkadaşımız intihar etti.Çok samimi de değildik. Ancak çok derinden etkilendim. Kendimi de çok suçladım belki farketsem bir yardımım dokunurdu diye. O yüzden üzüntünüzü anlıyorum. Ancak en acısı çalıştığımız kurum bunu utanç vesilesi sayarak yıllardır kurumunda çalışan insan için bir üzüntü mesajı bile yayınlamadı. Bu onun vefatından daha acı geldi bana.

Gerçketen korkunç bir şeymiş .
Bi insanın acı çekmesi buna dayanamamak mi utanç verici ?
Çok incitti beni bu . Sizi tahmin edemiyorum

Basiniz sag olsun. Hal boyleyken saglam bir psikiyatri tedavisi bolca Orhan Veli, Oktay Rifat, Melih Cevdet Anday siirleri okumali.

ÇOK GÜZEL ŞEY
Yaşamak güzel şey doğrusu
Üstelik hava da güzelse
Hele gücün kuvvetin yerindeyse
Elin ekmek tutmuşsa bir de
Hele tertemizse gönlün
Hele kar gibiyse alnın
Yani kendinden korkmuyorsan
Kimseden korkmuyorsan dunyada
Dostuna güveniyorsan
İyi günler bekliyorsan hele
İyi günlere inanıyorsan
Üstelik hava da güzelse
Yaşamak güzel şey
Çok güzel şey doğrusu.

Melih Cevdet ANDAY

Paylaştığınız bu güzel şiir için teşekkürler.
Ama insan zihni öyle bir şey ki depresifligin nedeni sadece olaylar ya da fikirler degil.
Beyindeki bazi maddelerin azalmasi ..
Neden azaldığı tam olarak aydinlatilamadigi gibi azalan maddeyi yeniden sentezletme şansımız da yok.
Sadede geri emilimini arttigina inanılan ilaçlar var ..
Yanı fizyoloji maalesef şiirlerle hatta bazen ilâçlarla bile iyilesmiyor ..

Başınız sağolsun.

Deminden beri o kadar yazdım yazdım sildim ki. İntihar eden kişi arkasında çok büyük acı bırakıyor. Belki de kimsenin sevdiklerini bu kadar üzmeye hakkı olmadığı için intihar yanlış bir şeydir.

Şu konuda bile espri yapabilen insanlardan tiksiniyorum. Başkasının üzüldüğü bir konudan nasıl zevk alıp espri yapabiliyosunuz? Sırf dikkatt çekmek uğruna? Yazık gerçekten

Depresyonu insanların gerçekten bir hastalık gördüğü gün çağ atlayacağımıza inanıyorum.Geçende de yazdım depresyonun çözümü çık hava al,gez dolaş değil.Senden kötü durumda olan çok insan var hiç değil.

İnsan zaten bunların farkında ama düşüncelerine engel olamıyor.Allah kimseyi böyle bir karanlıkta bırakmasın.Yakınlarınızda varsa da gözünüzü üzerinden ayırmayın.

Sizin de başınız sağolsun.Sakın suçlu hissetmeyin.

Başınız sağolsun. Evet dediğiniz gibi ilaçlarla bile yıllarca süren tedaviyle bile bazen düzelemiyor bazı durumlar. O raddeye gelmemiş kimse yaptığı şey için onu yargılayamaz. Ancak onun yaşadığını yaşayan bilir. Bende çok depresif dönemler geçirdim sizede allah şifa versin. Nasıl ki fiziksel hastalıklar vücuda zarar veriyor aynı şekilde ruhsal hastalıklar da öyle. Maalesef ruhsal hastalıkları tamamen iyileştirebilmek mümkün değil. Seneler geçse bile tekrardan ağırlaşabiliyorlar.

Bende aynısını düşünüyorum bu iğrenç bi gaddarlık .
Ölüm konusu bu . Insanın buna saygısı olmazsa neye olur ki ..

Desteğiniz için çok teşekkürler

Başınız sağolsun, benim de bölümden bir hocam intihar etmişti onun ölüm haberini aldığım an yaşadığım duygu çok farklıydı. Zor. Bu arada Ben de bölümünüzü merak ettim doğrusu.

Bu arada bölümümün soruma nedeni intihar riski en yüksek bölümdeydim yazmam mi ?
O depresiflik derecesini anlatıyor arkadaşlar.
Üniveriste bölümü degil.

O aşamaya gelmiş demeyeyim de o ihtimali de düşünmüş biri olarak neler hissettiğini anlayabiliyorum bir nebze. Umut kalmaz, yaşamak için sebep kalmaz, geride kalanların hayatından bsy eksilmez dye düşünürsün ya da en yakınında seni üzenleri de cezalandırmak istersin.... keşke dayanabilseydi. dikkat edin kendinize. Biz hayata tutanamasak da hayat bizi tutuyor.

benim de ilkokul öğretmenim intihar etmişti. haberini duyunca çok üzülmüştüm. size sabır dilemekten başka bir şey diyemiyoruz malaesef. haksızlığa gelemeyen, herkese eşit davranmaya çalışan bi insandı yani değer veriyordu insanlara. belki de bilmediğim başka sıkıntıları vardı kim bilir. işte insanların ne yaşadığını bilemiyoruz gerçekten. dışarıdan gördüğümüz gibi değil hiç bir şey...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…