Hayata son verme

bir sürü tedavi yolu denendi, elektirkle beyinde bir kısım anıları silmeler vs, yok olmuyor.
en azından bu tedaviden sonra hiç intihara kalkışmadı ona seviniyorum. ama psikoloji hala iyi değil
Psikiyatride kesin bir çözüm yok
Ama dediginiz elektrikle alakalı şeyler depresyon tedavisi için ise en etkili yöntemdir . Ama anı silme vs kısmını bilmiyorum .
Emdr var anı dönüştürme denilebilecek ama silme kısmını duymadım hic.

Ben kimsenin kimse için üzüldüğüne inanamıyorum malesef. Madem öyle intihar etmeden önce neredeydiniz diye sorarlar adama. Kendi vicdanınızı rahatlatmaktan başka bişey değil bu. Kusura bakmayın. Artık kimse kimse için üzülmüyor (yaşarken). Öyle olsa destek çıkılırdı. Şimdi ölen ölmüş, acı çekiyorum demek kadar basit birşey yok. Çünkü ölen kişi yük olamayacak artık kimseye. Bunu bildiği için herkes acı çekiyorum diyor.

ben detaylarını tam bilmiyorum malesef, ama geçmişten bir çok şeyi hatırlamıyor. intiharlarının da bazıları dahil.

Hanımefendi hic açıklayacak vaktim yok .
Ama dilerim en yakınınız siz hep yanınızda iken intihar etmezde böyle aci bir tecrübe ile bir şeyleri fark etmezsiniz.

mesela iş bulamayıp çalışmıyorsunuz iş beğenmemezlik değil, uygun olmadığı için çalışmıyorsunuz çevreniz sürekli ''çalışmıyor musun? yok şöyle yok böyle sürekli sizi didikliyor. sanki siz etrafınıza yük olmak istiyormuşsunuz gibi algı oluşuyor insanlarda. parasızlık o kadar kötü bir şey ki, hayatta hayal ettiğin şeyleri yapamamak. hayat çok zor, her anlamda zor, bunu insanlara anlatamamak çok daha zor...

Herkes aynı duyguları yaşadığı için başkaları üzerinden tatmin duygusunu geliştirmeye başladı .
Bu sorunların nedeni bunlar.

Kimsenin edindiği tecrübeyi bilmeden
Ne konuşuyorsun?
Tam da gel yaz sen bana diye takılıyorum burda.

Bu kadar kendini niye önemsiyorsun? Bye bye.
Ya da selamet

Aslında edindiğin tecrübelerin önemli kısımlarından haberdarım. Asıl bu duygusuzlugun o yüzden daha çok tuhaf geliyor ya :)

Ay ben de bana takıl diye yazdım sana zaten canım Kıyamam. Garip kızsın vesselâm :) bye sana da..

İste o yuzden once iyi bir psikiyatrik tedavi dedim o dediginiz maddelerin en basi seratonindir duruma gore lityum melatonin... Siir, roman, guzel bir soz, samimi bir dost eli ruh kanserine iyi gelir. Hayata bakis acini dusunme bicimini zihinsel semalarini yeniden kurgulamanda telkin saglar.

Şunu düzelteyim; lityum insan bedeninde zihninde olan bir madde degil. Ben vücutta olan ve azalan trasmitterleden bahsettim .
Lityum vücutta yok sadece bipolar ataklarini dengelemesi adına verilir . Sürekli kan tahlililinde de seviyesine bakılır çünkü vücut için zararlı bi mineral . Dikkatli gidilmesi gerekiyor .
Bi sürü alt tonu var ama sizin yazdığınız gibi seratonin veya dopamin denilebilir bu bahsettiğim maddelere.

Allah merhametiyle muamele etsin.
kalbinize indirdiginiz acı onun yaşayamadıgı hayatı yaşamaya dönüşsün.
siz de kimsenin hayatına yoklugunuzu paylaştırmayın.
evet hayat çok şeyi barındırıyor bir anlık kurtuluş gb geliyor olsada hala yaşamaya deger.
kendinize deger verin önemlisiniz

Basiniz sağolsun çok üzüldüm arkadaşınızın adına Rabbim kimseyi hem ruh hem fiziken sağlığıyla sinamasin çok zor bir durum.

Çünkü kafası güzel..ve hayatı sadece keyif almak odaklı. Neyden keyif aldığı da bi süre sonra umurlarında bile değil...acı-keder-yokluk -kaybedilen geri gelmeyecek canlar..Allah ne verdiyse artık !!!

Belli ki siz bu konuda donanimlisiniz. Teknik kismi bir kenara koyalim ancak intihara meyil ya da ruhsal cokuntu kacinilmaz son mu , hem bedensel hem ruhsal acidan bir kere dustu diye kalkamaz mi insan, bu kadar mi yalniz, bicare? Neler gordum ne yeniden dirilisler hayata tutunmalar. Umut etmek, vazgecmemek, iyi insanlar, tip, ilaclarin iyilestirecegine dair inanc, dualar ... Her seye ragmen bir yol daha vardir nefes aliyorsak, gozumuz goruyorsa, elimiz tutiyorsa, bir uyursak gecer belki, atamayiz kendimizi denize... Cok uzucu bir durum varolustan vazgececek bir hale dusmek tekrardan basiniz sag olsun.

Elbette son degil ,
Ruhsal buhranlardan eskisinden çok daha güçlü çıkan insanlar da var.
Herkesin yolculuğu farklı sadece .

Başınız sağolsun, Allah günahlarını affetsin.
Çok acı, tanımadan her intihar haberine kahrolurum hele tanısaydım yakınen ne hale gelirdim.
Çünkü bu dünyada bence en önemli şey, birilerinin hayatında ufacık da olsa iz bırakabilmek, onları daha iyi hale getirebilmek.
Ama sizlere en derine hançerini saplamış.
Defalarca denemiş, nasıl bir çıkmazdaymış, ruhu nasıl parçalanmış...
Tedavilerin, doktorların bile iyi edemediği karanlıklar kuyular varsa, önünde dağ olsa yılar gene ulaşırdı acılarını dindirmek için bu hazin sona.
Allah ailesine yardım etsin ya, çok üzüldüm...

allah rahmet eylesin. Balık Burcu muydu bu kişi

Başınız sağolsun.Ergenlik döneminde böyle eğilimleri yaşamış biri olarak bunu engellemenin yolu eğer intihar edersen ilk yıllarda insanlar bunun için üzüntü duysa da unutulup gideceksin ve kimse senin ne için hayattan vazgeçtiğini (zamanla) anımsamayacak bile olmuştu.. Nitekim insanların acısı zamanla başka etkenlerden hafifliyor..Bir de eğer yaşasaydın ve güzel bir geleceğin olacaktı deseler arafta ve gözünün önünden geçse yaşayabileceğin güzel günler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…