O aşamaya gelmiş demeyeyim de o ihtimali de düşünmüş biri olarak neler hissettiğini anlayabiliyorum bir nebze. Umut kalmaz, yaşamak için sebep kalmaz, geride kalanların hayatından bsy eksilmez dye düşünürsün ya da en yakınında seni üzenleri de cezalandırmak istersin.... keşke dayanabilseydi.dikkat edin kendinize. Biz hayata tutanamasak da hayat bizi tutuyor.
Sağ olun . Umarım ruhu huzur bulmuştur ikisininde .Başınız sağolsun .
Bundan 4 sene kadar önce komşumuz intihar etmişti günlerden cumaydı ertesi gün de bana tebriğe gelecekti o bana değil ben ona gitmiştim. Yolları ışık olsun .
Sağ olunKuzenim çok yoğun bi depresyon geçiriyor. Şuan onu anımsadım. Herkes farkında, zorla hastaneyede yatırıldı. Ama asla tedaviyi kabul etmiyor. Aileside hastaneden çıkardı. “Bak bunun sonu iyi değil, birgün intihar haberi alsanız nasıl yaşayacaksınuz bu yükle?” diyorum ama kime diyorum.
Allah kimseye dayanamayacağı acılar yaşatmasın. Sizinde başınız sağolsun. Allah bol gönül ferağlığı versin herkese.
İnşallah diyeyim ama hiç sanmıyorum. İlaç asla kullanmak istemiyor. Üstün zekalı olduğu 33 yaşında anlaşılmış bir adamdan bahsediyorum. Hayatı boyunca dışlanmış, asosyal yaşamış, hiçbir işe kapak atamamış, ikili ilişkilerde başarılı olamamış ve hep “tembel, umursamaz” olarak adlandırılmış bir adam... Keşke ümit etmeyi öğrenebilse, ümit etmeyi öğretseler. Ama çok zor.Sağ olun
Bu tarz tedavilerde en temel esas gönüllülük . Gönüllü olmayan bir hasta ilaçlarını da almaz psikiterapisti ile ilişki de kurmaz .
Dilerim sizde bu durumdan ailecek canınız yanmadan kurtulursunuz
İnşallah diyeyim ama hiç sanmıyorum. İlaç asla kullanmak istemiyor. Üstün zekalı olduğu 33 yaşında anlaşılmış bir adamdan bahsediyorum. Hayatı boyunca dışlanmış, asosyal yaşamış, hiçbir işe kapak atamamış, ikili ilişkilerde başarılı olamamış ve hep “tembel, umursamaz” olarak adlandırılmış bir adam... Keşke ümit etmeyi öğrenebilse, ümit etmeyi öğretseler. Ama çok zor.
Psikiyatri giriş 1001
Maalesef. Değerlendirildiğinde, kontrol altına alındığında mükemmel olabilecek bir yetenek; hayatı boyunca kendini ezik hissetmesine sebep oldu. Onu anlayacak, farkedecek kimsesi olmadı. Şimdi elimizden kayıp gidiyor, daha şimdiden bana payıma düşeni verdi bile.Muhtemelen zeka yüksekliğinden gelen bir hiperaktif zihne sahiptir.
Hiperaktif zihinli birinin günümüzde başarılı olma olasılığı yok gibi . Dünya bunun üzerine kurulu degil maalesef .
Zaten insanın en çok canini yakanda sen yapamadığın için bu kadar acı çekerken çevrenin seni yaftalamasi daha çok ailenin yaftalamasi .
Turkiyedeki ailelerin en temel sorunu koşulsuz sevgi eksikliği ...
Eğer obsesyon gibi sürekli aklınızda değilse ,Basiniz sag olsun. Bende kendim olmek degil ama beni uzen insanlarin olmesini istemek gibi bir duygu var, ta kucukken babama karsi baslamisti. Bu da hastaliktir belki bilemiyorum, ilk defa dillendiriyorum açikçasi
yok, sadece beddua etme hissi diyebilirim...Eğer obsesyon gibi sürekli aklınızda değilse ,
Akliniza geldiğinde şiddeti bas edilebilinenden yüksek değilse
Ve eyleme geçmiyorsanız;
Patolojik degil savunma mekanizmasıdır
Herhangi bir problem yok gibi o halde .yok, sadece beddua etme hissi diyebilirim...
Yok yok geçememişsin canım, kandırmışlar seni, tekrar dene diyeceğim ama muhtemelen sonuç yine aynı olacakAlmayayım canım, aa ile geçtim
Kimsenin edindiği tecrübeyi bilmedenBu kadar duygusuz olmak için çok çabalıyor musun?
Hep yaptığın şey bu..
Bdv de ne işin var bilmem.
Konu sahibi basınız sağolsun.
Dün bir yakınım geçmişte 2 kez intihar girişiminde bulunduğunu anlattı. Şimdi çok daha iyiyim dedi.
Gerçekten zor bir hayatı var iyi mücadele ediyor.
Hiç ölme isteği duymadım nasıl bir şey anlayamıyorum.
Allah kimseyi canından geçecek noktaya getirmesin amin..
tesekkur ederim...Herhangi bir problem yok gibi o halde .
Olay karşında geliştirdiğiniz bir tür baş etme / kendi zihninizi koruma / savunma mekanizmasıdır.
bi akşam gayet mutlu, birlikte okey oynadığım arkadaşımın sabah intihar haberini almıştım. kurtulmuştu çok şükür.
ama tek seferle kalmadı, defalarca intihar etti..
bipolar teşhisi konuldu en sonunda.
ölüm isteği geldiği anda, öleyim de benle uğraşmaktan kurtulsunlar, herkes rahat eder diye düşündüğünü söyledi
bir gün o yoğun bakımdan çıkamayacak biliyorum. bir değil iki değil üç değil..
çok zor, başınız sağolsun
bir sürü tedavi yolu denendi, elektirkle beyinde bir kısım anıları silmeler vs, yok olmuyor.Evet öyle sanılıyor ;
Van gogh gibi bir deha kardesinden 3 kuruş boya parası almamak adına intihar etti veya ölüme göz yumdu .( kesinleşmedi öldürüldü mu intihar mi )
O an herkese sadece ve sadece yukmus gibi hissediyorsun . Sanki varlığının onların kalbinde hic bir duygusal karşılığı yokmus gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?