Hayata tutunamadım (Boşanma, depresyon, ümitsizlik)

Bir dakika bu yorumunuzu görmemiştim.
Pardon ama bu sizi hiç mi hiç ilgilendirmez.
Ben de üniversitede bir çok erkek arkadaşımla beraber oldum, gezdim, tozdum, tanıdım, olmadı ayrıldım.
Şimdi bu beni ikinci el kadın ya da kullanılmış mal mı yapar?
Kime ne? Kimin ne haddine!
İnsanları özellikle kadın hemcinslerinizi bu şekilde yani yaşantılarına göre kategorize etmek ne kadar kötü, ne kadar kırıcı olduğunun farkında mısınız?

Kadınlar olarak biz birlik olmalıyız. Kendi öz seçimimizle yaşadığımız her şeyin arkasında durmalıyız. İsteyen istediyle beraber olabilir, sever, sevişir, gezer, tozar, paylaşır... Ya da gezip tozmak, sevişmek istemez evlenmeyi bekler. Kimi kadın istediği gibi şortunu eteğini giyer, kimisi ben başımı kapatacağım, kapalı giyineceğim der...

Ben bu kadınların hiç birine saygı duymuyorum.
Çünkü saygıdan öte SAVUNUYORUM. Herkesin özgürce ne yapmak istiyorsa yapma hakkını SAVUNUYORUM!

Ama sizin bu şekilde kadınlara ikinci el, kirlenmiş kadın muamelesi yapmanızı asla ama asla kabul edemem.
Umarım bu cinsiyetçi tavırlarınızı en kısa zamanda terkeder insanları kadın-erkek- LGBTİ+ bireyler olarak değil de sadece insan oldukları için, insani değerlerine göre yargılarsınız.
Elbette ki herkes istediği kişi ile birlikte olur sever sevişir ama onlara duyulan negatif Ayrımcılık boşanmış kadına duyulan negatif Ayrımcılıkla aynı değil . Bunu kastetti sanırım arkadaşımız .
Çünkü boşanmış kadına her halükarda dul kadın artık bekar biriyle evlenemez ya da ona düğün vs yapılmaz diyorlar . Ama onun yasadığı ile aynı şeyleri yasamış ki herkesin yaşantısına saygı Sonsuz kişilere daha evlenmemiş kız deniliyor . Bekar biriyle evlenir vs vs bunun gibi .
Tabi ki isteyen istediğini yasar burada kimseyi kötülemek karalamak değil amaç

Orası öyle cnm. Biz sadece dürüstçe herkese duyurduk evlendik. Sosyal medyada bazen görüyorum, üniversitede gezmediği adam kalmayan, sevgilisinin evinden çıkmayan tipler öyle birer hanımefendi olmuşki. Sorsan bana boşanmış derler.

Bu ne kadar sığ bir bakis açısı yahu,
Belediyenin onayiyla sevismis olmak kimseyi digerinden ustun yapmaz zaten, yapmamali da. Sevgilisinin evinden cikmamasi da bir kadinin hanimefendiligini bozmaz, hanimefendi her zaman hanimefendidir.
Siz kadinlari bu sekilde kategorize ediyorken erkeklerin etmemesini beklemek hayal gibi degil mi?

Bu ne kadar sığ bir bakis açısı yahu,
Belediyenin onayiyla sevismis olmak kimseyi digerinden ustun yapmaz zaten, yapmamali da. Sevgilisinin evinden cikmamasi da bir kadinin hanimefendiligini bozmaz, hanimefendi her zaman hanimefendidir.
Siz kadinlari bu sekilde kategorize ediyorken erkeklerin etmemesini beklemek hayal gibi degil mi?
Bunu ben demiyorum toplum diyor. Kimseyi yargılamam. Ben sadece bu örneği vererek toplumun gerçeklerine dikkat etmek istedim.

Bunun suçlusu o kızlar değil ki. Ayrıca konu sahibi kadınlara etiket takılmasının üzüntüsünü yaşadığına göre başka kadınlara daha hassas davranmalı bence
Tebrik ederim.
Ne kdr.ilginç değil mi. Sanki sevgilileri olmuş birileri sırf bu yüzden düğünü hak edemez gibi.
Biz dul bayanlara dul demeye bile karşıyız ama kimsenin mutluluguna göz dikip laf etmeye hakkımız yok bence.
Toplum bizleriz... biz oluşturuyoruz bu toplumu. Ben demiyorum toplum diyo gibi bahane olamaz.
Hele ki başkasının hakkına girerek genelleme yapmak çok yanlış. Bütün üniversite okuyanların yada sevgilisi olanların hakkına girmiş oldu konu sahibi ve destekleyenler.

Senin daha önceki konularını da Hatırlıyorum .
Bu kadar çok üzülme hayatta herkesin bi kısmeti vardır . Gün gelecek o da seni bulacak .
Kapalı çevrede insanı bunaltıyor . Hep aynı kişiler , hep aynı hayatlar, hep aynı dar fikirler .
Yer Değiştirme imkanın yok mu ?
Şehir değiştirmeyi ciddi ciddi düşün derim. Küçük bir yerde boşunmış olmakla büyük bir şehirde bunu sürdürmek çok farklı. Mümkünse İstanbul, İzmir veya Ankara’da çalışmaya başla.

Tebrik ederim.
Ne kdr.ilginç değil mi. Sanki sevgilileri olmuş birileri sırf bu yüzden düğünü hak edemez gibi.
Biz dul bayanlara dul demeye bile karşıyız ama kimsenin mutluluguna göz dikip laf etmeye hakkımız yok bence.
Toplum bizleriz... biz oluşturuyoruz bu toplumu. Ben demiyorum toplum diyo gibi bahane olamaz.
Hele ki başkasının hakkına girerek genelleme yapmak çok yanlış. Bütün üniversite okuyanların yada sevgilisi olanların hakkına girmiş oldu konu sahibi ve destekleyenler.
Sevgilisi olana düğünü hak edemez demedi kimse ama toplum böyle diyor dul kadına düğün yapılmaz gelinlik giyemez Diyor neden evlenirken bekar olmadığı için .
Anadolu'da çoğu kişi böyle düşünüyor acı ama gerçek .

Öte yandan kimliğinde bekar yazan ama evlenirken bakir olmayan çok kişi var bu kişiler telli Duvaklı evleniyor bunları kimse Görmüyor demek istedi konu sahibi .

Buradaki ayrımı anlatmaya çalıştı yani . Yoksa kim evlenirken nasılmış bu değil derdi kimden kime ne hem .

Bâkire olmayan evlenmesin demedi yani bunu anlatmaya çalışıyorum .

Sevgilisi olana düğünü hak edemez demedi kimse ama toplum böyle diyor dul kadına düğün yapılmaz gelinlik giyemez Diyor neden evlenirken bekar olmadığı için .
Anadolu'da çoğu kişi böyle düşünüyor acı ama gerçek .

Öte yandan kimliğinde bekar yazan ama evlenirken bakir olmayan çok kişi var bu kişiler telli Duvaklı evleniyor bunları kimse Görmüyor demek istedi konu sahibi .

Buradaki ayrımı anlatmaya çalıştı yani . Yoksa kim evlenirken nasılmış bu değil derdi kimden kime ne hem .

Bâkire olmayan evlenmesin demedi yani bunu anlatmaya çalışıyorum .
Demek istedigi şeyde doğru değil....nereden biliyor üniversitede sevgilisinin evine gidenlerin bakire olmadıgını. Hanımefendi oluyorlar vs diye konuşması doğru değil...
Desteklenecek bişey değil bu durum.

Evinde oturup okumayıp hiç bi yere gitmedigi halde bakire olmayanlarda var. Ne yapalım farzedelim ki öyle.... bunlar daha mı az hak eder evlenmeyi.

Konuya yapılan yorum hoş değil kırıcı... sonradan ne açıklama yaparsa yapsın hanımefendi yorumunu aklamaz.

Demek istedigi şeyde doğru değil....nereden biliyor üniversitede sevgilisinin evine gidenlerin bakire olmadıgını. Hanımefendi oluyorlar vs diye konuşması doğru değil...

Evinde oturup okumayıp hiç bi yere gitmedigi halde bakire olmayanlarda var. Ne yapalım farzedelim ki öyle.... bunlar daha mı az hak eder evlenmeyi.

Konuya yapılan yorum hoş değil kırıcı... sonradan ne açıklama yaparsa yapsın hanımefendi yorumunu aklamaz.
Siz denilmek isteneni anlamadınız hala .

Düşüncenize saygım var ama açıklamaya uğraşmayacağım daha fazla .

Iyi günler

O sizin art niyetiniz. Bana ne bakire veya değil. Kaç kere açıklama yapayım. Siz nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama Anadolu'da durum budur. Türkiye de ciddi anlamda kültürel ve maddi uçurum var. Ayrıca bazen sadece yazıyla anlaşmak zor olabiliyor. Yanlış anlaşılma olmuş olabilir.

O sizin art niyetiniz. Bana ne bakire veya değil. Kaç kere açıklama yapayım. Siz nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama Anadolu'da durum budur. Türkiye de ciddi anlamda kültürel ve maddi uçurum var. Ayrıca bazen sadece yazıyla anlaşmak zor olabiliyor. Yanlış anlaşılma olmuş olabilir.
Art niyet mi :)
Ben sizi anladım da siz beni hiç anlamadınız. Hala kolayca konuşup günahıma giriyorsunuz. Beni tanımadan art niyet vs diyemezsiniz.
Sizin o mesajınız doğru değildi. Analadoluda bu böyle olabilir. Eski topraklar öyle görmüş öyle yorumlar. Bunu anlarım ama sizin gibi gençler böyle yaklaşmamalı.

Ben art niyetliysem siz nesiniz acaba bir gelinin ne mutlu gününü şımarıklık vs diye yorumlayıp kendinize pay çıkarmışsınız...
Yok evlere giden sevgilileri olanlar hanımefendi oluyolar vs demeniz yanlış işte.
Bana kırıcı konuşmak yerine neden yanlışınızı kabul etmiyorsunuz.
Kendinizi haklı çıkarmaya çalışırken başkalarına laf etmeyin. Mutsuzlugunuzu anlıyorum. Ama kendi sıkıntımızı anlatırken neden başkalarının günahına girelim ki...

Bütün yorumlarımda kendimi açıkladım ama siz hala anlamadıgımı art niyetli oldugumu söylüyorsunuz.
Çok mu zor yanlış anlattım düşüncemi demek.. hala daha kırıcı yazıyorsunuz

Siz denilmek isteneni anlamadınız hala .

Düşüncenize saygım var ama açıklamaya uğraşmayacağım daha fazla .

Iyi günler
Ben anladım da siz konu sahibi adına herkese laf yetiştirmeden önce mesajları okursanız kimin neyi anlamadıgını görürsünüz... yanlış bi ifade kullanmış bazı kişiler tepki vermiş yanlış olduguna dahil. Hadii hepimiz anlamadık siz anladınız siz art niyetsiz iyi insanlarsınız...
Hanımefendi oldugunuz içindir belki de

Neyse iyi günler

Bir dakika bu yorumunuzu görmemiştim.
Pardon ama bu sizi hiç mi hiç ilgilendirmez.
Ben de üniversitede bir çok erkek arkadaşımla beraber oldum, gezdim, tozdum, tanıdım, olmadı ayrıldım.
Şimdi bu beni ikinci el kadın ya da kullanılmış mal mı yapar?
Kime ne? Kimin ne haddine!
İnsanları özellikle kadın hemcinslerinizi bu şekilde yani yaşantılarına göre kategorize etmek ne kadar kötü, ne kadar kırıcı olduğunun farkında mısınız?

Kadınlar olarak biz birlik olmalıyız. Kendi öz seçimimizle yaşadığımız her şeyin arkasında durmalıyız. İsteyen istediyle beraber olabilir, sever, sevişir, gezer, tozar, paylaşır... Ya da gezip tozmak, sevişmek istemez evlenmeyi bekler. Kimi kadın istediği gibi şortunu eteğini giyer, kimisi ben başımı kapatacağım, kapalı giyineceğim der...

Ben bu kadınların hiç birine saygı duymuyorum.
Çünkü saygıdan öte SAVUNUYORUM. Herkesin özgürce ne yapmak istiyorsa yapma hakkını SAVUNUYORUM!

Ama sizin bu şekilde kadınlara ikinci el, kirlenmiş kadın muamelesi yapmanızı asla ama asla kabul edemem.
Umarım bu cinsiyetçi tavırlarınızı en kısa zamanda terkeder insanları kadın-erkek- LGBTİ+ bireyler olarak değil de sadece insan oldukları için, insani değerlerine göre yargılarsınız.

Ben anladım da siz konu sahibi adına herkese laf yetiştirmeden önce mesajları okursanız kimin neyi anlamadıgını görürsünüz... yanlış bi ifade kullanmış bazı kişiler tepki vermiş yanlış olduguna dahil. Hadii hepimiz anlamadık siz anladınız siz art niyetsiz iyi insanlarsınız...
Hanımefendi oldugunuz içindir belki de

Neyse iyi günler
Burası özgür biryer istediğime yorum Yaparım . Konu sahibi adına veya değil kime yorum yapacağıma da ben karar veririm siz değil .

Evet evet hanımefendi Olduğum içindir belki de doğru .

Iyi günler size de

Burası özgür biryer istediğime yorum Yaparım . Konu sahibi adına veya değil kime yorum yapacağıma da ben karar veririm siz değil .

Evet evet hanımefendi Olduğum içindir belki de doğru .

Iyi günler size de
Özgürlüğünüz başka bir bireyin özgürlüğüne kadardır... özgürüm diye herkese hakaret savuramazsınız. yaptıgınız genelleme kırıcı bunu kabul edin. Burada herkese açık bi konuda herkes fikrini rahatlıkla söylüyor. Kendinizi haklı çıkarmak için başkalarına kötü konuşuyorsunuz.
Ben size saygı duyup bütün yorumlarınızı okuyup efendice cvp verdim. Ama siz kırıcı olmak için çabalıyorsunuz.

Orda burda gezmiş okumuş okumamış farketmez... biz kötü bişey yaşadık siye başkalarının hanımefendiliğine laf edemeyiz.
Demek Allah öyle layık görmüş.
Kaç mesajda anlatıcam daha ama tenezül edip okursanız aslında size kötü bişey demedigimi anlarsınız...

Şu mübarek günlerde kimse kimseyi kırıp günahını almasın. Herkesin namusu kendine.

Özgürlüğünüz başka bir bireyin özgürlüğüne kadardır... özgürüm diye herkese hakaret savuramazsınız. yaptıgınız genelleme kırıcı bunu kabul edin. Burada herkese açık bi konuda herkes fikrini rahatlıkla söylüyor. Kendinizi haklı çıkarmak için başkalarına kötü konuşuyorsunuz.
Ben size saygı duyup bütün yorumlarınızı okuyup efendice cvp verdim. Ama siz kırıcı olmak için çabalıyorsunuz.

Orda burda gezmiş okumuş okumamış farketmez... biz kötü bişey yaşadık siye başkalarının hanımefendiliğine laf edemeyiz.
Demek Allah öyle layık görmüş.
Kaç mesajda anlatıcam daha ama tenezül edip okursanız aslında size kötü bişey demedigimi anlarsınız...

Şu mübarek günlerde kimse kimseyi kırıp günahını almasın. Herkesin namusu kendine.
Ben tüm Yorumları okuyup anlayarak cevap veriyorum . Kimsenin de ne özgürlüğüne ne namusuna laf etmedim .
Hakarette etmedim .

Söyleneni anlamadan cevap verme eğiliminde olan sizsiniz .

Sizle polemiğe girmek istemiyorum daha alıntılamazsanız sevinirim .

Bunu ben demiyorum toplum diyor. Kimseyi yargılamam. Ben sadece bu örneği vererek toplumun gerçeklerine dikkat etmek istedim.

Evet toplum universitede sevgilisinin evinden cikmayanlara hanimefendi diyor, cunku hanimefendiligin olcutu sevgili sayisi degil. Verdiginiz ornek cok cok talihsiz olmus bunu kabul edin en azindan.

Back
X