sanırım eşinin de kurulu bir işi yok ve kira ödüyosunuz..
hayatını bi anda taşıyabilme imkanına sahipsen seni bağlayan birşey yok demektir..
bu yüzden ben olumlu bakıyorum
doğu olmaz,iç anadolu olur...
Ben egede orta halli bir ilde okuyorum,kiram bile kira değil
yazsam gülersiniz :)
ucuz şehir,her yönden rahat edersiniz daha küçük bi şehre gelseniz...
Büyük şehirde yaşama ısraRını hiç anlamıyorum zaten,benim ailem de istanbulda yaşıyo,vazgeçmeyi de hiç düşünmüyolar...
neyse,konuya gelirsek
bence senin derdin çalışıp iş hayatına atılmaktan da önce gerçekleştiremediğin hayallerini gerçekleştirmek.
Bu konuda da seni destekliyorum sonuna kadar..
zaten 4 yıldır okuyan birisi olarak söylüyorum öyle çok vakit alan bişey de değil hani:)
kızına da vakit ayırabilirsin ailene de okurken.
sanırım eşinin de kurulu bir işi yok ve kira ödüyosunuz..
hayatını bi anda taşıyabilme imkanına sahipsen seni bağlayan birşey yok demektir..
bu yüzden ben olumlu bakıyorum
doğu olmaz,iç anadolu olur...
Ben egede orta halli bir ilde okuyorum,kiram bile kira değil
yazsam gülersiniz :)
ucuz şehir,her yönden rahat edersiniz daha küçük bi şehre gelseniz...
Büyük şehirde yaşama ısraRını hiç anlamıyorum zaten,benim ailem de istanbulda yaşıyo,vazgeçmeyi de hiç düşünmüyolar...
neyse,konuya gelirsek
bence senin derdin çalışıp iş hayatına atılmaktan da önce gerçekleştiremediğin hayallerini gerçekleştirmek.
Bu konuda da seni destekliyorum sonuna kadar..
zaten 4 yıldır okuyan birisi olarak söylüyorum öyle çok vakit alan bişey de değil hani:)
kızına da vakit ayırabilirsin ailene de okurken.
AÖF yi bi kere geçin derim. hele birde edebiyatsa bölüm arkanıza bile bakmayın bırakın. Osmanlıca vs. için ayrıca ders almanız gerekecek. AÖF sizin hayallerinizi karşılamaz. Doğu ama hangi ili? çok çok doğuya gitmenizi istemem doğuda yaşayan biri olarak. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ her zaman tercihim ve tavsiyemdir eğer doğu istiyorsanız. ( Ben eskişehir- anadolu üni. mezunuyum ama inönü harika bi üniversite). Malatya- Elazığ bence bunlar ya da yakın çevresi olursa doğu tamam ama diğer türlü küçük bi bebeğiniz de varsa daha uzaklar büyük sıkıntı. sadece soğuk açısından değil yollar da büyük problem. hele ağrı- erzurum filan mazallah. bölüm için de bişey diyemem hakkınızda hayırlısı olsun.
Ben, 27 yaşındayım, evliyim,2,5 yaşında bir kızım var.şu anda aöf edebiyat 1.sınıf okuyorum.ama aöf okumak yerine bir yıl üniversite sınavına hazırlanarak, örgünde 4 yıllık okumak istiyorum.size sorum şu;ben büyükşehirde herhangi bir, 4 yıllık mı okusam? Veya doğuda türkçe öğretmenliği gb bir bölüm mü okusam? Benim yaşadığım şehirde öğretmenlik puanları yüksek olduğu için doğuyu belirttim.eşim, bu konuda tam destek.sizce hangi kararı vermeliyim.cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.şimdiden teşekkürler..
türkçe öğretmenliği okuyan arkadaşım 4 yıldır kpssye çalışıyor deli gibi ve hala atanamadı.bence daha kolay,iş imkanı fazla olan bölümleri düşün.bunun için dersanelere danışıp rehberlik hizmetlerinden faydalanabilirsin.ben 4 yıllık yani lisans mezunuyum,çok zor bir bölümü bitirdim şimdiki aklım olsa ona harcayacağım zmanı kpss çalışarak geçiirip lise düzeyinden memur olarak atanırdım..bence kpss kursuna git güzel çalış 90 üstü puan al ve atan üniversiteyi sonra maaşın yükselsin diye okursun aöf.den..
Ben, 27 yaşındayım, evliyim,2,5 yaşında bir kızım var.şu anda aöf edebiyat 1.sınıf okuyorum.ama aöf okumak yerine bir yıl üniversite sınavına hazırlanarak, örgünde 4 yıllık okumak istiyorum.size sorum şu;ben büyükşehirde herhangi bir, 4 yıllık mı okusam? Veya doğuda türkçe öğretmenliği gb bir bölüm mü okusam? Benim yaşadığım şehirde öğretmenlik puanları yüksek olduğu için doğuyu belirttim.eşim, bu konuda tam destek.sizce hangi kararı vermeliyim.cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.şimdiden teşekkürler..
türkçe öğretmenliği okuyan arkadaşım 4 yıldır kpssye çalışıyor deli gibi ve hala atanamadı.bence daha kolay,iş imkanı fazla olan bölümleri düşün.bunun için dersanelere danışıp rehberlik hizmetlerinden faydalanabilirsin.ben 4 yıllık yani lisans mezunuyum,çok zor bir bölümü bitirdim şimdiki aklım olsa ona harcayacağım zmanı kpss çalışarak geçiirip lise düzeyinden memur olarak atanırdım..bence kpss kursuna git güzel çalış 90 üstü puan al ve atan üniversiteyi sonra maaşın yükselsin diye okursun aöf.den..
kpss sınavını lise düzeyinde kazanmak bana çok zor geliyor yani üniversiteyi kazanmak daha kolay.en iyisi aynı şehirde okumak gb. değil mi?..
Size onerim cok calisip rehberlik ya da okul oncesi ogretmenligi kazanmaya calismaniz. 4 yil sonra yine bu branslara ragbet olacagini dusunuyorum. 4 yil sonra kpss ile kendinizi cok bunaltmak yerine. Biraz disinizi sIkin ve bunlari kazanmaya bakin. Hayellerinize kavusmanizi dilerim.
sağolun.ben branş öıretmenliğini doğuda okusam mı?
doğu diye belirttiğim il en doğu ve o ili tercih etme sebebim de ;eşimin memleketi olması.kp ve kv orada yaşıyor son bir yıldır.kızım içinde endişeliyim çünkü kv bakamaz,onlar köyde.ben kreşe vericem,kızım o zaman 4 yaşında oluyor.bu kadar fedakarlık yapmasam yaşadığım ilde halkla ilişkiler,sosyoloji gb bölümleri bitirip üniversiteyi bitirmiş olsam yine de sevinirim ama çok mutlu olmam...
Ben, 27 yaşındayım, evliyim,2,5 yaşında bir kızım var.şu anda aöf edebiyat 1.sınıf okuyorum.ama aöf okumak yerine bir yıl üniversite sınavına hazırlanarak, örgünde 4 yıllık okumak istiyorum.size sorum şu;ben büyükşehirde herhangi bir, 4 yıllık mı okusam? Veya doğuda türkçe öğretmenliği gb bir bölüm mü okusam? Benim yaşadığım şehirde öğretmenlik puanları yüksek olduğu için doğuyu belirttim.eşim, bu konuda tam destek.sizce hangi kararı vermeliyim.cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.şimdiden teşekkürler...
moral bozmak ıstemem ama olumlu düşünen arkadaşların öğretmen olmanın okumanın ve atanamamanın verdığı sıkıntıları bılmedıklerını duşunuyorum. hiç boşuna eğitim fakultesı okuma oğretmen olma. çunku bu kutsal mesleğin oyle içine ettılerkı..... atanamayan bınlerce arkadaş onbınlerce emek..... çok zor çok..... olan boşa giden 4 senene olur. atanamazsın. bugun o oğretmeler hakkarıde bıle oğretmenlık yapmak ıçın çırpınıyorlar ama olmuyor. çokmu düşük sanıyorsun doğunun puanları atanmak ıçın. hiçte değil. batı 87 le kapatıyorsa mesela doğu branşa göre 83-84u buluyor.. helekı Turkce edebıyat o konuya hıç gırmıyorum
asla asla asla düşünme öğretmenlığı yazık etme yıllarına
son bır cumle kardeşim öğretmen ve öğrencilerine " sakın sakın eğitim fakültesine girmeyeceksiniz öğretmen olmayacaksınız bizim çektiklerimizi çekmeyeceksiniz" diye nasihat veriyor.. yazık işte eğitimcilerin hali ortada...ne hale getirdiler güzelim mesleği
ben,öğretmenlik istiyorum aslında.ama bu başka şehirde okumayı düşünme sebebimde,öğretmenlik puanlarını daha düşük olması.eğer yaşadığım şehiri tercih edersem öğretmenlik okuyamam çünkü puanları çok yüksek...
çok takdir ettim sizi..
idealleriniz uğruna yaşadığınız şehri bırakıp,küçük çocuğunuzla doğuya gitmeyi bile göze alıyorsunuz..
İnşallah herşey istediğiniz gibi olur,Allah yardımcınız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?