Hayatı dolu dolu yaşamak, yaşayamamak..

Bana da en çok orası dokunmustu, 3 sene olmuş okuyali.
En azından nasıl geçeceğini biliyorsun, iyi değil mi?

En çok orası dokundu çünkü özgür olup da özgür değilim.
Sağlıklı olduğum halde bedenimle nasıl bir hayat yaşıyorum?
O kitapta geçen bir sürü eğlenceyi, aktiviteyi anca fotoğraflarda gördüm ben canlısını bile izlemedim :)
Yüzmeyi bilmiyorum, hiç rafting yapmadım.
Bazen diyorum sen ot gibi yaşıyorsun kızım.

Kahve içip kitap okuyorum, dizi, film bu mudur?
İnsan utanıyor yaşadığı hayattan doğrusu.

Geçecek ama yıllar sonra beklemek zor geliyor, bıkmış hissediyorum.
Şimdi içimde istek var bu hoşnutsuzluk..
Belki tam zamanı yapmak için ama imkan yok.
İmkan olduğunda da heves kalmayacak belki.

Ben hayatımda hep bunu yaşıyorum çünkü.

Uff yaa senin için de üzüldüm..
İnşallah yakın zamanda hayatında mucize gibi değişimler olur.
Ümidini kaybetme.

Bunu dedim ve puff diyene bak dedim yalnız
Benim suan icim en ufak bi ihtimalim dahi yok

Gerci su dunyada kacimiz istedigimiz hayati yasiyoruz ki ama varsa imkanin kardes yada abla tafsiyesi olsun cesur ol ve atman gereken ilk adimdan basla buyuk seyleri bwlki degistiremessin ama en azindan kucuk seylerden basla

Insallah hayatinin kalan kismini mutlu ve huzurlu gecirirsin
Bende senin gibiyim arkadas eş dost meraklisi biriyim ama niyeysr kimsem yok var olanlarda gitti vardir hrseyde bir hayir belkide iyikide gitti diyebilecegim insanlar ama simdide yalnizliktan boguluyorum resmen

Ahhh keşke canım. Sağolasın

Ben bu şehirden kurtulmak için deli gibi şark isteyen insandım ama artık korkuyorum yalan değil
Hayatım yeteri kadar zor daha zorundan korkuyorum.
İnşallah her şey iyi olur artık. Hayırlısı olsun.

Ne yalan soyliyim onume gelene "bosa gitsin" diyorum da sana nedense dilim varmiyor. Duzelecek her sey guzel olacak gibime geliyor.

Ayy ne yalan söyleyeyim yorumun gülümsetti, sanki gerçekmiş gibi rahatlattı canım.
Hadi inşallah. Allah razı olsun :)

İnşallah sen de istediğin hayata, hayallerine bir an evvel kavuşursun.
Hepimiz mutlu olalım inşallah.

Teşekkür ederim güzel yorumların için.

nomunomuchua Bin Muhteşem Güneş kitabini okudun mu bilmiyorum onu okuduktan sonra gunlerce tek bir mutlu günü olmadan ölen Meryeme daha sonrada hayatiminda Meryem gibi son bulacagi korkusuyla gunlerce kendime agladim

Niyeyse alti cizgili satirlari her okuyusumda o kitabi meryemi ve belkide çaresizligimi yeniden hatirladim

Ama şöyle bir şey de var çoğu insanın rutini sizinki gibi. Kendinize ve eşinize yok yere yüklenmeyin. Ben de anneme çok kızardım hukuk seçip Istanbulda kalmama sebep olduğu için. Memnun değildim durumdan ve bunun sorumlusu olarak annemi görüyordum. Sürekli ev okul kütüphane üçlüsündeyim çok farkımız yok. Sonra madem bunu seçtim, yaşamak zorundayım öyleyse olumsuzluklara odaklanıp kendimi yoracağıma hayatımı sevmeye odaklanmalıyım dedim.
Siz de bir seçim yapmışsınız, kendinizi olumsuz olana odaklamak yerine "nasıl daha da düzeltebilirim"i düşünmeye çalışın. İnanın daha mutlu oluyorsunuz. Bazen hayal kurmak bile güzel oluyor.

Hayatı dolu dolu yaşamaktan anladığınız ne mesela? Ben listeler yapmaya bayılırım. Okuma-izleme listeleri, gezme listeleri. Bunlardan yapın. Planlar yapın sadece plan aşamasında kalsa bile rahatlatabiliyor inanın. Sevdiklerinizi özleyince her zaman göremezsiniz elbette, kimse göremiyor zaten. Ama araştırın bakın çok ucuza bilet bulabilirsiniz iki gün bile yetiyor. Mesela ankara/istanbul gidiş dönüş toplam 40 liraya bilet aldı arkadaşlarım geçenlerde. Ucundan kıyısından tutmak için çabalayın. Odak noktanız değişsin yani, öylesi daha kolay..

Kitabın sonunu söylemeyeydin iyiydi tam elimdeki kitaptı

Okumuştum, hep dram yüklü kitaplar okurum ya da dram yüklü diziler, filmler çeker beni zaten.
Sonra da ağla ağla Firuze ağla yani

Evet çok haklısın.
Pembe bakmam gerekiyor.
Aslında hayata pembe bakmama yardımcı insanlar vardı çevremde eskiden.
Şimdi hep enerjisi, modu düşük, mutsuz insanlar dolu etrafımda.
Bunlar da etkiliyor beni.

Çok şey ve çok derin düşüncelere sevketti beni konunuz. Ama kelimelere dökemedim aslında küçük kızım sürekli dikkatimi dağıtıyor toparlayamıyorum :)
Şuna inanıyorum eşim hep der bir bebek doğarken illaki o dar yerden geçip feraha erecek dünyaya gelecek. Başka yolu yok. Sıkıntılarda böyle. İllaki sıkacak boğacak ama geçecek. Uzun yada kısa.. illaki bitecek geçecek.
Toparlayamıyorum kelimelerimi :)

Evet çok haklısın.
Pembe bakmam gerekiyor.
Aslında hayata pembe bakmama yardımcı insanlar vardı çevremde eskiden.
Şimdi hep enerjisi, modu düşük, mutsuz insanlar dolu etrafımda.
Bunlar da etkiliyor beni.
Hepimizin hayatında sorunlar var, düzeltmeye çalıştığı şeyler var elbette. Pembe bakmayı öğrenince daha az yorucu oluyor bunlar. Arada bir iki depresif gün geçirip sonra kendime geliyorum Ben :)
Ayrıca o tip insanlar ömür törpüsü oluyor resmen. Uzak durun derim.

Ay ben de böyleyim ve bazen kızıyorum şu yaşadığım hayata..
Millet neler yaşıyor diye imrenirken bulduğum oluyor kendimi.
Rutinimiz neredeyse aynı seninle.

Böyle bir sürü hayalim var ama masal tadında gelir oldu, imkanı yok gibi sanki....
İçim karardı 21 yaşında insanım güya Ki yaşla da ilgisi yok, bi kilit vurulmuş sanki o kırılmadan mutlu olamayacakmışım gibi.

Ay moral olmak isterdim de bu konuda aşırı dertliyim ya ne bileyim.
İnşaallah her şey düzelir, mutluluğu bulabiliriz...

Eşinizin benzetmesi çok hoşuma gitti :)
Ben de o dar yerden çıkaydım iyiydi

Peki bir darlıktan çıkıp yeni yeni darlıklardan geçme konusuna ne der eşiniz acaba?
Benim tam olarak sıkıldığım ve umutsuzluğa sürüklendiğim konu bu aslında.
Biri bitip ohh deyip ama tadına varamadan yeni bir ahh ile kucaklaşmak...

Yazacağım size ama önce kızımı uykunun kollarına atmam gerek :)

İş ortamım tamamen böyle.
Ve en önemlisi evde eşim pili bitmiş, işi yüzünden yorgun, modu düşük.
Topunu hayatımdan çıkarsam mı diye az düşünmedim ama söylendiği kadar kolay olmuyor :)

Yalnız olmadığıma üzüldüm açıkçası
İnşallah..

Siz neden bu kadar umutsuzsunuz?
Inanin hepimizin basinda turlu turlu dertler var. Neler yasadik neler duydu,neler gordu bu gozler..
Ki gormeye,yasamaya da devam ediyoruz. Mesela su an oyle bir konu var ki,yazsam icinde bulundugum durumu belki sen de sukredersin.

nomunomuchua konularini ve seni takip ediyorum. Yaptigin yorumlardan bakis acilarimizin kesistigine defalarca kez sahit oldum. Ve su konuyla da hayata dair beklentilerimizin ne derece ortustugunu, coguna belki sacma ve sukursuzluk olarak gelecegini dusundugum bu huzursuzlugunu bende derinden hissettim seninle. Bence bu umutsuzluk degil. Hayati algilayan algilarin hassas olusu. Hayati tartan terazin hassas senin.

Bu yorgunlugu bu huzursuzlugunu gayet iyi anliyorum. Elinden kayip giden bi balik gibi hayat. Kaybettiginde bazi seyler icin cok gec olabilir.

Bir arkadasim airf bu yuzden evlenmiyor. Koreye gidiyor, sehir disinda, farkli insanlar farkli tatlar heyecanlar ama bazen konustugumuzda bazi dertlere bazi tatli telaslara imrendigini farkettim gecen. O da hayati bir anne bir es olarak yakalayamadigindan sikayetci.

Yani bu bir kisir dongu gibi geliyor bana artik. Hayat her zaman mutlaka bi yerinden eksik yasaniyor gibi.

Suan bulundugun sartta mutlu olabilmek en guzel nimet bence. Kacirdigimiz bir milyon hayat var. Bir milyon yasam stili. Bu herkes icin boyle.

Birde bu pencereden bakmani tavsiye ederim.

İş ortamım tamamen böyle.
Ve en önemlisi evde eşim pili bitmiş, işi yüzünden yorgun, modu düşük.
Topunu hayatımdan çıkarsam mı diye az düşünmedim ama söylendiği kadar kolay olmuyor :)
Sizin iş ortamınız bıcır bıcır çocuklarla da dolu ama :))

Kolaylıklar diliyorum hayatınızda. Umarım en enn kısa zamanda düzelir her şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…