Hayati önemli bir konu bir bakar mısınız?

Allah'tan korkusu olmayandan korkun, merhamet olmuyor nedir ya kendinize gelin bir de ogretmensiniz. Onceki konularinizi bilmiyorum yazdiklarinizdan belli ki cok cekmissiniz. Ama hala saf saf nafaka vermeyecek yardim edecek falan diyorsunuz. Inaniyor musunuz buna? Nafaka ne icin veriliyor sizce? Madem kendiniz dusunemiyorsunuz lutfen gidin iyi bir bosanma avukati tutun.
 
Ben şahsen, Allah korkusu ile doğru davranmaya çalışan insanların bir yerde patladığını düşünüyorum. Vicdan ya var ya yok korkuyla olmuyor yani. Konuya gelince nafakanızı alın ve kurtulun şu adamdan. Ne kadar uzak o kadar iyi.
 
İnsan olmayı Allahtan korkmayla bağdaştıramazsınız. Aslolan vicdan.

SSıkıntınıza gelince şu anda İstanbulda 1 çocukla güvenli bir semtte oturarak insanca yaşama maliyeti 15bin buna göre değerlendirin bence

Küçüklüğümden beri İstanbul'da yaşıyorum nerede 15 bin?
5 bine de gayet iyi şartlarda 2 kişi yaşayabilir. 10 bin tl kiralık bir eve çıkmadığı sürece.

Bu arada ilk cümlenize sonuna kadar katılıyorum.
 
Evet asıl suçlu allahsız ( gerçekten ateist ama bunu ancak ifade ediyor) eş ve babası idi. Allahtan korkusu olmayandan korkun sözü boşa değilmiş, zira merhamet olmuyor cidden

Burada herhangi bir din için bu genellemeyi yapamıyorsak ateizm içinde yapamamalıyız bence. Eşinizin vicdansızlığı, karaktersizliği ve sizin basiretsizliğinizden gelişmiş olaylar için bir topluluğa kötü bir etiket yapıştırmanız ne kadar doğru. Konunuzda demişsiniz ya hep bir suçlu buldum bu seferki suç inanma/inanmama biçimi olmuş sizin için.
Yaşadıklarınız ağır, zor şeyler olabilir ama sınırlarınızı bilin lütfen. Bir grubu böyle genelleyip aşağılamak kimsenin haddi olmamalı.
 
Nafaka vermem yardım ederim lafına asla güvenme yardım felan etmeyecek çünkü .. bence al yavrunu git İstanbul’a nafakanıda bağlat tut bi bakıcı bak işine . Azıcık aşım ağrısız başım diyeceksin ..
 
Özgüveniniz tamamen bitmiş önce onu geri kazanın lütfen,eş kişisinin karşısında özgüvensiz olmaz,daha çok tepenize binmeye çalışır, ve diğer üyelerin dediği gibi İstanbul'a yerleşin derim bende,orada biraz zorlansaniz da düzene bindirirsiniz inşallah.

son olarak tuttuğunu koparan bir avukatla nafaka işini konuşup kesinlikle baglattirin.asla vazgecmeyin nafakadan.su dönem de bir lira, bir liradır.o çocuğunuzun da hakkı üstelik.allah yardımcınız olsun
 
Merhaba kk,

Eski konularımdan da bilen bilir beni hayatı berbat geçmiş bir Öğretmenim. Hep fedakarlık adı altında zulümlerden kaçıp ,(şiddet , küfür, aşağılanma, çalışmayan koca, ailesi ile mal varlıklarına rağmen evlilik boyu Aynı evde yaşama vb) baba evine sığınmış , defalarca boşanma davası açıp geri dönmüş, aslında sindirilmiş, öz güveni zedelenmiş , cesareti olmayan , ama güçlü görünen bir kadındım. Evet evet ben real. Baş belanız belki de ...

Konuyu anlatmama gerek yok aslında aynı teraneler, hep öyle idi. Ben evladım baba evinde büyüsün istedikçe battım , gururumu onurumu ayaklar altına aldım. İçimdeki ezilmişlik iş , arkadaş ve çok yaşamıma farklı yönlerde yansıdı . Be in hep başkalarını suçladım , bazen ailemi , bazen de eş kişisini, bazen arkadaşları , bazen iş yerindekileri vs.

Evet asıl suçlu allahsız ( gerçekten ateist ama bunu ancak ifade ediyor) eş ve babası idi. Allahtan korkusu olmayandan korkun sözü boşa değilmiş, zira merhamet olmuyor cidden.

Çok imtihanlardan geçtim. Ama asıl suçluyu çoğu zaman sizin ve dostlarımın sayesinde buldum. Benim suçlu ben , real ... zira totom yemeliydi ve gururunu ayak altına alacağıma başımı dik tutup yapmam gereken zorluğa atılmalı idim.

Şimdi önce kendimi affederek , sonra yeni ve sıfırdan bir ben yaratarak bir hayat kurma yolundayım. Hala bitmeyen ama az olan borcum var. Çözümsüz değil ama.

Sorum şu size . Bir İstanbul bir de şu anki yerde yaşama durumum var İstanbul olursa her anlamda güçlü bir dostumun referans desteği ile iyi bir maaşım olacak . Oğluma şartlarım daha uyacak ama tek başıma sorumluluk almış olacağım kimsem olmayacak yanımda. Ailem artık manevi destekliyor beni, sadece sözümde durmamı istiyor ( daha önce çok gidip geldim zira haklılar) fakat çalışıyorlar, bir durum olsa aniden gelecek durum olmayabilir ama onlara fiziken yakın olurum.

Burada kalırsam daha düşük maaş ayda her ödeme faturalar dahil sonunda hesaba göre 650 tl para kalacak bize yavrumla . Mutfak masrafı sosyal masraf nasıl olur bilmiyorum . Ama babası okuldan alabilir , ben yokken o evinde sahip çıkabilir . Güvenli olur oğlum en azından. Nafaka vermem ama erzak okul , eğitim giyim masrafını karışlarım diyor. Ne kadar süre sözüne güvenilir bilmiyorum. Okulu ve çevresi de değişmemiş olur . Ha bir de bulunduğum okul kolej. Güven de vermiyor . Bu gün başka yer ile görüştüm . Orası olursa daha yüksek maaş olur bana . Muhtemelen . Bilemiyorum her şey muallak akıl verin ne olur sizce hangisi? Ki kimsenin sözüne güvenerek hareket etme diyen dostlarıma da hak veriyor ve korkuyorum . Sizce?

halbuki allah korkusu olanlar birer kanatsız melek değil mi? tecavüzcüler insanın hayatını zindan edenler kediye köpeğe eşeğe yeni doğmuş bebeğe hallenenler hep ateistler deistler değil mi? şu düşünce tarzınız o kadar aptalca ki. kimsenin inancını inançsızlığını sorgulayamazsınız. evlendiğiniz adam karaktersizse inanmadığı için değil karaktersiz olduğu için karaktersizdir. ikisi çok farklı şeyler. önce bunun farkını anlayın!!!!!!!!! sizin inandığınız saçmalıklara inanmıyorum ama sizden daha insaniyetli merhametli olduğuma kalıbımı basarım. mahallede çarşaflı başörtülü kadınlar ve erkek versiyonları fazlaca var (bunu oturduğum yerin demografik yapısını anlamanız için söylüyorum) balkondan çıkınca 5 tane camiyi arka arkaya görüyorum o kadar inannçılar müthiş insanlar (!) ki her köşede dişimden tırnağımdan artırıp aldığım mamalarla beslediğim hayvanların zehirlendiğini cesedini buluyorum!! o kadar müslüman ve merhametliler ki su kaplarımı yaptığım kedi köpek evlerini battaniyelerini çöp atıyorlar çalıyorlar yakıyorlar!! beslediğim hayvanları insana alışmasınlar gider beyinsizin birini de insan sanır kendini sevdirmeye çalışır diye korkumdan sevemiyorum uzaktan uzaktan besliyorum!! iyi ki müslümanlar inançları tam ya diğer türlü ne olurdu değil mi!!!
 
Evet asıl suçlu allahsız ( gerçekten ateist ama bunu ancak ifade ediyor) eş ve babası idi. Allahtan korkusu olmayandan korkun sözü boşa değilmiş, zira merhamet olmuyor cidden.


şuradan sonra okumaya bile değmez. diline iki üç kelimeyi dolayıp insanlara ne zulümler yapanları görüyoruz, insanın içindeki kötülüğü dine veya dinsizliğe bağlayacak kadar kötü olmayın.
 
Ablacim hala guvensizsiniz:



B.k yer. Onun demesine mi bakiyor? hakim nafakayi baglar, siz de pasa pasa alirsiniz. Madem maddi manevi kotu gecti evliliginiz, acin dava tum haklarinizi alin.
Tum haklarinizi alin
Sakin nafaka baglanmadan, tazminatsiz bosanmayin. Sonra pisman olursunuz.
Ayni seyleri soyleyecektim, sagolsun MissCherryBlossom MissCherryBlossom yine duygularima tercuman olmus.

Adam simdiye kadar sizi zaten birey olarak gormemiş, surekli ezmiş. Hic olmazsa son kez dimdik durun ve hakkinizi savunun.
Öyle bir dava dosyasi hazirlayin ki sizinle konusacaginda besmeleyle başlasın korkudan.
Nafakayi da lutfen anlasma yoluyla onun keyfine birakmayin. Tazmjnat da nafaka da dava da sizin anayasal hakkınız.

Ayrica iyi veya kötü insan olmak dini inancla alakalı degil. Benim inancimi sorgulayan bi adam oyle bir pislik yapti ki, ahiretten önce kanunlar karşisinda ödüyor bedelini.

Basarilar
 
Back
X