Hayatı tanıdığınıza inanıyor musunuz?

denizkabugu

Evli, mutlu, ...
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
725
6
96
Diğer
Evet, ben hayatı - insanları tanıyorum diyenlerden misiniz?

yoksaaaaa

Hayır, ben hayatı - insanları yeteri kadar tanıyamamışım mı diyorsunuz?

Hayat ve insanlar hakkında her Allahımın günü yeni bir şey daha öğreniyorum..
Bu gidişle ölüm döşeğinde bile hala yaşama dair hiç bir şey bilmediğimi düşüneceğim..

B şıkkı :) hayatin ve insanlarin okadar cok yüzü varki hangi birini taniyayim :) insanlarin farkli yüzleri acikcasi cokta umrumda degil..kim ne yaparsa kendine yapar..iyilikte kötülükte kendine nasilsa..kim neyi tercih ediyorsa onu yapsin,öyle olsun

insanları tanımak ne mümkün:sm_confused:
herkes sürprizlerle dolu
kimsenin düşüncesi diğerine uymuyor,kimse diğerini iplemiyor şu hayatta
ben neyi bildiğimi,neyi bilmediğimi bile karıştırıyorum aslında çoğu zamankaydirigubbakcemile3
hayatımız böyle sürprizlerle geçip gidiyor işte

Şöyle bir örnek veriyim bazen uzun süre flört edip evlenmeye karar verip ve evlendiğiniz eşinizi bile tam tanımadığımızı anladığımız anlar oluyor...

Hayat ve insanlarda öyle işte yaşadıkça tanınır, deneyimleşir....

yoksaaaaa

hiç kimse hayatı ve insanları tanıyamaz..
o kadar çok maske var ki...
şöyle yıllar öncesine gittimde...bi insanı iyi tanımak için ya onunla ticarete atılacaksın yada ailesine karışacaksın...
bunun başka mümkünatı yok diye düşünüyorum...
zamanında o kadar hayal kırıklığına uğradım ki artık insanlara bu iyi bi insan demiyorum diyemiyorum...
biliyorum ki dediğimde mutlaka sonra bi kalleşliğini görürüm...
insan herkesi kendi gibi bilmemeli diye düşünüyorum...
sütten dili yananın yoğurdu üfleyerek yer derler...tamda yerinde bi söz...benneyaptımki

yoksaaaaa

Bence bütün hepimiz,bu 2 şık arasında gidip geliyoruz..

Herşey yolundayken,mutluyken,olağandışı bir gelişme yokken yani duruma hâkimken hayatı ve insanları tanıdığımıza eminiz..
Ama olağan dışı bir gelişme olduğunda ve hiç ummadığımız biri bizi yanıltıp-yaraladığında hemen insanları tanıyamamışım duygusuna kapılıyoruz.Ama uçucu bir duygu bu..
Acımız geçince ve tekrar duruma hâkim olunca ben hayatı-insanları tanıyorum duygusu hemen geri geliyor..

herkes kendi çapında az çok hayatı ve insanları tanır....
zaman geçtikçe yenilen kazıklar sayesinde bi hayat tecrübesi oluşur ve insanları daha iii tanıyıp daha az hata yaparız...
ben hiç tanımıyorum da yanlış çok iyi tanıyorum da...
az çok tanıyorum ama her geçen gün bi yüzünü daha görüyorum..

Son düzenleme:
hamdım... piştim...yandım...
hayatı tam olarak öğrendim, oldum diyemem...
yavaş yavaş öğreniyoruz, tecrübe ediyoruz tadıyoruz...
bazı meyvelerin tadına doyulmaz, bazıları durduğu yerde küflenir...
sen de bunların arasındaki farkı anlarsın yedikçe...
alıştığın güzel tadlara daha bir sıkı sarılırsın...
deneye yanıla öğrenirsin, devam edersin...
ama öğrendim diyemezsin...

kim bilebilirki bir sonraki adımın ne olacağını doğru kime ve neye göre doğrudur bilmek için tecrübe bile etseniz bu sizin doğrunuz olmakla kalacaktır ki içinde hayat gibi genel bir kelimenin geçtiği yerde sizin deneyiminizin çok özel kalacağı katidir ..genel geçer doğrular dışında herkesten herşeyi bekleyecek kadar gerçekçiyim bu dünyada onu biliyorum...............

Bu soruya evet diyen doğru konuşmuyodur bence.

Hayatın cebinde son nefesimize kadar bizim için sakladığı bir sürpriz illaki vardır zira.

valla ne tanıdım nede cozebıldım hayatı...
bazen kendımı bıle tanıyamadıgım zamanlar oluyor kı...
hayat ve ınsanlar ıyıden karısık bır durum....
tanımakta mumkun degıl sanırım....

Deliler rol yapmaz..rol yapamaz. bu nedenle "deli" deriz biz onlara. belki de saklayacak şeyi olmadığı için maskeye gerek duymayan dürüst adamlardır deliler.
ve "norm"al insanların maskeleri neleri gizlemiyordur ki? belki, aslında maskenin altında bir surat olmadığını gizliyordur. belki de binbir tane suratı olduğunu gizliyordur sabit, oturaklı maskesi.
Doğallık en büyük erdemdir..
İnsnaları tanımak çok da mümkün olmuyor maalesef bunca yapaylığın arasında.

aynen katılıyorum canım....bır suru maskelerın ıcerısınde yasayıp....
artık kendılerı olmaktan cıkan...ınsanlar var....
ne tanımak mumkun nede anlamak...
kımse oldugu gıbı degıl.......ve boyle ınsanlar hayatımız oluyorlar...bu maskelerın ıcerısındekıler hayatı zorlastırıyorlar....
o yuzden hayatta anlasılmaz olup cıkıyor....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…