Hayatı ve şartları kıyaslayan insanlar

Ben hic birseyimi anlatmiyorum.. mutluluk ya da uzuntu farketmez.. bi esyami degistirsem millet gorene kadar ses etmem.. birseyin fiyatini sorsalar.. verdik biseler derim. Yaptigim birsey icin cok guzel olmus vs deyip ovseler.. sagolun diye gecistiririm. Maasimi sorsalar ya uzerine konu acarim ya da yasla maas sorulmaz derim.. cocuklarimla ilgili birsey sorsalar pek anlatmam.. elimden gelse camekan icine koyup buyuturum:)) evet tuhafimdir belki.. ama bu durum benim koruma kalkanimdir. Ki ne arkadaslarim oldu.. giydigi kiyafetten tutun bindigi arabanin narkasina parasina varana kadar hava atan.. bana tuhaf geliyor. Cok sukur kocadan degil babadan gorduk, boyle seylerin havasi olmaz bana gore.

Ha sen anlatmadikcada insanlar merak ediyor o dogru ama ben kimseyi merak etmiyorum dogrusu. Cunku yeterince kendimle ve hayatimla ilgiliyim.

Herkese merhaba.

Konuya nasıl girsem ne desem bilmiyorum. Ben yoruldum. Hem de çok. Beynim yoruldu düşünmekten, insanlardan. En yakınlarımdan, ömür boyu yüz yüze bakacağım insanlardan, çok sevdiğim dostlarımdan, bir türlü istediğim gibi olamayan hayatımdan, boşa giden emeklerimden. Çok karmaşık gittiğimin farkındayım, düşüncelerimi düzenlemeye çalışacağım. Öncelikle çok severek okudum bölümümden nefret eder oldum. Mezuniyetten sonra yıllar geçti, ben bir türlü iş hayatında tutunamadım. İstediğim gibi bir iş bulamadım geçici olarak gördüğüm yerlerde uzun zaman kalmak zorunda oldum. Tarih öğretmeniyim. Bilenler bilir bölümün de öğretmenliğin de artık bir esprisi kalmadı. İnsanlar ne iş yapıyorsun diyor söylüyorum aaaaa atanamadın mı yazık vah tüh tarzı cevaplar alıyorum. Özelde çalışmayı da kimse bir şeyden saymıyor. Öte yandan iyi bir okulda filan da çalışmıyorum ki bir motivasyonum olsun. Ben bile ayaklarımı sürüyerek gidiyorum işe kendim memnun değilim ki başkasının acımasına vahına tühüne cevap vereyim. Asıl mesele bu da değil benim derdim bu konuda üzüntümü paylaştığım insanların her fırsatta kırması. Başka bi alanda olmamıza rağmen atanan arkadaşlarımın sidik yarışı, üstünlük kurmaya çalışma telaşı, her fırsatta konuyu az maaş almama getiren elticiğim vs vs.

Bıktım artık herkesin kendi hayatına güzelleme yapıp karşısındakinin hayatındaki iyi şeyleri görmezden gelerek olumsuz durumlardan kendine şükür payı çıkarmasından. Biz böyle miydik? Birine bir derdimi küçük de olsa bir minik sıkıntımı paylaşsam anında kendi haline şükrediyor. Değil benim sorunuma ortak olmak benimle üzülmek, çözüm için fikir vermek arkamdan bana acıyarak üzülüyormuş gibi yaparak başkasına dedikodumu yapıyor.

İyi veya kötü kimseye bi şeyden bahsedemez oldum. Hemen bir kıyas hemen ben diye başlayan cümleler. İşimi hayatını parasını tatilini fiziğini yediğini içtiğini övmelerinden karşısındakini duyamıyor kimse. Ne anlattığının bir önemi yok. Olumsu bi şeyden bahsettiysen hemen kendinde olmadığı için haline şükreder olumlu bir şeyden bahsettiysen hemen ondaki daha iyi olan şeyleri anlatır da anlatır. Uzun yazdım içimi döktüm. Artık herkes mi böyle benim mi canım dediklerimle paylaşacak bir şeyim kalmadı yoksa hassas mı davranıyorum bilemiyorum.
Ne kadar güzel anlatmışsınız.Anlatım tarzınıza bayıldım.Bence harika bir öğretmensiniz.Her şey nasip sizde üzüldüğünüz için takıosunuz bu kadar.Haklısınızda.Ama elimizdekilerle yetinmemiz gerekio.En azından daha iyisi olana kadar.Sadece atanan yada atanmayan kişilerde değil her olayda böyle.Mesela ben boşandım .Bazen bir anı oluo paylaşıorum aslında neden paylaşıosun git duvara anlat insanlara dert anlatma.Aaaa benim kocam benim ağzımın içine bakar.Aaaaaaa beni çok seviyor.İnsanlık nere gidiyo bilmiorum.Allah sonumuzu hayır etsin.

Baskasinda olmayanla hava atilmaz birde.. ben nerdeyse cocugu olmayan akrabam yaninda cocuklarimi sevemiyorum o derece..parasi yoksa parayla.. kocasi yoksa kocayla hava atilmaz. Nasil isliyosa beyinleri

Cogu insan boyle size ozel degil..
Ben havadan sudan konusmakla mesafe koymakla cozum buldum.
Zaten hep mesafe koyardim ama mesafe koyduklarim bile degistiler ben de iyice arttirdim :)

• Beğen
Reactions: 000
O insanlardan uzak durum. Ben bu tarz insanlari cikardim hayatimdan. Ya da uzak duruyorum mumkun oldugunca. Ozelde de olsa bir isiniz var. İnsanlar zayif noktanizi gorunce saldirip uzuyorlar. Bu firsati onlara vermeyin. En azindan mutluymus gibi davranin. Malesef gunumuz insanlari boyle diyorum. Karsiyi dusunup empati kuran cok az insan var.

• Beğen
Reactions: 000
Benim eşimde Tarih mezunu ve atanamadı, özelde çalışıyor. 2008 mezunu, 2016 ya kadar kpss ye girdi ama olmadı, umudu kesti artık. Atanamadın mı, bak şu atanmış vs. gibi sözler onu da bunaltıyordu. Soranlara artık okul benim diyor bir şey diyemiyorlar :KK70:

Gerçekten sürekli bir yarış halinde insanlar. Aldıkları eşya olsun, çalıştıkları iş olsun, çocuk yetiştirirken bile insanlar birbiriyle yarışmaya çalışıyor.

Üzüntünüzü çok samimi olduklarınız dışında başkalarına göstermeyin bence. Sizin üzüntünüz başkalarının sevinci oluyor malesef.

İnan bana bölümün çok çok güzel. Geçmişi derin olan bir millette tarih bilgisi olmalı aslında ama bizde değersiz görüyorlar. Ne olursa olsun gurur duymalısın. Her daim tarihe ilgim oldu. Tarih öğretmenliğine de sempatim. İdealleriniz icin uğraşmaya çalışın. Öğrencilerinize güzel bilgiler verin birşeyler katın. Hiç bir meslekte maddi tatmin olmuyor malesef. Ama size tavsiyem başka okullarda arayışlara devam edin.
Eskiden öğretmenlik çok kutsal bir meslekti şimdilerde ortalığa düşürenler utansın!

Yine de sizin mesleğinize saygım sonsuz. Lütfen yıldırmasın bu zorluklar sizi. Özel sektörün kan emiciliği bitmez zaten. Öğrencilere odaklanın. İllaki verdiğiniz eğitimi alacak kapasitelerde öğrenci olacaktır. Yıllar geçse bile kulaklarınızı çınlatacaktır.

Saygı ve sevgilerimle ;)

Siz hayatınızı nekadar pozitif gösterirseniz karsınızdaki insanlarda o kadar pozitif görür sizi. Malesef acılamızla sevinen mutluklarımızla hasetlik eden çevreler hepimizde var. Bende üzülüyodum neden böyle diye derbeder halde dertleşe dertleşe dolanıyodum baktım herkes mutlu bi ben diblerde.. Ama aslında öyle deilmiş.. Herkesin üzüldüğü kendisinde eksik buldugu tamamlayamadıgı seyler var ama kimse etrafta benim sorunlarım var diye gezmiyo.. Hayatınızdaki pozitif şeylere yönelin, mutluluklar üretin, şükredin.. Yaşayacagım aklımın ucundan gecmeyecek büyük olaylar yaşadım. Dibide gördüm, ama ben istemezsem kimsenin beni kaldırmayacagını da anladım. Güçlü olun, kendinizi sevin, insanlara da iyi oldugunuzu gösterin. Bırakın onlar üzülsünler ben neden daha iyi şartlarda bu kadar iyi hissedemiyorum diye... Umarım şartlanızda istediginiz noktaya ulasır bigün..

En yakınlarım diyorum, derdimi paylaşırsam rahatlarım belki içimi rahatlatırlar diyorum ama olmuyor haklısınız anlatmamak gerekiyormuş bunu yeni yeni fark etmeye başladım. Kaç yıllık arkadaş grubumuzda muhabbetimiz eskisi gibi değil. Herkes sadece ne kadar mükemmel bir hayatı olduğunu anlatıyor bense iyisini kötüsünü paylaşıyorum olduğu gibi anlatıyorum eskisi gibi zannediyorum yakınlığımızı.
Hiç kimse anlattığı gibi yada göründüğü gibi değildir...ayrıca çok çok iyi yere gelince de bu arada açacağınız başlık kıskaniliyorumbeni çekemiyorlar olacaktı.. yani ne kadar takarsanız her durumda şu hayatta sorun var..siz işinize odaklanin her gün şiddet gören kadın kocamı seviyorum diye sosyal medyasina aşk resmi koyuyor ..yani gören inanirmi bilmem ama ben gerçeği gördüm için.. artık herşey sahte yalan dolan inanmayın.ayrica kim mükemmelim diye ovunup duruyorsa o tam tersidir .gerçekten mutlu insan ispatlama gereği ve çabası duymaz.

Herkese merhaba.

Konuya nasıl girsem ne desem bilmiyorum. Ben yoruldum. Hem de çok. Beynim yoruldu düşünmekten, insanlardan. En yakınlarımdan, ömür boyu yüz yüze bakacağım insanlardan, çok sevdiğim dostlarımdan, bir türlü istediğim gibi olamayan hayatımdan, boşa giden emeklerimden. Çok karmaşık gittiğimin farkındayım, düşüncelerimi düzenlemeye çalışacağım. Öncelikle çok severek okudum bölümümden nefret eder oldum. Mezuniyetten sonra yıllar geçti, ben bir türlü iş hayatında tutunamadım. İstediğim gibi bir iş bulamadım geçici olarak gördüğüm yerlerde uzun zaman kalmak zorunda oldum. Tarih öğretmeniyim. Bilenler bilir bölümün de öğretmenliğin de artık bir esprisi kalmadı. İnsanlar ne iş yapıyorsun diyor söylüyorum aaaaa atanamadın mı yazık vah tüh tarzı cevaplar alıyorum. Özelde çalışmayı da kimse bir şeyden saymıyor. Öte yandan iyi bir okulda filan da çalışmıyorum ki bir motivasyonum olsun. Ben bile ayaklarımı sürüyerek gidiyorum işe kendim memnun değilim ki başkasının acımasına vahına tühüne cevap vereyim. Asıl mesele bu da değil benim derdim bu konuda üzüntümü paylaştığım insanların her fırsatta kırması. Başka bi alanda olmamıza rağmen atanan arkadaşlarımın sidik yarışı, üstünlük kurmaya çalışma telaşı, her fırsatta konuyu az maaş almama getiren elticiğim vs vs.

Bıktım artık herkesin kendi hayatına güzelleme yapıp karşısındakinin hayatındaki iyi şeyleri görmezden gelerek olumsuz durumlardan kendine şükür payı çıkarmasından. Biz böyle miydik? Birine bir derdimi küçük de olsa bir minik sıkıntımı paylaşsam anında kendi haline şükrediyor. Değil benim sorunuma ortak olmak benimle üzülmek, çözüm için fikir vermek arkamdan bana acıyarak üzülüyormuş gibi yaparak başkasına dedikodumu yapıyor.

İyi veya kötü kimseye bi şeyden bahsedemez oldum. Hemen bir kıyas hemen ben diye başlayan cümleler. İşimi hayatını parasını tatilini fiziğini yediğini içtiğini övmelerinden karşısındakini duyamıyor kimse. Ne anlattığının bir önemi yok. Olumsu bi şeyden bahsettiysen hemen kendinde olmadığı için haline şükreder olumlu bir şeyden bahsettiysen hemen ondaki daha iyi olan şeyleri anlatır da anlatır. Uzun yazdım içimi döktüm. Artık herkes mi böyle benim mi canım dediklerimle paylaşacak bir şeyim kalmadı yoksa hassas mı davranıyorum bilemiyorum.
Aynen benimde hislerime tercüman olmussun. :(

O size mukemmel hayatindan bahsedenlerin hayati emin olun hicte mukemmel değil. Icinizi rahatlatir mi bilmem ama size benim hayatımdan bir örnek vereyim,
Bir arkadasim sürekli esini övüyordu bana,övdüğü seyler de o kadar sacma ki,neymis pazara markete esi.gidiyormus alisveris yapmaya oyle alıştırmış gitsinmis tabi (bu kisinin ufsk bir cocugu var ve yaramaz.onunla heryere gidemiyor)

Bunu da neye istinaden soyluyor ben diyorum ya boynum cok agriyor iste poset tasimaktan boynumda bir rahatsizligim var.. carsiya tasininca hep ben gider. Oldum markete eski mahallemde ne guzel esim arabayla sehire iniyordu..

Sonra bizim.cocugumuz olmadığını biliyor
Bana diyor ki ben zaten hemen dogururum,hani ben eylulde hamile kalacam yaaa (nereden biliyorsa tobe tobee)
Cook guzel bir hamilelik.gecirmis.kendisi bide ondan bahseder

Esiyle ilk gunku gibilermis birbirlerine telefondahep askim derlermis flört ediyor gibilermis esi geceleyin onun saçını öpermiş

Bunlarin hepsi yalan,boyle tipler o kadar salaktir ki kendi ağızlarıyla yakalanırlar kendi soylediklerini unuturlar.. cunku zaten olmayan sey daha cok gosterilir,once kendilerini inandirmalari lazim o sahte dunyalarina yalanlarina sonra karsisindakileri kandirmalari gerekir. Daha sonra bu kisinin dilinden dökülen incilere bir bakın

Eve gelmiyor kocam herhalde bir suriyeli buldu ev açtı ona aids olsun gebersin..

Evde yicek bisey yok kahve bile yok ama kendisi gidiyor dışarıda yiyor iciyor (adam her gece nerdeyse icki icer bulu bizde biliriz benim babamda karsiliyormus lokantada vs)

Ah ah bundan o 2.düğünde bosanacaktim ben

2.cocukta yok buna

Sonra gitmis adama 2.cocuk istedigini söylemiş adam istemiyorum demis :)

Bana diyorduki demekki senin kocan istemiyor. Halbuki oyle birsey yok biz asilama falan olduk ama ona bahsetmedim ve teklif esimden gelmisti olmazsa da mayis ayinda tup bebek yaptircaz

Velhasil,en son bardagi taşıran damla,evime gelmesi geldiginde cocugunun evimi rezil rusva etmesi kendisinin koltuktan bile kalkmamasi cocugunun bezini degistirip mutfak masasına koymasi:oha: oldu

Suanda gorusmuyorum yaziyor ediyor ama kesinlikle gorusmeyi düşünmüyorum bana zarar veren kotu huylu insanlarin hayatimda yeei yok derdimi de icimde yasiyorum ya da buraya yaziyorumEn Büyük KK insanlar boyleler malesef ve bu bahsettiğim sahis sozum onacocukluk arkadasim :)

Ben bu durumu fark edeli uzun zaman oldu. Kimseyle paylasmiyorum o medenle ne mutlulugumu ne mutsuzlugumu .. o yuzden desarj olmak icin bu siteye giriyorum. Cok doluyorsan buraya anlat bosver kimseyle paylasma. Guzel insanlar annelerimizin yasadigi donemde yasadilar ve gittiler. Bize de b.klu dunya kaldi.

O size mukemmel hayatindan bahsedenlerin hayati emin olun hicte mukemmel değil. Icinizi rahatlatir mi bilmem ama size benim hayatımdan bir örnek vereyim,
Bir arkadasim sürekli esini övüyordu bana,övdüğü seyler de o kadar sacma ki,neymis pazara markete esi.gidiyormus alisveris yapmaya oyle alıştırmış gitsinmis tabi (bu kisinin ufsk bir cocugu var ve yaramaz.onunla heryere gidemiyor)

Bunu da neye istinaden soyluyor ben diyorum ya boynum cok agriyor iste poset tasimaktan boynumda bir rahatsizligim var.. carsiya tasininca hep ben gider. Oldum markete eski mahallemde ne guzel esim arabayla sehire iniyordu..

Bana diyor ki ben zaten hemen dogururum,hani ben eylulde hamile kalacam yaaa (nereden biliyorsa tobe tobee)

Esiyle ilk gunku gibilermis birbirlerine telefondahep askim derlermis flört ediyor gibilermis esi geceleyin onun saçını öpermiş

Bunlarin hepsi yalan,boyle tipler o kadar salaktir ki kendi ağızlarıyla yakalanırlar kendi soylediklerini unuturlar.. cunku zaten olmayan sey daha cok gosterilir,once kendilerini inandirmalari lazim o sahte dunyalarina yalanlarina sonra karsisindakileri kandirmalari gerekir. Daha sonra bu kisinin dilinden dökülen incilere bir bakın

Eve gelmiyor kocam herhalde bir suriyeli buldu ev açtı ona aids olsun gebersin..

Evde yicek bisey yok kahve bile yok ama kendisi gidiyor dışarıda yiyor iciyor (adam her gece nerdeyse icki icer bulu bizde biliriz benim babamda karsiliyormus lokantada vs)

2.cocukta yok buna

Bana diyorduki demekki senin kocan istemiyor. Halbuki oyle birsey yok biz asilama falan olduk ama ona bahsetmedim ve teklif esimden gelmisti olmazsa da mayis ayinda tup bebek yaptircaz

Velhasil,en son bardagi taşıran damla,evime gelmesi geldiginde cocugunun evimi rezil rusva etmesi kendisinin koltuktan bile kalkmamasi cocugunun bezini degistirip mutfak masasına koymasi:oha: oldu

Suanda gorusmuyorum yaziyor ediyor ama kesinlikle gorusmeyi düşünmüyorum bana zarar veren kotu huylu insanlarin hayatimda yeei yok derdimi de icimde yasiyorum ya da buraya yaziyorumEn Büyük KK insanlar boyleler malesef ve bu bahsettiğim sahis sozum onacocukluk arkadasim :)

Bu kadınla görüşmemek isabet olmuş zaten. Enerji filan bırakmaz ki böyleleri

Ben cok üzülüyordum ve sinirleniyordum da yani açıkçası dost musun düşman mi dimi amaaa..

Düsman bence.
Hayır karşındaki dersini anlatıyor senden övünme beklemiyor!
Bende yeri gelir derdimi anlatırım karşımdaki insan gayet güzel dinler, yeri gelir akıl verir. Bazen çok şükür ben böyle seyler yaşamadım da der. Ama bu beni rahatsız etmez. Çünkü bilirim karşındakinin niyetini.
Dost görünümlü düşmanı atmak lazım hayatımızdan. Öyle kişilerin varlığındansa yokluğu daha hayırlı.
Sizde kafanıza takmayın. Yol verin gitsin! ;)

Düsman bence.
Bende yeri gelir derdimi anlatırım karşımdaki insan gayet güzel dinler, yeri gelir akıl verir. Bazen çok şükür ben böyle seyler yaşamadım da der. Ama bu beni rahatsız etmez. Çünkü bilirim karşındakinin niyetini.
Dost görünümlü düşmanı atmak lazım hayatımızdan. Öyle kişilerin varlığındansa yokluğu daha hayırlı.
Sizde kafanıza takmayın. Yol verin gitsin! :KK66:
Tabikide olmasi gereken o,bende biri bana derdini anlatinca inan onunla dertlenirim fıkır veririm yanimdan gider ben yine sorarim sonraki gunler,ne yaptin canim ne ettin gibisinden
Kimseye boyle bisey yapamam yaa
Annem 65 yasina dayanmış yasi bazi insanlar kiskanctir evini bile kiskanmistir dedi cunku cocugu yaramazlik yapti yerinden kalkmadi,bezini mutfak masama koydu vs sanki intikam alır gibi cocuguna süt pisirdi cezveyi birakmis oylece yikasana hadi misafirsin yikama lavaboya koy?.dimi bide ben yeni evliyim esyalarim falan yeni hep annem diyorki gorusme gitme onun evine evi de pis zaten surekli dedikodu yapiyor diyor annemde kizkardesimde cok gicik aldilar ona

Düsman bence.
Sizde kafanıza takmayın. Yol verin gitsin! :KK66:
Bide diyordu ki bana cocugunu dogur saltanatını kur benim cocugum oldu esim daha cok beni dinlemeye başladı kendini eşini adam etmeye adamis birisi hahahhaha
Bende ne alaka dedim hani cidden anlamadim da
Dedi ki;o lazim cocuga bu lazım de alsın
Sonra sonra yine kendi ağzıyla düştü
Benim cocuguma mama sandalyesi bile almadi kocam 2.cocuk dogsun agzina ..... yapcam iste hep yigenimin eskileriyle büyüdü falan dedi
Hakikaten de ucuz bi memleketteyiz biz buyuksehirde degil burda yasam daha kolay eside memur maasi iyi boyle cok tuhaf yoksul gibi yasiyorlar bende anlamadim yani ama beni kıskanması da sacma yani cok ayip bence insan dostunu kıskanır mi gercekten dusman mis

Bide diyordu ki bana cocugunu dogur saltanatını kur benim cocugum oldu esim daha cok beni dinlemeye başladı kendini eşini adam etmeye adamis birisi hahahhaha
Bende ne alaka dedim hani cidden anlamadim da
Dedi ki;o lazim cocuga bu lazım de alsın
Sonra sonra yine kendi ağzıyla düştü
Benim cocuguma mama sandalyesi bile almadi kocam 2.cocuk dogsun agzina ..... yapcam iste hep yigenimin eskileriyle büyüdü falan dedi
Hakikaten de ucuz bi memleketteyiz biz buyuksehirde degil burda yasam daha kolay eside memur maasi iyi boyle cok tuhaf yoksul gibi yasiyorlar bende anlamadim yani ama beni kıskanması da sacma yani cok ayip bence insan dostunu kıskanır mi gercekten dusman mis

Öfff bir de o cahil insanlardan var dimi????
Çocuk doğurmayı marifet sanan zavallılar.
Bir söz varya beyni yok fikri var diye bu insanlara cuk oturuyor bu söz ;)

Sizi çok iyi anlıyorum tüm akrabalarım öyle bende bu durumdan sıkıldım.

2.cocukta yok buna

Görüşmeyin yahu masanın üstüne boklu bezi koymak nedir :)

Keşke çocukluk arkadaşınız değil de elalem olsaymış bu şahıs. İnsanın zoruna gidiyor bir zamanlar bir şeyleri paylaştığın kişilerin başka bi şeye dönüşmesi.

Back
X