Hayatım bir keşkeler inşaatı...

illusive

Allah bize yeter.O, ne güzel vekildir.
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2009
2.046
3.873
658
Bunaldım ve yazmak istedim. Sadece yazmak. Yazarken değişen bi şey yok ama yine de yazmak sanırım rahatlatan tek şey beni.

Hayatımın kısacık özeti;

Bin bir mücadele ile kendi aileni ayakta tutmaya çalışmışsın.
Sonra karşına bir adam çıkmış yine bin bir mücadele ile beraber olmaya çalışmışsın.
Tam demişsin tamam ya her şey tamam sanırım bu hayatın üstesinden geldim zor oldu ama galiba başardım gibi artık çocuk yapma zamanı deyip haydi bi gidip kontrol olayım demişsin ve doktor sana "ANNE olman mucize demişsin menapoza girmişsiniz." demiş.. -Haydaaa nasıl olmam mucize? Menapoz ne demek bu yaşta? Eee hani menapoz çaresiz değil di? -Hani tüp bebek bir mucize gibi herkesi anne yapabilir di? Meğer hepsi faso fisoymuş. Kimsenin elinde sihirli değnek yokmuş.
Hesaplamalarıma göre 36 yaşında girmişim ben fark etmeden menopoza yavaş yavaş 38 de adet kesilmeleri başlamış. Şimdi zamanı değil diye aldırdığın iki bebek de pişmanlığın cabası..
1 seneden fazla yarış atı gibi koşturmuş dünya para harcamış ve + hormonlardan 30 kilo almış ve ne yapacağını bilmeyen bir kadın kalmış geride.
Hayatta hangi istediğim bana hiç bir mücadele ve göz yaşı dökmeden geldi ki bu gelsin.
Öğrendiğim tek şey hayat ertelenmeyecek kadar kısa ve kaderi çok zorlamak doğru değil..
 
Üzüldüm gerçekten ama her şerde bir hayır vardır derler .Önce eşinle mutluysan mutlu ol ailen yanında ise mutlu ol...bak benim kızım var ama mutlu değilim ayrılma durumum var.
 
Yanlış anlamayın da o iki cana nasıl kıydınız!Ruh üflendikten sonra o cenine ki bu tahmini 10-12. haftalara denk geliyor bebeği aldırmak en büyük günahlardan biri!
Direk yanlış anlayabilirim hiç sorun yok. Başımı duvarlara vursam da geri gelmeyecek.. Kefaret belki de. Rabbim affetsin.
 
Yanlış anlamayın da o iki cana nasıl kıydınız!Ruh üflendikten sonra o cenine ki bu tahmini 10-12. haftalara denk geliyor bebeği aldırmak en büyük günahlardan biri!

Kadın zaten pişman, yargılayın diye konu açmadı buraya. Ayrıca günah meselesine gelirsek, dini konuda yorum yapmak yasak.
 
Hakkınızda hayırlısı olsun... büyük imtihan ama anne olamayacağım diye düşünmeyin lütfen.
Birine bunu söylerken hep çekinirim, hoş karşılanmıyor pek ama,
Evlat edinebilirsiniz, bu da bir seçenektir.
Çocuk doğurarak degil emek vererek anne olunuyor.
Hayatınız keşkelerle geçeceğine bir yavruya yuva olursunuz...
 
Yanlış anlamayın da o iki cana nasıl kıydınız!Ruh üflendikten sonra o cenine ki bu tahmini 10-12. haftalara denk geliyor bebeği aldırmak en büyük günahlardan biri!
Demeseniz?
Ne gerek var şimdi?
Neye yarar?
Bir de ordan yıkılmasa meselâ?
 
olan olmuş geriye dönüş yok ama bir evlat edinebilirisniz hem huzursuzluğunuzdan kurtulursunuz hem o ufacık yavruya bir hayat olabilirsiniz
 
Hiç tedavisi yok muymuş peki bu durumun?
Yapabilir misiniz bilmiyorum ama bi çözüm daha var. Sizin nasıl şuan bir çocuğa ihtiyacınız varsa, çocuk esirgeme kurumlarında, yurtlarda binlerce çocuğun da anneye babaya yuvaya ihtiyacı var.

Neden onlardan birini evlatlık edinip hem ona hem kendinize bi iyilik yapmıyasınız ki?
 
Yargılamak için söylemedim Allahım evlat boşluğunu başka güzelliklerle doldursun diyebilirim sadece konu sahibine.Ayrıca evlat da edinebilirsiniz.Farz edin ki hiç çocuğunuz olmuyor.Eşinizle bu konuyu düşünüp hayata burdan tutunabilirsiniz. Belki bir çocuğun hayatını değiştireceksiniz bu kararınızla.
 
Hayatta hangi istediğim bana hiç bir mücadele ve göz yaşı dökmeden geldi ki bu gelsin.
bu soylediginizde takildim kaldim. ne guzel, mucadele edecek gucunuz varmis. ve mucadele ederek basarabilmissiniz birseyleri. derin bir hanimefendisiniz, cok hosuma gitti. sonucta hepsi gecmedimi, gecti degil mi? buda gecer.
su anda acisi nekadar derindir tahmin bile edemem elbette, ama mubarek gunde size sadece minik bir Allah yardimciniz olsun duasi edebilirim.
ve umarim, umarim cok uzun degil, cok kisa zaman sonra yerine baska mutluluklar bulursunuz. boyle biseyi dusunmek sizin icin nekadar erken anlayabiliyorum ama soylemeden edemiyorum; mesela biyolojik olmasada ruhsal annelik..
 
Bu çok hassas bir konu özellikle bir kadın için. Bu foruma 2009'dan beri üyeyim. Anne olmak için çabalayanların konusunu görür geçerdim o zamanlar.. Yani yaşamayan ve bu mücadeleyi vermeyenin benim nasıl daha önce anlamayacağım gibi anlaması zaten mümkün değil. Benim keşkelerim kendi hayatımın geneli ile ilgili..
Evet evlatlık edinmeyi düşünüyorum, her gün aklımda hatta sedef bile oldum düşünmekten. Öyle sadece o an yazmak istedim. Yorumlarınız için teşekkür ederim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…