Ne güzel yazmışsınız.. Evet her şey geçiyor haklısınız. O anlarda verdiğimiz tepkiler ve etkiler bizi olgunlaştıyor ve asıl sınav işte tam da orası.. Buda geçecek elbet. Başka mutluluklar edineceğim. Allah'ıma binlerce kere hamd olsun başka sınavlar vermesin bizi günahlarımızla cezanlandırmasın affetsin. Şu an mücadelem biteli henüz yeni diye sanırım biraz hassasım..bu soylediginizde takildim kaldim. ne guzel, mucadele edecek gucunuz varmis. ve mucadele ederek basarabilmissiniz birseyleri. derin bir hanimefendisiniz, cok hosuma gitti. sonucta hepsi gecmedimi, gecti degil mi? buda gecer.
su anda acisi nekadar derindir tahmin bile edemem elbette, ama mubarek gunde size sadece minik bir Allah yardimciniz olsun duasi edebilirim.
ve umarim, umarim cok uzun degil, cok kisa zaman sonra yerine baska mutluluklar bulursunuz. boyle biseyi dusunmek sizin icin nekadar erken anlayabiliyorum ama soylemeden edemiyorum; mesela biyolojik olmasada ruhsal annelik..
inan bende öyle düşünüyordum amaElbette parasız olmaz da para da herşeyi satın almaz bence.
Biliyor musunuz ben çok defa keşkelerin iyi kilere gebe olduğuna şahit oldum. Kendi hayatım da dahil.Bu çok hassas bir konu özellikle bir kadın için. Bu foruma 2009'dan beri üyeyim. Anne olmak için çabalayanların konusunu görür geçerdim o zamanlar.. Yani yaşamayan ve bu mücadeleyi vermeyenin benim nasıl daha önce anlamayacağım gibi anlaması zaten mümkün değil. Benim keşkelerim kendi hayatımın geneli ile ilgili..
Evet evlatlık edinmeyi düşünüyorum, her gün aklımda hatta sedef bile oldum düşünmekten. Öyle sadece o an yazmak istedim. Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Ben sizi yanlış anlamadım aksine doğru anladım. Yargılayabilirsiniz de.. Benim o Yaradanımla olan hesabım ve o hesabı ödeyeceğim veya belki ödürüyorumda.. Buradaki konumu okuyup zaten pişmanlığıma şahit olacaklarını ve aksine bunu yapmamaları gerektiğini anlamalarıdır benim o itirafım zaten.Arkadaşlar tıbbi nedenler haricinde hiç kimse kürtaj yaptırmamalı.Belki burayı okuyup da aman şimdi sırası değil o halde çocuğu aldırayım fikrinde olan varsa o fikrinden vaz geçsin diye de yazdım bir anlamda.
Çok haklısınız.. Hayat hiç kimseye adil değil. Herkesin hayatına biraz yakından bakarsan herkes biraz eksik, herkes biraz mutsuz.. Hamd olsun diyorum. Pes etmiyorum asla. Bundan sonraki kalan hayatımda attığım her adıma, söylediğim her kelimeye, davranışa, düşünceye bin bir özen göstererek davranıyorum. Bundan sonra tekrar keşkeler dolanmasın diye dilime.. Allah razı olsun. Kalbime inanın su serpti yorumlarınız..Biliyor musunuz ben çok defa keşkelerin iyi kilere gebe olduğuna şahit oldum. Kendi hayatım da dahil.
Bizi biz yapan hep o keşkeler oluyor.
Ben sizdeki gücü goruyorum. Siz de görün.
Düşüyoruz, düşeceğiz hayat böyle bir şey.
Sonrasında kanayan dizler ve parçalanmış avuclarla kalkmasını da bileceğiz hem.
O yara izleri dolu avuclarla tekrar tekrar kuruyoruz hayatımızı.
Pes etmek degil de dinlenmek var.
Haklısınız.. Allah sizinde yardımcınız olsun..Üzüldüm gerçekten ama her şerde bir hayır vardır derler .Önce eşinle mutluysan mutlu ol ailen yanında ise mutlu ol...bak benim kızım var ama mutlu değilim ayrılma durumum var.
Evet evlat edinmeye sıcak bakıyoruz eşim ve ben. Süreç daha yeni olduğu için ve pişmanlıklarda eklenince böyle bir ruh hali çıktı ortaya işte..Hakkınızda hayırlısı olsun... büyük imtihan ama anne olamayacağım diye düşünmeyin lütfen.
Birine bunu söylerken hep çekinirim, hoş karşılanmıyor pek ama,
Evlat edinebilirsiniz, bu da bir seçenektir.
Çocuk doğurarak degil emek vererek anne olunuyor.
Hayatınız keşkelerle geçeceğine bir yavruya yuva olursunuz...
Bir hata yapmışsınız ve farkındasınız. En önemlisi bu, hatasız kul olmaz, ama gerçek pişmanlık ve tövbe ile Allah affeder inşallah, öyle düşünün . Neleri affediyor inşallah sizi de affeder ve hiç beklemediğiniz bir anda Bebek ile müjdeler sizi inşallah. Duayı eksik etmeyin. İnşallah burdan müjdenizi haber verdiğiniz günleri de görürüzBen sizi yanlış anlamadım aksine doğru anladım. Yargılayabilirsiniz de.. Benim o Yaradanımla olan hesabım ve o hesabı ödeyeceğim veya belki ödürüyorumda.. Buradaki konumu okuyup zaten pişmanlığıma şahit olacaklarını ve aksine bunu yapmamaları gerektiğini anlamalarıdır benim o itirafım zaten.
Her iste bir hayir vardir. Hakkinizda neyse hayirlisi o olsun..Bunaldım ve yazmak istedim. Sadece yazmak. Yazarken değişen bi şey yok ama yine de yazmak sanırım rahatlatan tek şey beni.
Hayatımın kısacık özeti;
Bin bir mücadele ile kendi aileni ayakta tutmaya çalışmışsın.
Sonra karşına bir adam çıkmış yine bin bir mücadele ile beraber olmaya çalışmışsın.
Tam demişsin tamam ya her şey tamam sanırım bu hayatın üstesinden geldim zor oldu ama galiba başardım gibi artık çocuk yapma zamanı deyip haydi bi gidip kontrol olayım demişsin ve doktor sana "ANNE olman mucize demişsin menapoza girmişsiniz." demiş.. -Haydaaa nasıl olmam mucize? Menapoz ne demek bu yaşta? Eee hani menapoz çaresiz değil di? -Hani tüp bebek bir mucize gibi herkesi anne yapabilir di? Meğer hepsi faso fisoymuş. Kimsenin elinde sihirli değnek yokmuş.
Hesaplamalarıma göre 36 yaşında girmişim ben fark etmeden menopoza yavaş yavaş 38 de adet kesilmeleri başlamış. Şimdi zamanı değil diye aldırdığın iki bebek de pişmanlığın cabası..
1 seneden fazla yarış atı gibi koşturmuş dünya para harcamış ve + hormonlardan 30 kilo almış ve ne yapacağını bilmeyen bir kadın kalmış geride.
Hayatta hangi istediğim bana hiç bir mücadele ve göz yaşı dökmeden geldi ki bu gelsin.
Öğrendiğim tek şey hayat ertelenmeyecek kadar kısa ve kaderi çok zorlamak doğru değil..
Allah affetsin . hayatta hersey iyi olmuyor nizde berseyimiyi yapmıyoruzDirek yanlış anlayabilirim hiç sorun yok. Başımı duvarlara vursam da geri gelmeyecek.. Kefaret belki de. Rabbim affetsin.
Amin inşallah affeder Rabbim..Allah razı olsun..Bir hata yapmışsınız ve farkındasınız. En önemlisi bu, hatasız kul olmaz, ama gerçek pişmanlık ve tövbe ile Allah affeder inşallah, öyle düşünün . Neleri affediyor inşallah sizi de affeder ve hiç beklemediğiniz bir anda Bebek ile müjdeler sizi inşallah. Duayı eksik etmeyin. İnşallah burdan müjdenizi haber verdiğiniz günleri de görürüz
İnşallah.. Rabbim kimseye bu eksikliği yaşatmasın dilerim..Cok uuzldum ya insallah olur bebisiniz.
Evet canım güzel bir soru.. İnan ben bu haberden önce sürekli sanki içime malum olmuş gibi her duygusal çöküşümde bebeklerime ağlıyordum ben nasıl yaptım diye Allah içimi biliyor. Ama olanla ölmüşe çare yok. Rabbimden önce ben kendimi affedemedim ve kendime kızdım durdum. Sonunda da böyle bir sonuçla karşılaştım. İnşallah dediğiniz gibi güzel gelişmeler olur bundan sonrası için.. Rabbim tövbelerimizi, günahlarımızı affeder..Hatanizin farkında olmanız çok güzel ama bir soru sormak istiyorum. Umarım maksadımı aşmam. Eğer istediginiz an hamile kalıp sağlıkla anne olabilseydiniz de, o iki kürtaj için aynı pişmanlığı yaşar mıydınız?
Ben bazi sebeplerden dolayi 4 yil erteledim çocuk sahibi olmayi. Sonra ilk aşılama tuttu. Oh iyi ki 4 yıl hayatimi yasamisim diyorum hep. Ama eger o erteledigim 4 yıl için çocuk sahibi olamasaydim, başımı taştan taşa vururdum eminim.
Çok gencsiniz, eminim dogurmadan da bir yavruya anneligi tattirabilirsiniz. Inşallah hersey gonlunuzce olur
Hatanizin farkında olmanız çok güzel ama bir soru sormak istiyorum. Umarım maksadımı aşmam. Eğer istediginiz an hamile kalıp sağlıkla anne olabilseydiniz de, o iki kürtaj için aynı pişmanlığı yaşar mıydınız?
Ben bazi sebeplerden dolayi 4 yil erteledim çocuk sahibi olmayi. Sonra ilk aşılama tuttu. Oh iyi ki 4 yıl hayatimi yasamisim diyorum hep. Ama eger o erteledigim 4 yıl için çocuk sahibi olamasaydim, başımı taştan taşa vururdum eminim.
Çok gencsiniz, eminim dogurmadan da bir yavruya anneligi tattirabilirsiniz. Inşallah hersey gonlunuzce olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?