hayatım Çok boş

Sıkıntılarınızı anlıyorum da, öyle bir anlatmışsınız ki baştan
sanki aşkınız eşinizin size yardımcı olmamasından, kirli çoraplarını yere atmasından
bitmiş gibi anlatmışsınız.
Aşkınız, aldatılırken, dayak yerken bitmiş olmasın.
O yüzden türk erkekleri ile evlenmek, hatta evlenmek hata demeniz bana göre de yanlış.
Çünkü sizin sıkıntınız 2 tane kirli çorap değil.
Bu kadar ağır şeyler yaşamış ve hala o adamı çekiyorsanız, bunun üstüne hala evli kalarak, evlilik hiç iyi birşey değil, ders alın diyorsanız, dediğiniz herşey hava da kalır.
Evet gerekirse 4 aylık bebeğinizle, 30 yaşınızda, ailenizin yanına yerleşip, kendi ayaklarınızın üstünde duracaksınız, ama böyle sizi aldatan, dayak yediğiniz, kaynanadan çektiğiniz, bir adamla evli kalmayacaksınız, ki söyledikleriniz anlam kazansın.
Sadece şikayet etmekle, bir yere varamazsınız, insan ne ediyorsa kendine ediyor.
Madem hayatınız bu kadar boş, bu boşluğu sürdürmek için harcadığınız çabayı,
kendi başınıza bir hayat kurmak adına harcarsanız, yol almış olursunuz.
Kendi yaşadıklarınız çerçevesinde, evlilik çok kötü gözüyle bakabilirsiniz,
ama bunu tüm evliliklere yaymak, türk erkeklerine yaymak yanlış bence.
Çünkü malesef size yaşatılmamış kadar güzel evliliklerde var hayatta.
Her evlilikte dayak olmuyor, her evlilikte aldatma olmuyor, ama her evlilikte sıkıntılar oluyor elbette, sıkıntısız olma durumu yok ki zaten. Bu da evlenmenin kötü olduğunu göstermez.
Malesef sizin ki öyle ama kendinizi kurtaramayan da sizsiniz, herşey sizin elinizde.

Sayın Rivera, beğenmediğiniz yorum yapanlarla tartışacağınıza neden diğer yorumlara cevap vermiyorsunuz?

Tüm yorumlara olumlu ve yapıcı bulduklarıma cevap vermeye çalışıyorum. Cevap vermediğim soru içeren illa cevap vermem gereken bir yorum varsa lütfen paylaşınız. memnuniyetle cevaplayabilirim.

Mutlu evlilikler olmadığını söylemiyorum.Azınlıkta olduklarını ve yakalamanın zor olduğunu söylüyorum. Bugün insanlar ülkemizdeki yüzde 98 boşanma oranına bakıldığında hiç düşünmeden evleniyorlar.Bunu ben söylemiyorum. istatistikler söylüyor.Evliliğe de karşıyım gibi anlaşılmasın lütfen.

Deneyelim mi dersin

Bekar ve öğrenciyken ben de hayatta her şeye gücümün yeteceğine inanırdım. Hatta insanların başarısızlıklarının kendi seçimleri olduğuna da. Ama hayatta bizden çok daha güçlü başka güçler de var. kaderimizi de sanırım onlar belirliyor. Bazen ne yaparsak yapalım o gidişe karşı koyamıyoruz.Bu duyguyu kaybetmeyin o kadar ddeğerli ki.

keşke yapabilsem. Bir kere öldü mü zor canlanıyor.

Umarım bir gün buna güç bulacağım

İşte evlenmek istememe nedenim korkutucu

ÇOK İYİ DÜŞÜN VE EN UFAK FALSO GÖRDÜĞÜN ANDA BIRAK.Çünkü o küçük şeyler birikip büyük kocaman çığlara dönüşüyorlar.Ailesi de çok önemli.eğer ailesini sevemezsen kesinlikle evlenme. İnsan biriyle evlendimi ailesiyle de evleniyor.

cesaretinize ve gücünüze hayranım

haklısın. evlilik insanları değiştiriyor.

desteğiniz için teşekkürler.Bir zamanlar bu foruma hamileyim çocuk istemiyorum dediğimde herkes beni taşlamıştı neredeyse. Şimdi aynı insanlar neden çocuk yaptın diyorlar. Ben bazen Türk insanının bu çelişkisini anlamakta güçlük çekiyorum.

yaa tabiki arkadasin ne yazdigini bilmiyorum ama hakaret alay olmadigi muddetce elestirilere acik olmaliyiz elestiri insani gelistirir ama dedigim gibi hakaret degil....o yuzden ne yazildigini da bilmiyorum...

İnsanların kendi hayatlarında yapamadıklarına bakmayıp bana neden yapmıyorsun diye eleştirmelerine katlanamıyorum.Yapıcı bir eleştiri olsa yine razıyım.sanal ortamda bu kadar yorum yapan konu açan insan varken üstelik arkadaş kendisi de bu siteye üyeyken neden bunları sanal ortamda paylaşıyorsun buradan çözüm çıkmaz demesi sizce biraz çelişkili(aşka bir şey derdim ama ayıp olur) değil mi? bir de insanların sorunlarına bakıp" aaaa sen de acizmişsin be canım bunları haketmişsin" demek sizce hakaretten daha beter değil mi?

çok haklısınız.

Bunu ben de istemezdim ama insanlar bazen size başka seçenek bırakmıyor.

haklısınız ne diyim.

canım 30 yaşında hala kpss ye hazırlanan insanlar bile var bu ülkede bence umuduu kesme iş yönünden bulursun. acaba evliyken vbi süre çalışssan az bi birikim yapsan öle boşansan çocugunada bi akrabanız komşun arkadasın ne biliyim böle halını bılen bırı varsa baksa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…