Hayatım hiç hayal ettiğim gibi değil..

catherinee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2012
354
249
103
Merhaba ben 24 yaşında bir genç kızım. Annemle babam 2 sene önce ayrıldılar biz annem ben kardeşim istanbula geldik annem çalışmaya basladi daha öncesinde küçük bir ilçede oturuyorduk. Babamın bize zerre faydasi yok okurkende kardesim ve ben kyk burslariyla okuduk. Benim okulum uzadi 5.senem bitti 1 dönem daha okulum var yani ocakta mezun olacağım. 4.sinifi bitirdiğimde maddi imkansizliklar nedeniyle okula devam edemedim sadece sinavlara gittim ayni anda calisiyordum çünkü annemin aldigi da asgari ücret yetmiyordu calistigim icin okulum yine uzadi derslerin hepsini veremedim.
Simdi kardeşim de mezun oldu kpss ye hazirlanmak istiyor ama çalışmak zorunda o da. Kpss kitabi alacak bile paramız yok. Bu aralar annemin isi de sallantida morali cok bozuk onu oyle gorunce benim de moralim bozuluyor.
Bu arada babam sonradan yanimiza geldi anneme alma eve dedim aldi ama bize hic bi faydasi yok kirayı annem oduyor faturalar annemde yahu sen adamsin kocasin babasin guya hic mi rahatsizlik duymuyorsun okuzun teki evde surekli kavga ediyoruz onunla da yüzünü görünce seytan görmüş gibi oluyorum. Evin hali böyle olunca ders calismak da zorlasiyor.
Bir de isin duygusal boyutu var bütün arkadaslarim nisanlaniyor evleniyor benimse görüştüğüm biri var ama aşık değilim ben aşık olmak istiyorum kalbim carpsin istiyorum emin olayim evlenirken istiyorum. 12 senelik bir arkadaşım var 19 yasinda aski buldu 4 sene sonra evlendiler. Çok asik olarak evlendi cok mutlu. Neden ben degilde o diyorum niye güzel seyler hic beni bulmuyor. Insanin en yakininda boyle ornek olunca ister istemez imreniyor.onu cok kiskaniyorum.Kisa yoldan meslek sahibi oldu.Esinin de kendininde 3 milyar maaslari var gül gibi yasayip gidiyorlar bense bu ay kirayi nasil odeyecegiz diye düşünüp duruyorum 1 tlnin hesabini yapiyorum yok çünkü yok yani.
Valla kisacasi hayatttan hic zevk almiyorum hep agliyorum intihari bile düşünüyorum. Sonra annem geliyor aklima ben gidersem o ne yapar?

Koca yazıdan tek aklımda kalan arkadaşını kıskandığın oldu.
Arkadaşının ailesinde sıkıntı yoktur muhtemelen.
Sende var maalesef.
Bunlara takılacağına biraz daha dişi sıkıp kendi masalını yapabilirsin.
Kıskançlık çok kötü bir huy.
Hayatın harika bile olsa kıskanacak bişeyler bulursun.
Yazık etme kendine.

Vallahi zor bir hayat ama belli ki dönüm noktasını yaşıyorsunuz. Hep böyle gitmek zorunda değil eğer şimdi bırakırsan hep böyle devam eder, çalış ve başar bu senin kurtuluş yolun. Zamanda ilacın olacaktır...

Kafana takmamaya çalış. Herkesin kendine göre imtihanı sıkıntısı var. Sen bekle elbet aşık olacaksın kalbin çarpacak. sabret biraz. Dayan. Ve kafana da bu kadar takma olur her şey bi şekilde.

Sanssizliklar seni bulmuş ama vardır bi hayır diyebilmelisin yaninda güzel ornek gordugun için imrenmen normal bence herkes ister güzel bi hayati olsun ama bazıları şanslı doğuyo hayat zorlamiyo ama ben kendi taktigimi soyleyim kendimden daha kotu durumda olanlari getiriyorum aklima o zaman hayatım gulluk gulistanlik gibi geliyo çok şükür diyorum kendi isini eline aldığında hepsinin acısını çıkarırsın inşallah

Yaşadıklarınız zor gerçekten, ancak yine şükredecek çok şeyiniz var.
En önemlisi sağlığınız yerinde . Ve bu şükretmek için, insanın güçlü olması için yeter de artar bile bence.
Dua edin herşey yoluna girer inşaAllah
inşaAllah hayatınız hiç ummadığınız anda düzelir ve karşınıza hayırlı bir eş çıkar.

Daha 24 yasindasin, hayatın başındasin ve bundan sonrasi icin kaderin senin ellerinde, once okuluna odaklan mezun ol, ekonomik özgürlüğünü kazan, asla o evden kurtulmak icin yanlis bir evlilik yapma, sevmediğin ve seni mutsuz eden her seyi hayatından cikar ve asla hayatını baskalarininkiyle kiyaslama.

Kendimi geç kalmış gibi hissediyorum 2 sene önce mezun olmuş olmam gerekiyordu. Sizce de geç değil mi 24 oldum daha okulu bitiremedim.

Kendimi geç kalmış gibi hissediyorum 2 sene önce mezun olmuş olmam gerekiyordu. Sizce de geç değil mi 24 oldum daha okulu bitiremedim.

24 gecse biz olelim eşim üniversiteyi biirdiginde 27 askere gittiginde 29 yasindaydi, bi de erkek yani hani hayata daha erken atılmalari beklenir ya
Egitiminin sonuna gelmissin artik, senin yaşında yeni başlayanlar var. Belki hayat seni cok yordu o yuzden cok gecikmis artik hayatin hep boyle surecekmis gibi hissediyorsun ama inan bir 10 yil sonra bugunleri gururla hatirlayacaksin.

Bizde de durumlar yakın Allah sabır versin ben öyle yapmaya çalışıyorum okuluma odaklanıyorum yoksa altından kalkılmaz

İnan çok zor bu şekilde yaşamak.. yaşadığım için biliyorum, Bence evlenmekten önce anneni düşünmelisin ,ben olsam bu durumda evlilik düşünemezdim,

Ya güllük gülistanlık dediğin hayatlarda insanlar kim bilir neler yaşıyor sen biliyor musun? Beni de tanıyanlar belki ne güzel sevdiğiyle evlenmiş, istediği mesleğe sahip ve bir de çocuğu var diye düşünebilir ama bunları elde ederken benim neler çektiğimi kimse bilmez ve kimseye dert de yanmadım yanmam.

Sen kendinden üstlere bakıp neden ben diyecegine kendinden alt olanlara bak bakalım birazda. Beğenmesen de baban sağ en azından en basiti... keşke hiç birşeyim olmasaydı da tek babam yanımda olsaydı...

Baba var baba var şimdi. Ben babamdan babalik gormedim ne okuttu ne bisey. Kardesimle benim mezuniyetimize bile gelmedi ikimizinde. Bizle alakasi yok yani. Simdide evde bedavadan yasiyor hicbiseye yardimci olmuyor. Böyle baba mi olur? Baba dedigin dag gibi olur. Bende isterdim öyle bir babam olmasini ama yok iste malesef. Yani benimkinin varligiyla yoklugu bisey fark ettirmiyor.

Ne bekliyorsun hayattan beyaz atlı prensinin gelmesini? Pembe panjurlu evinizin olmasını falan mı. ? Hayır gerçekten bekleyeceksen çok beklersin Can'ım maalesef öyle bir şey yok bu hayatta.

' Derttir insana yol gösteren' hepsi bir imtihan çok mükemmel bir ailede büyümedim kavga gürültü aldatılma hepsini gördüm.

Çok severek evlendik çok şükür güzel bir evliliğimiz var. Eşimin kazancı iyiydi ama Kaynımla iş yaptılar Kaynım 1 trilyon batırdı. Şu an kirada ve eski bir binada oturuyorum. Üstüne Bebeğim oldu doğdu 20 günlükken melek oldu. 2 ay sonra babam kanserden vefat etti.
Arkadaşını kıskanacağına otur onun için sevin. Dua et sanada imrenilecek bir eş nasip etsin Allah. Kalbini temizle ki Allah sana daha da güzellerini nasip etsin. Parasızlık bir imtihan ama merak etme hepsi geçer sağlığın olduktan sonra çok zenginsin. Kalbini kırmak değil amacım kusura bakma kırdıysam. Dediklerimi unutma

Ayrildilar ama bosanmadilar mi? Faydasi yoksa bosanmalilar. Hem cevrendekileri kiskanicagina onlarin mutluluguyla mutlu olmayi dene bunca kotu seyler arasinda guzel seyler var iste

Kimsenin hayati istedigi gibi degil, dönüm noktandasin ve kimseyi kiskanarak, baskalarina imrenerek hareket etme, hataya kapilirsan bu günlerinide arar olursun. 3 kardesiz biz. Babam tek calisti yillardir, annem temizlige gidiyordu ama aldigi para mutfak masrafiydi anca. Ben kardeslerden en kücügüydüm, okulu birakip calisma karari aldim. Cünkü babam calisiyordu fakat eve bir faydasi kalmamisti artik. Anneme destek oldum, ablami nisanladik, abimi evlendirdik birlikte. Tüm zorluklara ragmen abim ve ablam okumayi secmislerdi bursla. Ikiside mühendis oldu. Ve suan o kadar rahat hayatlari var ki, cok sükür, kendim adima onlar icin seviniyorum. Ha okulu biraktigim icin kendim pismanmiyim, belkide. Ama degdi, en azindan annem rahat etti, abim ablam okuyabildi ve istedikleri gibi evlendiler. Benimde esim cok sükür iyi kazaniyor, simdilik bebekten dolayi evdeyim, az buz benimde gelirim vardi, eksigimiz gedigimiz yok. Bunlari o zamanlarima karsilik olarak görüyorum. Sende sabret, idare eden taraf ol, isyan etme hicbir zaman, Allah mükafatini verir elbet.

Ayrildilar ama bosanmadilar mi? Faydasi yoksa bosanmalilar. Hem cevrendekileri kiskanicagina onlarin mutluluguyla mutlu olmayi dene bunca kotu seyler arasinda guzel seyler var iste
Annem bosanacak ama benim okulu bitorip ise girmem lazim. Kardesimde bu sene mezun oldu o da çalışmaya baslarsa onu istemiyoruz artik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…