Hayatım kısır bir döngü

Hani klasik bir söylem var ya burada;"Kendim yazdım sandım." Ben de de öyle oldu.Kendimi bildim bileli kısmetim yok.Uğraşır,didinirim.Elimden gelenden de fazlasını yaparım ama hep tam kıyısına geldim derken bir şeylerin,tekrar denizin ortasında bulurum kendimi.O yüzden ismim umutsuz. Çok uzun süren bir depresyon yaşadım en son yenilgimden sonra. Bir ara bir tanıdığa bundan bahsettiğimde"Ben de böyle bir dönemdeyken 'Hasbünallah' zikrini çok söyleyerek Allah'a tevekkül ettim ve yavaş yavaş bu durumdan kurtuldum"dedi.Aynısını ben de yaşadım ve bir zaman sonra tatile gittim.Deniz,kum,güneş,tarihi mekanlar,müzeler derken üzerimdeki ölü toprağını attım sanırım.

Eve döndükten bir müddet sonra yeniden bir yokladı ama bu defa ben izin vermedim.Hayatımın merkezine kendimi aldım.Sıkılıp bunalınca yapacaklarımı hatırlatsın diye bir liste yaptım.Örneğin;Belgesel seyretmek,bir kitap bitirmek,bulunduğum yerdeki tarihi mekanları sırasıyla gezmek,her gün bir saat yürüyüş,merak ettiğim üç tarihi kişiliği her yönüyle araştırmak,bitki yetiştirmek vb.

Bir Halk eğitim kursuna yazıldım,çağırmalarını bekliyorum.Bu aralar bakım yapıyorum uzun zaman ihmal ettiğim bedenime.Sadece kendimi önemsiyorum.Bu bencillik değil,akıllılıkmış.Çok sevdiğim bir sözü var Katharina Hepburn'ün :"İnsan yaşadıkça anlıyor ki;kendi kayığını kendin çekmezsen bir yerlere gidemiyorsun"

Bir de" her şeye rağmen" sözünü çok severim.İnsan düştüğü zaman bile bir avuç toprak alarak kalkmalı yerden.

Siz de kendinize sorun bu süreçte: Bana ne iyi gelir?Neleri yapmaktan keyif alıyorum?İlk başta anlamsız gelebilir.Ama sizi motive eden kitaplar okuyarak,konuşmalar dinleyerek,sevdiğiniz yerlere bir kaç saatliğine de olsa giderek bunu yavaş yavaş aşabilirsiniz.Biz kendimizi kendi dar hücremize kapatıyoruz ama yapılacak nice şeyler var hayatta.Bu saydıklarımı yapmak isteyip sağlığı ,zamanı olmayanlar da var.Allah onlara başka nimet vermiş,bana başka.Elde edemediklerime bakmıyorum artık.Ben de olan nimetleri kullanıyorum ve çok şükür mutluyum.

Tüm bunları yalnız yapıyorum ve bu beni daha da mutlu ediyor.Zira kimse planlarımı bozamıyor.Yani yalnızlık da üzmüyor beni.

Hayat bizi beklemiyor.Hemen şimdi başlamak lazım yaşamaya.Şu an...

Umutsuz senin için yanlış bi isim bence ne kadar güzel ve farkli öneriler bunlar ne bileyim içlerinde aklima gelmeyecek şeyler var.çok teşekkur ederim uzun uzun yazmışsın uygulayacagim bunları.ayrica yalniz biseyler yapmak beni de çok mutlu eder o yönden bi sıkıntım yok

Evet,ismimi değiştireyim dedim ama cevap gelmedi adminlerden. İnşaAllah çok iyi gelir.Birazcık düşünsek daha neler neler bulabiliriz aslında.İnsan neye odaklanırsa o büyüyor hayatında.

Inan bende ayni hisler içindeyim ıssız bi adaya gitsem kimseyi görmesem duymasam diyorum herseyden o kadar bezmişimki .insanlarla görüşmeyi de istemiyorum
Ben kendime hedef koydum yılbaşına kadar düzene giremezsem birikimlerimi toplayip evden kacicam. Yoksa ailem kafayı yedirecek, onun yerine dünyaya açılcam hayali bile guzel

Yalvarırım bir şeyler yapın
Bir dans öğrenin, bir adım..
Varlığınızı hak ettirecek.
Derinizi ve tüylerinizi giyinmenin
hakkını verecek.
Yürümeyi ve gülmeyi öğrenin.
Çünkü çok aptalca olur yoksa
sonunda
bu kadar insan ölmüşken
siz yaşıyorsanız eğer
hayatta hiç bir şey öğrenmeden.

Charlotte Delbo

Aklıma gelmişken bu şiiri de buraya bırakıp kaçayım.

Seni hatirliyorum, hatta uzun zaman once seninle baska bi konuda yazisma imkanimiz olmustu esinle ilgili. Ve mutsuzdun. Bosandigini duyunca simdi biseyler kacirmis oldugumu farkettim uzun zmandir yoktum kkda.
Bosanmis olmana sevindim minnie, cunku sende bi gidisat goremiyordun evliliginde.
Konuya yazmamissin tam olrak nedir ters giden?

Hamdolsun diyerek başlayın öncelikle. Büyüklerimiz sıkıntılara hamdolsun, iyi ve güzel şeylere şükürler olsun denir derler.

Depresyondasınız büyük ihtimalle. Kardeşimden dolayı psikolog gibi oldum artık.

Lütfen kendinizi sevin. Kendinizle mutlu olun. Mutlulugunuzu hiç bi insana hiç bi olaya bağlamayın. Duyguları hisleri olayları birbirine bağlamamaya çalışın.
Çevrenizdeki negatif şeylere bile pozitif bakmaya çalışın.

Bardagın dolu tarafı bi damla da olsa siz oradan bakın hayata.

Bu dünya her ne kdr güzel olmasada yaşamak çok güzel.
Sorunsuzca nefes almak çok güzel.
Mis kokulu çiçekler, vitamin yüklü meyveler sebzeler, her sabah mükemmeliğiyle dünyamızı aydınlatan güneş yeterli mutlu olmaya.

Birileri olmuş olmamış dert değil.

Zor şeyler yaşamışsınız ama sabır her derdin dermanıdır. Rabbim size Eyüb a.s. sabrını versin. Yaralarından düşen kurtları alıp yeniden yarasına koyan o halinde bile doğadaki canlının rızkını kendi acısından önce düşünen insanın sabrını versin sana Rabbim.

Kötü olaylar yaşarken hep şunu düşünürüm ben. Çok güçlüyüm bunları yaşadıgım için, atlattıgım için çünkü kimseye kaldıramayacagı yükü vermem demiş Rabbim.

Sorunlar oldugunda yan gelip yatmak değil elbet çözüm. Herşeye rağmen hayattan tat alın. Çok daha zor hayatları, zor insanları düşünün...

Sağlığınıza zarar verirsiniz Allah göstermesin.
Tolstoy, insan ne ile yaşar ve dostoyevski, insancıklar kitaplarını okumanızı öneririm. Zor hayatlar bazen bize kuvvet verir.

Depresis şarkı ve filmlerden uzak durun.

Hep zor bir hayatım vardı zaman zaman yükselişler yaşasam da küçük mutluluklar tatsam da... Çok uzun sürmezdi zaten mutlu olduğum zamanlar. Ben bile şaşırırdım mutluluğuma nasıl olur ben nasıl böyle güzellikler yaşarım dye neyseki hayat beni şaşırtmadan tekrar eski kötü günlerime döndürürdü. Ama ben umuda sahiptim bir gün her şeyin güzel olacağına inanırdım. İki yıldır içinde bulunduğum cehennemde anladım ki hayatta bazılarına mutluluk yok. Umudumu kaybettim ben de bu kısır döngünün içinde olacağımı kabul ettim. Bu süreçte hayatın anlamını amacını sonucunu nedenlerini çokça sorgulamaya başladım. O yüzden cevabınız dikkatimi çekti. Hani demişsiniz ya acılar günahlarımıza kefarettir dye günahkar olmasak günahlarımıza kefaret olacak acılar yaşar mıydık? Yani aynı zamanda günahkar olduğumuz için mi acaba bu yaşadıklarımız? Tartışma için ya da söylediklerinize karşı çıkmak için yazmadım yanlış anlamayın. Bu süreçte hayatın anlamını çözebilmiş kişilerle de konuşmak fikir alışverişi yapmak iyi geliyor o yüzden sordum

son 10 yıldır mutlu mu olamadin.. sen kendini mutlu etmemişsin bacim.
birak kendini mutlu et...
işe gir çalış...
ev tut.. kendine ait bir yerin olsun...
arkadaş bul..
asla toksik insan olma...
öncelikle kendinle barış.. kilon varsa kilolarini ver... spora git.. kitap oku etkinliklere katıl.. bundan daha mutlusu yok.. önce kendini mutlu et.

Bunun cevabini bende almak isterim

Aslına bakarsan uzunca suredir yolunda giden bişey yok amaçsızca savruluyorum

Çok güzelmiş...

Amin inşallah rabbim o sabrı versin bana .hayatım donmuş kalm8ş gibi geliyor hiç yol katedemiyorun beni üzen bu

İşimi kaybettim arayıs içindeyim şu an insallah olur iyi bişeyler...kilo fazlam yok ama arada yürüyüş yapiyorum

O bir nedeni.
Cennete gitme sebebi olabilir.
Cennette yukselme sebebi de olabilir.
Kendinize yuklenmeyin.
Kotu seylerden korunuyor olabilirsiniz.
Imtihan olur yaradan ne yapicaginiza bakmak ister.
Genelde bu cevaplari buldum.

Gercekten boyle insanlar var mı ya eş dediğin iyi günde kötü günde diye söz verdiğin insan sana nasıl boyle bir eziyet edebilir. Allaha olan inancıda mı yok cocuk olması senin elindeymiş gibi zulum yapmıs sana ve sen hala evliliğini devam ettiriyorsun. Şoktayım resmen..

Toplumumuzda evlilik ve çocuk o kadar itibar meselesi haline getiriliyorki evliliklerimizi bitirmede zorlaniyoruz çocuk olmayinca bunalima giriyoruz bu arkadasın kendine göre nasil bi sebebi var bilmiyorum belki ekonomik yönden bagimliligi vardir maalesef bizim gerceklerimiz bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…