- 12 Ocak 2013
- 8.002
- 20.602
- 348
- Konu Sahibi sonkafautucu
-
bizde tek maaşa düştük. 4bin lira gelirimiz. 2bini krediye gidiyor elimizde 2 bin kaliyor. cok rahat geciniyoruz cok şükür. bebek icin tedavi görüyoruz bir sürü ilac vs parasi. ama yinede yetiyor paramiz hatta 50-100 nekadar olursa arttirip kenara bile koyuyoruz.Faturalar, borçlar, bitmek bilmeyen ödemeler.. Yoruldum sıkıldım tükendim olmuyo yetmiyo.. Eşim de bende çalışıyoruz 4 bin lira para geçiyo aylık elimize ama sefil gibi yaşıyoruz resmen. Asgari ücretle geçinen insanlara özenir oldum.
İsyan etmiyorum bunada şükür karnımız doyuyo ama o kadar.. Bi düğün oluyo giyecek bişey alamıyorum doğru düzgün. Arkadaşlar buluşalım beraber bişeyler yapalım diyo gidemiyorum. Asosyal oldum çıktım.. Fazlasinda gözüm yok sadece sıkıntı çekmeden yaşicak kadar param olsun istiyorum.. Para olmayınca huzur da olmuyo yalnız kalıyosun insanlar seni takmıyo. E haliyle insan bunalıma giriyo.. Şimdi bikaç kişi çıkıp dicek ki önemli olan huzur ama öyle değil işte para olmayınca gerçekten huzur olmuyo.. Hep bişeyler eksik sürekli eksik.. Para önemli değil diyen insan dünyanın en yalancı insanidir çünkü parayı sevmeyen insan yoktur o sadece show peşinde olan insandir.
Herkes dürüst olsun.. Ha sağlığın yerinde olmaz çok paran olur o zaman diyebilirsiniz işte paranın bi önemi yok diye.. Ama normal şartlarda parasızlık çok zor çoook. . Kayınvalide kişisine muhtaç olmak, sırf yardım ediyor diye hayatımızla ilgili bicok konuda söz hakki olmasi çok zor.. Yalnızca Allaha muhtaç olmak istiyorum..
Birisi çıkıp bana sabrettim şükrettim bunu yaptım şunu yaptim maddi olarak hayatım değişti desin lütfen çok ihtiyacım var umut olsun bana..
+1Ben varım hayatım maddi anlamda çok değişti evlenmeden önce kendi maasimla döke saça gül gibi geçinip gidiyordum param hiç bitmezdi evlendigim günden beri başımı borctan kurtaramiyorum cebimde 10 lira bile olmuyor bazen ..
Beni coook yanlış anlamışsın. Ben her zaman şükreden insanım. Omur geçerken sukretmeyip ahlanip vahlanmak asla bana Gore değil. Benim kasdettigim insanlar, ornegin baba parasiyla gecinip amaan paranın ne önemi var, parasizda olur diyen, geçinmeyi, gecindirmeyi bilmeyen, hayatın sillesini yememis, henüz yaşayıp görmemiş ya da hiç parasız kalmayıp atıp tutan tiplerinsanlar kari koca calisip kazandigina gore geciniyorsa daha ne yapabilir ki? Yasamak icin para kazaniyoruz, evet ama elimizdekiyle mutlu olmayacaksak ne yapalim gidip çalip çirpacak halimiz yok ya.
İnsan elinden geleni yapar, firma ne maas veriyorsa eline o gecer, daha da Allaha sukredip yasamini surdurmekten baska ne yapabilir. Bunun toy olmakla vs ile ne alakasi var? Herkes 10.000 lira maas kazanmiyor calissa bile.
Diyecegim o ki genelleyemeyiz. 2000 lira maas alip evinde huzur mutluluk olan insanlar "var". Kimseye hayatin farkinda degil, toy vs diyemeyiz. Hayatta elindekiyle mutlu olabilen, hep dahasini hep dahasini istemeden de mutlu olabilen insanlar "var". Ve onlarin varligina boyle laf soylenmesi hos degil bence.
Bennnn.Bosandim ve esimin borclarindan kurtuldum suan cok rahatim.
ben varım boşandım çok şükür işim iyi ve eski eşimin trilyonlarca olan borcundan kurtuldum..
pazara gidip ağlaya ağlaya döndüğüm günler geride kaldı..
market gezip alışveriş yapan insanları izlediğim günler geride kaldı..
çocuğuma kış geliyor kime duyursamda ayakkabısını alsa dediğim günler geride kaldı..
konservelik yapacak param olmadığı için kayınvalideme sen alsan ben emek verip yaparım kışın yeriz diyip emeği verip tane tane kavanoz istediğim ve istemeye üzüldüğüm günler geride kaldı..
gaz alamadık diye kayınvalide de kanepe üstünde yattığımız günler geride kaldı..
sgk mız yok diye hastalanıp ilaçsız doktorsuz evde yattığım günler geride kaldı..
aa yazi dili işte, kusura bakma. Haklisin tabi ki. Ben de şu kadar parayla gecinilmez vs diyenlere mukabil yazmistim.Beni coook yanlış anlamışsın. Ben her zaman şükreden insanım. Omur geçerken sukretmeyip ahlanip vahlanmak asla bana Gore değil. Benim kasdettigim insanlar, ornegin baba parasiyla gecinip amaan paranın ne önemi var, parasizda olur diyen, geçinmeyi, gecindirmeyi bilmeyen, hayatın sillesini yememis, henüz yaşayıp görmemiş ya da hiç parasız kalmayıp atıp tutan tipler
Gerçekten ne zor şeyler yaşamışsınız..inşallah şimdi iyide durumunuz..hep derler ya Allah kimseye muhtaç etmesin ne kadar da doğru bir söz..ben varım boşandım çok şükür işim iyi ve eski eşimin trilyonlarca olan borcundan kurtuldum..
pazara gidip ağlaya ağlaya döndüğüm günler geride kaldı..
market gezip alışveriş yapan insanları izlediğim günler geride kaldı..
çocuğuma kış geliyor kime duyursamda ayakkabısını alsa dediğim günler geride kaldı..
konservelik yapacak param olmadığı için kayınvalideme sen alsan ben emek verip yaparım kışın yeriz diyip emeği verip tane tane kavanoz istediğim ve istemeye üzüldüğüm günler geride kaldı..
gaz alamadık diye kayınvalide de kanepe üstünde yattığımız günler geride kaldı..
sgk mız yok diye hastalanıp ilaçsız doktorsuz evde yattığım günler geride kaldı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?