- 17 Aralık 2016
- 4.522
- 4.185
- 63
- Konu Sahibi sonkafautucu
-
konu sahibi yine konuyu açıp gitmiş
6 sayfadır kendi kendimize konusuyoruz
huuu huuu konu sahibi S sonkafautucu , lütfen vaktiniz darsa , müsait olduğunuz zamanda açsaydınız konuyu
arkadaşalar 2 3 sayfadan sonra konu sahibinin katılmadığı konuları protesto etmeye davet ediyorum sizi
yorum yazmayıp arka sayfalara ittirelim gitsin konuyu
Peki ne is yapiyorsunuz? 4000 az degil ama bu kadar dertliyseniz neden farkli seyler denemediniz veya denemiyorsunuz? Biz esimle ise basladik asgari ucretle. Bu sekilde evlendik. Simdi esim 4000 tl aliyor. Ben bebegim oldugu icin isten cikacaktim 1 2 sene calismayayim dedim. Isyerim off gunleri dondurmek icin kal dedi. Haftada sadece 10 saat calisiyorum 1000 tl aliyorum.
Maaslarimizi niye yazdim? Cunku kalifiye meslek sahibi okumus insanlar olarak veya bir yetenekle girmedik bu islere. Benim diplomam turkiyede gecerli degil aslinda diyetisyenim. Kalktim zincir bir markada ise basladim alelade bir calisan olarak. Toplam 14 ayda 3 kere terfi aldim. Zeki veya cok becerikli oldugum icin degil. Esim de aynen... sadece ben okudum bu isi yapamam diye kibirle yaklasmadan tuvalet de temizledigim icin.
Konunuzu isgal ettim kusura bakmayin. Ama etrafimda o kadar cok issizim calisiyorum ama maas az gibi yakinan var ki... belki birine ilham olur diye yazdim. Zamaninda bizi kucumseyen ben o oste calisamam diyen kuzen ve arkadaslarimiz hala issiz mesela. Kucuk gorunen seyler belki de buyuk firsatlar olabilir diye...
cANIM şuan yarım senedir eşim işsiz en son gittiği iş görüşmesinde işe giriş belli çıkış saati belli değildi ona bile almadılar .Gerçekten asgari ücretli işlere bile başvuruyoruz olmuyor. Biz nerde hata yapıyoruz bilemiyorum kibunalımdayım bugün sabır sabır sabır
50 rakam değil yalnızticaret yapıyordur kendi işidir, o kadar şaşırılacak bi rakam değil, ayda ne paralar kazanan insanlar var. bizim gibi maaşa talimler için çok para tabii ama ticaretle uğraşan insanlar çin gayet normal.
4 maaş diyorsunuz ama emekli maaşi ne kadar ki.Hem kv nin maasini da hesaba katip faturalar da ondan diyorsunuz hesap bir sonuçtaEltim kayınvalidemle oturuyor. Çalışıyor. Kayınvalidemin iki emekli maaşı eltimin maaşı kaynımın maaşı dört maaş giriyor eve. Tek çocuk var. Ev kira değil.
Geçen eşimle konuşuyor telde.
Para yok bitti diye mıklıyormuş eltim. Eşimde biz ölelim o zaman dedi çok şaşırıyor. Kv üstünde hep mutfak fatura bide.
Bi gariplik var hakikatten
Doğru hic küçümsemiyorsunuz komik maaşlara çalıstım diyerek.benım olumlu yonde gelısme oldu. ilk işe gıırdıgımde 600 kusur gibi komık rakamlara calıstım cunku ogrencıydım okulum vardı. sonra parttıme baska işe gırdım bıraz daha yuksek rakam aldım. ve suanda da atama beklıyorum.
atama olunca bır unıversitede akademisyen olarak calısmaya baslıcam ve guzel bır maas alıcagım. bu da hep sabretmemden kaynaklanıyor dıye dusunuyorum. hıc bır zaman dusuk maas alsam bıle o iş kotu gozle bakmadım. cok sukur bana yetıyor ddıye baktım. allah da benı yukseklere cıkarttı cok sukur bın sukur. demek istedıgım 4bın az para degıl sukur etmek lazım allah buyuk daha fazlasını verir size eger hep sukredersek.
Ne protestosu anlamadım ben???Arkadaşım rica ediyorum,bir protesto konusuyla sitenin bir kısmı boşaldı...Konu güzel gidiyor,ev sahibi bir ara dışarı çıksa bile muhabbet sürer ya,herkes yazsın düşüncesini,ya da yazmasın..Ama aynı şey bir daha yaşanırsa arka sokaklarda in cin futbol müsabakası düzenleyecek,lütfen...
50 rakam değil yalnız
Doğru hic küçümsemiyorsunuz komik maaşlara çalıstım diyerek.
Atamanız yapilsin da sonra şükredin bence.Hem 600 rakam değil bunu öğrenip sonra akademisyenlik hayâli kurun
sizin kazandıgınız ile cok olmasada gecinilir. dügünlerde hep değişik giyinme. gereksiz alışveriş yapmayın. az bir idare ile dışarda da ark. iki kahve bir pasta yersin.Faturalar, borçlar, bitmek bilmeyen ödemeler.. Yoruldum sıkıldım tükendim olmuyo yetmiyo.. Eşim de bende çalışıyoruz 4 bin lira para geçiyo aylık elimize ama sefil gibi yaşıyoruz resmen. Asgari ücretle geçinen insanlara özenir oldum.
İsyan etmiyorum bunada şükür karnımız doyuyo ama o kadar.. Bi düğün oluyo giyecek bişey alamıyorum doğru düzgün. Arkadaşlar buluşalım beraber bişeyler yapalım diyo gidemiyorum. Asosyal oldum çıktım.. Fazlasinda gözüm yok sadece sıkıntı çekmeden yaşicak kadar param olsun istiyorum.. Para olmayınca huzur da olmuyo yalnız kalıyosun insanlar seni takmıyo. E haliyle insan bunalıma giriyo.. Şimdi bikaç kişi çıkıp dicek ki önemli olan huzur ama öyle değil işte para olmayınca gerçekten huzur olmuyo.. Hep bişeyler eksik sürekli eksik.. Para önemli değil diyen insan dünyanın en yalancı insanidir çünkü parayı sevmeyen insan yoktur o sadece show peşinde olan insandir.
Herkes dürüst olsun.. Ha sağlığın yerinde olmaz çok paran olur o zaman diyebilirsiniz işte paranın bi önemi yok diye.. Ama normal şartlarda parasızlık çok zor çoook. . Kayınvalide kişisine muhtaç olmak, sırf yardım ediyor diye hayatımızla ilgili bicok konuda söz hakki olmasi çok zor.. Yalnızca Allaha muhtaç olmak istiyorum..
Birisi çıkıp bana sabrettim şükrettim bunu yaptım şunu yaptim maddi olarak hayatım değişti desin lütfen çok ihtiyacım var umut olsun bana..
Kendimi okudum resmenAylık 7 -8bin tl gelirimiz var
Biz de sefil gbi yasıyoruz
3 senelik evliyiz evlendiğimizden beri hersey taksiy hersey kredi kartı ile dönüyor
Biz ev aldık ayda 2.700 tl eve ödüyoruz
Giyim kuşamda da kaliteli seyler alırız
İyi otellere tatile gideriz
E arabamız var o da masraflı baya
Yetmıyor yetmiyor yani
Maddi anlamda ilk evlendiğimiz zamana göre sartlarımız cok iyilesti ama ne kadar gelirin olursa o kadar da giderin oluyor
Biz de ha deyip bi yere eğlenmeye vs gidemiyoruz
Şimdi bir dr bebek için tedavi yoluna girdik
Düşün dur:)
Eşim kazanıyoruz ihtiaclarımızı karsılıyoruz cok düşünme diyor ama ben kendim de muhadebeci oldugum için aklımda hep hesap kitap var
Sanırım rastlamadınız,martın son haftası bir konu açılmıştı.Bir kısım arkadaş ban yedi,bir kısmı aramızdan ayrıldı.Bunun tekrarlanmasına üzülürüm.Protesto kk yazın,çıkacaktır.Ne protestosu anlamadım ben???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?