• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayatım ve ailem yalanmış

2 ay oldu öğreneli ağır geliyor bana galiba saklamak bilemiyorum kafamda deli sorular

ben mi duygusuzum nedir?? 40 yaşında böyle bir şeyi öğrenip bu kadar karalar bağlamak saçma geldi bana.
28 yaşımdayım şimdi. böyle bir şey öğrensem annemin günahı ne yapabilirim ki?? hayatı kendime zehir etmem. aileme bakarım ben. gerisi de onların sorunu yani. sanki ergen gibi davranıyorsunuz

Ben de ayni sekildeyim, anneme bu kadar yuklenmezdim sanirim.

Onu anladım da sebep nedir?
Oz babanızdan mi ayırmak istememişler, o adamla nasıl görüşmüşler?
Adam bekar da değilmiş muhtemelen eşi de biliyordu. Bu nasıl iş?
eşinin bilip bilmediğini bilmiyorum ama annem maddi durumdan ayrılmamış evinden dedem almıştı o evi bize bi bilsem nedenlerini teyzemlede konuşmuyorum halamlada konuşmuyorum daha detay bilmiyoruki

Ben de ayni sekildeyim, anneme bu kadar yuklenmezdim sanirim.
Bu yastan sonra anamin anam olmadigini ogrensem,babamin da babam olmadigini ogrensem hayatimda ne degisir diye bir dusundum. Hic bir sey degismez. Kalkip bir de kocama asla anlatmam,ona ne ki benim anamdan babamdan? Hele bir donsun de kendine baksin der gecerim

eşinin bilip bilmediğini bilmiyorum ama annem maddi durumdan ayrılmamış evinden dedem almıştı o evi bize bi bilsem nedenlerini teyzemlede konuşmuyorum halamlada konuşmuyorum daha detay bilmiyoruki
Iki ay sakinleşip adan akıllı konuşmak için yeterli bir sure. Niye kendi kendinizi yemeyi seçiyorsunuz ki?

Zor bir durum gerçekten. Anneniz hasta olmasaydı en azından hesap sorardiniz , bu yüzden içinizde kalmış olabilir.

Anne babaların günahını çocuklar çekiyor hep. Yıllar sonra öğrenmiş olsanız bile yaşınız büyük olsa da elbet travmaya sebep olabilir. Ancak bırakmayın kendinizi lütfen.
Artık yapacak bir şey yok.

yok ergen gibi davranmıyorum kadın nedir sizce anadır namussu ve kendi için yaşar çocuklarına onurlu bir hayat bırakmak için benim için en ağırı babama sahip çıkmamam onu suçlamam gitmemem küs ölmüş olması
Kk yine konu sahibine yüklenmiş:) gülüyorum artık çünkü çemkirmek için doğru yanlış- geçmiş gelecek, aidiyet, duygu, aile bağları gibi konuları bile umursamıyorlar.
Anneniz hatalı. Öz babanız hatalı. Ne yazık ki üvey babanızı size farklı anlatan, terk edip gitti diyerek içinizde nefret büyüten ve hasta yatağında ziyaret etmenizi bile manevi olarak baltalamış hayatınızdaki yetişkinler hatalı. Sizi sevmeyen, gerçeği saklayan ablalar hatalı. Ve siz ne yazık ki bu yaştan sonra, aslında ait olduğunuzu düşündüğünüz şeylerin sizin olmadığını öğrenmişsiniz. Tepkiniz ergence değil, çok travmatik bir konu bu ve ne yzık ki ölene kadar öz ve üvey babanızın yokluğuyla yaşayacaksınız.

Evli biri ile ilişki yaşayan genç birine yüklenen, beddualar eden, ''kocalarımızdan böyle kadınları sakınsın'' diyen kk, eşini ve çocuğunu yıllarca kandıran bir kadının ihanetine ''olabilir, anneye yüklenmeyin'' diyor.
Anne hatalı. ''Geberemedin, düşmedin'' sözü de bilinçaltı.. İrin gibi pörtlemiş işte şartlar el verdiğinde. Ben böyle bir anneden tiksinirdim.

Evli biri ile ilişki yaşayan genç birine yüklenen, beddualar eden, ''kocalarımızdan böyle kadınları sakınsın'' diyen kk, eşini ve çocuğunu yıllarca kandıran bir kadının ihanetine ''olabilir, anneye yüklenmeyin'' diyor.
Anne hatalı. ''Geberemedin, düşmedin'' sözü de bilinçaltı.. İrin gibi pörtlemiş işte şartlar el verdiğinde. Ben böyle bir anneden tiksinirdim.

mevzu tiksinme tiksinmeme mevzusu değil ki konu sahibinin kendini manasız üzmeye devam etmesi. şu an yapılabilecek bir şey yok. kaldıramıyorsa psikolojik destek görmeli kesinlikle ama 40 yaşına gelmiş bir insanın bu kadar abartıp kalan hayatını kendi kendine cehenneme çevirmesinin manası yok. yoksa tabi ki olay normal değil.

hayatınız zehir etmeyin . dizin hiç bir sucunuz yokmus. Allah affetsin anneniz zatn kendi halinde suan onada birsey yapılmaz.

belki babanıza kırgındınız yıllar yılı en azından sebebbi biliyorsunuz. pskiyatrist pskolog bunlara gidin .

mevzu tiksinme tiksinmeme mevzusu değil ki konu sahibinin kendini manasız üzmeye devam etmesi. şu an yapılabilecek bir şey yok. kaldıramıyorsa psikolojik destek görmeli kesinlikle ama 40 yaşına gelmiş bir insanın bu kadar abartıp kalan hayatını kendi kendine cehenneme çevirmesinin manası yok. yoksa tabi ki olay normal değil.
Duygusal travmalarda hele ki aileviyse, her şey uzaktan görüldüğü gibi mantık çerçevesinde ilerlemez. Size göre durum normalleştirilebilie ancak bu durumu yaşayan insan ''amaaan hayat devam ediyor'' diyemez. İçinde bir takım hesaplaşmalar yaşar.
Ahkam kesmekten ziyade Empatiyi öğrendiğimizde daha anlayışlı olacağız sanırım.

Duygusal travmalarda hele ki aileviyse, her şey uzaktan görüldüğü gibi mantık çerçevesinde ilerlemez. Size göre durum normalleştirilebilie ancak bu durumu yaşayan insan ''amaaan hayat devam ediyor'' diyemez. İçinde bir takım hesaplaşmalar yaşar.
Ahkam kesmekten ziyade Empatiyi öğrendiğimizde daha anlayışlı olacağız sanırım.

ahkam kesen yok hanımefendi. ah ne kadar kötü şeyler yaşamışsın seeeenn diyip tuz mu ekelim acısına konu sahibinin. bir şekilde kendisini üzmemesi gerektiğini, her şeyin insanlar için olduğunu, kalan hayatına bakması gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz.
biz de lay lay lom devam et demiyoruz zaten. kaldıramıyorsa psikolojik destek almalı kesinlikle bunu da belirtmişim.
bi siz anlayışlı değilsiniz. biz de "hayat devam ediyor"u göstermeye çalışıyoruz.

ahkam kesen yok hanımefendi. ah ne kadar kötü şeyler yaşamışsın seeeenn diyip tuz mu ekelim acısına konu sahibinin. bir şekilde kendisini üzmemesi gerektiğini, her şeyin insanlar için olduğunu, kalan hayatına bakması gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz.
biz de lay lay lom devam et demiyoruz zaten. kaldıramıyorsa psikolojik destek almalı kesinlikle bunu da belirtmişim.
bi siz anlayışlı değilsiniz. biz de "hayat devam ediyor"u göstermeye çalışıyoruz.
Tamam sakin olun.

Benim aklıma bir şey takıldı.sizi terkeden babanız annenizin ihanetini ne zaman öğrenmiş,yani sizi ne zaman terketti?bile bile sizi nüfusuna almışsa adama gerçekten haksızlık olmuş.

Kolay mi yegenine sen baska bi adamin cocugusun demek. Bence halanizla teyzenize kizmayin. Sizin iyiliginiz icin susmuslar bakin gelmissiniz 40 yasina simdi bile ne kadar etkilendiniz cocuklugunuzda ergenliginizde evlenme asaminizda bunlari ogrenseniz hayatiniz daha kotu olabilirdi. Anneniz kocasini aldatmis evet en nefret edilecek insanlardan ama size anneligini yapmis hatayi kocasina yapmis sizi sokaga atmamis buyutmus. Olen baba da hakli tabiki terketmekte. Kizmakta cok haklisiniz ama bunun hayatinizi etkilemesine izin vermeyin evlenmis coluk cocuga karismissiniz artik sizin farkli bi aileniz var. Bence esinize soylemeyin el oglu aklina kotu bir sey gelir, agir bir sey soyler altindan kalkamazsiniz. Ve bence annenizi eskisi gibi sevemeseniz de yine de arada ziyaretine gidin tamemen silmeyin.

Reşat Nuri Güntekin'in kitabı olan Acımak adlı eserini okumanızı öneririm..Hikayeyle örtüşen bir yaşamınız var..

Anneniz hatasını farketmiş; Emin olun bunun ızdırabını yaşıyor. Alzehimer hastaları günü değil geçmişi yaşar.. Size attığı tokatta aslında tepkisi kendisine.. Biyolojik babanıza..

Sizi büyüten babanızın meseleside sizinle değil.. Aldatmaya tepkisi annenizle alakalı.. Yalnızlığı tercih etmesi sebebi siz değilsiniz.. Yaşananlar sizin çok dışınızda..

Hala ve Teyzenize kızmayın.Sizin psikolojinizi bu yaşta altüst eden bu hikayeyi sizden gizlemeleri çok normal..

Hiçbir sorumluluğunuz olmadığı bu tabloda sadece kendinizi ASLA SUÇLU HİSSETMEYİN..

Back
X