- Konu Sahibi angryangel
-
Allah sana sabır versin bari eşin senin tarafını tutsaydı ama sanırım onuda yapmıyor
ya her sabah her sabah çekemiyorum artık şu zil sesini. Tamam bazen erken kalkıyorum ama dün çok yorulmuşum bu sabah çok erken kalkamadım ancak eşimi uyandırabildim
beyefendi inmiş aşağı çalıyor da çalıyor zili eşim açtı kapıyı bağırdı aşağı geliyorum diye bu sefer kv benim teli çaldırıyor yahu kayına mı bakayım aşimi mi hazırlayayım kv teline mi bakayım sabah mahmurluğuyla bir de iyice başım döndü. hah gardrobun kapağını da yeseydim kafama tam da olurdu artık. zaten kırık aceleyle açmaya çalışıyorum çok da ağır bir kapak üzerime düşüyordu neredeyse.
İstedikleri kadar laf soksunlar, laf duymaktan neden korkuyorsun ki? Sen ne kadar dogru olursan ol, onlar laf sokacak bir yanlısını bulurlar nasılsa, onlara göre yasaman kendine haksızlık olur. Giden senden gitmis olur, baska kimseye birsey olmaz! İzin almakta ne demek? Kücük cocuk musun sen? Keske sınırlarını bastan cizseydin arkadasım, taviz tavizi dogurur 2+2=4 kim ne derse desin yani, eger müdahale etmelerini istemiyorsan ettirmeyeceksin, esinle de konusmalısın.
Biri zili calarken digeri neden tel' den arıyor anlayamadım?
Esiniz bu durumdan rahatsız degil mi?
Bu durumun binadaki eşinizin ailesi ile ilgili değil bence
1- Siz alıştırmışsınız ( Baştan yok artık, çocuk gibi tüm binadan izin alamam sana söylemem yeterli demeliydiniz eşinize )
2- Eşiniz her durumda ailesini tutup sizi haksız görerek , onlara bu cesareti vermiş fazlasıyla..
Maalesef haklısın ben alıştırdım ama üzüntü sıkıntı çıkmasın diye çünkü ben aile kavgalarının tam ortasında büyümüş biriyim ve yeniden aynı şeyleri kaldıracak gücüm yoktu ama şimdi daha büyük bir hata yaptığımı üzülerek görüyorum. Olgunluk yapmak, alttan almak aslında hiçbir işe yaramıyormuş. En basitinden küçük kardeşi bana saygısızlık yaptığımda susarak olgunluk yaptığımı düşünmekle hata etmişim. en başından cazgır olmak gerekiyordu. çünkü öyle de yapsam kötü gelinim böyle de yapsam kötü gelinim. öğrendim bunu ama geç oldu.
eşim doğru daha nişanlıyken bile kardeşinin yaptıklarından ona dert yanınca o kardeşini tuttu. ben yanlış anlamış oldum ya da ben onu öyle kabullenmek zorunda oldum. ama artık bitti. bir daha aynı şeyler tekrarlanırsa olgunluk gösteremeyeceğim artık.
Evet.. bir de insan görmeden bilemiyor.. Ben çevremden aynı binada oturanları görünce gözüm açıldıda kıl payı kurtuldum..
Aşiret geli değiliz ki neden tüm binadan izin alalım.. Bu bana çok saçma geliyor..
Bir de nasıl alıştırırsan öyle gidiyor, belki saygıdan ses etmiyoruz ama o zamanda kendini birşey sanıyor bazıları.. Herkes susmaktan anlamıyor maalesef..
Ama daha nişanlıyken kardeşini körü körüne tutan birinden bence kaçman lazımdı.. Nişanlılık en kibar dönemleri, şimdiden böyleyse evlenince ohooo diye düşünüyor insan..
beni uyaran, akıl veren olmadı hiç. bilsem hiç böyle davranır mıydım onu da geçtim aynı apartmana hayatta gelin gelmezdim. Dediğin gibi ben saygı gösterdikçe onlar kendilerini birşey sanmaya başladılar. o öyle olacak bu böyle olacak diye direktiflere dönmeye başladı iş. ya avon temsilcisi olmak istedim, o da sadece kendim içindi. Kv ona bile müdahale etti. takım öncüsü evimdeyken evime geldi, kadının yanında surat asa asa rezil etti beni.
müdahale müdahale sıkıldım artık. Sabah eşimi işe gönderirken kaynım erkenden iner aşağıya yüklenir zile. İki ayağımı bir pabuca sokar. Bu sabah aceleden gardrobun ağır kapağı üzerime yıkılacaktı neredeyse. bir yandan eşimi hazırlamaya çalışıyorum, bir yandan kv telden arıyor işe gitmeyecek mi diye hangi birine yetişeyim şaşırdım doğrusu sabah sabah başım döndü.
öte yandan her çarşıya gidişimde izin almak, kendilerine görünmek zorundayım ve her dönüşte gene kendilerine görünmek zorundayım ne kadar yorgun olursam olayım. görünmeden yukarı çıkarsam laf olur hemen laflar sokulur.
bebeğime eşya alınacak küçük görümce beklenir onun da fikri alınacakmış o da kim oluyorsa büyük ihtimal benim beğendiklerimi onlar beğenmeyecekler, zorla kendi istedklerini aldıracaklar.
bütün bunlara karşı isyan edecek olsam eşim hemen onların tarafını tutar haksız ve nankör olan ben olurum.
kendimi kurşun asker gibi hissediyorum artık...
bu ne yahu... niye ezdirmişisniz bu kadar kendınızı. ne munasebet hem gelişde hem gidişde onlara görüncekmişsin. senın başka bı hayatın bır yuvan var arkadaşım. ne boyle vıcık vıcık ilişkiler. bence kendını toparla bak hep boyle gtmesin sonra çok uzulursun
valla benım kaynanamlar boyle yapsa eşimde sussa başlarım oyle kaynanayada kocayada... neyse susayım şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?