Hayatımda hep kötü şeyler oluyor, bunun bir sonu yok mu?

87 liysen daha 30 ların başındasin. Nedir bu tükenmişlik. Yalnizlik artik çağın sorunu. Sadece sen degil emin ol bayrami yalniz gecirecek binlerce insan var. Bu senin değersiz sevimsiz olduğunu göstermiyor.
Her olumsuz olayi icsellestirip kendine baglama. Bazen olmasi gerektiği icin yaşanır. Sorunlarin neyse kendini toplayip onlari hallet ve en önce kendinle barış. Sonra hayat seninle barışır.

Ablacim iyilesmissin hastaligindan, basina gayet pozitif bir sey gelmis iste ya. Sagligin var, gencsin, meslegin var daha ne istiyorsun hayattan? Senin derdin evlenememek bence. Evlensen mutlu olacaksin gibime geliyor!
Evlenememek değil yalnızlık. Ana baba başımızda olsaydı bu önemli olmazdı. Bir bayramı bile yalnız geçireceğim. Hasta iken de hep yalnız hastanelere giderdim. Götüren olmazdı.

87 liysen daha 30 ların başındasin. Nedir bu tükenmişlik. Yalnizlik artik çağın sorunu. Sadece sen degil emin ol bayrami yalniz gecirecek binlerce insan var. Bu senin değersiz sevimsiz olduğunu göstermiyor.
Her olumsuz olayi icsellestirip kendine baglama. Bazen olmasi gerektiği icin yaşanır. Sorunlarin neyse kendini toplayip onlari hallet ve en önce kendinle barış. Sonra hayat seninle barışır.
İnş bir kaç tane kitap aldım. Psikoloji kitapları. Onları okumaya başlayacağım.

Sadece siz değil herkes birşeylerle mücadele ediyor
Sanmayın herkes güllük gülistanlık yaşamıyor
Herkesin nice derdi var
Belki şurda herkes yaşadıklarını yazsa halinize şükredersiniz
Kimseye muhtaç değilseniz sağlığınız da yerinde ise gerisi boş
Herşey zamanla olur merak etmeyin

Öncelikle herkes mutlu diyorsun ya..Herkes mutlu değil..Herkesin hayatında kendine göre dertleri ,eksikleri var..
Yalnız olmak aslında çok da kötü değil ama yalnız hissetmek kötü..:(
Kan değerlerine baktırmani tavsiye edebilirim..Vitamin ve mineral eksikliği de bunu yapıyor..Kişisel gelişim kitapları da işe yarıyor..
Ben de gençliğimde böyle düşünüyordum öyle de oluyordu..Ama şimdi kendime bakıyorum ve pozitif düşünüyorum..Inan hersey daha güzel..
Ona bakarsan ben de hayiflanabilirim sürekli..Benim evliliğim neden yürümedi diye..Ama ben huzurla uyudugum her güne sukrediyorum..
Sen istersen,ve başına gelenlere bakışını değiştirirsen inan bana dünya yardım eder sana..

Bende yaşamımın büyük kısmında zor zamanlar geçirdim, geçirmeye devam ediyorum ya da bazı arkadaşlarım var hayatlarında hep engellerle zorluklarla karşılaşan... ne kadar zor olduğunu biliyorum herkes mutluyken sürekli problemlerle savaşmak zorunda kalmanın. Acını asla küçümsemiyorum geçer mi bilmiyorum iyi günler gelir mi güneş bize döner mi meçhul... ama herkes bir şekilde direniyor yaşamaya devam ediyor. Şarkıda da dediği gibi direnenler yaşar. Gördüğüm kadarıyla insana mücadele azmi veren de ailesi yakınları... Senin en büyük eksiligin yalnızlığın. Güzel bir aile kurabilmis olsan zorluklarla mücadele gücün olur ama üzülme yanlış bir evlilik yapmış olmaktansa bekar ve mutsuz olmak inan bana daha kolay. Mutsuzluğun bile dereceleri var ve sen en azından tek başına kendi derdinle dertleniyosun başkalarının sorunlarıyla başka insanlarla boğuşmak zorunda kalmıyosun. İnan bana oylesı daha zor olurdu. Burda ne sorunlar okuyoruz görüyosun. Zaten evlenmediysen de belli kriterlerin olduğu için evlenmemişsin değilse sırf evlilik için uğraşan kolayca evleniyor. Doğru yoldasın içine sinmeyen biriyle beraber olup sorunlarını büyütme. Mutsuzluğun içinde mutluluk ara. Kimi insanların payına da düşen bu oluyo işte bunu kabullenebilirsen daha pozitif bakabilirsin hayata.

imtihanda olan yanliz siz degilsiniz. hepimiz imtihandayiz. kimimiz daha zor kimimiz daha kolay kimi biraz iyi kimi hep iyi kimi hep kotu.
imtihandasin diyene sende oylesin diyin.
benim de hayatim cok cok zor geciyor.
isin var mi calisabiliyor musun bilmiyorum. varsa da yoksa da bi kere kabugunu kir. hobi kurslari var ismegin internet sitesinden bakabilirsin.ilgi alanina gore git katil. sagligin uygunsa gezi gruplari oluyor takip et. kucuk kucuk gezilere git. yeni insanlar yeni bi cevre cok iyi gelir.
fakat yeni tanistigin insanlarla sohbete yasaminin aci yanlarindan ve kotu tecrubelerinden bahsetme sorulanlari ustu kapali gecistir. ne mi konusacaksin film izle dizi izle belgesel izle kitap oku. kendine aciyip öleyim kurtulayim diye devam edersen hic bisey duzelmez. zaten ölecegiz acele etme. kimsenin de psikolojisi hep dort dortluk degil. once durumunu kabul edip sonra hayatini nasil guzellestirirsin nasil en iyisini yaparsin onu bul. hemen olmayacak ama cabaladikca inan hersey degisecek. dua et dua etmekten vazgecme. Allah bana 15 yildir neyin cezasini veriyor deme. butun bunlar bana ne anlatiyor de. cocuk konusunda eger hayatin evlenmeye uygun degilse koruyucu aile olmak icin basvur. evli olmsk zorunda degilsin. kaninin isindigi bi cocuk hayatini guzellestirir. hayati yolunda gitmeyen birinin de umudu olursun. sevmek sevilmek guzel. belki de istedigin ask kapini calar belli mi olur hayat bu. hersey guzel olsun hayatinda insallah. guzel gunler gor bundan sonra

Öncelikle herkes mutlu diyorsun ya..Herkes mutlu değil..Herkesin hayatında kendine göre dertleri ,eksikleri var..
Yalnız olmak aslında çok da kötü değil ama yalnız hissetmek kötü..:KK43:
Kan değerlerine baktırmani tavsiye edebilirim..Vitamin ve mineral eksikliği de bunu yapıyor..Kişisel gelişim kitapları da işe yarıyor..
Ben de gençliğimde böyle düşünüyordum öyle de oluyordu..Ama şimdi kendime bakıyorum ve pozitif düşünüyorum..Inan hersey daha güzel..
Ona bakarsan ben de hayiflanabilirim sürekli..Benim evliliğim neden yürümedi diye..Ama ben huzurla uyudugum her güne sukrediyorum..
Sen istersen,ve başına gelenlere bakışını değiştirirsen inan bana dünya yardım eder sana..
Yalnızlık bence bir süre güzel. İlk atandığımda kendime yeni ev tuttum, içini maaşımı aldıkça yavaş yavaş döşedim. Ohh dedim hayat bu. Sonra yavaş yavaş zorluklar başladı. İlk önce diğer öğretmen arkadaşlarla sorunlar yaşadım. Sonra hastalık geçirdim. Gece 1 de bir kere rahatsızlandım ve 2 km uzaktaki hastaneye gecenin birinde ağrılar içinde inleyerek ve ağlayarak yürüyerek gittim. Çünkü o zaman arıyıp çağırabileceğim kimse yoktu. O zaman Allahım bana birini gönder, bana sahip çıkacak birini. Bu tam 8 yıl önceki olay. Sonra da yıllarca dua ettim. Ama duam kabul olmadı. Ben de dua etmeyi bıraktım.

Yalnızlık bence bir süre güzel. İlk atandığımda kendime yeni ev tuttum, içini maaşımı aldıkça yavaş yavaş döşedim. Ohh dedim hayat bu. Sonra yavaş yavaş zorluklar başladı. İlk önce diğer öğretmen arkadaşlarla sorunlar yaşadım. Sonra hastalık geçirdim. Gece 1 de bir kere rahatsızlandım ve 2 km uzaktaki hastaneye gecenin birinde ağrılar içinde inleyerek ve ağlayarak yürüyerek gittim. Çünkü o zaman arıyıp çağırabileceğim kimse yoktu. O zaman Allahım bana birini gönder, bana sahip çıkacak birini. Bu tam 8 yıl önceki olay. Sonra da yıllarca dua ettim. Ama duam kabul olmadı. Ben de dua etmeyi bıraktım.
Anlıyorum çok zor zamanlar geçirmişsiniz..Hep böyle olur..Zor zamanlarda bir güç gelir insana..Ama sonra düzlüğe gelince çıkar acısı böyle..Sizi cok iyi anlıyorum..Mutlaka size iyi gelecek bir şey vardır..Onu bulmalisiniz

Bunu yapıyorum. Kaza geçirenlere, kanser hastalarına bakıyorum ve şükrediyorum. Hatta hastanede tedavi görürken yanımda engelli genç bir kız yatıyordu. Ama insanın fıtratında var dayanamıyorum.

O arkadaşlarım başka şehirlerde. 2-3 ayda bir belki bir yarım saat yazışıyoruz. Bu yalnız olmadığım anlamına gelmez ki. Mesela bayram tatili ben koca evde yalnız geçireceğim.
Mesela bayram tatilini kalabalık içinde huzursuz geçirenler var burda okuyoruz. Herkeste ayrı bir dert sıkıntı. Hiçbir şey dışardan göründüğü gibi değil emin olun. Siz kendinizi sevin, değer verin

Mesela bayram tatilini kalabalık içinde huzursuz geçirenler var burda okuyoruz. Herkeste ayrı bir dert sıkıntı. Hiçbir şey dışardan göründüğü gibi değil emin olun. Siz kendinizi sevin, değer verin
Bunu nasıl başarabileceğimi bilmiyorum. Kendimi sevmeyi. Herkesin kötü davrandığı, sevmediği ben. Ben sevilecek biri değilim ki diyorum. 3 yıl önce birine ilgi duyuyordum. Bana o kadar kötü davranıyordu ki. Güya bana umut vermemek için ama resmen pislik muamelesi yapıyordu. O gün kendimden nefret ettim.

Sadece açtığınız konu başlıklarına bakarak
Hayatta hiç şansınız olmadığını anlamış bulundum
Ben de öyleyim ve herşeyi oluruna bıraktım
Siz de öyle yapabilirsiniz

Olmuyorsa olmuyordur Zorlamanın anlamı yok

Sağlık olsun gerisi boş
Allah acil şifalar versin inşallah
Allah gönlünüze göre versin
Yapmayın gözünüzü seveyim. Açtığı konuların yüzde 95’i bir erkeğin ilgisini çekmek üzere.
Burdan nasıl hayatta hiç şansı olmadığı kanısına varabiliriz?
Hayat sadece aşık olduğumuz arkadaşımızı kendimize aşık etmek demek mi?

Hastalık geçirmiş çok geçmiş olsun, ama geçmiş. Öyle yada böyle..
Neslihan cantay mesela. Gencecik kız 3. Defa nükseden kanseriyle neşe içinde yaşıyor.

Biraz değiştirin bakışınızı.
Bakın hayat nasıl lezzetli...

Yapmayın gözünüzü seveyim. Açtığı konuların yüzde 95’i bir erkeğin ilgisini çekmek üzere.

Neslihan cantay mesela. Gencecik kız 3. Defa nükseden kanseriyle neşe içinde yaşıyor.

Buraya yazdıklarım değil sadece. Yzmadıklarım da var. Annem vefat etti onu yzmadım mesela. Babam başkasıyla evli eşi benden nefret ediyor. Ben de babamı aylardır görmüyorum yani onun yüzünden. Başım sıkışsa koş baba yetiş diyemiyorum o kadın yüzünden. Bunları yazmadım diye hayatı tek erkek ilgisi çekmeye yönelik demeyin bence. Herkes evlenmek yuva kurmak ister bunda ne var. Ayrıca benim gibi ailesi olayan biri bunu iki kat ister. Çok acımasızsınız.

Buraya yazdıklarım değil sadece. Yzmadıklarım da var. Annem vefat etti onu yzmadım mesela. Babam başkasıyla evli eşi benden nefret ediyor. Ben de babamı aylardır görmüyorum yani onun yüzünden. Başım sıkışsa koş baba yetiş diyemiyorum o kadın yüzünden. Bunları yazmadım diye hayatı tek erkek ilgisi çekmeye yönelik demeyin bence. Herkes evlenmek yuva kurmak ister bunda ne var. Ayrıca benim gibi ailesi olayan biri bunu iki kat ister. Çok acımasızsınız.
Olaya yanlış ve kendinize acıyacak yerden bakıyorsunuz.
Benim size bir lafım olmadı, arkadaş sizin başlıklarınızdan sizin nasıl bir şanssız hayat geçirdiğinizi çıkardı?
Bakın siz size acıyanın tarafındasınız. Ne yazdığımın farkında bile değilsiniz.

Tamam çok zor durumdasınız, ama bende dahil şu anlattıklarınızdan daha zor şeyler yaşayan kaç kadın bulurum burda.

Ama ben kayıplarımı çok çok nadir yazmışımdır.
Kendime acımıyorum çünkü.
Yaşattıysa Yaradan, vardır bi bildiği.
Ve mutluyum Elhamdulillah.

Doğrudur
Ama hayatta en önemli şey sağlık ve ailedir benim için
Sağlığım elimden gitmişse
Ailemin yanında olamıyorsam mecburiyetten dolayı
Hayattan inanın zevk alamıyorum

Bir erkek için yapmadım ben o yorumu
Yanlış anlaşılmasın

Doğrudur
Ama hayatta en önemli şey sağlık ve ailedir benim için
Sağlığım elimden gitmişse
Ailemin yanında olamıyorsam mecburiyetten dolayı
Hayattan inanın zevk alamıyorum

Bir erkek için yapmadım ben o yorumu
Yanlış anlaşılmasın
Yanlış anlamadıysam atlatmış hastalığını. Psikolojik kısmını atlatmak artık kendi iradesinde.
Sizin de sorunlarınız var galiba Allah çıkış yolu, mutlu kapılar göstersin.
Ama önce çaba. Ve olumlama...

Akıllıya 40 kere deli demek delirtir, siz şanssızım diye diye olumsuzları çekiyorsunuz.

Bi kapıyı kapandıysa diğer kapıların açılmasını inanarak bekleyin. İnanmazsanız zaten olmaz.

Back
X