Hayatımda ki önemli karar mutsuzluğum

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.154
1.778
333
İstanbul
Öncelikle herkese merhaba. Bu ara inanılmaz kafama taktığım bir sorunumu sizlerle paylaşmak istiyorum naçizane tavsiyelerinizi düşüncelerinizi bekliyorum. Özel bir hastanede hemşire olarak işe girdim 20 gün oldu. Benim amacım kpss ile devlete atanmaktı aslında ama sınava kadar boş kalmamak ve aileme yük olmamak adına girdim. Şimdi sınav temmuza ertelendi. Ben belkide hayatımdaki en mutsuz dönemdeyim. Çalışma saatleri çok ağır, çalışma koşulları çok ağır. Psikolojik stres ve baskı cabası. Kendimi 20 günde yaşlanmış gibi hissediyorum. Zaten sınava hazırlanmaya asla vaktim olmuyor ekstra ekstra mesailer koyuyorlar. Sözleşmemin başlamasına ve iki aylık deneme süremin bitmesine bir ayım var. Ve benim her sabah ayaklarım geri geri gidiyor bazen toplu taşımada ağlama isteği geliyor durduk yere. Düşünüyorum işi bıraksam mı ama bu sefer ailemi hayal kırıklığına uğratmaktan korkuyorum çok hevesliler çalışmama hatta bütün aile öyle. Ama sonrada mutlu değilim bu benim hayatım herkesi memnun edemem diyorum . İşten çıkıp evde sınava mı hazırlansam diyorum. Ama çekindiğim bir sürü şey var ne yapacağımı bilmiyorum kafam allak bullak ama çok mutsuzum şu an ne yapsam bilmiyorum

Ailen illa ki heveslenir çalıştığın için ama sen mutlu değilsen ve Kpss ile memur olursan bence daha çok sevinirler.
Hiç zaman kaybetme derim.
İşten çıkıp bir an önce başla ders çalışmaya

Ailen illa ki heveslenir çalıştığın için ama sen mutlu değilsen ve Kpss ile memur olursan bence daha çok sevinirler.
Hiç zaman kaybetme derim.
İşten çıkıp bir an önce başla ders çalışmaya

Şu an gerçekten tek istediğim bu. Onları mutsuz etmekte istemiyorum beklenti içindeler biliyorum. Ama ben gerçekten mutsuzum ve bir an önce sınava hazırlanıp devlete atanıp memur olmak istiyorum özellikle özel sektörün şartlarını gördükten sonra. Teşekkür ederim

Bende hemşireyim kpssye çalışıyorum ama atanamam diye özele başvurmuştum hatta üniversite sınavına girip başka bi bölüm bile okumayı düşündüm

yani zaten hem çalışıp hem kpss çalışmak zordur. üstelik hemşirelik yapıyosun... bilemedim. ailenin hevesi önemli değil, senin mutluluğun önemli. kaldı ki illaki çalışacaksın.

yani zaten hem çalışıp hem kpss çalışmak zordur. üstelik hemşirelik yapıyosun... bilemedim. ailenin hevesi önemli değil, senin mutluluğun önemli. kaldı ki illaki çalışacaksın.
Evet imkansız gibi bir şey ve benim özelde kalmaya hiç niyetim yok ama böyle ne ders çalışabiliyorum ne konumumdan mutluyum hem ondan olucam hem ondan bu yüzden en azından çıkıp ders mi çalışsam diyorum ama insanları düşünmekten cesaret edemiyorum

insanları niye düşünüyosun, kendini düşün.

sen mutlu değilsen ailen sevinmiş neye yarar benim çocugum hergün işe mutsuz gidecegine evde otursun ondan iyi ailenle paylaş ve işten ayrıl Allah büyük.

Hemsırelık doktorluk, ogretmenlık bınlar ıstemeden yapılabılcek meslekler degıl malesef bence cık ısten dalgınlıkla bır hatan bı suru terlısge sebeb olabılır ıstelık hem calısıp hem kpssye hazırlanamazsın cıkman en dgrusu bence

Madem bu kadar mutsuzsunuz önce kendinizi düşünün. Ailenize de Kpss' ye çalışamadığınızı anlatın,elbet anlayış gösterirler.Hem memur olursanız daha çok sevinecekleri kesin.

Hayalkırıklığına uğrayacaklar yapamadığımı düşünecekler işte saçma ama bu düşünce beni engelliyor

ne alaka yahu sen hiç çalışmıycam demiyosun ki? kaldı ki sen mutsuz olduğunda kimse seni mutlu etmek için uğraşmaz ya da işsiz kaldığında sana maaş bağlamaz. ne yaparsan kendine yaparsın.

Çıkıp kpssye çalış. Ama çok çalış. İşten ayrılıp da bu sefer başka şeylerle ilgilenip yine az çalışırsan o zaman ailenin diline düşersin. Bizde örneği var çünkü hemşire değil ama KPSS ile atanicam diye işe girmedi çalışmadı yıllarca. Kpssye de doğru düzgün hiç çalışmadı. Elde kalan boşa giden yıllar... Ha sınava çok çalışır da yine kazanamazsan o zaman nasip dersin.

bu hayat senin hayatın herkesi mutlu edemezsin ki senin psikolojik durumun mu ailenin kırılması bükülmesi mi?
sen böyleyken anne ve babasına varlığını lütuf olarak gören canı istedi mi çalışan evlatlar ne oluyor bu durumda?

Özel hastanede çalışan bir hemşire arkadaşım var. Koşullar aynı sizin dediğiniz gibi özellikle hemşireler için çok ağır. Bu tempo ile sınav kazanmak pek mümkün değil bana kalırsa. İşten çıkıp hakkını vererek hazırlanın. Eğer olmazsa ki inşallah olur, gene girersiniz özel hastanede işe. İş bulmakta zorlanmazsınız diye düşünüyorum.

niye bukadar beklentideker ki yeni mezunsun sonucta ve sınav için evde duracaksın para tatlı geldi tabi.

bugun ayrılmasaan yarın ayrılmak isteyeceksin .

Kendini cok zorlama.Cok mutsuzsan birak isi.Ailenin beklentisini bosver.Yipranmalar kolay iyilesmiyor.Devlete hazirlanacagini soyle.Orda bile fazla mesai var ben de hemsireyim.Ben de cok bunaliyor nefes alamiyorum cogu zaman.Ama ozelden iyidir tabi.Kaldiramiyorsan ayril isten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…