hayatımdaki fazlalıklardan kurtulmak istiyorum..

Alışveriş listesi hazırlayabilirsin. Elzem olanlar, ciddi ihtiyaç duyulmayanlar ve uydurma ihtiyaçlar olarak ;) Her ay almayı düşündüğün ve ihtiyaç duyduğun şeyleri bu şekilde listele. Tabi ulaşım, beslenme gibi mecbur olduğun şeylerin ortalama fiyatını ayrıca yaz. Sonra kalan parayı hesapla. Ve her ay bir birikim hedefi belirle. Örneğin bunu yıl sonunda kendine bir tatil, gezi ya da ne istersen o şekilde bir hediye olarak ver. Umarım faydalı olur. Böyle aklı başında öğrencileri çok takdir ederim.

Zaten yeni moda da minimal yaşamak. :KK66:
Para biriktirip kendini geliştirecek şeyler yap. Ayakkabı makyaj aksesuar bunlar kazandırmayacak ileride sana. Böyle düşün...

istanbuldayım ve 600 lira harçlığım. yarısı bursum. ailemden 300 lira alıyorum . istanbula göre az bir para.
Bunun sonunu söyleyim mi ? Ben de böyle başlamıştım ve yıllar içinde üni 3.-4. Sınıfta kalacak yer dışında harçlığım 1.250 tl yi bulmuştu. Bide kalacak yeri düşün hesap et. Ailem bana para yetiştirmeye çalışırdı. Ve sonuç ? Üni hayatımı aç geçirdim. Hiçbir zaman hiçbir şeye param olmaz, çoğu gece aç ytardım. Sebebi kozmetik bağımlılığım. Kıyafet vs onları annemler alırdı. Bence şimdiden kendine çeki düzen ver. Sonu iyi değil.

Soyle bir bakinca yurt parasi, yemek parasi, yol parasi, fotokopi parasi... derken senin kendine harcahacagin cok bir para kalmiyor geriye diye dusunuyorum.
Kalanini da harca be kuzum, universite yillarinda gezebildigin kadar gez yapabildigjn kadar yap herseyi.

merhaba hanımlar...

hayatımdaki fazlalıklardan, aşırılıklardan kurtulmaya karar verdim. israf yapmak istemiyorum. ama bunu nasıl yapabilirim nereden başlamalıyım ? ilk önce size kendimden bahsedeyim. 19 yaşındayım ve öğrenciyim ve birçok arkadaşım gibi bir tüketim çılgınlığına kapıldım. alışveriş bağımlısı oldum. çok şükür son iki aydır düzeltmeye başladım. ama bazen nefsime yenik düşüyorum. ihtiyacım yokken bir şeyler alıveriyorum. kırtasiyelerde kitapçılarda , gratis watson gibi mağazalarda kendimi kaybediyorum. şu an iki tane spor ayakkabım var ve pahalı markalardan almıştım bir yıl önce. yırtık olmamasına rağmen yeni bir ayakkabı almak istiyorum. ben böyle olmak istemiyorum. ya da zamandan örnek vereyim. sosyal medya hesaplarımda zamanımı israf ediyorum. daha öncelerinde daha fazlaydı çok şükür şu aralar iki tanesini kapattım. kısacası hayatımı sadeleştirmek istiyorum her anlamda. fikirlerinizi merakla bekliyorum....
Bende de vardi begendigim herseyi almak istiyordum. Şimdi gercekten ihtiyacim olduğunu düşündüğüm seyleri aliyorum. Mesela bi ayakkabiya mi ihtiyacım var gidip sadece ayakkabicilara bakiyorum. Ama ihtiyacim.olmayan biseye bakmıyorum bile. Onun dışında kendimi dışarı cikmamak icin frenliyordum. Gidersem bos yere para harcicam o parayi bi köşeye koyayim falan diye, simdi ciksam bile gereksiz bise almamayi ogrendim. Tavsiyem para biriktirmen. Cunku para biriktirmek insana gercekten aldığı greeksiz biseyden daha çok zevk veriyor,

Yanında para taşıma mesela sadece o günki yol ve yemek paran olsun alışveriş merkezlerine vs gidişerini kısıtlarsan durum epey toparlanacaktır. Bir de kullanmadığın eşyalarını hediye etmek istemiyorsan bazı int.sitelerinden ikinci el ürün olarak satıp paraya çevirebilirsin:KK49:

Back
X