- 20 Ocak 2010
- 47.239
- 175.641
- 1.123
- 44
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Merhaba canım nasılsın seni görünce yazmak istedimBen kimseyle kus degilim ama kizimi kaybedince sehir degistirdik evimizi birakip kiraya geldik bu apartman biraz tuhaf herkes birbiriyle kus. Birisi yakin davraniyodu ama surekli agzinda beddua ve surekli ust komsumu kotuluyodu ve hergun ondaydi ona mesafe koydum evime almiyorum zaten hic gitmedim. Ve ust komsum ses konusunda cok abartiyodu kizimin uykusu hasasti bikac ricada bulununca hazmedemicem omrumde duymadigim seyler yazdi bana o zaman hazmedemedim resmen bikac gun hasta oldum sonrarabbime havale ettim hepsi bi tuhaf komsularimla sadece selamlasiyorum baskada kimseye kuslugum olmaz allah icin ...
Valla morsever ben hic sasirmiyorum. Engellediğin "tüm" kişilerle ben kanka falan olmasamda hep yorumlarını beğeniyorum ve yazdıklarını kendi fikirlerime yakın buluyorum. Yani bukadar insan abuk subuk olupta sen normal olamazsın bence biraz daha düşün insanların yazdıklarını. Kimse seni tanimiyor. Senin kötülüğünü istemiyorBenim dikkatimi çeken şey düğünden sonra bu kişilerin artması gerçekten şaşırıyorum yani.
Iyi gunler ne ola ki gecenin bu vaktiEşimin ailesinin ve abmlerin kime karşı nasıl olduklarını görebilecek yaştayım çocuk değilim çok şükür.
Ben zaten annemlerle aynı şehirdeyim abimler bayram için gelmişti bende annemlerdeydim o gün abimler geldiği için abime sordum sorun olmasın istedim abim gelmesin deseydi eşim gelip beni kapıdan alacaktı ve gidecektik.Kimseye birşey dayattığımız yok memnunlar bile olmasalar tepki görür dışlanırdık evimize kadar gelmezlerdi heralde.Ben mağdur değilim çok şükür doğru neyse o şekilde yaşıyorum "inandığı gibi yaşamayan,yaşadığı gibi inanmaya başlıyor" nede olsa polemik yaşamanın lüzumu yok iyi günler.
abimle olan sorun nasıl düzelir?Eşimle yengemi aynı ortamda bulundurup muhabbet ettirmekle mi gerçekten samimi cevabınızı bekliyorum çünkü öyle birşey asla olmayacak.Iyi gunler ne ola ki gecenin bu vakti
Gormezden mi geliniyorum yoksa?
Hep savunma halindesin hic insanlari dinlemeye calismiyorsun ki anlayasin.
Derdimiz ne polemige girelim.
Sana butun yasadigin sorunlarda Haklisin denilse ne degisecek ki zaten iliskileriniz kopmus.
Duzeltmek gibi bir derdin de olmadigina gore sorun nedir?
Cevabini biliyorum:
"Umursamiyorum ki zaten" benzeri bir cumle.
Her konunda ayni seyi yapmissin.
Iyi geceler diyorum ve buradan uzaklasiyorum
Iste sorununun cevabi tam da burada yatiyor.abimle olan sorun nasıl düzelir?Eşimle yengemi aynı ortamda bulundurup muhabbet ettirmekle mi gerçekten samimi cevabınızı bekliyorum çünkü öyle birşey asla olmayacak.
Konu sahibi arkadaş bak sen belli dini bütün bir insansın.. Yengenle eşinin aynı ortamda bulunması eşini de seni de rahatsız ediyor çünkü size göre namahrem.. İyi peki.. Amma velakin onları çevrelerinde kimse sevmez demek ne demek.? Senin gibi yaşamıyor diye kimseye böyle bir yaklaşımda bulunma.. Mesela size göre de kadın erkek aynı ortamda bulunan insanlar sapık, kötü gözle bakıyorlar birbirlerine.. Hadi itiraf et... Herkes birbirinin orasına burasına bakıyooor, iç geçiriyor ah ne güzel kadın ahhh ne güzel adam maşşşallahh diye dimi? Böyle geçmez bu hayat... Belki de itici geliyorsundur böyle yers ters cevaplar veriyorsan insanlara..
Esimle yengem ayni ortama giremez derken yengeyi ne duruma soktugunun farkindamisin.abimle olan sorun nasıl düzelir?Eşimle yengemi aynı ortamda bulundurup muhabbet ettirmekle mi gerçekten samimi cevabınızı bekliyorum çünkü öyle birşey asla olmayacak.
Onlar neden olmasin demiyordur eminim gorumce kocamla yanyana gelemez diyecek yenge için bu nekadar .........ne diyeceğimi bilemedim size yapilsa ne düşünürsünüz boşluğu oyle doldurunSiz kendi yasadiginiz inanca gore asla ayni yerde yan yana gelemezler diyorsunuz
Onlar da neden olmasin diyor
Canim maalesef öyle bir dunya yok.eşimin ailesi için yapmıştım o çevrelerinde sevilmezler yorumunu yanlış anlamışsınız.Abimler kendi çevrelerini kendileri oluşturuyor kendi görüşlerine uyan insanlarla ailem ve abrabalarım hariç tabi neden çünkü biz onlara uymuyoruz.Biz sapık olalım tamam ne ben kimsenin kocasına bakıyorum aynı ortamda bulunup nede eşim milletin karısına bu sizin gibi düşünenlerin işine gelmeli bence sapık zihniyetler uzak duruyor karşı cinsten problem olan ne bu açıdan bakarsak abim direk gelmesin demeliydi ki eşimin umrunda bile olmazdı bu seçimi o yaptı ama kötü olan biz olduk.
Olamaz çünkü eşim Allah rızası dışında birşey yapmaz.Eşim sadece yengeme karşı böyle davranmıyor ona mahrem olan herkese karşı aynı ama onlar buna inanmamış.Abime sordum gelmesin deseydi uzlazmış olacaktık olayı büyüten onlar oldu.Yengem bu kadar farklıyken biz ona tek kötü laf etmemiş akrabalarımızla beraber benimsemişken onun ne bizi ne sülalemizi beğenmemesi ailemin evindeki eşyaya kadar laf etmemesi onu haksız çıkarıyor.Tek bir akrabam eşim için neden böyle demedi çünkü herkes bunu takdir etti doğruluğunu destekledi evimize misafir oldular çok şükür.Eşim gibiler sapık zaten onların gözünde görmesinler daha iyi.Iste sorununun cevabi tam da burada yatiyor.
Sizin yasam tarzinizi yargilamadan yazmistim.
Siz kendi yasadiginiz inanca gore asla ayni yerde yan yana gelemezler diyorsunuz
Onlar da neden olmasin diyor
Size gore uzlasilmaz bir durum onlara gore uzlasilir aslinda ama siz taviz vermiyorsunuz.
Dayatma da burada zaten.
Bence onlarin derdi muhabbet etmek falan degildir oyle olsa is bu noktaya gelmezdi.
Sonuc olarak iki tarafin olaya farkli bakis acisindan kaynakli iki taraf da taviz verip uzlasmaya yanasmiyor.
Bu durumda kimse sizi sapik yerine koymuyor siz karsidakini koymuş oluyorsunuz.eşimin ailesi için yapmıştım o çevrelerinde sevilmezler yorumunu yanlış anlamışsınız.Abimler kendi çevrelerini kendileri oluşturuyor kendi görüşlerine uyan insanlarla ailem ve abrabalarım hariç tabi neden çünkü biz onlara uymuyoruz.Biz sapık olalım tamam ne ben kimsenin kocasına bakıyorum aynı ortamda bulunup nede eşim milletin karısına bu sizin gibi düşünenlerin işine gelmeli bence sapık zihniyetler uzak duruyor karşı cinsten problem olan ne bu açıdan bakarsak abim direk gelmesin demeliydi ki eşimin umrunda bile olmazdı bu seçimi o yaptı ama kötü olan biz olduk.
siz istediğiniz gibi yaşayın biz istediğimiz gibi en iyisi herkesin sevabı günahı doğrusu kendine.Canim maalesef öyle bir dunya yok.
En buyuk sapkinliklar en kapali toplumlarda gorulmustur dunya kuruldugundan beri.
Bir insani ne kadar baskilar ne kadar dış dunyaya kapatirsan o kadar aç olur.
Dunyanin Dogusunda da Batisinda da durum budur.
Yanlış anlaşılma için özür.. Bak arkadaşım şimdi sana bişey anlatacağım iyice oku.. Bir arkadaşımın bebek mevlidine gitmiştim.. Genç bir bayan yaptı mevlidi.. Kuran okundu.. İş sohbete geldi.. Ben bayanın tam karşısında oturuyorum..Mevlid bitince başörtüyü çıkardım.. Saçım ombreli sarı.. Ayağımda kot.. Üzerimden popoma kadar gömlek.. Gayet kendimce temkinliyim..kadın başladı anlatmaya.. Diyor ki.. Saçınız sarı.. Yolda yürüyorsunuz.. Saçınızdan bir tel düştü.. Sokağı süpüren çöpçü geldi dedi ki" Allahım bu ne güzel saç rengi böyle.. Kim bilir bunun hepsi nasıl güzeldir.. Bu saçı taşıyan kadının teninin rengi ne hoştur.. " diye geçirirmiş içinden.. Dinin kadını koyduğu yer eşine ve senin gibi düşünenlere göre bu mu gerçekten? Bir tane kadın da demesin mi.. Kot giymek haramdır.. Nasıl temiz niyetki olduklarını düşünelim hadi de bana? Yengene hak veriyorum gerçekten...eşimin ailesi için yapmıştım o çevrelerinde sevilmezler yorumunu yanlış anlamışsınız.Abimler kendi çevrelerini kendileri oluşturuyor kendi görüşlerine uyan insanlarla ailem ve abrabalarım hariç tabi neden çünkü biz onlara uymuyoruz.Biz sapık olalım tamam ne ben kimsenin kocasına bakıyorum aynı ortamda bulunup nede eşim milletin karısına bu sizin gibi düşünenlerin işine gelmeli bence sapık zihniyetler uzak duruyor karşı cinsten problem olan ne bu açıdan bakarsak abim direk gelmesin demeliydi ki eşimin umrunda bile olmazdı bu seçimi o yaptı ama kötü olan biz olduk.
abimler daha önce eşim gibi düşünen insanların sapık olduğunu dile getirmişlerdi onlar değil biz sapığız yani olalım tamam.Bu durumda kimse sizi sapik yerine koymuyor siz karsidakini koymuş oluyorsunuz.
Insanlari bu derece rencide edip hassasiyetlerinize saygi duyulmasini beklemek biraz tuhaf oluyor
genelleme yapmak çok yanlış size yapılan bir ayıpmış ama ne ben ne eşim biz böyle bakmıyoruz herkesin sevabı günahı kendine biz kendimizi günahtan koruyoruz kimsenin hatrı olsun diyede günaha bulaşmıyoruz eşim kardeşinin düğününe gitmemiş insan ki bir kardeşi var herkese aynı yani ayrım yok günah varsa yok.Yanlış anlaşılma için özür.. Bak arkadaşım şimdi sana bişey anlatacağım iyice oku.. Bir arkadaşımın bebek mevlidine gitmiştim.. Genç bir bayan yaptı mevlidi.. Kuran okundu.. İş sohbete geldi.. Ben bayanın tam karşısında oturuyorum..Mevlid bitince başörtüyü çıkardım.. Saçım ombreli sarı.. Ayağımda kot.. Üzerimden popoma kadar gömlek.. Gayet kendimce temkinliyim..kadın başladı anlatmaya.. Diyor ki.. Saçınız sarı.. Yolda yürüyorsunuz.. Saçınızdan bir tel düştü.. Sokağı süpüren çöpçü geldi dedi ki" Allahım bu ne güzel saç rengi böyle.. Kim bilir bunun hepsi nasıl güzeldir.. Bu saçı taşıyan kadının teninin rengi ne hoştur.. " diye geçirirmiş içinden.. Dinin kadını koyduğu yer eşine ve senin gibi düşünenlere göre bu mu gerçekten? Bir tane kadın da demesin mi.. Kot giymek haramdır.. Nasıl temiz niyetki olduklarını düşünelim hadi de bana? Yengene hak veriyorum gerçekten...
Sorunlu olduğum kişi sayısı 2Evlilik sürecimden bu yana küs olmadan konuştuğum ama aramızdaki mesafenin artık dağlar kadar olduğu insanlar var ve bunlar gerçekten sevdiğim insanlardı.
Nişanlılığım zor geçti hep huzursuzdum ağlıyordum sadece 3,5 ay sürdü ama bana 3-5 yıl gibi geldi gerçekten.Resmen ruh sağlığımı bozdular.Eskiden daha düşünmeden sorumsuzca davranır karşımdaki kişi kırılır mı diye düşünmezken şimdi dikkat ettiğim kırılmasın diye uğraştığım insanlar bana alınır oldu böyle bir dönemden geçen var mı?
Eşimin ailesiyle beraber şuan toplam 7 kişiyle aramda problem var.Ailesi dışında abim yengem,kuzenim ve arkadaşım gerçekten değer verdiğim insanlardı üzülüyorum sorunun bende olduğunu düşünüyorum.
Ben mi abartıyorum sizin sorunlu olduğunuz kişi sayısı kaç?...
Ya zaten sorun orda.Bu durumda kimse sizi sapik yerine koymuyor siz karsidakini koymuş oluyorsunuz.
Insanlari bu derece rencide edip hassasiyetlerinize saygi duyulmasini beklemek biraz tuhaf oluyor
Boyle hadini bilmeyenler dine de zarar veriyorlar illa konusacaksan günün onemine dair birsey konuş demi(mevlit okuyan kadin icin diyorum) insanlarda bir iki kelime bisey katsin kendineYanlış anlaşılma için özür.. Bak arkadaşım şimdi sana bişey anlatacağım iyice oku.. Bir arkadaşımın bebek mevlidine gitmiştim.. Genç bir bayan yaptı mevlidi.. Kuran okundu.. İş sohbete geldi.. Ben bayanın tam karşısında oturuyorum..Mevlid bitince başörtüyü çıkardım.. Saçım ombreli sarı.. Ayağımda kot.. Üzerimden popoma kadar gömlek.. Gayet kendimce temkinliyim..kadın başladı anlatmaya.. Diyor ki.. Saçınız sarı.. Yolda yürüyorsunuz.. Saçınızdan bir tel düştü.. Sokağı süpüren çöpçü geldi dedi ki" Allahım bu ne güzel saç rengi böyle.. Kim bilir bunun hepsi nasıl güzeldir.. Bu saçı taşıyan kadının teninin rengi ne hoştur.. " diye geçirirmiş içinden.. Dinin kadını koyduğu yer eşine ve senin gibi düşünenlere göre bu mu gerçekten? Bir tane kadın da demesin mi.. Kot giymek haramdır.. Nasıl temiz niyetki olduklarını düşünelim hadi de bana? Yengene hak veriyorum gerçekten...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?