- Konu Sahibi portakalcicegiii
Konu sahibini hele hiç anlamadım, 22 yaşına kadar bir insan nasıl hiçbir şey yapmaz? 23 yaşındayım üniversite bitti sayılır. Tuhaf.Çok haklısın. Bak gerçekten benim de zorlandığım oldu ama işime gelince sabır taşıyım, uykusuz günlerce çalışabilirim, çünkü edebi çeviriler de yapıyorum, seviyorum ama kpss ye 3 gün yerimden kalkmadan hayatta çalışamam, çünkü istemiyordum ki memuriyet niye kendime eziyet edeyim. Ben iktisat okudum ama gerçekten lise bölümüm dil olsaydı daha iyi olurmuş benim için, dilden devam ederdim ama zamanında biz bölüm dışı tercih yapamıyorduk lise bir aklımla hocaların matematiğim iyi diye yönlendirmesiyle ea seçtim. Yine de İktisat okumak bana çok ama çok şey kattı ama okulu bitirdikten sonra açayım da ders çalışayım isteği hiç oluşamadı, ben başka bir şey istiyorum dedim ama yine de finans sektörünü denedim sonradan nasıl olurdu dememek için. Ne istemediğimi çok iyi biliyordum ama ne istediğimi biraz sonradan keşfettim.
Şimdi yaşım 30u da geçmiş, işimi gücümü oturtmuşum tüm zorluklarını aşmışım sefasını sürüyorum hala dışarıdan memur olsana diyen varyakınlarım dediğinde kızmıyorum, yorulmama kıyamıyorlar ondan ama dış kapının mandalı ne biliyor da konuşuyor işte ona ben de çok kızıyorum, yani ben işi gücü bırakıp bu saatten sonra sınava hazırlanacakmışım... Ben kendimi geçindiriyorum, nasıl hazırlanayım, hem de istemediğim bir şeye, bunu diyince kpss b ye gir madem diyorlar
ben de peki girerim, çok sağol tavsiyen için hiç aklıma gelmemişti diyorum emin de olamıyorlar dalga geçtiğimden bakıyorlar boş boş yüzüme
Şimdi tüm yoğunluğuma rağmen ikinci dile de başlıyorum, artık zor dönemleri atlattım bundan sonra hedefim yeni diller, tabi çevirmenlik aşaması yıllar alır ama işte bir yerden harekete geçmek lazım, oturup hayal etmekle olmuyor..
Neyse, uzattım ama sana da başarılar dilerim umarım her şey istediğin gibi olur
Konu sahibine de bunlar hep örnek olsunHayali neyse insan sadece onun için azmetmiyor dışarıdaki motivasyon törpüsü insanlarla da bazen böyle mücadele ediyor, işte asıl o zaman o hayaller sınanıyor, öyle sadece hayal etmekle olmuyor bu işler. Azmetmeden insan olduğu yerde çürür gider
![]()
Çok teşekkür ediyorum, çok haklısınız. :) Umarım ona da örnek olur.