- 4 Ağustos 2018
- 406
- 290
- 18
- Konu Sahibi Bir iki Dort
-
Daha anne ve babam bile benim kendi hayatim olduguna alisamadilar.Onlar uzak olmami istemedigi icin daha guzel yerleri kazanmisken ,ailemi kirmamak adina yakin bir yerde okudum.Simdi okudugum sehirde calisiyorum.Sinava hazirlanmak icin isyerinden ayrilma kararim da dahil, arkadaslarimla denize gitsem suc oluyor.hergun telefonda konusmamiza ragmen bizi aramiyorsun diyorlarDaha kendim bir mucadele verirken bir de kuzenim icin ugrasacagim. o zaten beni ablasi yerine koymuyor. Daha iyi br ev bulursa arkadas ortami oldugunda beni aramaz bile.Size güvenerek yaşadığın yerde calismaya gelmiyordur sanırım. Madem öyle herkes kendi hayatını kurup kendi ayaklarının üstünde dursun. Sonuçta sizinde bir düzeniniz var kim kimi kötü ilan ederse etsin bosverin. Sizin hayatınız sizin karariniz kimseyle birlikte yaşamak zorunda değilsiniz
İstemediğiniz bişeyi kimse yaptıramaz zorlaDaha anne ve babam bile benim kendi hayatim olduguna alisamadilar.Onlar uzak olmami istemedigi icin daha guzel yerleri kazanmisken ,ailemi kirmamak adina yakin bir yerde okudum.Simdi okudugum sehirde calisiyorum.Sinava hazirlanmak icin isyerinden ayrilma kararim da dahil, arkadaslarimla denize gitsem suc oluyor.hergun telefonda konusmamiza ragmen bizi aramiyorsun diyorlarDaha kendim bir mucadele verirken bir de kuzenim icin ugrasacagim. o zaten beni ablasi yerine koymuyor. Daha iyi br ev bulursa arkadas ortami oldugunda beni aramaz bile.
Sadece ben kotu olsam keske.Annem ve babamin arasi acilir ve kavga ederler diye korkuyorum.Kardesim bile "gecici olarak kalsin bosver sonra gider"diyor.Ancak koydeki evde "benim evim"deyisini, gelen misafirlerin"asagisi sizin yukarisi da mi sizin.yukariyi da yaptirin bari"deyislerimi nasil unuturum. Taa on yil onceki meseleleri de acip kavga edecekler.Kardesim bile beni suclayacak.Nasıl yani? Senin ev kiranı babaannen mi veriyor da torununu snin evine alacak?
Sert bir şekilde tepkinin koy. Zaten anana bile cadı demişler, ne yapsan arkadan konusacaklar. Hele bir eve gelsin, girdiğin geç saatlere, pisligine, içkine, gece telefonla konuşmalarına kadar illaki bir sebepten kötü olacaksın. bari şimdiden ol
Babannemi cok seviyordum.simdi boyle yapmasina ayrica uzuluyorum.ama su saatten itibaren sogudum ne yalan soyleyeyim.Özet: Çalışmak için gelecekmiş kuzen konu sahibi evinde kalsın istemiyor. Babaanne hala sevilmiyor. Kuzen istenmiyor.
Cevap: hayır deyin sallayın gitsin.
Babam mutlaka beni yalanlayacaktir.Anneme yaptigi gibi beni kotu ilan eder Hatta hakkini helal etmez banaEvim tek kişilik deseniz :/
Ev arkadasım var deseniz yada ne bileyim
Benimle kalmadi diyelim ki.ben biliyorum ki babannem her gun rahatsiz eder beni.Gorusmemi arayip sormami ister.Bir kere gelmemistir benim yanima ama simdi biricigi burda oldugu icin halamla birlikte kalmaya gelir bana hayati dar eder.Sizin kirasını ödediğiniz eve başkası nasıl karışıyor? Bu kadar pasif olmayın. Kötü olan olsun. Kırılan kırılsın. Bir de o kuzenle bitmez arkadaşı, ailesi yanına gelir kalır filan. Eve girdiğiniz, çıktığınız saat, yediğiniz içtiğiniz dile dökülür. Ben ev arkadaşı alacaktım söz verdim ya da evim müsait değil deyin. Gelen kuzen kendine ev, apart filan ayarlasın geçici. Zaten size sormadan üstünüze plan yapılması tam bir saygısızlık. Buna da siz izin veriyorsunuz. Kendinizi ezdirmeyin.
Benimle kalmadi diyelim ki.ben biliyorum ki babannem her gun rahatsiz eder beni.Gorusmemi arayip sormami ister.Bir kere gelmemistir benim yanima ama simdi biricigi burda oldugu icin halamla birlikte kalmaya gelir bana hayati dar eder.
Beni asosyallikle suclayan hayata karisan annesi tarafindan hic sevilmemis ,esi ve ailesi tarafindan ezilmis bir annem var.Beni kotu gormeye alisik annem .Simdi de bunu one surerek beni iyice anormal olmakla suclayacak.
Babannem beni sabah aradi ama aksama kadar moralim bozuk gezmeme yetti.
Bu gune kadar hep ailemin dedigi oldu.
Simdi tam kendi dedigimi ve istedigimi yaparken bu defa halamlar icin yasayacagim.Babamin ve babannemin vefasiz yaftalamalariyla.
Soylediginiz gibi biriyim,hayir diyemiyorumTamam da neden bu kadar önemsiyorsun bu insanları? O onu dedi, bu bunu diyecek diye ömür mü geçer? Kurmuşsun düzenini madem arkasında dur. Kimseyi zorla arayıp sormak zorunda değilsin. Babaanne çok merak ediyorsa gelir kalır torunuyla. Aynı yerdesin diye ona annelik yapacak halin yok. Hastalanır eder o zaman yoklarsın. Belli ki sen bu kuzenden hoşlanmıyorsun. Kendi de senden hoşlanmıyor. Ne diye burnunun dibine girmek istiyor? Koy tavrını, çek çizgini. İyi olsan madalya mı alacaksın? Yoo. Aile evi olsa baban, amnen karar verir sen karışmazsın derim ama olay burada çok farklı. Ailen de ya sana destek olsun ya da hiç bulaştırma. Senin yapacağın ilk şey milletin lafına aldırış etmemek. Yoksa çocuk gibi herkes yönetmeye çalışır. Babaanne ile de işim var filan diye çok konuşma. Ben genel olarak bir yumuşaklık, hayır diyememe sorunu gördüm burada. Dikkat et, kendini de değmeyecek kimse için üzme.
Aynen konu bu kadar basit ama konu sahibi içi şişti sanirim dalladi budakladi..neyse tabi ki sonradan kötü olacagina başta koy tepkini kabul etmeeeeeÖzet: Çalışmak için gelecekmiş kuzen konu sahibi evinde kalsın istemiyor. Babaanne hala sevilmiyor. Kuzen istenmiyor.
Cevap: hayır deyin sallayın gitsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?