Hayatimi bir de kuzenim kisitlayacak artik!

Bir iki Dort

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2018
406
290
18
Genel olarak akrabalarimi sevmedigimi farkettim.
Bu zamana kadar hic boyle dusunmezdim.Ziyaret ve misafirlikleri cok severdim hatta
Ancak aileme saygisizlik olarak dusundugum seyler oldu .Anlatsam belki bunda birsey yok dersiniz.
Kuzenim yasadigim sehirde calismaya cabaslayacak.bir kac sinava girdi ,yuzde doksan istedigi gibi olacak
Babannem ise yillardir babami onlar icij kosturmustur,hem onlar yuzunden hem de babannem yuzunden ana babamin arasi bozuldu .Elbette annemde de hatalar var ama annemin bir kadin olarak hakli oldugu noktalar var.herseye ragmen dedem agir hastayken annem dedeme bakti babamla birlikte kendim sahidim diger dedem hastayken nasil baktiysa babamin babasina da bakti.Dedem kanser hastasiydi ve dedemin ankarada tedavi olmasi gerektigini soylemisken,halam ve enistem kendi yasadiklari kucuk sehirdeki hastanede tedavi olmasini istediler.Dedem de oyle istedi.Herhaldr olecegini dusundu ve yuk olmak istemedi.Babam ise "ben babami ankaraya yahut antalyaya goturecegim diyemedi.Annem ise sasti kaldi.Bu sebeple koyde dedikodu cikti ama kimin umrunda.! Unutuldu gitti dedem.
Anneme ben dahil onlar ne kadar iclerinden "cadi "deseler de ,bazi konularda annemden sogusam ve onunla aramda iletisim kopuklugu olsa da kendimin onun kadar iyi bir anne ve vefali bir es olup olmayacagindan emin degilim.
Babannem simdi de beni ,babama yaptigu gibi onlarin pesinden kosturtmak istiyor.Ben calsisiyorum ve yalniz yasiyorum kac yildir .Annem ve babamla bile skilirken halamin kziiyla birlikte kalmak istemiyorum.
Buyuk ihtimalle bende kalmasini isteyecekler.
Babannem bizi hic ayirmamistir ona haksizlik edemem.
Ama herkesin kendi hayati var.
Halam koyde yasadigimiz evde resmen katlari ayirdi oranin kendi evi oldugunu ima ediyor .Ben buna cok alinmistim.Dedem yasarken hic birsey yoktu.
Koyde rahat bayram yapamiyoruz artik.
Hep esinin ailesi de geliyor.
Babam onlara "hizmet "ediyor deyim yerindeyse hep annemle arasi aciliyor.
Simdi ben de kuzenim icin derslerimi,isyerimi vs.ihmal edecek degilim.
Babannem beni kotu ilan edecek.
En tabi huyu babami dolduracak ve uzerime salacak.
Daha kendime ait ayri bir hayatim oldugunu yeni kabul ediyorlar.
Simdi kuzenimle kalmak istemedigim icin iyice tuhaf oldugumu vs.dusunup uzetrime gelecekler.
Annem ise "iyi gelin"ligini bozmayacak zorla kalmami isteyecek.
Kendi babasi kanser oldugunda dogru durust bakmayan halami ,her daim kayiran babannemi artik sevmiyorum. kac defa halamin bencilligi yuzunden(mesela dedem hasta oldugunda ,bayramda sirayla hastanede baslarinda duracaklari konusunda anlasmalarina ragmen,halam ve babannem bu siraya uymadi.benim babam durdu dedemin basinda.Onlar utanmadan bayram yaptilar.Halam bir de umreye gitti.İnsan babasi hastayken umreye mi gider? Biz babam olmadan bayrami gecirdik.o zaman babamla tartisti icin annemi suclamistim.)
Ev mevzusuna kadar hic boyle dusunmezdim.eski yaptiklarini annem anlattiginda dahi onlara dusman olmazdim.
Fakat halam koydeki evde bize siginti muamelesi yapmaya basladi.
Ben bu sebeplenbayramda bir bahane bulup koye gitmedim.kirilmistim cunku.
Buraya geldiklerinde beni hicbir zaman aradiklari yok.
Beni kimse arayip sormuyor fakat babannem yillarca babami ve annem irezil ettigi gibi onlar icin hayatimi surdurmemi bekliyor.
Herkesle kotu olacagim.
Nasil davranmaliyim bu konuda?
Gecici dahi olsa kalmakbistemiyorum
Cunku kutuphaneye gelip ders calisiyorum.

Son düzenleme:
Bu bahsettiğiniz sorunlar çoğu ailede var hatta bazı noktalarda benim babaannemi anlatıyorsunuz gibi okudum.. anne ve babanıza üzülmeyi bir kenara bırakın öncelikle yetişkin insanlar kendilerini korumayı biliyorlar.. siz kendi hayatınıza odaklanın..

Kuzenle aynı evde kalmak zorunda değilsiniz. Ben bir hayat kurdum ve yanlız yaşamaya karar verdim. Birileriyle yaşamak istesem annem babamdan ayrılmazdim diyin.. gerisi kim demiş, kim tavır almış unutulur gider zamanla

Size güvenerek yaşadığın yerde calismaya gelmiyordur sanırım. Madem öyle herkes kendi hayatını kurup kendi ayaklarının üstünde dursun. Sonuçta sizinde bir düzeniniz var kim kimi kötü ilan ederse etsin bosverin. Sizin hayatınız sizin karariniz kimseyle birlikte yaşamak zorunda değilsiniz

Aynı evde kalmak zorunda degilsin kuzeninle. Babaannen ister kabul etsin ister etmesin.Hayat senin hayatin

Nasıl yani? Senin ev kiranı babaannen mi veriyor da torununu snin evine alacak?
Sert bir şekilde tepkinin koy. Zaten anana bile cadı demişler, ne yapsan arkadan konusacaklar. Hele bir eve gelsin, girdiğin geç saatlere, pisligine, içkine, gece telefonla konuşmalarına kadar illaki bir sebepten kötü olacaksın. bari şimdiden ol

Daha anne ve babam bile benim kendi hayatim olduguna alisamadilar.Onlar uzak olmami istemedigi icin daha guzel yerleri kazanmisken ,ailemi kirmamak adina yakin bir yerde okudum.Simdi okudugum sehirde calisiyorum.Sinava hazirlanmak icin isyerinden ayrilma kararim da dahil, arkadaslarimla denize gitsem suc oluyor.hergun telefonda konusmamiza ragmen bizi aramiyorsun diyorlarDaha kendim bir mucadele verirken bir de kuzenim icin ugrasacagim. o zaten beni ablasi yerine koymuyor. Daha iyi br ev bulursa arkadas ortami oldugunda beni aramaz bile.

İstemediğiniz bişeyi kimse yaptıramaz zorla

Sadece ben kotu olsam keske.Annem ve babamin arasi acilir ve kavga ederler diye korkuyorum.Kardesim bile "gecici olarak kalsin bosver sonra gider"diyor.Ancak koydeki evde "benim evim"deyisini, gelen misafirlerin"asagisi sizin yukarisi da mi sizin.yukariyi da yaptirin bari"deyislerimi nasil unuturum. Taa on yil onceki meseleleri de acip kavga edecekler.Kardesim bile beni suclayacak.

Benim kv de kocasına hiç bakmadı, eşimle ben hastanede başında durup yemeğini filan yedirmeye gittiğimizde bizi fircalardi ne gerek var hastabakicilar yedirir derdi. Sanırım kocasını sevmeyen, belki de nefret eden kadınların yaslaninca ortak davranışı bu. Halaniz tuhafmis cidden. Babasına vefasız, kardeşini umursamıyor. Kızıyla aynı evde yaşarsanız her işinize burnunu sokar bence. Tamam oturalım bile deseniz nasılsa evin içinde olan herşey halaya ve babaanneye gidecek. Ne özel hayatınız kalır ne tat ne huzur. Allah kolaylık versin

Sizin kirasını ödediğiniz eve başkası nasıl karışıyor? Bu kadar pasif olmayın. Kötü olan olsun. Kırılan kırılsın. Bir de o kuzenle bitmez arkadaşı, ailesi yanına gelir kalır filan. Eve girdiğiniz, çıktığınız saat, yediğiniz içtiğiniz dile dökülür. Ben ev arkadaşı alacaktım söz verdim ya da evim müsait değil deyin. Gelen kuzen kendine ev, apart filan ayarlasın geçici. Zaten size sormadan üstünüze plan yapılması tam bir saygısızlık. Buna da siz izin veriyorsunuz. Kendinizi ezdirmeyin.

Benimle kalmadi diyelim ki.ben biliyorum ki babannem her gun rahatsiz eder beni.Gorusmemi arayip sormami ister.Bir kere gelmemistir benim yanima ama simdi biricigi burda oldugu icin halamla birlikte kalmaya gelir bana hayati dar eder.
Beni asosyallikle suclayan hayata karisan annesi tarafindan hic sevilmemis ,esi ve ailesi tarafindan ezilmis bir annem var.Beni kotu gormeye alisik annem .Simdi de bunu one surerek beni iyice anormal olmakla suclayacak.
Babannem beni sabah aradi ama aksama kadar moralim bozuk gezmeme yetti.
Bu gune kadar hep ailemin dedigi oldu.
Simdi tam kendi dedigimi ve istedigimi yaparken bu defa halamlar icin yasayacagim.Babamin ve babannemin vefasiz yaftalamalariyla.

Tamam da neden bu kadar önemsiyorsun bu insanları? O onu dedi, bu bunu diyecek diye ömür mü geçer? Kurmuşsun düzenini madem arkasında dur. Kimseyi zorla arayıp sormak zorunda değilsin. Babaanne çok merak ediyorsa gelir kalır torunuyla. Aynı yerdesin diye ona annelik yapacak halin yok. Hastalanır eder o zaman yoklarsın. Belli ki sen bu kuzenden hoşlanmıyorsun. Kendi de senden hoşlanmıyor. Ne diye burnunun dibine girmek istiyor? Koy tavrını, çek çizgini. İyi olsan madalya mı alacaksın? Yoo. Aile evi olsa baban, amnen karar verir sen karışmazsın derim ama olay burada çok farklı. Ailen de ya sana destek olsun ya da hiç bulaştırma. Senin yapacağın ilk şey milletin lafına aldırış etmemek. Yoksa çocuk gibi herkes yönetmeye çalışır. Babaanne ile de işim var filan diye çok konuşma. Ben genel olarak bir yumuşaklık, hayır diyememe sorunu gördüm burada. Dikkat et, kendini de değmeyecek kimse için üzme.

Soylediginiz gibi biriyim,hayir diyemiyorum
26yasinda ,en sonunda hayir"demeye baslayinca kotu olarak damgalaniyorum
Yalniz yasamak oyle guzel ki..
Beni cok seven vefali bir sevdigim var..
Bazen sadece benim gercekten mutlu olmami o istiyor diye dusunuyorum.
Onun disindaki herkes bana kendi dedigini yaptiriyor.
Bundan kurtulmak icin cok sevdigim kalmak icin mucadele ettigim bu deniz olan sehirden gitmek zorundayim.
Yoksa emekli olunca yanima tasinacak olan ailrmle gecirecegim omrumu.Evlenene kadar (evlenebilecgimi sanmiyorum) yahut olene kadar hakaret duyacagim annemden.
Yahut sinavlari kazanacagim.
Uzak bir yere tayin isteyecegim.
Benim cok sevdigim bu sehirde onlar yasayacak.

Özet: Çalışmak için gelecekmiş kuzen konu sahibi evinde kalsın istemiyor. Babaanne hala sevilmiyor. Kuzen istenmiyor.

Cevap: hayır deyin sallayın gitsin.
Aynen konu bu kadar basit ama konu sahibi içi şişti sanirim dalladi budakladi..neyse tabi ki sonradan kötü olacagina başta koy tepkini kabul etmeeeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…