Hayatımı bir düzene sokmak üzerine...(Resimli)

İşte geldim burdayımmm..
Son mesajımın üstünden bir buçuk sene geçmiş.
Aslında aylar önce bu bir bucuk senede hayatımda ne gibi değişiklikler olduğunu uzuuuun uzuuuun yazmıştım. Kalanına yarın devam ederim demiştim ama malesef ki ertesi gün yazının yerinde yeller esiyordu.
Sonrasında da hep niyet ettim ettim üşendim.
Bu yüzden bu sefer yazacağım, kalan kısmı varsa gönderip sonra devam edeceğim :)
İsterseniz hızlıca bir özet geçeyim son bir buçuk senemi.

Buraya son yazdığım haftarda bir iş buldum
Evime cok yakin bir ofis işi. Aslinda görüşmeye giderken 'birkaç ay sonra yeniden konuşmaya basladigim eski sevgilim yanıma Türkiye'ye gelecek. Ne iş olsa yaparım, beğenmezsem de çocuk gelince ayrilirim-birikmiş paramı yeriz' diye düşünmüştüm 🙈🙈🙈
O yüzden 'he abi,he başlıyorum' dedim başladım.
Bu sene bir buçuk sene olacak...
Ruhumu daraltan,içimi bunaltan bir iş yeri. İşi genel olarak seviyorum aslında ama hem bana hiç uygun olmayan masabası bir iş, hem patron şirketi, hem gerginlikle beslenen bir şirket. Patron işten Çıkan insanlarin arkasından konusuyor falan :))) insanlar gerçekten çok yalaka. Daha önce yazmıştım - siyasi olarak çok populer (ve tarzını hiç sevmediğim) bir adamın organizasyonunda çalışmıştım. O adamda bile bu kadar yalakayı bir arada görmemiştim. Resmen adam sarı diyor,evet evet sarı diyorlar. Adam 'yok turuncuymus' diyor, evet evet turuncu diyorlar.
Bense... Yani 6 sayfa okudunuz yani, biliyorsunuz az çok karakterimi..
iş arkadaslarim desen okumuş etmiş insanlar 22sinde evlenen arkadaşını görüp ağlıyorlar, ben evlenemedim diye. Biri sevgilisinden dayak yiyor ayrılmıyor,biri kaynanasiyla aynı evde yaşıyor her gün yakınıyor... İlk sayfanin ilk maddelerimden biri beynimi küçülten, bakış acimi daraltan insanlardan uzak kalmakti. Ama iş yerinde malesef tüm gün onlarlayim...
Sonuç olarak yani iş birkac ayla kalmadı, bir bucuk sene oldu

Eski sevgilim geldi, beraber birkaç ay geçirdik...bu çocuk teeeee ilk sayfada bahsettigim bebe. Tam herşey artık güzeldi,tam birbirimize alışmıştık,ülkesine gitme zamanı geldi. Gidince de bazı davranışları kalbimi kırdı, engelledim her yerden. Ama sonuç olarak yine konusuyoruz:) valla araya reklam da alsam kopamiyorum çocuktan. Her konuda ondan cooooook daha iyi -birbirimizi Cook daha sevip mutlu ettiğimiz sevgililerim olmuştu geçmişimde, adlarını bile anmiyorum. Ama bu çocukta bir şey de yok, üç yıldır onu aşamiyorum...

Geçen sene Mayıs'ta Kayseri ve nevşehir'e
Haziran'da Bayramda bartın amasra'ya
15 temmuz'da düzce'ye
Ağustosta bayramda ankaraya-memlekete-sinopa
Ocakta da Mardin ve Diyarbakır'a gittim.
Arada muglaya da gidecektim de uçağı kaçırdım.
Ve geçtiğimiz aylarda yurtdışına gidis dönüş biletim vardı, koronavirus nedeniyle iptal oldu.
Yani bereketli bir sene geçirdim seyehat açısından.

Hamak aldım, iş cikislari ,haftasonlari bisikletimle-otobusle yakındaki bir parka gidip iki ağaç arasına gerip kitabımı okudum, birami cerezimi açtım, bazen sadece müzik dinledim..
Netflix indirip kendime yüz film hedefi koydum ve uyguladim.
Yirmiden fazla tiyatro/Opera ve baleye gittim, tiyatro bilincimi geliştirdim
Yani kısaca böyle geçti...
Hayatımin en güzel ve verimli senesi değildi ama yine de fena değildi...


Gel gelelim bu seneki hedeflerime
Başlamadan önce belirteyim ki bu seneyi 30 yaş öncesi yapılacak her şeyi yaptığım sene olarak geçirmek istiyorum. Çünkü seneye bugünlerde 30yasima girmek üzere olacağım.
Bu sebeple aklına gelenler , "30dan önce şunu da yapmalisin" diyenler yorum atarlarsa çok makbule geçer.

  • HAYALİNDEKİ İŞ İÇİN ARAŞTIRMA YAP
Aslında esas isteğin ne diye sorarsan,yani kısa dönemli degil-on yıl sonra ne olmak istiyorsun diye (ki gelecekle ilgili sorulara asla cevap vermem, bu hayalimi ilk defa paylaşıyorum) hani geçen ay gittim ya Avrupa'ya. Onun gibi ulusal ajans projelerinin olduğu bir ofis açmak. Binbir çeşit proje var ve bu şekilde çalışan çok ofis var.
Peki bunun için ne yapabilirim? Bir projeye katılmak ilk aşamaydi.
İkinci aşama dilimi anadil seviyesine getirmek- ki cabaliyorum
Üçüncü aşama da proje yazmayı öğrenmek,biraz bu işlerin içine girmek. Beni bu gittiğim projeye gönderen kişi kurstan bir arkadaşımdı. O da Freelance olarak bu işleri yapiyor- ek gelir ve seyehat olsun diye. Ona söylemiştim,bir sonraki proje yazımına beni de dahil etmesini, o da çok sevinmişti. Böyle böyle işimden arta kalan zamanlarda proje yazabilirim, azıcık param olunca haftasonu olan kurslar var,onlara katilabilirim. Belki bir iki küçük projeye daha katilirim, ya da arkadaşım gibi Türkiye'de yapılacak bir kaç projeyi üstlenebilirim... yeterli deneyim ve çevre edindikten sonra da kadın girişimcilere destek veren bir hibeden yararlanıp bir ofis açmak .
Ferah bir ofis, bir duvarında boydan boya harita olan, haftasonu çalışılmayan, çalışanlara ek imkan olarak istedigi ikinci bir dil için kurs imkanı sunan...
Böyle bir hayal. Kendimi geç kalmış gibi hissetmiyorum. Bence adım adım bu yönde ilerlemeliyim.
Hayalimdeki isin ne olduğunu zaten burada belirtmiştim .
30 yaşım itibariyle freelance çalışıp nomad olmak istiyorum. Yani laptopuyla dünyanın her yerinde çalışabilen dijital gocebe bir insan.
Bunu yapan çokca insan var. Bir uygulamayla turist gezdiriyorum, tanıştığım turistleri ve minnak öğrencileri saymazsak çoğu kişi bir şekilde dijital para kazanmanın yolunu bulmuş ve Türkiye dahil pek çok ülkede yaşayıp bir yandan da para kazanıyorlar.
Ha çok mu kazanıyorlar?? Tabii ki çok değil. Benim de zaten parada pulda gözüm yok:) hayalimi yaşayayım yeter.
Peki buna ulaşmak için ne yaptım?
Proje yazım kursuna katildim
O kadar ..
Başka da bir şey yapmadım.
Yazacağım proje konusu belli aslında. Üniversitede gönüllü olarak bir proje üstlenmiştim. Hem afetler hem çocuklarla ilgili. Gerçekten çok güzeldi ve başından sonuna her aşamasında olduğum için konuya hakimim. Seneye yine uygulayacak bir ekip de var fon gelse... Şimdi ben bunun için proje yazmak istiyorum, hazır da evdeyken. Ama mesela hangi fona basvuracagim bu yurtiçi proje için? Bunu bile bilmiyorum. Ki en önemli şey.
Peki ne yapabilirim??
Kapattigim Facebooku açıp projelerle ilgilenen insanlardan bir kaçina hafiften projemi anlatıp uygun fonu nereden bulacağım konusunda yardım isteyebilirim... Bence ilk aşamada yapılabilecek bir adım .
Yani ne yapılması gerekiyorsa yapıp bu iş yerinden gerçekten ayrılmak istiyorum . Yaşım 30a varmadan hayalimdeki isten para kazanmak istiyorum.
  • İNGİLİZCENİ İLERLET
evet bu benim . Daha önce ingilizce konusunda uzuun uzuuun yazdığımı hatirliyorum. 25 yaşıma kadar bir kuruş İngilizcem yoktu. 25 yaşında hem Avrupa'ya tura çıktım hem Amerikalı bir sevgili edindim... Bu süreçten sonra gezmeye devam ettim, couchsurfing sitesinden turist gezdirmeye başladım, ki bol bol pratik yapıp yeni insanlar tanıyayım. Veee sonra konunun basinda da belirttiğim bebeyle tanıştım.. onunla da ingilizce konuşuyoruz.
Hatta WhatsAppima girseniz en sık konustugum on kişiden altısı yabancı. Sohbet etmesine ediyorum . Yazarken kendimi çok daha iyi hissediyorum çünkü bilmediğim şeye translateden bakma imkanım var. Kendimi aktardigimi da düşünüyorum.
Amaaaaaaaaaaaaaa
Ama işte yeterli değil.
Ben gerçekten güzel konuşmak istiyorum. Dili konusa konuşa ogrendigim için zamanlardan kurallardan falan bihaberim. Fatih terim ingilizcesiyle Şeyma Subaşı İngilizcesi arasında bir yerdeyim 😂😂
Konuşuyorum öyle,karşıdaki anlamayinca elden koldan yararlanıyorum
Ama hem proje işinde daha geniş alana yayılmak için, hem otuz yaşında nomadliga geçiş yapıp elimde laptop herhangi bir ülkede yaşamak (hatta belki evlenmek. Belli mi olur?)
Bu yüzden de ihtiyacım olan şey harika bir ingilizce...
Bu yüzden ne yapmam gerekiyor?
Valla sevgili de edindim yıllardır pratik de yapiyorum...kendimi zorladım hiç film dizi izlemezken ingilizce diye her gece dizi izler oldum ..
Ama anca bu kadarim :) ilerlemiyor yani.
Kursa gitsem desen...geçen aylarda bir kurs maceram oldu (bir günlük). Böyle kalıp kalıp anlatıyorlar ya. Şunu diyince bunu de/ must de/puşt de...
İşte onu sevmiyorum
Dil konusunda yıllardır kafa yoruyorum ve bu şekilde (elbet bu sekilde hazırlıkta öğrenenler vardır. Benim kafa böyle işlemiyor diyeyim) dil öğrenilmez. Nasıl doğunca bir şey bilmiyorsak ve zamanla maruz kala kala,önce saçma telaffuzlar sonra düzgün cumleler kuruyorsak , böyle konuşa konuşa öğrenilir dil. Diğer türlüsü bana çok salakca geliyor ve öğrenmeye kapalı oluyorum.
Ama işte sıkıntı olan kısım kendi kendime maruz kalarak ,sohbet ederek öğrendiğim yerde de bir şekilde tikanmam.
Peki bunun için ne yapmalı??
Videolarla yabancılarla konuşabilirim.
Cambly aşırı pahalli. Aylık birlac yüz lira - ki ucyuz liraya gidiş geliş yurtdışı uçak bileti alıyorum ben. Ona para verene kadar gider tatil yapar dile maruz kalırım daha iyi :)
Uzaktandilogren isimli siteden bir mesaj geldi. 5 dk 5tl şeklinde yabancı hocalarla konuşuyorsun. Onu denemeyi düşünüyorum, mesaj attım bana hala donmediler. Belki bana yarari olur
Onun dışında bugün hellotalk ve tandem indirdim, dil öğrenmek isteyen insanların konuştuğu uygulamalar. Mesela ABD'li Türkçe öğrenmek istiyor,benle konuşuyor-birbirimizin konuşma hatalarını düzeltiyoruz ya da kamera acıyoruz... Girdim siteye ekledim bir resim de daha kullanamadim. Kimseye kanım isinmadi.
Amaaaaaa madem nihai hedefimiz bu , birileriyle konusmaliyim .
Ha ayrıca çocuk kitaplarım var, seviyesi a2 olan. Onları çeviriyorum canım sıkıldıkça...
Pufffff Elon Musk cip yapacakmış ya ,takip her dili konuşacakmişiz. Ah ne çok isterim hee:))
  • PARA BİRİKTİR
Evet bu madde :) zaten ben birikim yapmayı çok severim. Küçükken de çok sever,kuruşlarimi biriktirirdim. Üniversitede de palyacoluk yapar, paramı biriktirir şehir şehir gezerdim.
Bu yüzden , 30 yaşima kadar gerçekleşmesi için bir hedef koymak istiyorum.
Hedef olarak 60 gram 24 ayar altın almak diyecegim.
Bence ulaşılabilir bir hedef. Ben nomad hayata geçince (tabii ki asya-guneyamerika gibi ucuz bir kita seçeceğim) en azından bir güvencem olur . Ya da birşeyler ters gidip ülkeye geri dönersem en azından dönüş biletim ve hayatımı tekrar kurana kadar beni idare edecek bir birikikim olur.
Ayrıca altın durduğu yerde değer kazanıyor..
Gecen sene bugün 1 gramı 250 tl idi,bugün 386 tl
Geçen sene 60 Gr altın 15 bin liraydı, bugün 23 bin lira. Yani ben bozdurmaya karar verene kadar birkaç defa katlanabilir...
Hedef 60 gr altın. Şu an 20 gr altınım ve 6.000 birikmiş param (15 Gr kadar) var. Ama bu aşırı artışın azalacağını düşünüyorum, o yüzden almiyroum. Çünkü bir anda arttı, bir anda da azalabilir. Yani öyle ümid ediyorum. Belki virüs biraz etkisini yitirip ekonomi düzelince altın da düşer. Belli mi olur?
  • KENDİNİ TANİ, PSİKOLOJİNİ DÜZELT
yine güzel bir maddeyle geldik. Öncelikle ne mutlu ki kendimi gerçekten seviyorum. Bence çok sevilesi ve dünyadaki iyilikleri hakeden bir insanım :)
Ama benim de asamadigim bazı problemlerim var. İlk olarak, annem... Annemle çoğu problemimizi geçtiğimiz yıllarda aştık. Konuşa konuşa,yer yer bağıra bağıra geçmişte takıldığım her şeyi o kadar defa söyledim ki, artık o kadar takılmıyorum. Ve aramız artık çok daha iyi.
Ama ben problemlerimizi gercekten cozmek istiyorum. Sonuçta çocukluk sorunları freudun da dediği gibi tüm hayatımızı etkiliyor. Ayrıca ablam doğum yaptı, birkaç yaşinda yeğenim var. Ve kızın en büyük motivasyonu 'annem gibi olmamak' (annem de canavar değil bu arada. dovmez etmez. Çocukları için yaşar... Sadece senin hassas kalbini incitebilir) Yani ben de anne olacağım,hamile kalacağım...neden bu problemleri yaşayayım ki aşabilmek varken??
Bu nedenle bazı kitaplar aldım listeme , iyi aile yoktur , zor bir ailede büyümek gibi .
Tabii psikolojik problem tek anne değil, ilişkilerimin hep aynı tarz olması (bu da anneye dayanıyor aslında. Zamanında eski sevgililerim terkedilince dünyada tek cekindigim insan olan anneme naklen yayın yaptıkları için belki de yıllardır hayatima türk girmiyor. Aynı dili konuşmadığım insanlardan hoşlanıyorum)...
Ya da normalde çok rahat bir insanken, insanlara /olumsuz durumlara takılmazken bir ilişki içindeyken çok kontrolcü olmam. Mesela normalde iş çıkışı Ayşe ile plan yapalım, son dakika arasın 'ay canım yaaa gelemicem' desin, 'iyi' derim ya eve dönerim ya couchsurfing açar bir turist ararım buluşmak için. Yani cidden bir gram bile takilmam. Aamaaaaaa sevgilim bulusacagimiz gün için 'ya yarın görüşmesek mi?' desin ... Benim kulakta ateşler çıkar.
Bu Amerikalı çocuktan da boyle bir sebeple ayrılmıştım mesela. Yanıma geldigi zamanlar birkaç kötü ev deneyimi olmustu. Son gün için ben ona kalacak bir ev bulmuştum yine bu tarz bir siteden (üstelik bir kadınin eviydi. Düşünün rahatlığimi. Buna bile takilmam) ama akşam kız ve arkadaşlarıyla takildigi için geç yatmış, ayı gibi sabah geç kalktı. Ki son günümüz..ben sinirlendim ama son gün diye uzatmadim, piknik için çay falan demledim. Derken zaten kahvaltı yapmış, 'ikram ettiler almasa mıydım' dedi. Benimle olan piknik planının bozulmasi zaten beni daha çok sinirlendirdi,yine kötü bri şey söylemedim (ayrilmayacagim konularda ters laf etmemeye ozen gösteririm) , 'getirdiklerimin hepsini yiyeceksin' dedim,anlaştık. ben termosla pikniklik malzemelerle yola cikmisken beyefendiye davet etmişler sahile gitmiş kız ve arkadaşlarıyla :)) bana dediği sadece 'bir saat kadar geç gelir misin?'di. Ama bu mesela benim çocuktan ayrılmam için yetti (ki çocuk çok iyi, çok ahlaklı ve anlayışlı biriydi. Bana olan sevgisinden de şüphem yok. Bu davranışı herhangi bir arkadaşım yapsa bir saat dediğin nedir ki,oyalanirdim. Ama çocuğu terkettim)
Hatta elimde termos biraz ağlayıp 'simdi böyle eve gitmeyeyim mutsuz mutsuz' diye düşünüp geçen aylarda tanıştığım -hos bir çocuğu arayıp 'elimde bir termos dolusu çay ve kahvaltılık var. Geleyim mi oralara piknik yapariz' dedim :)
Yani böyle bir insanım... Ve tek arkadaşlık iliskilerimde değil sevgililik ilişkilerinde de daha rahat brii olmak istiyorum. En azından 'bugun bulusmayalim' cümlesi ayrılık sebebi olmasın benim için :)) ilgi bağımlısı salak kizlardan olmayayım... Bu konu başında bahsettiğim -ilk konuyu açarken hayatımdan çıkmak üzere olan,sonra yine giren yine çıkan ve su an hayatımda hala olan çocuk için de geçerli. Ağzında kuş tutsun, yanima taşınsin, memleketine döndüğünde bir soğukluk hissedeyim hemen ayrilmak istiyorum.
Bence bunu atlatabilirim.
Psikolojik sorunlara dönersek...daha rahat, daha kendiyle ilgili doğru kararlar alan , daha iç huzuru olan brii olmak istiyorum, anksiyitelerden nefes darliklarindan kurtulmak istiyorum.
Bunun için ne yapmalı?
Psikologa gitmeli:)
Bunu da yaptım neyse ki. Virüsten önce çok tatlı bir psikolog buldum kendime. Kanım da ısındı. Cidden çoook hoş birisi. Güleryüzlü, yanında kendimi iyi hissettim.
Aslidna psikologa gitmeye karar verdiğim bir an vardı ve sonra neden o kadına gitmediğime dair bir hikayem ama yoruldum,onu da sonra yazarım.
  • HOBİ EDİN, AZ DA OLSA BİLGİ SAHİBİ OL
Bu hedefim de şu ki, bu sene önce uzaktaki sevgilime mektup gönderirken mektup zarfina tatlı resimler çizmeye başladım. Teknik olarak şu ki: önce uygun boyutta resmi çıkartıyorsun. Arkasini kurşun kalemle karaliyorsun. Sonra da gerçek çizmek istediğin alana resmi koyup cizgilerin üstünden geçiyorsun. Pilot kalemle üstünden geçip kurşun kalem izlerinden kurtuluyorsun . Ben bu teknikle birşeyler çizmeye başladım . Önce sevgiliye mektup,sonra doğumgünü hediyesi, kenidme eşime dostuma takvim..derken derken şimdi şirketteki herkes beni harika resim yapan biri olarak görüyor
IMG_20200518_211152.jpg

Mesela bunu birine çizmiştim :) hem insanlar mutlu oluyor,hem özel bir hediye oluyor...
Yani basit bir teknik beni güzel resim çizen biri haline getirdi.
İşte istiyorum ki başka konularda da küçük küçük şeylerle hiç yoktan yapabilir konumda olayım.
Bu uğurda her ay bir workshopa katılma kararı aldım.
*İlk olarak heykel kursuna gittim ve cok güzel bir heykel yaptım (internette paylaştığım için buraya atamayacagim, merak edene gönderebilirim)
Şimdi 5 kiloluk kıl alıp evde heykel yapmaya devam etmek istiyorum
*Üniversitede yüz boyama palyacolugu yapardım. Bu konuda iyiyim. Ama güzel kaliteli bir yüz boyama kalemi alıp işi iyi bilen birinden teknik öğrenmek istiyorum. Hem belki nomadlik hayatımda bir dolara yüz boyarim, cebime az para girer
*Kanaviçe panoları yapmayi öğrenmek istiyorum. Tarih marih,küçük şeyler yapılıyor ya...
*Dublaj kursuna katılmak istiyorum
*Suluboya yapmak istiyorum . Hatta küçük kitler alayım, yalnız gittiğim şehirlerde,ülkelerde oturayım bir banka o mimari eseri boyayayim baka baka...
*Ev yapımı bira öğrenmek istiyorum
*Paraya kiyip sarap tadım kursu almak istiyorum
*Hiç yoktan şarkı soyleyince kulak tirmalamamak için şan dersi almak istiyorum
*Çeşit çeşit yemek yapmak istiyorum (iki senedir mutfakla barıştım. Türlü ülkelerden briseyler yapıyorum. Bu konuda kendimi geliştirmek istiyorum)
*Tarot öğrenmek istiyorum (kahve falı bile bakamam)
*Astroloji-evler odalar vs vs hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum.

Yani bir ortama girdiğimde bir yetenegimi konuşturmak istiyorum. Bakalım, 30 yaşima gelmeden kaçında başarılı olacağım...
  • 30 YAŞIMA EN GUZEL HALİMLE GİRMEK İSTİYORUM
Evet , yıllar geriye gitmiyor. Hala kendini genç ve güzel buluyorum elbet ama artık yıllara meydan okumam gerek :) bu nedenle yapacaklarımi madde madde sıralayacagim
  1. Dislerime şeffaf Aparey taktırmak. Normalde seviyordum hafif çarpık dişlerimi. Hem beni genç gösteriyor hem de şirinler. Ama artık rahatsız olmaya başladım. Hem arada yirmilik disimi,azı dişimi falan çektirince buldukları boşluğa gitmeye başladılar, hem de artık 30 yaşında kadın olacağım. Çarpık dislerimle küçük görünme yaşında değilim. Çok daha düz ve güzel disler için virüs biter bitmez apareye koşacağım
  2. Dolabimi düzenlemek/kapsul gardolaba gecmek. Geçen senelerde bu sayfayı açarken uzun uzun yazmıştım hiç kıyafet almadigimi, yıllardır alışveriş yapmadığımi.. ama bu sene kapsül gardolaba geçmeye karar verdim ve sonbahar kış dolabım için ilk defa alışveriş yaptım. Gerçekten de beni birkaç kış idare edecek güzel parçalar aldım, çok az eksiği kadı. Uzun uzun yazmak üzere bekliyor bu konu. Şimdi de yaz dolabımi hazirlamaliyim. Vakti gelince uzun uzun yazacağım
  3. cildine özen göstermek. Bir süre gece ve gündüz kremi kullandım ama sonra bıraktım. Ama bu günlugu tuttuğum sürece cilt bakımıma-nemlendirilmesine-sac ve yüz maskelerine önem vereceğim
  4. spor yapmak. zaten yapı olarak zayıf bir kızım. 163 boy 52 kilo. Ama bu günlüğe baslarken yaptigim squat bile hala totomda. Yani zayıf değil fit olmak istiyorum. Bu nedenle de gerçekten spor yapmak istiyorum. Öyle ayda üç beş gün değil. Bunu hayatıma almak istiyorum. Bir uygulama indirdim başlangıç olarak. Esneme hareketleri var ve 30 günün sonunda bacağını 180 derece açıyorsun. Bugünlerde bunu yapmak istiyorum. Açarsam buraya da atarım .
  5. Lazer Epilasyona gitmek . Yıllar önce sekiz seans gitmiştim ama bir hayrını görmemiştim. Ama gidip de biten arkadaşlarım var. Onlardan aldığım gaz ile tekrar başlatacağım bu süreci. Kol ve bacaktan ziyade alamadığım ama varlığından rahatsız olduğum sirt-gobek bölgesini falan istiyorum/sulalemin bir tarafının kasında bile tüy çıkmaz . Benim çektiğim taraf malesef biraz maymun ırkına yakın 🙈🙈 Ya da evde kullanılan lazer makinasi mi alsam diyorum ama kararsızım yaaaa....Bu konuda deneyimi olan varsa yazarsa sevinirim (önceki 8senansim da kol ve bacak hariç tüm bölgelerdi. Memnun kalmamıştım)
  6. dovme yaptırmak . Zaten bir dovmem var. İsteğim belime ikinci bir dövme yaptırmak. Ne olduğu da belli ...ama dövme için lazerin bitmesi lazim
  • DOĞAYI KORUMAK, DAHA EKOLOJİK YAŞAMA AYAK UYDURAN BİR KADİN OLMAK
*bu uğurda zaten bisikletim var biliyorsunuz. Bisikletime bakım yapmak - boyamak ve daha sık kullanmak istiyorum
*Otobüs kullanımını daha da azaltmak için scooter almak istiyorum. Yok kiz , motor olan değil. Ayaklı sürüyerek gidiyorsun ya. Katlanıyor,sırta asilıyor. Evim metroya yakin ama yürüyerek gitmeye usendigim için hep otobüse biniyorum
Ama scooterim olsa vin vin giderim. Ya da indigim yerden ikinci arabaya binmem...ya da kısa mesafelerde kullanırım... Bence harika bir fikir.
*Suco'lardan aldım
Screenshot_2020-05-18-15-36-53-400_com.android.chrome.jpg

Geçen indirimdelerdi. (İki hafta oldu hala gelmedi). Bunu aldım çünkü hem küçücük,bitince çantama sığıyor. Zaten ben seyehate hep küçük çantayla çıkarım. Böyle kuculebilen şeyleri seviyorum. Hem de bir yaz boyu iki günde bir şişe su alsam dunyanin plastiğin üreticegim. Aldığım her plastik çöpe. Hem cebime zarar hem bütçeme. Bununla evden-isten çıkarken suyumu doldurabilirim, sebillerden-yurtdisinda çeşmelerden su doldurabilirim... Ne bileyim. Hoş bence
*Vajinal cup kullanmak
IMG_20200518_215849.jpg

İşte bunlardan. Çünkü ped hem kimyasal - sana zarar veriyor. Hem de doğada yüzlerce yıl çözülmüyor doğaya zarar veriyor. Hem emiciligi yuksek, sulara zarar veriyor, hem pişik yapıyor hem de her ay alıyorsun,çok masraflı. Üstelik nomad olursam dağda bayırda,bilmeidgim ülkede ped telaşına mi düşeceğim? Bunlar silikon. Buruşturup takıyorsun ve sekiz saatte bir çıkartıp biriken kanı bosaltiyorsun.
Çok uzun zamandır istiyorum ama hep bir iğrenç geliyor,cesaret edip alamadım
Ama inşallah bu sefer alıp doğaya güzel bir kıyak yapacağım
* Küçük bir silikon kap almak istiyorum. Ne alacağımi tam bilmiyorum ama, yediğim yemeğin artık etlerini ayirmayi seviyorum, kedilere vermek için. Ya da iş arkadaslarimin yemediği seyleri. Normalde poşet kullanıyorum ama hoş olmuyor. Alıp poşete koymaya da bazen utanıp çöpe atıyorum,üzülüyorum. O yüzden gözlük kabı gibi-kolay temizlenen bir şey istiyroum ki etleri vs içine koyayım lokantada-kafede. Sokakta da bulduğum kediye vereyim. Hayatımı kolaylastiracak bir şey. Hem poşet israfını engellemiş olurum
*Plastik kullanımına son vermek : benim için çok zor çünkü plastiğe bağımlı yaşıyorum. Ama şu kabiyla - kedi yemek kabiyla-vajinal cupla biraz ilerleme katedecegim. Poşet yasagindan beri minik katlanan posetlerim imdadıma yetisiyor... bilmiyorum alternatif olarak ne yapılabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Daha çok konsere git,daha çok tiyatroya -operaya git, daha çok film izle ,daha çok kitap oku
Tiyatro konusunda gerçekten iyi bir tiyatro izleyicisiyim. Her ay mutlaka iki oyuna giderim. Bunu devam ettirmem lazım. İmbd yüksek listesindeki filmlerin hala çoğunu izlemedim,izlemem lazım :) kitap için de geçen sene kitap dostum uygulamasiyla kitapligimda sevmedigim çoğu kitaptan kurtuldum. Bu sene yeniden başlamak istiyorum. Bir sonraki yazılarımda o siteden uzun uzun bahsederim
  • seyehat edeceğin hiçbir fırsatı kacirma
IMG_20200518_222120.jpg

Bugün itibariyle yeşil yerler seyehat amacıyla gittiklerim , pembe yerler de 30 yaşima gelmeden gitmeyi düşünüldüğüm şehirler.
Koronavirus olmasaydı 23 Nisan tatilinde boluya, bugünlerde 19 Mayıs'ta Kastamonu ya da Zonguldak'a gitmeyi düşünüyordum. THY indiriminden de ara ara cuma cumartesi pazar için Güneydoğu biletleri alacaktım ama kısmet. Geç olsun güç olmasın diyelim...
Aslında 30 yaşa 30 ülke hayalim de vardı. Korona nedeniyle biletlerim yanmasa balkanlarda 4 ülke gezecektim. Hedefime varmama az kalacaktı. Ama şimdi için çok bir uygun olmayacak gibi duruyor. Özellikle virüsten sonra O yüzden bunu yazmayacağım . Yine de Allah'tan ümit kesilmez, bakalım :) yine de İsrail/Filistin/ Ürdün ve Rusya'ya gitmeyi istiyorum.


Başka başka ne yazsam? Bilemedim ya ...aklıma geldikçe eklerim.
Umarım aktif bir şekilde kullanırım ve geçen seneler gibi beni motive eder bu sayfa
 
İşte geldim burdayımmm..
Son mesajımın üstünden bir buçuk sene geçmiş.
Aslında aylar önce bu bir bucuk senede hayatımda ne gibi değişiklikler olduğunu uzuuuun uzuuuun yazmıştım. Kalanına yarın devam ederim demiştim ama malesef ki ertesi gün yazının yerinde yeller esiyordu.
Sonrasında da hep niyet ettim ettim üşendim.
Bu yüzden bu sefer yazacağım, kalan kısmı varsa gönderip sonra devam edeceğim :)
İsterseniz hızlıca bir özet geçeyim son bir buçuk senemi.

Buraya son yazdığım haftarda bir iş buldum
Evime cok yakin bir ofis işi. Aslinda görüşmeye giderken 'birkaç ay sonra yeniden konuşmaya basladigim eski sevgilim yanıma Türkiye'ye gelecek. Ne iş olsa yaparım, beğenmezsem de çocuk gelince ayrilirim-birikmiş paramı yeriz' diye düşünmüştüm 🙈🙈🙈
O yüzden 'he abi,he başlıyorum' dedim başladım.
Bu sene bir buçuk sene olacak...
Ruhumu daraltan,içimi bunaltan bir iş yeri. İşi genel olarak seviyorum aslında ama hem bana hiç uygun olmayan masabası bir iş, hem patron şirketi, hem gerginlikle beslenen bir şirket. Patron işten Çıkan insanlarin arkasından konusuyor falan :))) insanlar gerçekten çok yalaka. Daha önce yazmıştım - siyasi olarak çok populer (ve tarzını hiç sevmediğim) bir adamın organizasyonunda çalışmıştım. O adamda bile bu kadar yalakayı bir arada görmemiştim. Resmen adam sarı diyor,evet evet sarı diyorlar. Adam 'yok turuncuymus' diyor, evet evet turuncu diyorlar.
Bense... Yani 6 sayfa okudunuz yani, biliyorsunuz az çok karakterimi..
iş arkadaslarim desen okumuş etmiş insanlar 22sinde evlenen arkadaşını görüp ağlıyorlar, ben evlenemedim diye. Biri sevgilisinden dayak yiyor ayrılmıyor,biri kaynanasiyla aynı evde yaşıyor her gün yakınıyor... İlk sayfanin ilk maddelerimden biri beynimi küçülten, bakış acimi daraltan insanlardan uzak kalmakti. Ama iş yerinde malesef tüm gün onlarlayim...
Sonuç olarak yani iş birkac ayla kalmadı, bir bucuk sene oldu

Eski sevgilim geldi, beraber birkaç ay geçirdik...bu çocuk teeeee ilk sayfada bahsettigim bebe. Tam herşey artık güzeldi,tam birbirimize alışmıştık,ülkesine gitme zamanı geldi. Gidince de bazı davranışları kalbimi kırdı, engelledim her yerden. Ama sonuç olarak yine konusuyoruz:) valla araya reklam da alsam kopamiyorum çocuktan. Her konuda ondan cooooook daha iyi -birbirimizi Cook daha sevip mutlu ettiğimiz sevgililerim olmuştu geçmişimde, adlarını bile anmiyorum. Ama bu çocukta bir şey de yok, üç yıldır onu aşamiyorum...

Geçen sene Mayıs'ta Kayseri ve nevşehir'e
Haziran'da Bayramda bartın amasra'ya
15 temmuz'da düzce'ye
Ağustosta bayramda ankaraya-memlekete-sinopa
Ocakta da Mardin ve Diyarbakır'a gittim.
Arada muglaya da gidecektim de uçağı kaçırdım.
Ve geçtiğimiz aylarda yurtdışına gidis dönüş biletim vardı, koronavirus nedeniyle iptal oldu.
Yani bereketli bir sene geçirdim seyehat açısından.

Hamak aldım, iş cikislari ,haftasonlari bisikletimle-otobusle yakındaki bir parka gidip iki ağaç arasına gerip kitabımı okudum, birami cerezimi açtım, bazen sadece müzik dinledim..
Netflix indirip kendime yüz film hedefi koydum ve uyguladim.
Yirmiden fazla tiyatro/Opera ve baleye gittim, tiyatro bilincimi geliştirdim
Yani kısaca böyle geçti...
Hayatımin en güzel ve verimli senesi değildi ama yine de fena değildi...


Gel gelelim bu seneki hedeflerime
Başlamadan önce belirteyim ki bu seneyi 30 yaş öncesi yapılacak her şeyi yaptığım sene olarak geçirmek istiyorum. Çünkü seneye bugünlerde 30yasima girmek üzere olacağım.
Bu sebeple aklına gelenler , "30dan önce şunu da yapmalisin" diyenler yorum atarlarsa çok makbule geçer.

  • HAYALİNDEKİ İŞ İÇİN ARAŞTIRMA YAP

Hayalimdeki isin ne olduğunu zaten burada belirtmiştim .
30 yaşım itibariyle freelance çalışıp nomad olmak istiyorum. Yani laptopuyla dünyanın her yerinde çalışabilen dijital gocebe bir insan.
Bunu yapan çokca insan var. Bir uygulamayla turist gezdiriyorum, tanıştığım turistleri ve minnak öğrencileri saymazsak çoğu kişi bir şekilde dijital para kazanmanın yolunu bulmuş ve Türkiye dahil pek çok ülkede yaşayıp bir yandan da para kazanıyorlar.
Ha çok mu kazanıyorlar?? Tabii ki çok değil. Benim de zaten parada pulda gözüm yok:) hayalimi yaşayayım yeter.
Peki buna ulaşmak için ne yaptım?
Proje yazım kursuna katildim
O kadar ..
Başka da bir şey yapmadım.
Yazacağım proje konusu belli aslında. Üniversitede gönüllü olarak bir proje üstlenmiştim. Hem afetler hem çocuklarla ilgili. Gerçekten çok güzeldi ve başından sonuna her aşamasında olduğum için konuya hakimim. Seneye yine uygulayacak bir ekip de var fon gelse... Şimdi ben bunun için proje yazmak istiyorum, hazır da evdeyken. Ama mesela hangi fona basvuracagim bu yurtiçi proje için? Bunu bile bilmiyorum. Ki en önemli şey.
Peki ne yapabilirim??
Kapattigim Facebooku açıp projelerle ilgilenen insanlardan bir kaçina hafiften projemi anlatıp uygun fonu nereden bulacağım konusunda yardım isteyebilirim... Bence ilk aşamada yapılabilecek bir adım .
Yani ne yapılması gerekiyorsa yapıp bu iş yerinden gerçekten ayrılmak istiyorum . Yaşım 30a varmadan hayalimdeki isten para kazanmak istiyorum.
  • İNGİLİZCENİ İLERLET
evet bu benim . Daha önce ingilizce konusunda uzuun uzuuun yazdığımı hatirliyorum. 25 yaşıma kadar bir kuruş İngilizcem yoktu. 25 yaşında hem Avrupa'ya tura çıktım hem Amerikalı bir sevgili edindim... Bu süreçten sonra gezmeye devam ettim, couchsurfing sitesinden turist gezdirmeye başladım, ki bol bol pratik yapıp yeni insanlar tanıyayım. Veee sonra konunun basinda da belirttiğim bebeyle tanıştım.. onunla da ingilizce konuşuyoruz.
Hatta WhatsAppima girseniz en sık konustugum on kişiden altısı yabancı. Sohbet etmesine ediyorum . Yazarken kendimi çok daha iyi hissediyorum çünkü bilmediğim şeye translateden bakma imkanım var. Kendimi aktardigimi da düşünüyorum.
Amaaaaaaaaaaaaaa
Ama işte yeterli değil.
Ben gerçekten güzel konuşmak istiyorum. Dili konusa konuşa ogrendigim için zamanlardan kurallardan falan bihaberim. Fatih terim ingilizcesiyle Şeyma Subaşı İngilizcesi arasında bir yerdeyim 😂😂
Konuşuyorum öyle,karşıdaki anlamayinca elden koldan yararlanıyorum
Ama hem proje işinde daha geniş alana yayılmak için, hem otuz yaşında nomadliga geçiş yapıp elimde laptop herhangi bir ülkede yaşamak (hatta belki evlenmek. Belli mi olur?)
Bu yüzden de ihtiyacım olan şey harika bir ingilizce...
Bu yüzden ne yapmam gerekiyor?
Valla sevgili de edindim yıllardır pratik de yapiyorum...kendimi zorladım hiç film dizi izlemezken ingilizce diye her gece dizi izler oldum ..
Ama anca bu kadarim :) ilerlemiyor yani.
Kursa gitsem desen...geçen aylarda bir kurs maceram oldu (bir günlük). Böyle kalıp kalıp anlatıyorlar ya. Şunu diyince bunu de/ must de/puşt de...
İşte onu sevmiyorum
Dil konusunda yıllardır kafa yoruyorum ve bu şekilde (elbet bu sekilde hazırlıkta öğrenenler vardır. Benim kafa böyle işlemiyor diyeyim) dil öğrenilmez. Nasıl doğunca bir şey bilmiyorsak ve zamanla maruz kala kala,önce saçma telaffuzlar sonra düzgün cumleler kuruyorsak , böyle konuşa konuşa öğrenilir dil. Diğer türlüsü bana çok salakca geliyor ve öğrenmeye kapalı oluyorum.
Ama işte sıkıntı olan kısım kendi kendime maruz kalarak ,sohbet ederek öğrendiğim yerde de bir şekilde tikanmam.
Peki bunun için ne yapmalı??
Videolarla yabancılarla konuşabilirim.
Cambly aşırı pahalli. Aylık birlac yüz lira - ki ucyuz liraya gidiş geliş yurtdışı uçak bileti alıyorum ben. Ona para verene kadar gider tatil yapar dile maruz kalırım daha iyi :)
Uzaktandilogren isimli siteden bir mesaj geldi. 5 dk 5tl şeklinde yabancı hocalarla konuşuyorsun. Onu denemeyi düşünüyorum, mesaj attım bana hala donmediler. Belki bana yarari olur
Onun dışında bugün hellotalk ve tandem indirdim, dil öğrenmek isteyen insanların konuştuğu uygulamalar. Mesela ABD'li Türkçe öğrenmek istiyor,benle konuşuyor-birbirimizin konuşma hatalarını düzeltiyoruz ya da kamera acıyoruz... Girdim siteye ekledim bir resim de daha kullanamadim. Kimseye kanım isinmadi.
Amaaaaaa madem nihai hedefimiz bu , birileriyle konusmaliyim .
Ha ayrıca çocuk kitaplarım var, seviyesi a2 olan. Onları çeviriyorum canım sıkıldıkça...
Pufffff Elon Musk cip yapacakmış ya ,takip her dili konuşacakmişiz. Ah ne çok isterim hee:))
  • PARA BİRİKTİR
Evet bu madde :) zaten ben birikim yapmayı çok severim. Küçükken de çok sever,kuruşlarimi biriktirirdim. Üniversitede de palyacoluk yapar, paramı biriktirir şehir şehir gezerdim.
Bu yüzden , 30 yaşima kadar gerçekleşmesi için bir hedef koymak istiyorum.
Hedef olarak 60 gram 24 ayar altın almak diyecegim.
Bence ulaşılabilir bir hedef. Ben nomad hayata geçince (tabii ki asya-guneyamerika gibi ucuz bir kita seçeceğim) en azından bir güvencem olur . Ya da birşeyler ters gidip ülkeye geri dönersem en azından dönüş biletim ve hayatımı tekrar kurana kadar beni idare edecek bir birikikim olur.
Ayrıca altın durduğu yerde değer kazanıyor..
Gecen sene bugün 1 gramı 250 tl idi,bugün 386 tl
Geçen sene 60 Gr altın 15 bin liraydı, bugün 23 bin lira. Yani ben bozdurmaya karar verene kadar birkaç defa katlanabilir...
Hedef 60 gr altın. Şu an 20 gr altınım ve 6.000 birikmiş param (15 Gr kadar) var. Ama bu aşırı artışın azalacağını düşünüyorum, o yüzden almiyroum. Çünkü bir anda arttı, bir anda da azalabilir. Yani öyle ümid ediyorum. Belki virüs biraz etkisini yitirip ekonomi düzelince altın da düşer. Belli mi olur?
  • KENDİNİ TANİ, PSİKOLOJİNİ DÜZELT
yine güzel bir maddeyle geldik. Öncelikle ne mutlu ki kendimi gerçekten seviyorum. Bence çok sevilesi ve dünyadaki iyilikleri hakeden bir insanım :)
Ama benim de asamadigim bazı problemlerim var. İlk olarak, annem... Annemle çoğu problemimizi geçtiğimiz yıllarda aştık. Konuşa konuşa,yer yer bağıra bağıra geçmişte takıldığım her şeyi o kadar defa söyledim ki, artık o kadar takılmıyorum. Ve aramız artık çok daha iyi.
Ama ben problemlerimizi gercekten cozmek istiyorum. Sonuçta çocukluk sorunları freudun da dediği gibi tüm hayatımızı etkiliyor. Ayrıca ablam doğum yaptı, birkaç yaşinda yeğenim var. Ve kızın en büyük motivasyonu 'annem gibi olmamak' (annem de canavar değil bu arada. dovmez etmez. Çocukları için yaşar... Sadece senin hassas kalbini incitebilir) Yani ben de anne olacağım,hamile kalacağım...neden bu problemleri yaşayayım ki aşabilmek varken??
Bu nedenle bazı kitaplar aldım listeme , iyi aile yoktur , zor bir ailede büyümek gibi .
Tabii psikolojik problem tek anne değil, ilişkilerimin hep aynı tarz olması (bu da anneye dayanıyor aslında. Zamanında eski sevgililerim terkedilince dünyada tek cekindigim insan olan anneme naklen yayın yaptıkları için belki de yıllardır hayatima türk girmiyor. Aynı dili konuşmadığım insanlardan hoşlanıyorum)...
Ya da normalde çok rahat bir insanken, insanlara /olumsuz durumlara takılmazken bir ilişki içindeyken çok kontrolcü olmam. Mesela normalde iş çıkışı Ayşe ile plan yapalım, son dakika arasın 'ay canım yaaa gelemicem' desin, 'iyi' derim ya eve dönerim ya couchsurfing açar bir turist ararım buluşmak için. Yani cidden bir gram bile takilmam. Aamaaaaaa sevgilim bulusacagimiz gün için 'ya yarın görüşmesek mi?' desin ... Benim kulakta ateşler çıkar.
Bu Amerikalı çocuktan da boyle bir sebeple ayrılmıştım mesela. Yanıma geldigi zamanlar birkaç kötü ev deneyimi olmustu. Son gün için ben ona kalacak bir ev bulmuştum yine bu tarz bir siteden (üstelik bir kadınin eviydi. Düşünün rahatlığimi. Buna bile takilmam) ama akşam kız ve arkadaşlarıyla takildigi için geç yatmış, ayı gibi sabah geç kalktı. Ki son günümüz..ben sinirlendim ama son gün diye uzatmadim, piknik için çay falan demledim. Derken zaten kahvaltı yapmış, 'ikram ettiler almasa mıydım' dedi. Benimle olan piknik planının bozulmasi zaten beni daha çok sinirlendirdi,yine kötü bri şey söylemedim (ayrilmayacagim konularda ters laf etmemeye ozen gösteririm) , 'getirdiklerimin hepsini yiyeceksin' dedim,anlaştık. ben termosla pikniklik malzemelerle yola cikmisken beyefendiye davet etmişler sahile gitmiş kız ve arkadaşlarıyla :)) bana dediği sadece 'bir saat kadar geç gelir misin?'di. Ama bu mesela benim çocuktan ayrılmam için yetti (ki çocuk çok iyi, çok ahlaklı ve anlayışlı biriydi. Bana olan sevgisinden de şüphem yok. Bu davranışı herhangi bir arkadaşım yapsa bir saat dediğin nedir ki,oyalanirdim. Ama çocuğu terkettim)
Hatta elimde termos biraz ağlayıp 'simdi böyle eve gitmeyeyim mutsuz mutsuz' diye düşünüp geçen aylarda tanıştığım -hos bir çocuğu arayıp 'elimde bir termos dolusu çay ve kahvaltılık var. Geleyim mi oralara piknik yapariz' dedim :)
Yani böyle bir insanım... Ve tek arkadaşlık iliskilerimde değil sevgililik ilişkilerinde de daha rahat brii olmak istiyorum. En azından 'bugun bulusmayalim' cümlesi ayrılık sebebi olmasın benim için :)) ilgi bağımlısı salak kizlardan olmayayım... Bu konu başında bahsettiğim -ilk konuyu açarken hayatımdan çıkmak üzere olan,sonra yine giren yine çıkan ve su an hayatımda hala olan çocuk için de geçerli. Ağzında kuş tutsun, yanima taşınsin, memleketine döndüğünde bir soğukluk hissedeyim hemen ayrilmak istiyorum.
Bence bunu atlatabilirim.
Psikolojik sorunlara dönersek...daha rahat, daha kendiyle ilgili doğru kararlar alan , daha iç huzuru olan brii olmak istiyorum, anksiyitelerden nefes darliklarindan kurtulmak istiyorum.
Bunun için ne yapmalı?
Psikologa gitmeli:)
Bunu da yaptım neyse ki. Virüsten önce çok tatlı bir psikolog buldum kendime. Kanım da ısındı. Cidden çoook hoş birisi. Güleryüzlü, yanında kendimi iyi hissettim.
Aslidna psikologa gitmeye karar verdiğim bir an vardı ve sonra neden o kadına gitmediğime dair bir hikayem ama yoruldum,onu da sonra yazarım.
  • HOBİ EDİN, AZ DA OLSA BİLGİ SAHİBİ OL
Bu hedefim de şu ki, bu sene önce uzaktaki sevgilime mektup gönderirken mektup zarfina tatlı resimler çizmeye başladım. Teknik olarak şu ki: önce uygun boyutta resmi çıkartıyorsun. Arkasini kurşun kalemle karaliyorsun. Sonra da gerçek çizmek istediğin alana resmi koyup cizgilerin üstünden geçiyorsun. Pilot kalemle üstünden geçip kurşun kalem izlerinden kurtuluyorsun . Ben bu teknikle birşeyler çizmeye başladım . Önce sevgiliye mektup,sonra doğumgünü hediyesi, kenidme eşime dostuma takvim..derken derken şimdi şirketteki herkes beni harika resim yapan biri olarak görüyor Eki Görüntüle 2637007
Mesela bunu birine çizmiştim :) hem insanlar mutlu oluyor,hem özel bir hediye oluyor...
Yani basit bir teknik beni güzel resim çizen biri haline getirdi.
İşte istiyorum ki başka konularda da küçük küçük şeylerle hiç yoktan yapabilir konumda olayım.
Bu uğurda her ay bir workshopa katılma kararı aldım.
*İlk olarak heykel kursuna gittim ve cok güzel bir heykel yaptım (internette paylaştığım için buraya atamayacagim, merak edene gönderebilirim)
Şimdi 5 kiloluk kıl alıp evde heykel yapmaya devam etmek istiyorum
*Üniversitede yüz boyama palyacolugu yapardım. Bu konuda iyiyim. Ama güzel kaliteli bir yüz boyama kalemi alıp işi iyi bilen birinden teknik öğrenmek istiyorum. Hem belki nomadlik hayatımda bir dolara yüz boyarim, cebime az para girer
*Kanaviçe panoları yapmayi öğrenmek istiyorum. Tarih marih,küçük şeyler yapılıyor ya...
*Dublaj kursuna katılmak istiyorum
*Suluboya yapmak istiyorum . Hatta küçük kitler alayım, yalnız gittiğim şehirlerde,ülkelerde oturayım bir banka o mimari eseri boyayayim baka baka...
*Ev yapımı bira öğrenmek istiyorum
*Paraya kiyip sarap tadım kursu almak istiyorum
*Hiç yoktan şarkı soyleyince kulak tirmalamamak için şan dersi almak istiyorum
*Çeşit çeşit yemek yapmak istiyorum (iki senedir mutfakla barıştım. Türlü ülkelerden briseyler yapıyorum. Bu konuda kendimi geliştirmek istiyorum)
*Tarot öğrenmek istiyorum (kahve falı bile bakamam)
*Astroloji-evler odalar vs vs hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum.

Yani bir ortama girdiğimde bir yetenegimi konuşturmak istiyorum. Bakalım, 30 yaşima gelmeden kaçında başarılı olacağım...
  • 30 YAŞIMA EN GUZEL HALİMLE GİRMEK İSTİYORUM
Evet , yıllar geriye gitmiyor. Hala kendini genç ve güzel buluyorum elbet ama artık yıllara meydan okumam gerek :) bu nedenle yapacaklarımi madde madde sıralayacagim
  1. Dislerime şeffaf Aparey taktırmak. Normalde seviyordum hafif çarpık dişlerimi. Hem beni genç gösteriyor hem de şirinler. Ama artık rahatsız olmaya başladım. Hem arada yirmilik disimi,azı dişimi falan çektirince buldukları boşluğa gitmeye başladılar, hem de artık 30 yaşında kadın olacağım. Çarpık dislerimle küçük görünme yaşında değilim. Çok daha düz ve güzel disler için virüs biter bitmez apareye koşacağım
  2. Dolabimi düzenlemek/kapsul gardolaba gecmek. Geçen senelerde bu sayfayı açarken uzun uzun yazmıştım hiç kıyafet almadigimi, yıllardır alışveriş yapmadığımi.. ama bu sene kapsül gardolaba geçmeye karar verdim ve sonbahar kış dolabım için ilk defa alışveriş yaptım. Gerçekten de beni birkaç kış idare edecek güzel parçalar aldım, çok az eksiği kadı. Uzun uzun yazmak üzere bekliyor bu konu. Şimdi de yaz dolabımi hazirlamaliyim. Vakti gelince uzun uzun yazacağım
  3. cildine özen göstermek. Bir süre gece ve gündüz kremi kullandım ama sonra bıraktım. Ama bu günlugu tuttuğum sürece cilt bakımıma-nemlendirilmesine-sac ve yüz maskelerine önem vereceğim
  4. spor yapmak. zaten yapı olarak zayıf bir kızım. 163 boy 52 kilo. Ama bu günlüğe baslarken yaptigim squat bile hala totomda. Yani zayıf değil fit olmak istiyorum. Bu nedenle de gerçekten spor yapmak istiyorum. Öyle ayda üç beş gün değil. Bunu hayatıma almak istiyorum. Bir uygulama indirdim başlangıç olarak. Esneme hareketleri var ve 30 günün sonunda bacağını 180 derece açıyorsun. Bugünlerde bunu yapmak istiyorum. Açarsam buraya da atarım .
  5. Lazer Epilasyona gitmek . Yıllar önce sekiz seans gitmiştim ama bir hayrını görmemiştim. Ama gidip de biten arkadaşlarım var. Onlardan aldığım gaz ile tekrar başlatacağım bu süreci. Kol ve bacaktan ziyade alamadığım ama varlığından rahatsız olduğum sirt-gobek bölgesini falan istiyorum/sulalemin bir tarafının kasında bile tüy çıkmaz . Benim çektiğim taraf malesef biraz maymun ırkına yakın 🙈🙈 Ya da evde kullanılan lazer makinasi mi alsam diyorum ama kararsızım yaaaa....Bu konuda deneyimi olan varsa yazarsa sevinirim (önceki 8senansim da kol ve bacak hariç tüm bölgelerdi. Memnun kalmamıştım)
  6. dovme yaptırmak . Zaten bir dovmem var. İsteğim belime ikinci bir dövme yaptırmak. Ne olduğu da belli ...ama dövme için lazerin bitmesi lazim
  • DOĞAYI KORUMAK, DAHA EKOLOJİK YAŞAMA AYAK UYDURAN BİR KADİN OLMAK
*bu uğurda zaten bisikletim var biliyorsunuz. Bisikletime bakım yapmak - boyamak ve daha sık kullanmak istiyorum
*Otobüs kullanımını daha da azaltmak için scooter almak istiyorum. Yok kiz , motor olan değil. Ayaklı sürüyerek gidiyorsun ya. Katlanıyor,sırta asilıyor. Evim metroya yakin ama yürüyerek gitmeye usendigim için hep otobüse biniyorum
Ama scooterim olsa vin vin giderim. Ya da indigim yerden ikinci arabaya binmem...ya da kısa mesafelerde kullanırım... Bence harika bir fikir.
*Suco'lardan aldım
Eki Görüntüle 2637024
Geçen indirimdelerdi. (İki hafta oldu hala gelmedi). Bunu aldım çünkü hem küçücük,bitince çantama sığıyor. Zaten ben seyehate hep küçük çantayla çıkarım. Böyle kuculebilen şeyleri seviyorum. Hem de bir yaz boyu iki günde bir şişe su alsam dunyanin plastiğin üreticegim. Aldığım her plastik çöpe. Hem cebime zarar hem bütçeme. Bununla evden-isten çıkarken suyumu doldurabilirim, sebillerden-yurtdisinda çeşmelerden su doldurabilirim... Ne bileyim. Hoş bence
*Vajinal cup kullanmak
Eki Görüntüle 2637027
İşte bunlardan. Çünkü ped hem kimyasal - sana zarar veriyor. Hem de doğada yüzlerce yıl çözülmüyor doğaya zarar veriyor. Hem emiciligi yuksek, sulara zarar veriyor, hem pişik yapıyor hem de her ay alıyorsun,çok masraflı. Üstelik nomad olursam dağda bayırda,bilmeidgim ülkede ped telaşına mi düşeceğim? Bunlar silikon. Buruşturup takıyorsun ve sekiz saatte bir çıkartıp biriken kanı bosaltiyorsun.
Çok uzun zamandır istiyorum ama hep bir iğrenç geliyor,cesaret edip alamadım
Ama inşallah bu sefer alıp doğaya güzel bir kıyak yapacağım
* Küçük bir silikon kap almak istiyorum. Ne alacağımi tam bilmiyorum ama, yediğim yemeğin artık etlerini ayirmayi seviyorum, kedilere vermek için. Ya da iş arkadaslarimin yemediği seyleri. Normalde poşet kullanıyorum ama hoş olmuyor. Alıp poşete koymaya da bazen utanıp çöpe atıyorum,üzülüyorum. O yüzden gözlük kabı gibi-kolay temizlenen bir şey istiyroum ki etleri vs içine koyayım lokantada-kafede. Sokakta da bulduğum kediye vereyim. Hayatımı kolaylastiracak bir şey. Hem poşet israfını engellemiş olurum
*Plastik kullanımına son vermek : benim için çok zor çünkü plastiğe bağımlı yaşıyorum. Ama şu kabiyla - kedi yemek kabiyla-vajinal cupla biraz ilerleme katedecegim. Poşet yasagindan beri minik katlanan posetlerim imdadıma yetisiyor... bilmiyorum alternatif olarak ne yapılabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Daha çok konsere git,daha çok tiyatroya -operaya git, daha çok film izle ,daha çok kitap oku
Tiyatro konusunda gerçekten iyi bir tiyatro izleyicisiyim. Her ay mutlaka iki oyuna giderim. Bunu devam ettirmem lazım. İmbd yüksek listesindeki filmlerin hala çoğunu izlemedim,izlemem lazım :) kitap için de geçen sene kitap dostum uygulamasiyla kitapligimda sevmedigim çoğu kitaptan kurtuldum. Bu sene yeniden başlamak istiyorum. Bir sonraki yazılarımda o siteden uzun uzun bahsederim
  • seyehat edeceğin hiçbir fırsatı kacirma
Eki Görüntüle 2637031
Bugün itibariyle yeşil yerler seyehat amacıyla gittiklerim , pembe yerler de 30 yaşima gelmeden gitmeyi düşünüldüğüm şehirler.
Koronavirus olmasaydı 23 Nisan tatilinde boluya, bugünlerde 19 Mayıs'ta Kastamonu ya da Zonguldak'a gitmeyi düşünüyordum. THY indiriminden de ara ara cuma cumartesi pazar için Güneydoğu biletleri alacaktım ama kısmet. Geç olsun güç olmasın diyelim...
Aslında 30 yaşa 30 ülke hayalim de vardı. Korona nedeniyle biletlerim yanmasa balkanlarda 4 ülke gezecektim. Hedefime varmama az kalacaktı. Ama şimdi için çok bir uygun olmayacak gibi duruyor. Özellikle virüsten sonra O yüzden bunu yazmayacağım . Yine de Allah'tan ümit kesilmez, bakalım :) yine de İsrail/Filistin/ Ürdün ve Rusya'ya gitmeyi istiyorum.


Başka başka ne yazsam? Bilemedim ya ...aklıma geldikçe eklerim.
Umarım aktif bir şekilde kullanırım ve geçen seneler gibi beni motive eder bu sayfa
Tatlım en basından beri yaşadıkların ve planların ile beni anlattığını düşünüyorum. 😅 kendimi buldum 😂 ikizler Burcu olabilir misin?? 😂😂 bu arada ben de senin gibi 30 a gitmeden önce yapmak istediklerimi sürekli listeleyip yeni yılda yeni liste ile giriyorum. Dijital bir listeleyici için öneri verebilirim istersen. Benimde 2020 nin kapanışı; yapılıyor ve yapıldı’larım aşağıdaki görüntüde 😌 umarım herkesin gönlündeki istediği her şey olur 🙏
 

Eklentiler

  • A5FA12F4-CE4B-4023-A089-4449EBAEF53F.png
    A5FA12F4-CE4B-4023-A089-4449EBAEF53F.png
    367,3 KB · Görüntüleme: 228
Herkese merhaba, yazmayalı sekiz dokuz ay olmuş...
Ama inanin ki yazmasam da burada yaptığım liste kulaklarımda çınlıyor :) uygulamaya çalışıyorum..
Cok sevdim seni.... Nerdesin şimdi
:) Buralardayim, çok sık ugramasam da bırakmayı düşünmüyorum bu topigimi:)
Tatlım en basından beri yaşadıkların ve planların ile beni anlattığını düşünüyorum. 😅 kendimi buldum 😂 ikizler Burcu olabilir misin?? 😂😂 bu arada ben de senin gibi 30 a gitmeden önce yapmak istediklerimi sürekli listeleyip yeni yılda yeni liste ile giriyorum. Dijital bir listeleyici için öneri verebilirim istersen. Benimde 2020 nin kapanışı; yapılıyor ve yapıldı’larım aşağıdaki görüntüde 😌 umarım herkesin gönlündeki istediği her şey olur 🙏
Kendi halinde biri Kendi halinde biri , varsa 2021 listenden öneriler bir dal alırım:)) ikizler burcu değilim,yengeç burcuyum. İkizlerle o kadar anlasamam ki Mayıs sonundan Haziran ortasına kadar kutladigim bir doğumgünü var sadece 😅 ikizler eşim dostum bile yok.

Perihosseini Perihosseini teşekkür ederim
Ayyy okuyunca o kadar gaza geldim ki bomboş yatan beni gaza getirdi en azından boş yatmim yatarken bir şeyler ile uğraşayım diye düşünür oldum :-) sayende ben de bugün spora başladım ve İngilizcemi geliştirmeye karar verdim hadi inşallah devamı gelir.
Bunu okuduguma cok sevindim. Zaten konuyu açış amacım kendimi gaza getirmek diisnda biraz da okuyanların 'nasil bir hayat istiyorum, e yapmalıyım' diye birkaç saniye olsun düşünmesini sağlamaktı . Devam edebildin mı listene??


Bana gelirsek, geçtiğimiz 9 ayın bir kritigini yapayım;
  • HAYALİNDEKİ İŞ İÇİN ARAŞTIRMA YAP
Bu konuyu pas geçebiliriz:cry: yıllardır hayalim de hayalim diyorum ama daha bir gerçekçi adım bile atamadım. Üstümdeki ataleti nasıl atacağım,neden baslayamiyorum,yoksa mal miyim? :)) Bilemiyorum. Tek bildiğim iş yerindekilere söyledim,ilkbaharda insanı sömüren bu iğrenç şirketten ayrılacağım. Umarım haziranda 30 yaşıma girdiğimde bu madde için yazacak afilli bir şey bulurum.
  • İNGİLİZCENİ İLERLET
Yani ne denir ki... Bu uğurda pandemi falan dinlemedim, turist gezdirmeye devam ediyorum. Ama arada. Zaten sohbet muhabbet, flört konusunda bir sorunum yok:) ama işte beni bir adım ileriye taşıyacak dilim hala yok.
Tongo diye bir uygulama kullanıyorum, Android'de çoğu kısmı ucretsiz.
IMG_20210221_141230.jpg

Şöyle çocuk kitabı falan çevirmeye çalışıyorum sık sık. Önce okuyorum,sonra okunuşunu dinliyorum,sonra çevirip ne kadar doğru olduğuna bakıyorum. Tavsiye edebilirim, benim gibi gerilerden geliyorsanız çocuk kitabı sizin için de iyi olabilir. En azından yapabildiğim bir şey 😅😅 daha önce en sevdiğim yazarı. Paulo Coelho'nun ingilizce bir kitabını almıştım, bir yerden sonra ceviremeyip sıkılıp bırakmıştım o yüzden çocuk kitabı benim için daha iyi,simdilik:)
  • PARA BİRİKTİR
60 gram altın hedefi koymusum kendime. Aslında olurdu,hazır gram altın da düştü. Ama yıllardır erteledigim KYK borcumu ödeyeceğim bu ay. Son birkaç aydır onu biriktiriyordum,hala da biraz eksiğim var. Esnek hesaptan biraz borç alıp bu ay sonunda ödeyeceğim
Şimdilik mal varlığım; 50 gram altın , 110 gram gümüş, seyehatlerde harcamak üzere 500 $ ve bir gidiş geliş Balkanlar biletim var 😅😅
Ah KYK Kredi borcum olmasaydı, şu dönemi iyi değerlendirecektim, ama ne yapayım, borç yani. Odemem lazım :KK43:
Bu arada üni okuduğum şehirde, üniversite yakınındaki apart evleri 45.000-60.000 arasında. Yeniden para kazanmaya başladığımda altınlarımi peşinat yapıp o evlerden bir tane satın almak istiyorum, hatta bunu 2021 bitmeden yapmak istiyorum ama,hadi bakalım,hayırlısı.
  • KENDİNİ TANİ, PSİKOLOJİNİ DÜZELT
Geçtiğimiz aylarda psikologuma tekrar gittim. Ama çok saçmaydı 😅😅 şöyle ki; benim zaten moral yerlerdeydi, pandemisi bir yandan, yeni başladığım ümit vadeden ilişkimin fos çıkması bir yandan, işten nefret etmem bir yandan, hayalimi kurduğum hayata hala yaklaşamamam bir yandan..sabahları yataktan mutsuz uyanır ,birkaç saat asık suratlı dolaşır olmuştum, ki eski iş yerimde neşeyle herkese günaydınnnn derken 'ne içtin kızım sabah sabah,bu ne nese' derlerdi. Yataktan çok mutlu kalkardim. Ama psikoloğa gittiğimde adamın enerjisini sevdiğimden ve stresliyken çeneme vurdugundan o kadar neşeli ve bıcır bicir konuştum ki, adam depresyonuma inanmadı🤪 bu arada bu cümleleri bu forumda daha önce okumuş gibi hisseden bir üye varsa evet, ben oyum zaten:) bu muneden onaylı ikinci üyeliğim çünkü kendi fotom var,zamanla diş tedavisi falan filan sonrası kendi yüzümü de atabilirim. Öyle tum özel hayatimi afişe ettiğim bir hesaptansa burada yazmak beni daha rahat hissettirir diye buralardayım,onaylı ikinci hesabımla:)
Neyse, ne diyorduk?
Psikologum önce benim işten ayrılma kararımi didikledi, ya iş bulamazsan,ya evde daha çok sıkılırsan falan, ama 'onu da o zaman düşünürüz,şimdiden kendimi üzemem. Hem birikmiş param var,bana yeter' modundaydim.
Sonra doğru bir karar verdiğimi soyledi,içimdeki boşluk duygusundan kurtulmak için bana hobiler bulmami önerdi,kendi hayatından örnekler falan verdi. Bu pandemi doneminde ilgisini çekmeyen şeyleri bile bir denemiş falan... Bana da 'sen yazı yazmayı seviyorsun,anlatacak şeylerin de var. Bir blog açabilirsin. Ayrıca spor yapmak sana kendini daha iyi hissettirir' falan dedi.
Blog yazmayı düşünebilirim aslında. Eskiden ,lisedeyken çok tatlı bir bloğum vardı, hala açıp okurum:)
Bu arada psikolojiyle ilgili ,psikolog kaleminden çıkan bazı kitaplar aldım , iyi aile yoktur- terapi günlüğü'nü okudum şimdilik, ama kendime yakın hissetmedim. Hele terapi günlüğü'nü hiç hiç sevmedim. Şimdi yeni bir kitap okuyorum, hayatı yeniden keşfedin diye, o da sarmadı, ama bakalım...
  • HOBİ EDİN, AZ DA OLSA BİLGİ SAHİBİ OL
* evde heykel yapmak
* yüz boyama kalemi alıp işi iyi bilen birinden teknik öğrenmek
*Kanaviçe panoları yapmak
*Dublaj kursuna katılmak
*Suluboya yapmak
*Ev yapımı bira öğrenmek
*Paraya kiyip sarap tadım kursu almak
* şan dersi almak
*Çeşit çeşit yemek yapmak
*Tarot öğrenmek istiyorum
*Astroloji-evler odalar vs vs hakkında bilgi sahibi olmak
Hahaha hedeflerim bunlarmis. Ne kadar yaklaştın dersen pastel boya yapmaya başladım,çok güzel şeyler çıkmasa da yine de yapıyorum bir seyler. Ayrıca suluboya ve kil de aldım, ama daha kutularından çıkarmadım. Duruyorlar öyle...
  • 30 YAŞIMA EN GUZEL HALİMLE GİRMEK İSTİYORUM
  1. Dislerime şeffaf Aparey taktırmak.
  2. Dolabimi düzenlemek/kapsul gardolaba gecmek.
  3. cildine özen göstermek.
  4. spor yapmak.
  5. Lazer Epilasyona gitmek .
  6. dovme yaptırmak .
  1. Dişlerime aparey taktırma umuduyla gittiğim dişçide disetimde ileri derece kemik erimesi olduğunu öğrendim. Birkac doktor gezip en sonunda ameliyat oldum :KK43: Bu arada azı dislerimin neredeyse tamamına dolgu veya kanal gerekiyormus. Şimdi onlara başladım yavaş yavaş. Aparey hayalim baska bahara kaldı,şimdilik bu sağlık sorunlarımi gidermem gerekiyor. Zaten dış etim o kadar gucsuzmus ki,ameliyatımı yapan doktor belki fe dişetimin tel-aparey falan kabul edemeyeceğini söyledi.
  2. Açıkçası yazıyı yazdığım Mayıs ayından beri dolabıma üç ayakkabı,iki kot pantalon,iki elbise,bir pijema,bir tatil beldesinde giyilecek kısa bahçıvan kot, beş tane de tsort aldım. Bu aralar KYK borcumu ödeyip işten ayrılacagim için yeni bir şey almayı düşünüyorum, yeter artar :)) bir çantaya ihtiyacım var sadece,bir de bir günlük elbise daha alabilirim.
  3. Cildime bir gram özen göstermedim, iş yerinde aklıma geldikçe nemlendirici sürüyorum. Ah benim zavallı cildim :KK43: ilgilenmem lazım...
  4. Bir yenilik olarak; haftanın 3 günü iş çıkışi spor salonuna yazıldım. Pandemiye uygun,sadece ben ve zAten hep gordugum iki arkadaşım var. Bir de hoca. Aletler birbirinden uzak, yakın temas olmuyor kimseyle ... İyi oldu benim için. Gün içinde hareket etmiş oluyorum, Yorulduğum için erken uyuyorum, vücudum şekilleniyor:) bir de ölçüm yaptırdım,bir ay sonra tekrar olcecez. Vucudumun kas oranı %40,5 yağ oranı %17,7 , vücudumdaki su oranı %57, iç yağ oranı 1'mis. Ve metabolizma yaşım sadece 14'müş :cool: değerler çok güzel, geçen sene check-up için aynı ölçümleri yaptırdığımda kas oranım %37,metabolizma yaşım 27'ydi mesela. Bu sene eşle dostla kafe yerine piknikte buluştuğumuzdan ve iş yerinde boşa para harcamamak için fastfood sipariş etmeyi bıraktığimdan sağlıklı beslendiğimden, aynı sebeple eş dostla icemeyip alkol almadigimdan, ayrıca arada akşamları spor falan yaptığımdan bir senede metabolizma yaşım 13 yaş genclesmis. Bakalim , bir ay sonra ne olacak? Bu bir ay benim challange ayım. Hem günde iki litre su icecegim,hem haftanin 3 günü spora devam edeceğim,hem fast food yemeyeceğim hem de normalde mısır gevreği ya da patso ile gecistirdigim ofis kahvaltimi her gün domates+salatalık+yumurta+peynir+zeytin+roka+fesleğen ile yapmaya basladim. İş yerinde ara öğün olarak da pekmezli yoğurt yiyorum:)
    IMG_20210221_145600.jpg
  5. Kendime xiomi'nin inface ev tipi lazerini aldim, gelişmeleri yazacağım:)
  6. Dövme dursun hele bi:)
  • DOĞAYI KORUMAK, DAHA EKOLOJİK YAŞAMA AYAK UYDURAN BİR KADİN OLMAK
*Bisikletime bakım yapmak - boyamak ve daha sık kullanmak istiyorum
*Otobüs kullanımını daha da azaltmak için scooter almak istiyorum.
*Suco'lardan aldım
*Vajinal cup kullanmak
* Hayvanlar için yemek artığı etleri koyacak bir silikon kap almak istiyorum.
Bak, ilerleme katettiğim bir bölüm gelmiş:)
*Bisikletime bakım ve boya yapmak için söktüm,aklımda efsane fikirler vardı. Ama bir yıldır öyle sökük duruyor 🤪🤪 bin pişmanım. Hatta balkonda da değil, odamda duruyor gariban
*Scooter aldım kendime,çok aptalca bir fiiirmis. Tattatatatta kaldırımda,yolda giderken devamli tır tır titriyor,insanın ayağı uyuşuyor. Ayrıca on metre gitmesi icin yirmi kere ayağınla ittirmen gerekiyor. Edebimle insan gibi yürürüm daha iyi 😅 iade ettim scooterimi.
*Suco almıştım, gerçekten de mayıstan beri aldığım şişe su sayısı 5i geçmemiştir, keşke şehirlerde soğuk su veren çeşmeler olsa eskisi gibi de doldurup doldurup içsek
*Vajinal cup aldım . Lens takarken bile zorlanan biri olarak gerçekten zorlandım. Ne kadar derine gittiyse cikartamadim, uğraş didin, ıkın sıkın çıkmadı içimden. En sonunda ılık duşa girdim, bir şekilde çıkarttım... Ama zordu ya 😅😅 yine de devam edeceğim, çıkartma kısmı hariç bir zorluğu yok. Takarken zaten yeterince ıslak oluyor bölge,reglden dolayı. Pıt diye giriyor o kayganliga. Gün içinde varlığını bile unutorsun on saat. Ne sizinti yapıyor ne bir şey. Adet değilsin gibi. Ama işte, çıkarma kısmı sorunlu oldu bende, ömrümden ömür gitti... Yine de bir ömüt vücuduna petrokimya maddesi iğrenç pedlerin girmeyeceğini düşünmek bile güzel.
*Bahsettiğim şeyi hala almadım,ama aklımda
  • seyehat edeceğin hiçbir fırsatı kacirma
  • çok konsere git,daha çok tiyatroya -operaya git, daha çok film izle ,daha çok kitap oku
Bu pandemide ne kadar mümkün olabilir ki? Yine de tiyatroculara destek olmak icin 3 açıkhava tiyatrosuna, 1 devlet tiyatrosuna gittim. Konser olarak da 1 açıkhava konserine gittim,bir de her zaman hamak keyfi yaptığım parkta madrigal, evdeki saat gibi sanatçıların açıkhava çimen konserleri vardı, denk geldikçe iki ,üç onlara uğradım..
Seyehat için de pandemide pek mümkün olmadı tabii ki. Yine de 2si İstanbul'a yakın, 3 kere kampa gittim. Kamp bence oldukça sosyal mesafeli bir tatil. Sonuçta çadırını az kuytuya kursan insan yüzü görmüyorsun:) al sana sosyal izalasyon.
hazirana da balkanlara biletim var. Oncesidne bir bilet daha alıp işten öyle ayrılmak istiyorum. Ama bakalım,kısmet...
Şimdilik benden bu kadar.
Yeniden görüşmek üzere ✌️✌️
 
Bunu okuduguma cok sevindim. Zaten konuyu açış amacım kendimi gaza getirmek diisnda biraz da okuyanların 'nasil bir hayat istiyorum, e yapmalıyım' diye birkaç saniye olsun düşünmesini sağlamaktı . Devam edebildin mı listene??
Ben de anlatim madem :-) yalnızlığıma ortak olur belki :eek:
Bu yıl 2021 için;
İngilizcemi b1/b2 seviyesine ulaştırmak:
İngilizceye devam ediyorum, az çok gramer cümle düzeni biliyordum ama ben çok az kelime biliyormuşum onu fark ettim. Kelime ağırlıklı çalışıyorum bundan dolayı, bir de oxford yayınlarının hikaye kitaplarını okuyorum beginner ve stage 1. Beginner yine iyi de stage 1 zor geldi :-) bir de arada İngilizce film, video, radyo vs. Dinleyip, izliyorum. Konuşmuyorum orası ayrı ama biraz daha İngilizce kelime öğrenip günlük tutmayı düşünüyorum en azından cümle kurarken daha az düşünmeme fayda olabilir zamanla :-) ileride yurt dışına çıkma hayallerim var bu yüzden şimdiden temel atıyorum :d
Spora en az haftada 3 gün devam etmek
Spora da devam etmeye çalışıyorum, ilk 10 gün düzenli programa uyarak yaptım ama sonra saldım en azından günde 60 squat yaparak yola devam ediyorum ve ara ara günde 45 dakika spor yapıyorum :d zayıf olduğum için amacım vücudumun güçlenmesi ve toparlanması en çokta kalça ve karın kısmına özen gösteriyorum spor yaparken :-) kalçalarımda çatlaklar olduğu için spor ile daha toplu gözükeceğini umuyorum.
Derslerime önem vermek:
Bir diğer hedefimde bu dönem üniversite derslerime daha çok önem verip, seneye alttan ders almakla uğraşmamak. :silah:
Ayda en az 1 kitap okumak:
Ayda 1 kitap az gözüküyor ama okul başlayınca hiç okuyacak vakti olmayan bana en azından teşvik olacak :-)
Şu an ara tatil olduğu için kitap okumaya yüklendim ve şu anlık 2 haftada 3 kitap bitirdim ve geriye son iki haftam kaldı bu sürede de en az 2 kitap daha okumaya çalışacağım. Sonra da ayda 1 kitapla yola devam edeceğim :d
Gezmek, daha çok gezmek:
Virüs, yasaklar vs. derken ben de eve tıkıldım, en son Tekirdağ planı yapmıştım kendime hooop bir baktım virüs. En azından iyi kötü ara ara İzmire gider kafa dinlerdim erkek arkadaşımla ama şimdi o da olmuyor maalesef. Bu yüzden yaz sonu bir tatil yapmayı ve yüzme bilmeyen beni az çok denize alıştırmak istiyorum. Yıl sonuna doğru da Ankara ve Tekirdağ turu yapmayı planlıyorum. Hadi inşallah kısmet artık :KK9:
Ayda en az 1 film izlemek
Ben hiç tek başıma film, dizi izlemeyi seven biri değilim. Bu yüzden izlemediğim bir sürü çok güzel film, dizi var. Her ay 1 film izleyerek arayı kapatmaya çalışıcam artık ne kadar mümkünse en azından okul zamanı da engel olacak bir sayı değil bu benim için. Veeee bu ay 2 film izledim şu anlık. :d
İnsanlara dur diyebilmek, herkesi kendim gibi sanmamak:
Benim şöyle bir sorunum var herkesi benimle aynı espri genişliğinde, her görüşe saygılı, cümlelerden ciddi olup olunmadığını anlayan kişiler sanıyorum ve bu yüzden insanlarla iletişimde zamanla çok sıkıntı yaşıyorum, yani benim aslında ne istediğimi net olarak göstermem gerek. Benim karakterim belirsizlikler ile dolu bu yüzden insanlar beni istediği forma sokabiliyor ve gerçekleri anlayınca bana hakaretler edip gidiyorlar sanki ben onlara diyorum "herkesi bir forma sokun sonra da gerçeği fark edince karşınızdakini suçlayın". Ah ah insanlara akıl sır erdirmek çok zor. Hatta bu yüzden yakın bir arkadaşımla saçma bir olay yaşadık. Neymiş biz sevgiliymişiz bir zamanlar ben o an donup kaldım ve "benim niye haberim yok bundan" dedim. Resmen beni sevgilisi olarak görmüş. Bir daha böyle durumlara girmek istemiyorum. Mesafe koymadığım için insanlara tepeme çıkıyorlar. Ne kadar çok kendimi belli edersem o kadar iyi olacak benim için de sonra saçma sapan hayallere ortak oluyorum :KK43:

Şimdilik hedeflerim bu kadar, virüsün seyrine göre benim de planlarım değişebilir :KK48: Çok yazdım ama çokta rahatladım :-) inşallah daha büyük hedefleri de görüp gerçekleştirebiliriz.

Hayatında azimlikler diliyorum Bayan Matruska Bayan Matruska
 
Ya hepimizin ortak derdi olan şu ingilizceyi el birliği ile halletsek keşke. Seviyemi bilmiyorum. Ortalardayim ama hangi orta? Mesela testlerde kelimelerin anlamini sor bilirim. Konuş desen ı-ıh asla olmaz. Cümle kuramıyorum. Kitap dizi falanda olmuyor. Dizide öğrendiğim kalıpları gün içinde konuşacak kimse olmadığından unutuyorum.
 
Herkese merhaba, yazmayalı sekiz dokuz ay olmuş...
Ama inanin ki yazmasam da burada yaptığım liste kulaklarımda çınlıyor :) uygulamaya çalışıyorum..

:) Buralardayim, çok sık ugramasam da bırakmayı düşünmüyorum bu topigimi:)

Kendi halinde biri Kendi halinde biri , varsa 2021 listenden öneriler bir dal alırım:)) ikizler burcu değilim,yengeç burcuyum. İkizlerle o kadar anlasamam ki Mayıs sonundan Haziran ortasına kadar kutladigim bir doğumgünü var sadece 😅 ikizler eşim dostum bile yok.

Perihosseini Perihosseini teşekkür ederim

Bunu okuduguma cok sevindim. Zaten konuyu açış amacım kendimi gaza getirmek diisnda biraz da okuyanların 'nasil bir hayat istiyorum, e yapmalıyım' diye birkaç saniye olsun düşünmesini sağlamaktı . Devam edebildin mı listene??


Bana gelirsek, geçtiğimiz 9 ayın bir kritigini yapayım;

Bu konuyu pas geçebiliriz:cry: yıllardır hayalim de hayalim diyorum ama daha bir gerçekçi adım bile atamadım. Üstümdeki ataleti nasıl atacağım,neden baslayamiyorum,yoksa mal miyim? :)) Bilemiyorum. Tek bildiğim iş yerindekilere söyledim,ilkbaharda insanı sömüren bu iğrenç şirketten ayrılacağım. Umarım haziranda 30 yaşıma girdiğimde bu madde için yazacak afilli bir şey bulurum.

Yani ne denir ki... Bu uğurda pandemi falan dinlemedim, turist gezdirmeye devam ediyorum. Ama arada. Zaten sohbet muhabbet, flört konusunda bir sorunum yok:) ama işte beni bir adım ileriye taşıyacak dilim hala yok.
Tongo diye bir uygulama kullanıyorum, Android'de çoğu kısmı ucretsiz. Eki Görüntüle 2787551
Şöyle çocuk kitabı falan çevirmeye çalışıyorum sık sık. Önce okuyorum,sonra okunuşunu dinliyorum,sonra çevirip ne kadar doğru olduğuna bakıyorum. Tavsiye edebilirim, benim gibi gerilerden geliyorsanız çocuk kitabı sizin için de iyi olabilir. En azından yapabildiğim bir şey 😅😅 daha önce en sevdiğim yazarı. Paulo Coelho'nun ingilizce bir kitabını almıştım, bir yerden sonra ceviremeyip sıkılıp bırakmıştım o yüzden çocuk kitabı benim için daha iyi,simdilik:)

60 gram altın hedefi koymusum kendime. Aslında olurdu,hazır gram altın da düştü. Ama yıllardır erteledigim KYK borcumu ödeyeceğim bu ay. Son birkaç aydır onu biriktiriyordum,hala da biraz eksiğim var. Esnek hesaptan biraz borç alıp bu ay sonunda ödeyeceğim
Şimdilik mal varlığım; 50 gram altın , 110 gram gümüş, seyehatlerde harcamak üzere 500 $ ve bir gidiş geliş Balkanlar biletim var 😅😅
Ah KYK Kredi borcum olmasaydı, şu dönemi iyi değerlendirecektim, ama ne yapayım, borç yani. Odemem lazım :KK43:
Bu arada üni okuduğum şehirde, üniversite yakınındaki apart evleri 45.000-60.000 arasında. Yeniden para kazanmaya başladığımda altınlarımi peşinat yapıp o evlerden bir tane satın almak istiyorum, hatta bunu 2021 bitmeden yapmak istiyorum ama,hadi bakalım,hayırlısı.

Geçtiğimiz aylarda psikologuma tekrar gittim. Ama çok saçmaydı 😅😅 şöyle ki; benim zaten moral yerlerdeydi, pandemisi bir yandan, yeni başladığım ümit vadeden ilişkimin fos çıkması bir yandan, işten nefret etmem bir yandan, hayalimi kurduğum hayata hala yaklaşamamam bir yandan..sabahları yataktan mutsuz uyanır ,birkaç saat asık suratlı dolaşır olmuştum, ki eski iş yerimde neşeyle herkese günaydınnnn derken 'ne içtin kızım sabah sabah,bu ne nese' derlerdi. Yataktan çok mutlu kalkardim. Ama psikoloğa gittiğimde adamın enerjisini sevdiğimden ve stresliyken çeneme vurdugundan o kadar neşeli ve bıcır bicir konuştum ki, adam depresyonuma inanmadı🤪 bu arada bu cümleleri bu forumda daha önce okumuş gibi hisseden bir üye varsa evet, ben oyum zaten:) bu muneden onaylı ikinci üyeliğim çünkü kendi fotom var,zamanla diş tedavisi falan filan sonrası kendi yüzümü de atabilirim. Öyle tum özel hayatimi afişe ettiğim bir hesaptansa burada yazmak beni daha rahat hissettirir diye buralardayım,onaylı ikinci hesabımla:)
Neyse, ne diyorduk?
Psikologum önce benim işten ayrılma kararımi didikledi, ya iş bulamazsan,ya evde daha çok sıkılırsan falan, ama 'onu da o zaman düşünürüz,şimdiden kendimi üzemem. Hem birikmiş param var,bana yeter' modundaydim.
Sonra doğru bir karar verdiğimi soyledi,içimdeki boşluk duygusundan kurtulmak için bana hobiler bulmami önerdi,kendi hayatından örnekler falan verdi. Bu pandemi doneminde ilgisini çekmeyen şeyleri bile bir denemiş falan... Bana da 'sen yazı yazmayı seviyorsun,anlatacak şeylerin de var. Bir blog açabilirsin. Ayrıca spor yapmak sana kendini daha iyi hissettirir' falan dedi.
Blog yazmayı düşünebilirim aslında. Eskiden ,lisedeyken çok tatlı bir bloğum vardı, hala açıp okurum:)
Bu arada psikolojiyle ilgili ,psikolog kaleminden çıkan bazı kitaplar aldım , iyi aile yoktur- terapi günlüğü'nü okudum şimdilik, ama kendime yakın hissetmedim. Hele terapi günlüğü'nü hiç hiç sevmedim. Şimdi yeni bir kitap okuyorum, hayatı yeniden keşfedin diye, o da sarmadı, ama bakalım...

Hahaha hedeflerim bunlarmis. Ne kadar yaklaştın dersen pastel boya yapmaya başladım,çok güzel şeyler çıkmasa da yine de yapıyorum bir seyler. Ayrıca suluboya ve kil de aldım, ama daha kutularından çıkarmadım. Duruyorlar öyle...

  1. Dişlerime aparey taktırma umuduyla gittiğim dişçide disetimde ileri derece kemik erimesi olduğunu öğrendim. Birkac doktor gezip en sonunda ameliyat oldum :KK43: Bu arada azı dislerimin neredeyse tamamına dolgu veya kanal gerekiyormus. Şimdi onlara başladım yavaş yavaş. Aparey hayalim baska bahara kaldı,şimdilik bu sağlık sorunlarımi gidermem gerekiyor. Zaten dış etim o kadar gucsuzmus ki,ameliyatımı yapan doktor belki fe dişetimin tel-aparey falan kabul edemeyeceğini söyledi.
  2. Açıkçası yazıyı yazdığım Mayıs ayından beri dolabıma üç ayakkabı,iki kot pantalon,iki elbise,bir pijema,bir tatil beldesinde giyilecek kısa bahçıvan kot, beş tane de tsort aldım. Bu aralar KYK borcumu ödeyip işten ayrılacagim için yeni bir şey almayı düşünüyorum, yeter artar :)) bir çantaya ihtiyacım var sadece,bir de bir günlük elbise daha alabilirim.
  3. Cildime bir gram özen göstermedim, iş yerinde aklıma geldikçe nemlendirici sürüyorum. Ah benim zavallı cildim :KK43: ilgilenmem lazım...
  4. Bir yenilik olarak; haftanın 3 günü iş çıkışi spor salonuna yazıldım. Pandemiye uygun,sadece ben ve zAten hep gordugum iki arkadaşım var. Bir de hoca. Aletler birbirinden uzak, yakın temas olmuyor kimseyle ... İyi oldu benim için. Gün içinde hareket etmiş oluyorum, Yorulduğum için erken uyuyorum, vücudum şekilleniyor:) bir de ölçüm yaptırdım,bir ay sonra tekrar olcecez. Vucudumun kas oranı %40,5 yağ oranı %17,7 , vücudumdaki su oranı %57, iç yağ oranı 1'mis. Ve metabolizma yaşım sadece 14'müş :cool: değerler çok güzel, geçen sene check-up için aynı ölçümleri yaptırdığımda kas oranım %37,metabolizma yaşım 27'ydi mesela. Bu sene eşle dostla kafe yerine piknikte buluştuğumuzdan ve iş yerinde boşa para harcamamak için fastfood sipariş etmeyi bıraktığimdan sağlıklı beslendiğimden, aynı sebeple eş dostla icemeyip alkol almadigimdan, ayrıca arada akşamları spor falan yaptığımdan bir senede metabolizma yaşım 13 yaş genclesmis. Bakalim , bir ay sonra ne olacak? Bu bir ay benim challange ayım. Hem günde iki litre su icecegim,hem haftanin 3 günü spora devam edeceğim,hem fast food yemeyeceğim hem de normalde mısır gevreği ya da patso ile gecistirdigim ofis kahvaltimi her gün domates+salatalık+yumurta+peynir+zeytin+roka+fesleğen ile yapmaya basladim. İş yerinde ara öğün olarak da pekmezli yoğurt yiyorum:)Eki Görüntüle 2787573
  5. Kendime xiomi'nin inface ev tipi lazerini aldim, gelişmeleri yazacağım:)
  6. Dövme dursun hele bi:)

Bak, ilerleme katettiğim bir bölüm gelmiş:)
*Bisikletime bakım ve boya yapmak için söktüm,aklımda efsane fikirler vardı. Ama bir yıldır öyle sökük duruyor 🤪🤪 bin pişmanım. Hatta balkonda da değil, odamda duruyor gariban
*Scooter aldım kendime,çok aptalca bir fiiirmis. Tattatatatta kaldırımda,yolda giderken devamli tır tır titriyor,insanın ayağı uyuşuyor. Ayrıca on metre gitmesi icin yirmi kere ayağınla ittirmen gerekiyor. Edebimle insan gibi yürürüm daha iyi 😅 iade ettim scooterimi.
*Suco almıştım, gerçekten de mayıstan beri aldığım şişe su sayısı 5i geçmemiştir, keşke şehirlerde soğuk su veren çeşmeler olsa eskisi gibi de doldurup doldurup içsek
*Vajinal cup aldım . Lens takarken bile zorlanan biri olarak gerçekten zorlandım. Ne kadar derine gittiyse cikartamadim, uğraş didin, ıkın sıkın çıkmadı içimden. En sonunda ılık duşa girdim, bir şekilde çıkarttım... Ama zordu ya 😅😅 yine de devam edeceğim, çıkartma kısmı hariç bir zorluğu yok. Takarken zaten yeterince ıslak oluyor bölge,reglden dolayı. Pıt diye giriyor o kayganliga. Gün içinde varlığını bile unutorsun on saat. Ne sizinti yapıyor ne bir şey. Adet değilsin gibi. Ama işte, çıkarma kısmı sorunlu oldu bende, ömrümden ömür gitti... Yine de bir ömüt vücuduna petrokimya maddesi iğrenç pedlerin girmeyeceğini düşünmek bile güzel.
*Bahsettiğim şeyi hala almadım,ama aklımda

Bu pandemide ne kadar mümkün olabilir ki? Yine de tiyatroculara destek olmak icin 3 açıkhava tiyatrosuna, 1 devlet tiyatrosuna gittim. Konser olarak da 1 açıkhava konserine gittim,bir de her zaman hamak keyfi yaptığım parkta madrigal, evdeki saat gibi sanatçıların açıkhava çimen konserleri vardı, denk geldikçe iki ,üç onlara uğradım..
Seyehat için de pandemide pek mümkün olmadı tabii ki. Yine de 2si İstanbul'a yakın, 3 kere kampa gittim. Kamp bence oldukça sosyal mesafeli bir tatil. Sonuçta çadırını az kuytuya kursan insan yüzü görmüyorsun:) al sana sosyal izalasyon.
hazirana da balkanlara biletim var. Oncesidne bir bilet daha alıp işten öyle ayrılmak istiyorum. Ama bakalım,kısmet...
Şimdilik benden bu kadar.
Yeniden görüşmek üzere ✌️✌️
Canım benim tek tek cevaplamışsın hepimizi çok ilgilisin çok teşekkür ederim. Ben 2021 yılını planladım tabi bir dal verebilirim hatta çok sevinirim. //Bir de ben bir şey almadan yada yaptırmadan önce aşırı derecede araştırıyorum lazer hakkında yada kurslar hakkında vs. o yüzden istersen bilgi icin lazer microblading vs gibi şeyler sorabilirsin, hemen almamanı öneririm.// Aslında bunlari yazdığım bir blogger hesabım var ama burda söylediğimde kk hesabıma bir süre girememe cezası alıyorum 😞 neyse 2021 icin hedeflerimi yaptım ve yapacaklarımın ekran görüntüsü aşağıdadır.
Son olarak bir şey yapmak istiyorsam ona para harcamanın en iyi motivasyon olduğunu anladım. Mesela İngilizce kursu. Resmen para veriyorum diye çalışıyorum. Kursa bir daha yazıldım. Amacim konuşmak olduğu icin konuşma üzerine olan kurumsal bir yere kayıt yaptırdım 🎉
Hepinize planlı güzel günler dilerim 💕
 

Eklentiler

  • B46A57FD-49E9-45D6-A838-A9E33FC231C5.png
    B46A57FD-49E9-45D6-A838-A9E33FC231C5.png
    310,7 KB · Görüntüleme: 169
  • 7BA7224B-EE8C-4F1F-A71B-47AC459C7CD7.png
    7BA7224B-EE8C-4F1F-A71B-47AC459C7CD7.png
    312,7 KB · Görüntüleme: 153
Selam çok güzel bir konu ben de ortak olmak istiyorum.
2019 yılında mimarlık fak. mezun oldum, okulum çok yoğun olduğu için hemen yüksek lisansa başlamak istemiyordum o yüzden ocak ayına kadar dinlenme süresi vermiştim kendime. O süre biraz uzadı sonra da covid belası cıktı. Bir de 2020 kpssye hazırlandığım için hiçbir iş başvurusunda bulunmadım. Covidden bütün sınavların tarihleri değişince benim bütün planlarım sarktı. Bu hafta tarihi yine ertelenen ve girmeyi planladığım son sınav olan (en azından ydsye kadar) yökdile gireceğim. O günden sonra da artık iş hayatıma başlamak istiyorum. Günlük hayatımda hep planlı programlı biriyimdir. Yıllık/aylık/haftalık hep planlarım vardır. 2021 için hedeflerimi yazayım:

2021 yılında mesleğimden para kazanmaya başlamak,
Bu sene içinde en azından birkaç görüşme yapıp aklıma yatan bir işte kalıcı olmak istiyorum. Kpss puanım çok iyi değil ama yine de hem kamu hem özel sektör is başvurularında bulunacağım
Yüksek lisans başvurusu yapmak,
yeterli ales puanım var ama dil puanım yok, bu hafta yökdile gireceğim. Nisan ayındaki yds için bir ön hazırlık olmuş olur. Sonra da yeni dönem yüksek lisans başvuruları yapacağım.
Sevgilimle evlilik yolunda birkaç sağlam adım atmak,
uzun süreli bir ilişkim var, şuan askerde ve gelince evlilik yolunda ilerlemek istiyoruz. Bu sürecin hızlanması ve kolaylaşması adına benim bir işe girmem çok faydalı olacaktır.
Sporu yaşam tarzı haline getirmek,
Uzun zamandır spor yapıyorum. Bu maddeyi çoğunlukla oturdum. Iki haftadır belin ağrıyordu biraz aksattım yine ama bugün iyi hissediyordum yaptım valla
Çoğunlukla sağlıklı beslenmek
Sağlıklı beslenmeye çabaladıkça mutlu oluyorum. Şekersiz tarifler, sebze yemekleri, badem sütleri antin kuntin sağlıklı ne varsa tüketmeye çalışıyorum. Ekşi maya ekmeğimi 1 senedir falan kendim yapıyorum. Ama yine de çekirdek ailemle yaşadığım ve kalabalık bir geniş aileye sahip olduğum için ev toplanmalarında falan tatlılara hayır diyemiyorum ve kendimi suçlu hissediyorum. Bu sene bu olayı bir tabu olmaktan çıkarıp, tüm yiyeceklerin bizim için olduğunun farkına varmak ve yediğim şeylerden pişman olmamak istiyorum
Daha fazla okumak ve entelektuel seviyemi geliştirmek,
Üniversite zamanlarımda ayda 6-7 kitap okurdum, aşırı bir kitap kurdu olma hali vardı. Sonra tez dönemimdeki sancılı süreçte kitaplardan ziyade akademik kaynaklar dostum oldu ve bir daha da eski alışkanlığımı kazanamadım. Bu sene daha çeşitli türlerden kendimi beslemek istiyorum. Tarih ve siyaset ilgim olmayan alanlar. Bu alanlara yoğunlaşmak istiyorum
Gezmekkk
Geçen gün uçak firmasının indirimli biletlerinden 10 günlük balkan turu bileti aldık; erkek arkadaşım kardeşim ve ben. Bir şehir gidiş-dönüş bileti ama tüm balkanları içine alacak bir rota ile başladığımız yere dönecek şekilde planladık. Seneye bu zamanlarda, sevgilim askerden gelince inşallah :confused: o zamana gelene kadar tabi pandemi şartlarında türkiye içinde gitmediğim yerleri gezmek. Özellikle arabayla doğu karadeniz ve güneydoğu anadolu turu yapmak
 
PS: en önemli maddeyi yazmayı unutmuşum, mesajın da düzenlenme süresi dolmuş...

"Aktif olarak araba kullanabilmek,
5 senedir ehliyetim var. Ehliyeti ilk aldığım zamanlar nadiren de olsa kullanıyordum tatil yerlerinde falan. Ama Istanbulun bu lanet trafiğine bir türlü çıkamıyorum. Gerekli de oluyor yani kullanabilmek lazım, kullansam araba da var yani kardeşim şuan okulu online olduğu için arabasını kullanmıyor. Bir de bu pandemi döneminde daha önemli oldu araba kullanabilmek. Arabanın önünden geçip gideceğim yere ya yürüyorum ya da biriyle gideceksem beni almasını rica ediyorum. Bu sene içinde, hatta yaza kadar bu işi halletmek istiyorumm!"
 
Merhaba, ilk günden ihmal etmedim...hayır:)
  • Dolabımı baştan aşağı temizledim, bana güzel şeyler hatirlatmayan ya da az giyindigim bütün giysileri ayıkladim,kalan sağlari dolabıma güzelce yerleştirdim :) yaklaşık bir valizlik kıyafetim arttı. Onu da çorbada tuzun olsun ekibine goturecegim (aslında özellikle kışlık çok fazla kıyafetim vardı ama yaz temizliğinde onların hepsini belediyenin kıyafet kutularına atmıştım. Kalan sağlardan ayikladiklarim da bunlar)

  • Eki Görüntüle 2083074
  • Aileme maalesef hala söyleyemedim :KK43:(
  • Vize için gerekenleri toplayamadim. Hatta bugüne randevum vardı iptal etmiştim. Yeni randevu almak için aradim pazartesi salı noel tatili olduğu için tatil olduğunu, Çarşamba arayıp randevu almamı söyledi. Bir whatsapp grubumuz var -proje ekibinin. Orada biri yeşil pasaportlu-tuzu kuru. Biri de hep gidermiş bu projelere. Arkadaşlar acele edin yazıp duruyordu...şimdi darlayacaklar yine beni, oooffff. Yine de başlamak bitirmenin yarısıdır dedim, şöyle bir liste yaptım. Vira bismillah...(evet yazım korkunç)Eki Görüntüle 2083075
  • Bilet almadım...lanet olsun of :KK43:
  • Squat yaptım... 50 ile baslayacaktim. Beni yormayan bir rakam. Despasido sarkisi bitmeden squatim bittiEki Görüntüle 2083076
  • Turist gezdiremedim yaa, buluşacağım çocuk önce ekti beni. Sonra o çağırdı benim gidesim gelmedi. Pazara sözleştik. Dil adına da bugün fazla birşey yapmadım. Erkek arkadaşımla mesajlastim sadece ,o da yarım saat falan.
  • Kitap okumadım valla bugün
  • Hayvan kulübesine baslamadigim gibi mama da vermedim. Evden de çıkmadım zaten...
  • Bahsi geçen mesafe koymak istediğim arkadaşım bir şey istemişti, o geldi evime. Yardımlaşmak güzeldir :)
  • Öncelikle hedefim günde iki litre su içmekti. Bugün sadece 800 ml içtim. O son bardağı da sırf buraya yazacağım diye içtim :)
  • Doktora gitmedim,randevu da almadim
  • Sabah tonigimi ve nemlendiricimi sürdüm, el peelingimi yaptım . Şimdi duşa gireceğim, dış sonrası da nemlendirici sürüp yatacağım.

İlk gün için fena değilim sanki?
yaa sen nasil bir insansin🤩 yazdiklarini okudukca enerjim yukseldiii. Ben de eskiden djnyayi gezmek isteyen enerjisi icine sigmayan bir genc kizdim ama arkadaslarima topluma ve ailemin isteklerine gore sekillendim. Sonuc olarak evde kedimle oturuyorum.. Eskisi kadar cilgin olmak istemiyorum ama hayat enerjim yukselsin isterdim, bana enerji verdi yazdiklarin tesekkurler:)
 
Heyy millet!
iste geldim buradayım :)
Mayıs 2020 güncellemesi için
7. Sayfadayım!
Hadi beni yalnız bırakmayın:))



Mart 2018 güncellemesi: yaaa olaylar nasıl karışmış. İkinci liste hezimetim 5. Sayfada . Tez vakitte kendime yeni ve daha uygulanabilir bir liste yapmak için yine aranıza geleceğim. Sevgilerle :KK200:

Herkese merhaba... konuyu acali neredeyse iki ay oldu. Yapacaklarimin birazını yaptım, birazını sallamadim bile. Her neyse, kendime yeni bir liste yaptım. O yüzden , boşuna okuyup gözleriniz yorulmasına diye altta koyu koyu harflerle ikinci liste diye belirttiğim yerden başlayabilirsiniz

BİRİNCİ LİSTE (ocak-şubat 2018)
Yapacak belki de bir ton işim var ve erteledikce erteliyorum. Erteledikce daha da erteliyorum...
Bu sayfayı bana destek olması için açtım...
Öncelikle kendimden bahsedeyim: yaşım 25ten yukarı 30dan aşağı :)
Gezmeyi coook seviyorum. Çalışmayı da çook seviyorum. Ama düzenli bir iş hayatini maalesef ki sevemiyorum...
İstiyorum ki hayatimi yaşayabileyim, çok gezeyim, çok göreyim, her fırsatı değerlendireyim...
Değerlendiriyorum da gerçekten. Bu sebeple şu anda işsizim.o_O İlk işimden (mesleğimi yapmıyordum,mezuniyetten sonra öylesine girdiğim yerden) yurtdışına tatile gideceğim diye çıkmıştim. Döndüm, sezonluk işlerde çalıştım, birkaç aylık işler buldum, yine gezdim falan derken en sonunda guzel bir iş buldum. Orada, hatırlıyorum kocaman bir takvim vardı. Takvime baktiiim baktiiim ve en yakın tatilin yılbaşında haftasonuyla birleşecek bir gün olduğunu farkettim, içime bir öküz oturdu :)
Böyle biriyim işte... Sonra deneme süresinde ayrıldım o işten, daha doğrusu 'allahim bu sinir bozucu insanlarla nasıl çalışacağım?' diyordum ki : kovuldum!
Aileme kovuldugumu söyleyemedim o yüzden onlara göre benim hayatım laylaylom, derdim tasam yok , zora gelemiyorum falan.
Bu arada mezun olduğumdan beri ailemden para almıyorum , işsiz de olsam az çok kendimi idare edecek kadar işlerde çalışıyorum...
Peki cidden laylaylom bir insan miyim?
Keşke olsam.
Öyle değilim,hatta 'dönemsel' dediğim işten (ailem mutlu olsun diye onlara kalıcı demiştim) ayrıldıktan sonra sabah 9da ise gider gibi çıkıp akşam 6ya kadar iş başvurusu yapar-sağda solda oyalanir-kafelerde bulmaca falan çözer akşam eve gelirdim! Filmlerde olur ya; evin babası işten kovulur , evden işe diye çıkıp parka oturur, işte onun aynısını 3 hafta yaşadım ben, sonra neyse ki güzel bir iş buldum-işte ondan da kovuldum:)
O kadar da gamsız değilim yanii
Her neyse, kendimi tanıtma kısmını geçebiliriz

Şimdi önümüzdeki ay tekrar yurtdışina çıkacağım. Resmen havadan kucağıma bir fırsat düştü, neredeyse hiç cabalamadim bile. Evrene olumlu mesajlar gönderdim sanırım :)
Bir projeyle gideceğim , coook fazla masrafim var ama oraya gittiğimde elden ödemesini yapacaklar.
İşte bu sayfanin gorevi de o zamana kadar hayatımi düzene koyabilmek

Lafı yeterince dolandırdigima göre hedeflerime gelebilirim. Yaptimlarimin yanına tik atacağım
1)YAPILDI! Odanı topla, giyinmedigin valizlerce kıyafeti 'çorbada Tuzun olsun' derneğinin mağazasına bırak.
Marie Kondo'nun ünlü bir kitabı var. 'hayati sadeleştirmek için Derle, topla, rahatla' diye. Kitabın özü hayatındaki fazlaliklari atmak ve huzura kavuşmak. İstifçilige bir son vermek. Nasıl ki tam sınav haftasında , ya da çook stresli olduğumuz bir anda kalkar ev toplarız? Çünkü beyin birşeyleri yoluna koymak ister,'en azindan hayatımda bir şey yolunda olsun' der :)
Yani kitabın amacı kısaca şu: evini duzenle-hayatin düzene girsin. Tabii ki bu kadar basit değil ama ben felsefesini sevdim. İlgisini çekenler Konmari Metodu diye arama yapabilir:)
Çorbada Tuzun Olsun ekibine gelince, istisnasız her akşam Taksim'de bulusup evsizlere çorba dağıtan bir oluşum. Gelmek isteyen herkese kapıları açık. Ve bir mağazaları var. Kiyafetlerinizi bağisliyorsunuz, evsizler seçip beğenip giyiyor. Bu cumartesi mağazayı düzenlemeye gelmemiz için ilan açmışlar. Yetistirebilirsem gitmek ilk hedefim.


2) YAPILDI ! ailene önümüzdeki ay yurtdışina cikacagini söyle
Offf daha söylemedim, biliyor musun? Oysa iki aydır belli.
Gidenin önünde dağ olsa duramaz,birşey diyeceklerini sanmıyorum ama fazla işsizlikten heralde psikolojim bozuldu. 'is bulmak yerine nerde dandik iş var gidiyorsun,biz seni boşuna mi okuttuk' bakışı atmalarını görmek istemiyorum. Bu yüzden kaçtıkça kaçıyorum :KK43:
Oysa kendimi hep özgür bir kadın gibi hissetmisimdir. Böyle özgür olmadığımi ilimlerime kadar hissettigim zamanlarda içinde bulunduğum durumdan nefret ediyorum.


3) YAPILDI! vize için gerekli evrakları tamamla
İyyy lanet olsun! En iğrenç şey. Nefret ediyorum vize işlemlerinden. Bir ciğerimi istemedikleri kalmis. Yetmedi 85 Euro istediler,euro olmuş 4.53! Eski ev arkadasimdan borç alacağim sanırım :KK43:

4) YAPILDI! -bilet al
oradan dönüşte Ukrayna ya da Rusya'ya geçmeyi düşünüyorum. Bu da ayrı bir sıkıntı çünkü Rusya da vize istiyor. Davetiyem var (yani kesinleşirse bana seve seve davetiye yazacak insanlar var, ama bilmiyorum ki ne olacak. Of! )

5) DEVAM EDİYOR! squat yap, her gün sayfada paylaş (ve before after fotosu paylaş)
Evet, madem bir ayım var, kalcami fiziğimi bir yoluna sokayım, di mi?
Programım bu: bugün başlayacağım umarim
Before resmimi ekliyorum, inşallah afterimi de ekleyebilirim
Eki Görüntüle 2094732
Spor yaptıkça daha enerjik oluyor insan. Yattikca da daha çok yatıyor. O yüzden spor yapmam şart! Üstümdeki ölü toprağı atmam lazim!
6) DEVAM EDİYOR yabanci dilini geliştir - turist gezdir
Aslında yabancı dilimi en güzel geliştirdiğim insanla aram bozuk,ve sanırım çabalamamak daha mantıklı :cry: ama özelime girmeyeyim.
Gezdirecek turist bulduğum bir site var. Profilimi yeniden aktif ettim, yarın biri ile buluşacağım. Ama şansıma adam türk aşığı ve türkçe bilen -pratik yapmak isteyen biri çıktı:)
Ben de hayır diyemedim. Yani sanmıyorum İngilizce iletişim kuracagimi, ama olsun . Bu da yeniden başlangıç olur bana

7) YAPİLAMADİ!:KK43: çok ihmal ettin, kitap oku
Geçen ay okumadigim kitaplarımı ustuste dizdim ve neredeyse boyuma ulaştığını gördüm. Bu ise bir son vermem lazım. Bugünden itibaren yeni bir kitaba başlayacağım (ki çook severim okumayı)

8) YAPILDI! sokağa hayvan kulübesi koy ve HER AKSAM mama ve su ver!
Her sene soğuklar başlayinca kulübe yapıyorum ama (doğruyu söyleyeceğim) mama koymayı ihmal ediyorum :KK43: Yanında-icinde mama olmadığı için kediler oranin kulübe olduğunu anlamıyor bile. Ve kulübe boş bir şekilde duruyor,zAvalli kediler de araba altında falan uyuyor :
Bu sefer buna dikkat etmeliyim.:anne: yaptığımda kylulübemi de paylaşacağım, her mama koyduğum gün de bir artı atacağım.

9) DEVAM EDİYOR! seni yoran, geriye çeken insanlarla fazla görüşme. Çok gezen-cok okuyan- hiç yoktan bir konuda ilham alabileceğin insanlarla tanış
Arkadasliga çok önem veririm, konuşmayi da severim. En zor animda-bundan kötüsü olamaz dediğim zamanda (kötü günler yaşadım ama geçti) arkadaşlarım beni dinlediler,manevi destek oldular, onlardan güç alip ileriye bakabildim. O dönemde arkadaşın önemini daha iyi anladım...
Amaaa
Ama şu var. Bazı arkadaşlıklarim beni dibe çekiyor. Sadece görümce-kayinçodan yakınıp kaynana dedikodusu yapan tatlı arkadaşım mesela. Ya da kendi parasını kazansa da ev kızı çizgisinden cikamayan, 'evleneyim de kocamla dünyayı gezeyim' diyen çocukluk arkadaşımla. Ona bin kere dedim, 'akşam 8den sonra dışarı cikamiyorsun, çok gezen adam seni ne yapsın ? İstediğin şey dünyayı gezmekse beyaz atlı prensi bekleme atı sen kullan! yıllık izninde birlikte vizesiz bir yere gidebiliriz. Böylece ailen de biraz alışmış olur' (ailesi bana çok güvenir)
diye, beni anlamadi. Hala gezen koca arıyor!
Kendinden beş yaş küçük kardeşi kampa giderken,gece yarıları eve gelirken 'ama o erkek' falan da dedi, beni benden aldı...
Bunun gibi hayatini degistirmek-guzellestirmek için hiçbirsey yapmayan insanlar benim de içimdeki şevki kırıyorlar.
Ayrica yüzyıllardır bütün arkadaşlarıma tiyatro biletlerini,opera biletlerini vs ben alıyorum, bütün ilginç planları ben yapıyorum ama kimse bana. 'matruska,bak çok seversin şöyle bir etkinlik varmiş' demiyor. Bütün arkadaşlarıma artık bu durumdan sıkıldığımi, artık güzel plan yapıp beni dahil etmeleri istediğimi söyledim. Aradan geçti 4 ay hala bana diyorlar 'cikalim bir gün, birşeyler yapalım'
E yapalım. Yap bir plan?
Ortada birşey yok. Bir arkadaşımın cevabı bombaydi. 'Bu sefer sen plan yap' dedim, 'avmye gidelim . Hem bana ayakkabı seçeriz ' dedi
Vizyon bu yani!
Hepsi insan olarak çok kıymetli, hepsinin düğününde gider nedimelik yaparım ,dertlerinde koşarim ama hayatıma bana daha iyi gelecek insanlar almaya da gayret etmem lazım.
Bu yüzden bu sene bir bisiklet kollektifine katıldım. Ama pek hoslanacagim tipler değillerdi, yani bana biraz fazlaydilar.
Yeni olarak da gezgin kadınlar platformunun etkinliklerini takip etmeyi düşünüyorum. Corbada tuzun olsun ekibinden de umutluyum,
Aynı şekilde kitapağaci'na üye olup İstanbul buluşmalarına katılabilirim. En azından kitaptan konuşurum birileriyle...
Bir arkadaşım var, türk değil ama güzel Türkçe konuşuyor-burada doktora yapiyor. O kadar bilgili ve gözlem yeteneği güzel bir çocuk ki...onunla güzel kafelere gideriz,ya da evine kahvaltıya giderim. Bir ara beni bırakır laptobunu açar,makale yazar... Ben de o arada kitap okurum falan..onunla olmak bana çok iyi geliyor. Kendimi eksik hissediyorum ve bu hissi seviyorum :)
Çevremde kitaptan bahseden birileri olmasını seviyorum, evlilikten konu acilinca Emma Goldman'dan , siyasetten konu açılınca 1984ten bahseden birileri olsun istiyorum. Benden çok ülke gezsinler, milletlerden-adetlerinden konuşalım. Gizli hayranlık besleyeyim, içten ice diyeyim 'o nasıl yaptı? Ben neden yapmayayim?'
Falan filan... İnşallah kendimi anlatabilmisimdir

10- DEVAM EDİYOR! Her gün iki litre su iç
Günde içtiğim su bardağı sayısı 1
Ciddi ciddi çok şu içmem gerekiyor

11- YAPILDI Doktorluk işlerin var ,daha fazla ihmal etme

12- DEVAM EDİYOR ! bakımlı ol.

En son bir terazi erkeğiyle beraberdim. Belki de hala beraberimdir, emin değilim. Üstte ağlayan emojide bahsettiğim kişi... Adam o kadar süslüydü ki yüz bakim jelleri, temizleme sütleri, lens solüsyonları, her sivilcesine ayrı krem falan...iki bin tane kremi vardı.
Bense duştan çıktığım gibi giderim her yere, makyaj bile yapmam. Öyle jelmiş şuymuş buymuş...haftada bir yoğurt maskesi ,tamamdır.
Ama bu çocuk sağolsun psikolojinin bozdu :) cildime daha çok önem vermem gerektiğini farkettirdi bana. (O kadar ki onu ülkesine uğurlar ugurlamaz gratise koştum, yüz kontoru- allık-kremler falan aldım)
Şimdi günlük rutinim şu:
Her gün mutlaka ellerimi yağlı ve deniz tuzlu urunum ile peeling yapacağım (tırnaklarım kırılmasın)
Her sabah yuzume tonik sürüp nemlendirici süreceğim
Her akşam makyaj temizleyici kullanıp temizleme sütüyle cildimi yıkayacağım
Yatmadan önce nemlendirici kullanacağım
Haftada iki gün maske yapacağım,
Haftada iki gun dişlerimi hindistancevizi yağı ve zerdeçal ile fircalayacagim

Şimdilik yazacaklarım bu kadar.
Hadi bakalım, gün bitmeden spuat raporunu atarım umarimm

İKİNCİ LİSTE (Mart 2018/ +)

1) BİRAZ GİRİLDİ BİRAZ ÇIKILDI:) İşe Gir

Evet evet evet. Çok acil olarak iş bulmam lazım. Bugunden tezi yok yeni planim is aramak. İşkur, secretcv , falan fişmekan. Her yere yeni hesap açıp başvurular yapmalıyım. İnanıyorum mart bitmeden iş başı yapabileceğim.
Simdilik en büyük kriterim cumartesi pazar tatilinin olması : ) ve guzel-ferah bir ofisin olmasi, maaş olarak da son işimden daha düşük olmamasi. Bu kadarcik kriterim var, 'ne iş olsa yaparım apla' modundayim. Fen edebiyat bölümü okudum üniversitede, yani bölümümün belli bir iş alanı yok. Şimdiye kadar da hep çeşit çeşit işlerde çalıştım. Bakalım.. gönlüm eğitmenlikten ya da insan kaynaklarından yana.
Aslında esas isteğin ne diye sorarsan,yani kısa dönemli degil-on yıl sonra ne olmak istiyorsun diye (ki gelecekle ilgili sorulara asla cevap vermem, bu hayalimi ilk defa paylaşıyorum) hani geçen ay gittim ya Avrupa'ya. Onun gibi ulusal ajans projelerinin olduğu bir ofis açmak. Binbir çeşit proje var ve bu şekilde çalışan çok ofis var.
Peki bunun için ne yapabilirim? Bir projeye katılmak ilk aşamaydi.
İkinci aşama dilimi anadil seviyesine getirmek- ki cabaliyorum
Üçüncü aşama da proje yazmayı öğrenmek,biraz bu işlerin içine girmek. Beni bu gittiğim projeye gönderen kişi kurstan bir arkadaşımdı. O da Freelance olarak bu işleri yapiyor- ek gelir ve seyehat olsun diye. Ona söylemiştim,bir sonraki proje yazımına beni de dahil etmesini, o da çok sevinmişti. Böyle böyle işimden arta kalan zamanlarda proje yazabilirim, azıcık param olunca haftasonu olan kurslar var,onlara katilabilirim. Belki bir iki küçük projeye daha katilirim, ya da arkadaşım gibi Türkiye'de yapılacak bir kaç projeyi üstlenebilirim... yeterli deneyim ve çevre edindikten sonra da kadın girişimcilere destek veren bir hibeden yararlanıp bir ofis açmak .
Ferah bir ofis, bir duvarında boydan boya harita olan, haftasonu çalışılmayan, çalışanlara ek imkan olarak istedigi ikinci bir dil için kurs imkanı sunan...
Böyle bir hayal. Kendimi geç kalmış gibi hissetmiyorum. Bence adım adım bu yönde ilerlemeliyim.

2) YAPİLMADİ Spora Devam!
Geçen listede yapıp da en memnun kaldığım şey 30 gunluk squat programim oldu. Bugün itibariyle 18. Gün de tamamlandı, kaldı 12 gün!
Eki Görüntüle 2116892
O bittikten sonra bir aylık bir program daha yapacagim. Kol mu çalışsam o dönem, sırt mi yoksa göbek mi emin değilim aslında. Yine de şu programı çok sevdim, bana mantıklı geldi
Eki Görüntüle 2116891
Kadınlar kulübünde link paylaşmanın yasak olduğunu biliyorum, ama emek hırsızlığı da yapmak istemediğim için sitenin ismini yazmak istiyorum, bu programı pudra . com sitesinden buldum. Hareketleri de uzun uzun açıklamış.
Arama motoruna : pudra mükemmel kollar icin 30 gunluk kol çalıştırma programı
Yazarsanız site karşiniza çıkacaktır.
30 günlük squatin bitsin her gün 30 squat+kol olarak bu programa başlayacağım . Bakalım ne olacak :)

3) KİSMEN YAPİLDİ İngilizceni Geliştir
İstiyorum ki İngilizcem anadilim gibi olsun. Ama dil öğrenmeye 25 yaşında başlamış biri için bu sanılandan biraz daha zor.
Yine de en büyük problemimi cozdum.
Şoyle ki sohbet edecek kadar Arapcam var, yani bir Arapla tanistigimda hiç çekinmeden sohbet edebiliyorum, bildiğin şarkıları söylüyorum vs vs
Bir Rusla tanıştığımda da aynı şekilde, ayy ne şirin kız diyeceği birkaç basit cümle biliyorum. Alfabelerini okuyorum,yuze kadar sayiyorum, en popüler birkaç şarkısı ezberimde. Hiç çekinmeden konuşabilirim.
Anadili İspanyolca olanlara da arkadaşımın ezberlettigi tekerlemesi (bir berber bir berbere gibi birşey) söyleyebiliyorum. Gittiğim her ülkenin dilinden basit merhabayi teşekkür ederim falan söylüyorum
AMA İngilizce konuşamıyorum (konuşamiyordum-yakin geçmişe kadar)
Aslında dil öğrenmeye yatkın bir insanım, çünkü bunca alakasız dilde bir iki cümle de olsa - kendimi sevdirecek kadar- konuşabiliyorum. Peki neden devamlı İngilizceyi yapamadığımi soyluyorum? Aslında İngilizce pek çok dilden daha kolay çünkü cinsiyet yok. Rusçada mesela, araba diyorsun (машина) a ile bittiği için ondan kadın diye bahsetmen gerekiyor, bütün cümle değişiyor. İngilizce'de böyle saçmalıklar yok, daha basit...
Peki neden , neden... Diye çok düşündüm, bilinçaltımi zorlandim ve şu sonuca ulaştım:
Annemin kendine yetecek kadar İngilizcesi var. Küçükken iyilik olsun diye (ki bence ego tatmini yapmayı sevdiğinden) mahallenin çocuklarını topladı eve, İngilizce çalıştıracak. İstiyor ki onun kızları herşeyi bilsin (çünkü basit birkaç şeyi öğretirdi) her neyse, hafızamda o olay çok net değil ama o insanlarin yanında aşağilandigimi hissettiğimi hatırlıyorum. Bence bu olay beni İngilizceden uzaklaştıran ilk olaydı.
İkincisi ortaokulda devamlı İngilizce hocamız değişiyordu, çok uyuz bir hoca hatırlıyorum, british aksanıyla yapmacık yapmacık konuşurdu, lisede de tam benim geçtigim sene liseleri 4 yıl yapıp süper liseleri kaldirmislardi, okulun hazırlık sınıfı kapanmıştı. Oysa benden iki sene önce aynı liseyi okuyan aile dostumuzun kızı yıllardır Amerika'da. Kendisini geliştirmesinin yanında lisedeki 1 sene sırf İngilizce görmesinin de etkisi vardır elbet. Üstelik benim dönemimde öğretmen olmayan insanlar giriyordu böyle brans derslerine. Bir ingilizce hocam okul pikniğinde demişti ki : ben yeminli mali müşavirdim,çok iyi para kazaniyordum. Ama çocuk olunca öğretmenlik daha iyi geldi, onu bırakıp buna başladım. İyy, saçmalık. Miyminti da bir kadindi, kendi İngilizcesi güzel diye gitmiş ama öğretmeyi bilmiyor...
Üçüncü ve son travmamda ailede ablamın İngilizce bilen kişi olarak kodlanması (lisede de univeristede de hazırlık okumuştu, yabancı müzik ve yabancı dizi izlemeyi çok sever- devamli ingilizceye maruz kalmaktan telaffuzu da guzel) . Ailemden ayrımcılık vs yaşamadım , asla. Ama 'matruskanin ingilizcesi' gibi bir terim vardı. Öyle kodlanir ya çocuklar: büyük temiz küçük pis, büyük yabani küçük soğuk kanlı, büyügün İngilizcesi güzel küçüğün hiç yok.. bir çocuk kucukken pis diye kodlandiysa ileride temizlik hastası da olsa o kod kolay kolay üstünden kalkmaz. Zaten psikoloji kitaplarına göre bir süre sonra o özelliğe başlangıçta sahip olmasa bile ileride sahip olunuyor.
Her neyse son travmam da Arap sevgilimin benim İngilizcemden ümidi kesip büyük bir hızla Türkçe öğrenmesiydi :)
Böyle böyle ben de konuşmaktan cekinen bir insan haline geldim. Zannediyorum ki dünyada herkes İngilizce konuşuyor ama bir ben ebleh, bir ben salak...
Bu düşüncem de birb buçuk sene önce ilk Avrupa'ya tatile çıktığımda bitti. Çünkü gördüm ki Avrupa'nın göbeğinde yaşayan insanlar bile harika İngilizce konuşmuyorlar. Tanıştığım sırt çantalı gezginler de öyle. Ayrıca benim de dilim berbat ama bu sosyallesmeme engel olmuyor...
Böyle böyle üstümdeki utangaçlığı biraz attım. Bol bol turist gezdirdim, (İngilizce aşklar yaşadım) , konuşma pratiği kursuna katıldım vs vs... Bu günlere geldim.
Yine kötünün iyisi durumundayım:) ama istiyorum ki çok harika konusabileyim.
Bu tabii ki hemen olacak birsey degil. Ama ilk aşamada yapacaklarım şunlar
Birinci aşama: turist gezdirmeye devam etmek
İkinci aşama: dil öğrenmeye ilk heveslendigim zamanlar bir kitap almıştım. Beginner ve elementary seviyesinde. Bu seviyeyi çoktan geçtiğimi düşünüyorum ama yine de İngilizceyi arkadaşlardan sağdan soldan öğrendiğim için bilmediğim kurallar falan var. Hem tüm kurallari küçük bir deftere yazmak işime gelebilir. Hem de alt seviyeye ait bilmediğim kelimeleri öğrenirim.
Aynı şekilde kelimeler için bir uygulama indirdim telefonuma. 'WordBit İngilizce' isimli. Telefonun kilit ekranında o var, açmak için kelime cevaplaman gerekiyor. Her seviyeden 500den fazla kelime. Otobüste falan da bakılır, bilmediklerin karşına tekrar tekrar çıkıyor ayrı zamanlarda. Bence güzel bir uygulama.
Ayrıca İngilizce hikaye kitapları indirdim (british council-postcard ve İngilizce Türkçe hikayeler isimli). Boş kaldikca çeviri yaparım.
Üstelik kafamda sık sık İngilizce sohbetler ediyorum= ) yani şöyle bir durum olsa ne derdim, ayyy ayy surda karsilassak ne konuşurdum falan gibi
Üçüncü aşama : bir kursa gitmek. Ama bunun için önce bir işe gitmek lazım. Geçen seneki kursum gibi sadece yabancı hocalarla konuşma mi olsun yoksa daha ciddi-sinavlara yönelik kuralli İngilizce öğreten bir kursa mi gitsem, hic emin degilim henüz
Dördüncü aşama : bulduğun her fırsatta yurtdışına cik.

4) YAPILMADI Bol Bol Su İçmeye Devam Et
Evet, bunu yapmalıyım. Hedefim 2 litreydi. Geçen iki ayda bunu hiç yapamadım ama yılmak yok. Elbet ben de su icmeyi öğreneceğim

5) YAPILMADI Yüzme Kursuna Yazıl
Maalesef ki küçükken çocukları denize götüreyim diye düşünen bir ailem yoktu, tatillerde köye bile gitmez evde sıkılırdık: )
Yüzmeyi yirmi yaşında kendi imkanlarimla öğrendim. Çok uzun zaman boyunu aşan yere asla gidemedim. Şimdi de tek olsam gidemem ama yanımda guvenecegim birileri varsa karadan biraz uzaklasabiliyorum.
Tek seferde daha uzun yuzebiliyorum ama yine de yeterli değil. Yani suyun üzerinde boğulmadan kalıyorum ama rezalet yüzüyorum. Beni gören kişi tee kiyidan baksa guzel yuzemedigimi anlar.
O yüzden kurs arastirdim. Şişhane'deki iBB olimpik havuzunda (aylık) haftada tek ders 70- iki ders 110 olan kursa yazılmayi düşünüyorum ilk aşamada. İBB olduğu için belki kalabalık olur,belki çok ilgilenmezler. Ama yine de hiç yoktan birşeyler öğrenirim. Bir sonraki ay da 3 kişilik özel derslere katilirim. İstanbul'da ortalama bir kursun fiyatı haftada 2 gun-aylik 200 falan.
Yaza kadar boğulan köpekbalığından daha havalı yuzebilirim umarım. Eğer şu yüzme işinin mantığını kaparsam dalış da yapmak istiyorum yazın. Hadi bakalım, insallah^^

6) YAPİLDI Yeni Seyehat Rotaları Oluştur ve Gidebilmek İçin Hiçbir Fırsatı Kaçırma
Eki Görüntüle 2116890
Küçüklüğümden beri atlaslara aşık bir insanım. Her sayfasını incelerdim atlaslarin,içimde hep bir gitme isteği vardı.
Üniversiteye başlayınca kendi imkanlarimla gezdim durdum (şimdiki aklım olsa daha çok gezerdim) , evde haritam vardı, gittiğim yerleri pembeye, gitmeyi düşündüğümü sarıya falan boyardim... ne zaman harita görsem hayallerimde gezerim :)
Resimdeki de benim mutluluk kaynagim. Sarılar gittiğim yerler,yeşiller de onumuzdeki birkaç yılda gitmek isteyeceğim yerler..
Mayıs ayında Isparta'da bir festivale gideceğim mesela. (İşe girersem inşallah)
Sonrasında Kurban bayramı tatili var 9 gün. İşe başlar başlamaz bilet almayı düşünüyorum. St. petersburg - Moskova - Belarus şeklinde.
Aslında gönlüm 10 Euro'luk Romanya tren biletinden yana ama 'yere batsin Shengeniniz' modundayim, biliyorsunuz nefret ediyorum vize işlemlerinden. O yüzden bu iki yıl hiç Shengenlik yerlere gitmeyi düşünmüyorum. Belki o arada evlenirsem giderim:KK4:(ama inşallah evlenmem)
Zafer Bayramı'nda fazladan bir günlük izin alırsam güneydoğu turu yapmak isterim 4 gün.
Yılbaşı tatili de 4 gün mesela, İsrail'e gitmeyi dusunuyorum.
Bir senem dolunca da ilk 7 günlük iznimde otostop ile Gürcistan-Ermenistan-iran
İkinci 7 günlük iznimde de Fas'a gitmek istiyorum.
İşte benim çalışma motivasyonum da bu:KK200:
Kendime inanıyorum ve gerekirse yemeğimden- otobüs paramdan kısıp bu seneki hedeflerimi gerçekleştireceğime inanıyorum.


Hadi kendimi çok yormayayim da bu kadar plan yeter diyeyim. Blog yazısı gibi oldu bu da, ama olsun . Uzun zaten, istemeyen okumaz:KK76:
Mrb
Bu upuzun mesajı klavye ile mi yazdınız?:eek:
 
Bayan Matruska Bayan Matruska sayfanızı baştan sona okumak inanilmaz zevkti yeri geldi güldüm yeri geldi kendi adima kederlendim .. bende yengec burcuyum aynı sizin gibi birden fazla birseyler yapmak istiyorim .. bazen bu insanlara garip geliyor .. takipte olacağimm 🌺
 
Çok sevdim yazılarinizi 😍 kendinizi ifade edisiniz çok güzel aslında hobi olarak yazıyı ilerletmek işiniz ay burcunuz yay 😍 enerjinizi kaybetmeyin sadece çıkış yolu bulamadığinizi fark ettim. Çalışmayı seviyorsunuz ama neden kalıcı bir işte kalamiyorsunuz aslında dongunuz bu
Kendinize şunu sorun ne yasadim da herşeyi yarım bırakıyorum diye
Astrolojiyi seviyorum ve amatörce uğraşıyorum sadece karmaniz var yarım bırakmak ve kaçmak üzerine 🤗
 
Ayy bende yengeç burcuyum ve aşırı gezmeyi seviyorum ama iş olmadığı için gidemiyorum bir yere okurken çok keyif aldım azmine ve sana :)
 
Yedi aylık aradan sonra merhaba...
Biraz ihmal etsem de 4 yıldır ara ara gelip durum degerlendirmesi yapıyorum. Umarım gelecek 14 senede de yazmaya devam ederim
Ya hepimizin ortak derdi olan şu ingilizceyi el birliği ile halletsek keşke. Seviyemi bilmiyorum. Ortalardayim ama hangi orta? Mesela testlerde kelimelerin anlamini sor bilirim. Konuş desen ı-ıh asla olmaz. Cümle kuramıyorum. Kitap dizi falanda olmuyor. Dizide öğrendiğim kalıpları gün içinde konuşacak kimse olmadığından unutuyorum.
Ben de seviyemi bilmiyorum, flört edecek kadar işte:)))
Canım benim tek tek cevaplamışsın hepimizi çok ilgilisin çok teşekkür ederim. Ben 2021 yılını planladım tabi bir dal verebilirim hatta çok sevinirim. //Bir de ben bir şey almadan yada yaptırmadan önce aşırı derecede araştırıyorum lazer hakkında yada kurslar hakkında vs. o yüzden istersen bilgi icin lazer microblading vs gibi şeyler sorabilirsin, hemen almamanı öneririm.// Aslında bunlari yazdığım bir blogger hesabım var ama burda söylediğimde kk hesabıma bir süre girememe cezası alıyorum 😞 neyse 2021 icin hedeflerimi yaptım ve yapacaklarımın ekran görüntüsü aşağıdadır.
Son olarak bir şey yapmak istiyorsam ona para harcamanın en iyi motivasyon olduğunu anladım. Mesela İngilizce kursu. Resmen para veriyorum diye çalışıyorum. Kursa bir daha yazıldım. Amacim konuşmak olduğu icin konuşma üzerine olan kurumsal bir yere kayıt yaptırdım 🎉
Hepinize planlı güzel günler dilerim 💕
Merhaba, aradan altı ay geçtiğine göre sana da hatırlatmış olayım; nasıl geçti? Sildirebildin mi dovmeni? Freelance iş durumları nasıl gidiyor?
Hadi Z raporunu benimle paylaş:))
Selam çok güzel bir konu ben de ortak olmak istiyorum.
2019 yılında mimarlık fak. mezun oldum, okulum çok yoğun olduğu için hemen yüksek lisansa başlamak istemiyordum o yüzden ocak ayına kadar dinlenme süresi vermiştim kendime. O süre biraz uzadı sonra da covid belası cıktı. Bir de 2020 kpssye hazırlandığım için hiçbir iş başvurusunda bulunmadım. Covidden bütün sınavların tarihleri değişince benim bütün planlarım sarktı. Bu hafta tarihi yine ertelenen ve girmeyi planladığım son sınav olan (en azından ydsye kadar) yökdile gireceğim. O günden sonra da artık iş hayatıma başlamak istiyorum. Günlük hayatımda hep planlı programlı biriyimdir. Yıllık/aylık/haftalık hep planlarım vardır. 2021 için hedeflerimi yazayım:

2021 yılında mesleğimden para kazanmaya başlamak,
Bu sene içinde en azından birkaç görüşme yapıp aklıma yatan bir işte kalıcı olmak istiyorum. Kpss puanım çok iyi değil ama yine de hem kamu hem özel sektör is başvurularında bulunacağım
Yüksek lisans başvurusu yapmak,
yeterli ales puanım var ama dil puanım yok, bu hafta yökdile gireceğim. Nisan ayındaki yds için bir ön hazırlık olmuş olur. Sonra da yeni dönem yüksek lisans başvuruları yapacağım.
Sevgilimle evlilik yolunda birkaç sağlam adım atmak,
uzun süreli bir ilişkim var, şuan askerde ve gelince evlilik yolunda ilerlemek istiyoruz. Bu sürecin hızlanması ve kolaylaşması adına benim bir işe girmem çok faydalı olacaktır.
Sporu yaşam tarzı haline getirmek,
Uzun zamandır spor yapıyorum. Bu maddeyi çoğunlukla oturdum. Iki haftadır belin ağrıyordu biraz aksattım yine ama bugün iyi hissediyordum yaptım valla
Çoğunlukla sağlıklı beslenmek
Sağlıklı beslenmeye çabaladıkça mutlu oluyorum. Şekersiz tarifler, sebze yemekleri, badem sütleri antin kuntin sağlıklı ne varsa tüketmeye çalışıyorum. Ekşi maya ekmeğimi 1 senedir falan kendim yapıyorum. Ama yine de çekirdek ailemle yaşadığım ve kalabalık bir geniş aileye sahip olduğum için ev toplanmalarında falan tatlılara hayır diyemiyorum ve kendimi suçlu hissediyorum. Bu sene bu olayı bir tabu olmaktan çıkarıp, tüm yiyeceklerin bizim için olduğunun farkına varmak ve yediğim şeylerden pişman olmamak istiyorum
Daha fazla okumak ve entelektuel seviyemi geliştirmek,
Üniversite zamanlarımda ayda 6-7 kitap okurdum, aşırı bir kitap kurdu olma hali vardı. Sonra tez dönemimdeki sancılı süreçte kitaplardan ziyade akademik kaynaklar dostum oldu ve bir daha da eski alışkanlığımı kazanamadım. Bu sene daha çeşitli türlerden kendimi beslemek istiyorum. Tarih ve siyaset ilgim olmayan alanlar. Bu alanlara yoğunlaşmak istiyorum
Gezmekkk
Geçen gün uçak firmasının indirimli biletlerinden 10 günlük balkan turu bileti aldık; erkek arkadaşım kardeşim ve ben. Bir şehir gidiş-dönüş bileti ama tüm balkanları içine alacak bir rota ile başladığımız yere dönecek şekilde planladık. Seneye bu zamanlarda, sevgilim askerden gelince inşallah :confused: o zamana gelene kadar tabi pandemi şartlarında türkiye içinde gitmediğim yerleri gezmek. Özellikle arabayla doğu karadeniz ve güneydoğu anadolu turu yapmak
Senden de bir Z raporu istiyorum:) gidebildin mi balkanlara? Benim bahar ayındaki Makedonya biletim iptal oldu, bir ulkeden bir ülkeye geçişte ve Türkiye'ye dönüşte PCR testi zorunluluğu vardı, bunlar da canımı sıktı (maillestigim bir hastane 50 Euro demişti PCR testi için) , ben de uçak iptalini fırsat bilip para iadesi istedim malesef... Umarım sen gitmissindir...
yaa sen nasil bir insansin🤩 yazdiklarini okudukca enerjim yukseldiii. Ben de eskiden djnyayi gezmek isteyen enerjisi icine sigmayan bir genc kizdim ama arkadaslarima topluma ve ailemin isteklerine gore sekillendim. Sonuc olarak evde kedimle oturuyorum.. Eskisi kadar cilgin olmak istemiyorum ama hayat enerjim yukselsin isterdim, bana enerji verdi yazdiklarin tesekkurler:)
Merhaba yaykizi,benim de ay burcum yay. Hep oralardan geliyor işte dünyayı görmeye enerjim, isteğim. Valla ben de ailemi ve kendi arkadaşlarımi kendime göre şekillendirmeye çalışıyorum. Zor oluyor biraz ama yine de tünelin ucunda ışık var. Özellikle aile hususunda:)
Mrb
Bu upuzun mesajı klavye ile mi yazdınız?:eek:
Haahahah yok yaaa, ne gezer. Telefonla iki parmak yazıyorum tüm yazıları:)
Çok sevdim yazılarinizi 😍 kendinizi ifade edisiniz çok güzel aslında hobi olarak yazıyı ilerletmek işiniz ay burcunuz yay 😍 enerjinizi kaybetmeyin sadece çıkış yolu bulamadığinizi fark ettim. Çalışmayı seviyorsunuz ama neden kalıcı bir işte kalamiyorsunuz aslında dongunuz bu
Kendinize şunu sorun ne yasadim da herşeyi yarım bırakıyorum diye
Astrolojiyi seviyorum ve amatörce uğraşıyorum sadece karmaniz var yarım bırakmak ve kaçmak üzerine 🤗
Yaaa teşekkür ederim. Gerçekten bazı şeyleri tamamlamamayi tercih ediyorum hakikaten de. Bazen kendi kendimi sabote ediyorum.. sence gerçekten boyle bir karmam varsa ne yapmam gerekir kurtulmak için?
Astrolojiye dair benim az çok bir bilgim var, mesela tüm evlerim boşken 1-7-8. evlerim çifit çarşısı gibi, stelyumlu :)
IMG_20210905_231022.jpg
IMG_20210905_232810.jpg

(Telve uygulaması/ Yıldız haritasından bakılıyor)
 
Yedi aylık aradan sonra merhaba...
Biraz ihmal etsem de 4 yıldır ara ara gelip durum degerlendirmesi yapıyorum. Umarım gelecek 14 senede de yazmaya devam ederim

Ben de seviyemi bilmiyorum, flört edecek kadar işte:)))

Merhaba, aradan altı ay geçtiğine göre sana da hatırlatmış olayım; nasıl geçti? Sildirebildin mi dovmeni? Freelance iş durumları nasıl gidiyor?
Hadi Z raporunu benimle paylaş:))

Senden de bir Z raporu istiyorum:) gidebildin mi balkanlara? Benim bahar ayındaki Makedonya biletim iptal oldu, bir ulkeden bir ülkeye geçişte ve Türkiye'ye dönüşte PCR testi zorunluluğu vardı, bunlar da canımı sıktı (maillestigim bir hastane 50 Euro demişti PCR testi için) , ben de uçak iptalini fırsat bilip para iadesi istedim malesef... Umarım sen gitmissindir...

Merhaba yaykizi,benim de ay burcum yay. Hep oralardan geliyor işte dünyayı görmeye enerjim, isteğim. Valla ben de ailemi ve kendi arkadaşlarımi kendime göre şekillendirmeye çalışıyorum. Zor oluyor biraz ama yine de tünelin ucunda ışık var. Özellikle aile hususunda:)

Haahahah yok yaaa, ne gezer. Telefonla iki parmak yazıyorum tüm yazıları:)

Yaaa teşekkür ederim. Gerçekten bazı şeyleri tamamlamamayi tercih ediyorum hakikaten de. Bazen kendi kendimi sabote ediyorum.. sence gerçekten boyle bir karmam varsa ne yapmam gerekir kurtulmak için?
Astrolojiye dair benim az çok bir bilgim var, mesela tüm evlerim boşken 1-7-8. evlerim çifit çarşısı gibi, stelyumlu :)Eki Görüntüle 2911493 Eki Görüntüle 2911496
(Telve uygulaması/ Yıldız haritasından bakılıyor)
Hemen z raporumu veriyorum. Freelance isler ayda bir 100 TL gibi geliyor çok gelmiyor. İs buldum bu süreçte ve baya bayaa iyi ve rahat bir iş. Hem mesleğime hem de maaş beklentime uygun. Dövmemi sildiriyorum hala ama yaz geldiği için iz kalmaması için şuan ara verdim. Kışın devam edeceğim. Bu süreçte Clubhouse diye bir uygulamada bir kaç yayın yaptım ve yasaklar bitince uygulamanın tadı da kaçtı ve son verdim. Bir kadın platformu kurdum. Sadece insanların birbirine destek olabileceği. Ancak pr çalışması yapamadığımdan pek gelen giden yok 😅İngilizce kursuma kayıt olmustum hastalıktan dolayı açamadılar ve gidemedim 😞 Yüksek lisans başvurum bugün açıklandı, kazanmışım. Bu yüzden 32 diş yazıyorum burayı😂. Akademik olarak bir şey yapmak istemesem de kariyerim için ve bazı uzmanlık sınavları için yeterli olacağını düşünüyorum.
Bu süreçte çok kişisel gelişim kitabı okudum. Hatta sadece “momo” farklı bir türdü. Bu süreçte gerçekten psikolojik olarak yıpranmış olduğumu, insan ilişkilerinde daha esnek olmam gerektiğini, dişiliğimi keşfedemediğimi yada bastırdığımı fark ettim. Bundan dolayı kendime bakıyorum, spor yapıyorum. O çok istediğim dudak dolgumu yaptırdım çok mutlu oldum şuan tabi etkisi geçti. En azından hevesimi aldım. Kalıcı ojeye başladım inanılmaz rahat. Saçlarımı adam akıllı bir kuaförde kullanabileceğim modern hiç bir renge boyattım. Ve tüm eski bana enerji vermeyen, içinde kendimi iyi hissetmedigim tüm kıyafetlerden kurtulup yerine yenilerini aldım. Tabi burada ise girmemin etkisi de var. 🙏 çok şükür. Şükretmeyi ve evrenden bir şeyler istemenin adabını öğrendim. Ve dilimi şikayetten, beynimi kaygıdan uzak tutmaya çalışıyorum. İster karma deyin ister başka bir şey ama insan ne düşünürse ne söylerse onu çekiyor. Bu yüzden Polyana kadar olmasa da her şeyden keyif alabileceğimi öğrendim. Bunlar benim için çok kıymetli. Yaşım 29 oldu. Seneye zengin olacağım insallah 😂🙏 şaka bir yana huzurlu ve mutlu olalım. İnsan planladıklarını yapınca bile aşırı mutlu oluyor. Yine Trello planlayicimdan ekran görüntüsü ekliyorum.
 

Eklentiler

  • 83CD5A6D-FA13-4B57-A82B-1038CDF7DB58.jpeg
    83CD5A6D-FA13-4B57-A82B-1038CDF7DB58.jpeg
    83,9 KB · Görüntüleme: 194
  • 859084C2-A180-49E3-A324-CCD4FE34C370.jpeg
    859084C2-A180-49E3-A324-CCD4FE34C370.jpeg
    100,4 KB · Görüntüleme: 179
X