- Konu Sahibi RaziyErkan
-
canım benım senı anlıyorum..ben aılemden erkek arkadasımdan yana mutluyum ama tek sıkıntım ne yapacagıma karar veremıorum iş bulamıorum acıkogretımden devam edıyorum evde sıkıntıdan patlıorum...yemekle işle güçle vaktımı gecırıyorum..yataga yatıorum yarın için planlar kuruyorum ama sabah olunca aynı sekılde foss oluyo..ama senın bı umudun var bak meslek egıtımı alıcakmıssın enazından bıseylerı ogrenmek yapmak ıcın caban var bunu hafıfe alma...
canım maalesef senin değil tüm gençlerin sorunu bu:gitme:
keşke okullarda plan yapmayı öğretecek dersler olsa..yaşınız büyüyünce bocalamazdınız böyle..
bazı okullarda şimdi şimdi karaktere ve öğrenme şekline göre eğitim veriyorlar.yaygınlaşması zaman alır..
iş sen de bitiyor güzelim..akşam kafanda kurduklarını bir kağıda yza,hatta post-it lere yazıp görebileceğin yerlere as...
yapıp başardıklarını karaladıkça sana da güç gelecek..
önce basitten başla mesela,yarın saçlarımı kestireceğim,anneme ev işlerinde yardım edeceğim,şu kitabı okumaya başlayacağım gibi..atıyorum bunları..sen kendi önceliklerini yaz yani..ama önce gerçekten yapabileceklerin olsun ki başardıkça güçlenesin..
sonra da hayatının gidişatına yön verecek kararları uygulamaya çalış,,
unutma istemek başarmanın yarısıdır..gerçekten iste...a.s.
Sanırım baskı nedeniyle kendine güven sorunun var.
Hedeflerini belirle ve üzerine git.
Kendini başaracağına inandır ve bir yerden başla.
Başlamak başarmanın yarısıdır.
Başaranların senden üstünlüğü yok.
Sadece kendine güven.a.s
canım bende senin yaşındayım be benimde hayattan bıktığım oluyo herşey çekilmez oluyo ama kendimizi bırakmamamız gerek hayatın güzelliklerini düşün hayaller kur planlar yap istedigin şeyler için ve bunları uygula..
ailenin davranışları seni bu kadar etkileyen bu kadar ortada bırakan bence..
çünkü anne babadır çocuğa yol gösteren,teşfik eden,isteklendiren...
onlardan göremediğin için böle olmuş canım benim ama bu konummda iş senin kafanda bitio...
senin önce kendini bilip,ne istediğini artık anlayıp,biran önce işe başlaman lazım..
kendine güven..sen zaten çabalamak istemeyen biri olsaydı buraya yazmazdın yardım istemek için...
kendi kendini telkn etmek için psikolojik,kişisel gelişim kitaplarından,bloglarından vs. yardım alabilirsin...
daha çok sosya olarak kendine güvenini arttırıp,hırslanabilirsin...
ben de çok şey yaşadım tam bitti benim hayatım,okul okuyamıycam derken şu anda 2 üni. okuorm,3buçuk dil biliorm...sen de yapabilirsin çünkü ben de kendi kendime yaptım...
erkek arkadaşın senin için en büyük destek isteklendirici olmalı aslında öle değil mi??
bence önce ne istediğine karar vermelisin
nasıl yaşamak istediğine nerde olmak istediğine
ve en önemlisi hayatının amacına
bunları sakin kafayla düşünmelisin
mesela eline bi kağıt al
nasıl yaşamak istediğini
neler yapmak istediğini
amacını bu amacını gerçekleştirebilmen için nasıl davranman neler yapman gerektiğini yaz
umarım faydalı olur..
bana pek karar verememişsin gibi gelmedi aslında.
bence sen ne yapmak istediğini ya da ne yapman gerektiğini biliyorsun da
çekingen olduğun için bunu uygulama konusunda tam adım atmıyorsun.
belki yapamayacağını düşünmek, belki yeni bir ortama girme düşüncesi seni planlarından vazgeçiriyor gibi geldi bana.
tabii bunlar benim yazdıklarından çıkardıklarım.
yanılıyor olabilirim ama eğer yanılmıyorsam
özgüvenini geliştirebilmek için yeni ortamlara daha fazla girmeye çalışmanı
kişisel gelişim kitapları okumanı
hatta gerekirse bir uzmandan yardım almanı tavsiye edebilirim.
Canim ben senin yazdiklarini pür dikkat ile okudum ve seni anlamaya calistim. Bence sen olmayan sorunlar yaratiyorsun kendine. Daha okadar gencsinki hayatin gerceklerini bilmiyor, dertleri tanimiyorsun. Hayatin neden bos? Yapacak okadar cok seyin var ki! Daha almanyaya yeni gelmissin, almancani gelistirmelisin. Iyi bir diploma icin calismalisin. Ehliyetini yapmalisin. Meslek egitimi görmelisin. Bütün bunlari kimse sana altin tepside sunmaz bunlar icin calismali mücadele ve emek vermelisin böylelikle gelecegin icin yararli seyler yapmis olur ayni zamandada olmayan boslugunu doldurmus olursun.
Ailenden sevgi görmemis olabilirsin bende görmedim bende hep siddet ve huzursuzlukla büyüdüm ama hayatimi degistirmek icin mücadele ettim ve hala ediyorumda.
Yapacak okadar cok seyin varken nasil hayatim bombos diyorsun anlamiyorum belki ihtiyacin olan tek sey bir can yoldasi ama kusura bakma canim bundan baska bir sorunun yok gibi görünüyor senin.
canım otur haline şükret kafamçokkarıştı
yani imkanların çok iyi, diplomanı alcaksın hem TR hem DEU. da geçerli vays beee:lepi:
ehliyet alıyosun zemuszemus
daha çoookk gençsin...
senin tek sorunun karar vermekkkk..CADIARZU
belli bi hedef seç, ona yönel..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?