hayatımı kararttım

bazen dürüst olmak iyidir....ama bazen de değildir..duruma ve kişilere göre değişir ,arkadaşta olduğu gibi..
hayır yani dürüst olacaz diye kendimizi paralıyoruz da karşımızdaki nekadar dürüst bunu biliyormuyuz.. ???

bazı arkadaşlar diktirme bazılarıda diktir demiş...Bende evleneceği kişiye dürüst olması taraftarıyım..ama bu birazda evleneceği kişiye bağlı..yarın yüzüne vuracak aşağılayacakmı ? küçümseyecek mi ? evliliği boyunca bunu bir kusur gibi karısını yerden yere vuracak mı?
yazık değilmi ozaman bu arkadaşa ? ne dürüstlüğünden bahsediyorsunuz ? ömür boyu yaptığı hatanın bedelini mi ödeyecek ?

bakmayın modernlik genişlik atıflarına..evlenince erkekte değişiyor kadında..
ya gerçekten bu durumu anlayacak anlayış gösterecek biriyle evlenecek, yada ' sı malum....

ailenin sana takındığı tavıra çok üzüldüm..et tırnaktan ayrılmaz ,elbet seni bağırlarına basacaktır....madem fazla tutucu bi ailen var,keşke bu gerçeği ailenle paylaşmasaydın...

bu arkadaşımızın yaşadıklarıda diğer evlenme hazırlığında olan yada bekar olan genç kızlarımıza ibret olsun..cinsel ilişki normal olabilir..ama evlenmeden önce asla bunu yaşamayın..biz millet olarak ülke olarak hala çok gerilerdeyiz..dışarda herkesin modern ve geniş takıldığına bakmayın, iş ciddiyete döndümü herkes hesabını sorar....siz siz olun duygularınızın mantığınızın önüne geçmesine izin vermeyin..heleki bunu normal karşılayacak bir aileniz yoksa arkanızda...

KONU SAHİBİ ARKADAŞIM,,HEPSİ GEÇER HİÇ ÜZÜLME..HERKES NELER NELER YAŞIYOR ŞU HAYATTA..HİÇBİR ACI HİÇBİR DERT BAKİ KALMIYOR..HEPSİ GEÇECEK..SEN ALLAHA ŞÜKRET VE SABRET...SEVGİLER

canımm kıyamam yaaa şuan nerde kalıyosun peki güvenilir bi yermi nasıl yardımcı olsam sana bilemedimki birikmişim var yazmıştın ama nereye kadar iş bulman şart ama oralarda rahat edemezsin büyük ihtimalle ailen hiçmi yumuşamadı kaç gündür aramadınmı anneni hiç kız kardeşin fln yokmu sana yardımcı olabilecek canım (

işte biri daha duygusal olgunluga erısmeden cınsel ılıskıye gıren.. ılk arkadasın yazdıklarına katılıyorum tamamen, senı sen yapan sey bu degıl, kendınde bır leke gorme, bunu yasamıs oolman son derece dogal. kendıne guven ve hayatı kendıne zından etmekten vazgec.

arkadaşımm ne demek hayatımı kararttım? ne demek kabul edilir miyim?

kendin için düşünce tarzını değiştirmelisin..yoksa daha çok ezilip büzülürsün...

bu birliktelik seninde rızanla gerçekleştiyse eğer....istedin ve yaptın , hayatının bir döneminde yaptığın bir tercih ben bu kadar büyütülcek birşey olarak görmüyorum kesinlikle...

ben bu konuda ki asıl sorunun 3 gün sonra senı kullanmıs gbı davranıp atan kişiliklsiz bir nişanlıya sahip olmanmış diye görüyorum... ki çokta iyi olmuş gerçek yüzüünü görmüşssün..

ailene söylemene de gerek yoktu bence sen 24 yaşında bir bayansın bu senin kendinle vücudunla alakalı bir karar bunları ona danışmak söylemek gereksiz ve söylediğinde anlayışla karşılamalarını beklemekte gereksiz..

başını dik tut... sen istedin tercih ettin ve yaptın sonu iyi ve ya kötü yaşandı bitti.. kendi vücudunda duygunda kimsenin lafı sözü olamaz ettirme sakın...

gelecekte ki ilişkilerinde dürüst ol ezilerek değil ama başın dik kararlı ve dürüst ol.. sen yüreğini temiz tut karşılığınıda göreceksin...

Anneniz ve babaniz bilmeseymis keske ama olmus artik.Annenize de hayret ettim gidip boyle bir derdinizi hemen babaniza anlatmasini.Kalbinizi temiz tutun allah hayirli insanlarla karsilastirsin sizi.İntihari da sakin asla dusunmeyin.Bu hayat size bir emanet.Erzurum tutucu bir sehir umarim aileniz ile araniz duzelir.Bu konuya bir sunger cekin artik.Kimse sizin hayatinizi sorgulayamaz ancak gercekten esiniz olacagina inandiginiz biriyi ilgilendirir bundan sonra.

Yemek icmek gibi ihtiyac olabilir fakat biz avrupada yasamiyoruz bu benim bedenim istedigimle istedigimi yasa rim diye bi dunya yok bazi yorumlari kabul edemiyorum seni yargilamiyorum boyle bi hakkimiz yok zaten fakat bu durumu cok guvendigin biriyle paylasip cozum bulmalisin en azindan psikolojik destek almalisin sakin kendini ona mecbur hissetme geri donmek istese bile boyle bi adamdan ne sana koca ne cocuguna baba olur Allah bunu yanina birakmicak emin ol dua et Allaha sigin eger ailen bunu duydugunda basina kotu seyler gelecegini dusunuyosan birilerinden en guvendiginden yardim iste illaki karsina biri cikar seversin fakat bunu kabul etse bile gizli kalirmi ondan emin degilim Allah yardimcin olsun

senin hayatını aileni böyle zorluklara düşüren o adam sıfatını kullanmakta yanlış olacak şahısı Allah a havale ediyorum.
Rabbim inşallah tez zamanda acıların yerini tatlı güzel günleri almasını nasip eder. dua etmekten başka bir şey elimden gelmiyor adına çok üzüldüm. iş bulmada sıkıntı yaşarım demişsin tekstil,fabrika vs. işçi olarak bir yerde başla hayatına yön vermeye çalış elbet bu günler geride kalacak Allah ın izniyle vardır bu yaşadıklarınında hayrı elbet vardır, namazlarında içten dualar et rabbim elbet seni mazlumu mağduru yalnız koymaz

Son düzenleme:
canım bu senin hayatın senin kararın kesinlikle pişman olma.. herşey iki bacak arasındaki namus değil. hiç bişey bitmedi kararmadı.. tam tersi herşey yeniden başlıyor.. her şerin içinde bi hayır vardır üzme tatlı canını. hiç ummadığın anda öyle bir aydınlığa kavuşacaksın ki tek yapmadn gereken rabbine dua edip Allahtan istemek herşeyi.

Yorumları okuyorum da bazıları ne kadar acımasızca...Bazı arkadaşlarımız ne kadar ayıplamış.Kız yaptığından bin pişman evinden kovulmuş, siz hala her platformda ne kadar namuslu olduğunuzu ispatlamaya çalışıyorsunuz.Unutmayın ne demişler, ilk taşı en masumunuz atsın.Ayrıca insan kınadığı şeyi yaşamadan ölmezmiş, bunu da sakın unutmayın.Bir de diktirme meselesi var.Ben bu olayı kesinlikle desteklemiyorum ama bizim ülkemizde isteniyor ki bir kadın böyle bir hata yaparsa ömür boyu bu hatayla yaşasın, bunun için vicdan azabı çeksin, telafisi için 70-80 yaşlarında adamla evlendirilsin.Cinsellik erkeklere tepsiyle sunulan bir hediye,biz kadınlara ise evlilik öncesi tam bir işkence.Ülkemizde kadın olmak zor ne yazık ki.Böyle hemcinslerin, böyle adi erkekler varken çok zor...

hiç bir acı uzuntu gunlerce aynı kalmaz..nıce nıce kızlar sızınle aynı hatayı yapmıs durumda okuyoruz duyuyoruz ama dunyanın sonu degıl..helekı allahın verdıgı canı allah alır..sızı ıstemeyen ve bunu yapan bırı ıle sırf cınsellık yasadınız dıye evlensenız hayatınız tamamen mahvolacak degıl mı?bır boy abdestı alın ve tevbe duası okuyun rahatlatacaktır sızı..gerıye donus yok vah vah etmenın faydasıda yok..dımdık durun ayakta calısın uretın..hayatı sevın..elbet sızı her halınızle seven bırı olacaktır..

Bence hata sende değil çocukta da değil senin ailende!
bir buçuk yol nişanlı kalırsan olacağı oydu zaten bunu küçük bir çocuk bile kestirebilir.
2-3 aydan fazla uzun surmemeli nişan.

neden ailen bundan yalnız seni sorumlu tutuyor o kişinin suçu yok mu onlara göre?..yani annende yangına körükle gitmiş..istese hallederdi..
ee tabi burası türkiye namus kadından sorulur tecavüzede uğrasa kadın suçludur ..sizi tenzih ederek söylemek istiyorum..bazı dar kafalıların beyinciğinde,dişi köpek kuyruk sallamazsa erkek köpek peşinden koşmaz..düşüncesi vardır..hiiiiiç üzülme bu senin için dönüm noktası olsun..zaten birgün o anne babandan bir şekilde ayrılacaktın..iş bul çalışmayla başla hayata ufakta olsa tek odada bir ev...kaliteli bir erkeğe rastlayana kadar hiç bir erkekle yakından ilgilenme..resmi ol..yüz verme yüz verirsen astarını isterler..eee buda pahalıya patlar sana..

Ailen sanırım çok tutucu bir aile.
Sen kötü bir şey yapmadın ki. Sen sevdin, nişanlınla beraber oldun tabii olmasa da olurdu ama oldun ne var ki bunda. Bunu fazla kafana takma ve emin ol bir gün seversin herşeyin ilacı zaman. Sana şu an saçma gelebilir ama inan bana her acı geçiyor.
Ailene bir şey anlatma karşına çıkacak kişiye anlatırsın problem olmaz diye düşünüyorum. Hakkında hayırlısı. Kendini üzme. Hayatta ne dertler var yaşanan..

Bir daha asik olacagimi sanmiyorum fakat olursam da boyled*0e kabul edilir miyim ben Sevmişsin birşeyler yaşamışsın kabul edilir miyim ne demek anlamıyorum gerçekten ben. Seni terketmiş olabilir bu onun karaktersizliğini gösterir kaldı ki ben ortada kararan bi hayat göremedim. Senin için daha hayırlısı belki de böyle bir adamla bir evlilik yapmanın eşiğinden dönmüşsün. Kadınlar sadece bekaretleri nedeniyle değer görmemeli . Sen de kendini defolu bir mal olarak değil bir insan olarak görmekle başla. Göreceksin senin için herşey çok daha iyi olacak. Ve soruna gelince evet böyle de kabul edilirsin. Hakkında hayırlısı olsun.

Haklisiniz ... fakat kucuklugumden beri beynime islenmis bir tabu... "kiz namuslu olmalı namus bakirelik .. namussuz kizi kim ne yapsın " dusunmeden edemiyorum utancim beni bitiriyor

Bir kızın namusu bacak arasından sızacak 2 damla kanda değildir. İlk buna inandır kendini.

arkadaşım bu herkesin başına gelebilir herkes hata yapabilir. ama bütün hayatını mahvetmez ki bir hata. acın yeni zamanla iyileşeceksin. herşeyden ders çıkaracak tecrübe kazanacaksın bu yaşadıklarından. canın acıya acıya geçicek. arkana dönüp baktığında olgunlaşmış olucaksın. ve ne diyeceksin biliyo musun kendimi çok mahvetmişim. o yüzden bu kadar karamsar olma bir iş bul yeni bir düzen kur.

Canım benim çok üzüldüm haline ailenin duruma bakış açısınada üzüldüm ne desek bu durumda fayda olmaz şuan hayatın karardı gibi düşünüyorsun ve inanki normal hem kullanıldın, terkedildin ve ailenin sana yaptıkları kaldırılacak bir durum değil kesinlikle. herkese olabilirdi bu durum tamamen senin karşına çıkan kötü insanla alakalı bir durum benim ailemde tutucudur çok iyi anlıyorum seni ama nolur dik durmaya çalış belki biraz seni iyi yapıcak bir olay anlatıcam sana bir yakınımın başına geldi bu olay çok yakınımın hemde bundan yıllar önce bizim kızı evden kaçırmışlar dağa götürüp tecavüz etmişler üstelik bizim kız daha 15 yaşındaymış tabi işi bitirip bırakmışlar. olay çok eski olduğu için tam net bilmiyorum annem bana anlatmadı ama tam olarak böyle bir olay geldi bizim kızın başına diye anlatı şimdi bizim kız onu gerçekten kabul eden seven birisiyle evli onun durumunu düşün bide o napsın değilmi hem küçük hemde tecavüze uğramış seninki hiçbirşey kalıyor şimdi 5 tane çocuğu var vede mutlu herşey geçer neler yaşanıyor hayatta büyüksün naptığını biliyorsun olan oldu bir kere ailenin yaptığıda onların suçu yaptıkları şey hiç doğru değil çocuğunda hayatından çıktığı için şükret kim bilir sana ilerde neler yapardı bu pislik( pislik diyorum ama hakediyor) her işte bir hayır vardır diyerek düşün ve yoluna devam et ilerde elbet ailen durulunca yanına geliceklerdir et tırnaktan ayrılmaz kimseyede güvenme kolay kolay

Canım hata olabılır onemlı olan bunun bılıncınde olup pısman olmak ki uzgunsun.. ve burada kendınden nefret etmesı gereken sen degılsın namusun anlamını zarda arayan zıhnıyettır. senı yuzustu bırakıp gıtmek degılmıdır namussuzluk sana destek olmak yerıne senı bu durumla tehdıt etmek degıl mıdır namussuzluk ? sakın kendını suclama.. " Gercekten " seven bır ınsanın bunu sorun edecegını sanmıyorum. Aile meselesıne gelince senı yaptıgın dogrularla yanlışlarla kabul etmelerı kesınlıkle gerekli.Evlat bu yaa atılır mı satılır mı bu nasıl bırsey boyle sınırım zıpladı okurken ve daha 24 yasındasın kaç yasına kadar kendını bu konuyla hırpalamayı dusunuyorsun. Normal hayatına donmeye calıs tatlım sen bır bıreysın kendıne aıt bır hayatın var degerlerın var dusuncelerın fıkırlerın var kımsenın karısmasına ızın verme her ne olursa olsun guclu dur, sırtını bıraz eğersen yuk koymaya kalkanlar olur. Artık yapman gereken tek sey dimdik ayaga kalkman ve yurumen. hayat uzulmek ıcın cok kısa ..

Son düzenleme:
gercekten cok uzuldum durumuna..sevmissin beraber olmussun keske olmasaydi ama olmussun demekki o kadar kandirdi inandirdi seni serefsiz..belki bu dedigimle tepki toplayacagim ama yorum yapmamizi istemizsin yapiyorum: sen illaki ailenin tutumunu tepkisini az cok biliyordun,aslinda bisi demesiydinde doktora gidip anlatsaydin durumu..onunda tamiri vardi be guzelim..allah yardimcin olsun bunuda sana yapani nasil biliyorsa oyle yapsin

ben aptallık falan görmüyorum bunda terkedilmene gelince iyi bile olmuş kabullenmesen ailene anlatırım ne demek oluyor ya onun yaptığı erkeklikmiymiş böyle bir adamla evliliğin eşiğinden kurtulduğun için belkide sevinmelisin bile. böyle kabul edilip edilmemene gelince bir gün gerçek aşk karşına çıktığında tabiki kabul ediliceksin ve ikinizde o adama lanet ediceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…