Hayatımı mahfettim :(

işte bu medeni arkadaşlarımız yüzünden evlilik dışı ilişkiler hele de bu yaşta "hatadır" denilip affediliyor ve o yüzden bugün bu yaş ortalaması bu kadar düştü.bence bu bu kadar basit olamaz benim aklım almıyo almayacak da.bunun sonuçları da aslında çooook kişiyi etkiliyo bütün toplumu bozuyo, aldatmalar,cinayetler,evliliklerin yıkılması,aile ilişkilerinin bitmesi,toplumda güvensizlik ve ahlak kavramının yozlaşması vs vs...ama tabi bunları geniş çaplı düşünebilmek lazım "hata" diyip geçmeden önce..onu da herkes yapamıyo malesef..

Şaşırdım okurkeen :O

Nasıl seni sevdiğini düşündün aramıyomuş sormuyomuuşş
seven insan böyle mi yapar
sen kız başına sürekli onun yanına gitmişsin hiç mi utanmamış ?
İsteyen iş bulur parasız kaldığınıda düşünmüyorum
seni merak etmemesi arayıp sormaması nasıl normal geldi
15 yaşında bi kız bile ilgi ister bunu kabul etmez bence
Bide ailemden dayak yedim diyosun ona rağmen gitmeye devam etmişsin yanına
Üstüne senii umursamamasına rağmen birlikte olmuşsun.
Zaten ondan sonra söyledikleri ayrı bi olay

Bide beni kıskandı üniversite okumadım ne demek birini hayatına nasıl b kadar karıştırabiliyosun
Aklını başına topla nasıl hala birliktesin bu adamla ?
seviyor falan deme

konu ap ayrı yere kayıcak ama söylücem !

hersey bekaret zaten dimi ?
neler var her yerini elletip ters ilişiki yaşayan ve bekaretini korudu diye '' namuslu '' olan...

KONU SAHibise yüreğin temiz olsun hata yaptın tamam bitti her hata bir ders ama bence esas namus beyinde biter canım...
insanın kötü olmasın..

Yazık ya ne kadar zalimsiniz

Al benden de o kadar.... Zevk veya değil ne fark eder ki..sonunda pişmanlık var ,üzüntü var,acı var..
15-16 yaşında tanışmış evlilik hayali kurmuş.. saplantı halini almış.. adamda biliyor tabi bu durumu.. Neyse işte...

yazık,umarım kurtulur o serseriden de doğru düzgün okuluna gider...

Yapıcı eleştri böyle olmalı işte ...

Canım bu konuda sana yüklenemiyoruz çünkü her insan hata yapabiliyor. Sen temiz saf duygular ile ona güvenmişsin. Ne yazıkki herkes doğru çıkmayabiliyor. Bundan sonra senin yapacağın en güzel şey ne biliyor musun. Çalış ve açıktan oku. Hem para kazanırsın. hemde hayatını bir düzene sokarsın. Para kazandıktan sonra ki ilk hedefin kızlığını yeniden kazanmak olsun. Hiç kimseye birşey söyleme. unutma dostunun da dostu vardır... o konuda dr lerden bilgi al ve uygulaa özgüvenini tekrar kazanırsın. Sonrası Allah nasip ederse evlenir yuvanı kurarsın. O insanıda Allah affetmez czasını çeker merak etme.

Yapıcı eleştri böyle olmalı işte ...

Estağfirullah, bilimsel konularda eleştiri yapıcı olduğu takdirde iyidir diye düşünüyorum. Bunu ilave etmeyince yersiz olmuş 'yapıcı eleştiri' hakkındaki düşüncem. Bunun için özür diliyorum.

Bu tarz konularda bence eleştirinin ne yapıcısı nede yıkıcısı iyidir.
Çünki insan söz konusu. Ve sanırım hiçbirimiz sonumuzdan emin değiliz ve bu sebebpten nefsimizi temize çıkaran söylemlerden uzak durmalıyız diye düşünüyorum. Bu sebepten eleştirmek haddime değil bu konuda isterse yapıcı olsun.
Ben kardeşimizin ne kadar üzgün ve perişan olduğunu tahmin edebliyorum. Ve en kısa zamanda ruhunun huzur bulmasını umid ediyorum.

Bu tarz konularda Kınamak eleştirmek, yakışmaz insanlığa. Bu sebepten benim de haddime değil.
Yazdığım ilk yorum yapıcı da olsa eleştiri gibi algılandıysa bundan dolayı özür diliyorum konu sahibesinden. Ve düzeltiyorum; kesinlikle eleştirmek ve kınamak haddime değildir.
Vermek istediğim tek mesaj sen kendini Rabbimize Affettirmek için uğraş onun rızasını kazanmaya çalış.

Son düzenleme:

Para kazandıktan sonra ki ilk hedefin kızlığını yeniden kazanmak olsun

alınma arkadasım lütfen kırılmada ama
bu kısma takıldım doğrusu kaybedilen para yahut eşya diil ki onu böyle de kabul edip sevecek biri vardır bence

Mesajınızı beğendiğim için yapıcı dedim,karşı tarafı kırmadan ruhunu acıtmadan yazdığınız içindi..

Evet 16 yaşımdaydım tanıştığımda. Ancak yine de internetten kimseyle buluşmadım onun dışında kimseye kolay kolay güvenmem. Ailemle çok fazla problemlerim vardı boşluktaydım bu yüzden onunla görüştüm.

Tatlım,

Hiiç üzülme sen dünyadaki en kıymetli şeysin bunu asla unutma, kimse ve hiçbir şey senden kıtmetli degil. Şanslısın ki istanbulda yaşıyorsun orada cok fazla fırsatın var. İlk tercihin yapabiliyorsan üniversite oku, olmuyor mu çocuk gelişimi okumuşsun sanırım lisede, o zaman kreş okul vs ile ilgili iş bak, bir işe başla kendi paranı kazan, kendi ayakların üzerinde dur. Ama bana kalırsa öncelikle OKU!

İkincisi bir ablan olarak konusuyorum ailenin senin durumunu bilmesi gerekmiyor, sen kendi ayakların üzerinde durdugun zaman ileride kendine göre sana deger veren ve saygı duyan birisiyle seni gerçekten seven birisiyle karşılaştığında inan bekaret vs önemsiz kalacaktır. Ama bunu kimseye söyleme şimdilik sende kalsın. Sadece ileride evleneceğinizi gerçekten düşündüğün insana söylersin o da dediğin gibi hayatını paylaşacağın insana yalan söylememen gerek bence de. Son bir şey daha insanlar neler neler yaşıyorlar bunlara takılma sen bir an önce o cocuktan kurtul ve hayatına bak..

Öylede canım kimse senin içini bilemez ki yarın öbürgün sinirlendiğinde herşeyi yüzüne vurur. Bunu çok iyi dediklerimiz bile yapıyor. Arkadaşımızın üzülmesini istemem. Bu onun söylediği son yalan olsun... Buna benzer bir konuyu yine okumuştum keşke söylemeseydim diyordu. Ayaklarının üzerinde durunca azimli olacağına inanıyorum. Yoksa böyle bir durum bayan için çok zor bir durum...

Kızlığını yeniden kazanmak :86:

bir kez birlikte oldum onunla zaten,olmadığına eminim.

Yaklaşımın ve yorumun için çok teşekkür ederim

İlk olarak medeni,çağdaş,modern kelimeleri bu forumda neden hakaret gibi kullanılıyo anlamıyorum.
İkincisi bu kızcağız 15'inden bu yana tanıyo bu adamı.15,18,20 yaşında çoğu insanın aklı bi karış havada olur.Hele bi de kendisini yanlışa sürüklicek bi şerefsize denk gelirse aklı başına gelince hata olarak görüceği şeyler yaşayabilir.
Son olarak aldatmaları,cinayetleri kadınların evlilik öncesi bişeyler yaşamasına mı bağladınız bana mı öyle geldi?
5 yaşında kız çocuğuna eteğini örtmesini söyleyen ahlak anlayışı,5 yaşındaki erkek çocuğuna da pi...ni göstermeyi öğütlediği için yaşanıyodur belki o saydıklarınız.
Konu sahibi arkadaşım bu adamdan kurtul,okul okumak için en güzel yaştasın,üniversiteni oku,istediğin bölüm olmuyosa istemediğin bölümde oku ama oku.O ortamı gör,diplomanı al.Yoluna devam et.
Bişeyler yaşanmış olmasını da gözünde büyütme,zamanla olaya bakışaçın değişir,ilişkilerinle ilgili nası bi yol tutturcağına daha sağlıklı karar verirsin.

Bi yaran varmı ki bu kadar direk savunma moduna geçiyosun? Yazdığımı sanırım tam okumamışsın,sevdiğim hatta aşık olduğum,evlilik hayali kurduğum ve hatta evleniceğim adamla bunu yaşadım ben. Gidip 1-2 aylık sevgilimle yada başkasıyla düşüp kalkmadım. Yaptığımın yanlış olduğunu bende biliyorum,yazımın sonunda KIZLARA İBRET OLSUN,KİMSE HAYATINI MAhFETMESİN yazdım. Bunu diktirip buraya yazmayabilirdim,yada zaten gitti diye başkalarıyla birlikte olabilirdim. Çevremdeki kimseyle paylaşamadığımı bilhassa çok utandığımı söyledim. Keşke yaşamasaydın demen bana birşey kazandırmıyor. Yaptığımı Allah sorgulasın Allah affesin,sen kimsin ki burda beni bunun için yargılamaya çalışıyosun?

Bir dost ortamında konuşur gibi yazdım ben buraya,çirkefler yorum yazsın diye değil.

Pardon komik olan ne ?

Öğütlediğiniz şeye bakar mısınız yani? Şu an eksik mi arkadaş da kazanması gereken bir şeymiş gibi, sanki aşağıdaymış da ulaşması gereken hedef buymuş gibi öğütlemişsiniz bir de. Niye ezdiriyorsunuz kendinizi şu müsveddelere ya, her şey onlara yaranmak için mi? Bence bu kız okumalı, etmeli, işe girmeli ama "kızlığını yeniden kazanmak" için değil. (Bir kere o zaten kızlık olmaz diktirse de, bakirenin anlamı dokunulmamıştır, yaptıysa, dokundurduysa bitmiştir, kendimizi kandırmayalım) Kendi ayakları üstünde durmak ve bir daha bu tip müsveddelere kendini ezdirmemek için çalışmalı.

Bak aynı tavrı bundan sonra karşına çıkan bu geçmişindeki gibi olan adi heriflere karşı da kullan olur mu, o zaman kimse ezemez seni :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…