zevk sefa için değilde neden koynuna girdi o zaman zorunluluktanmı? iki kişinin rızası olmadan girilen ilişkiye
zaten TECAVÜZ denir o zaman polise gidip şikayet ederdi. Kendi rızasıyla girdiği ilişki nasıl zorunluluk oluyor ?
Yazık ya ne kadar zalimsiniz
Bu başlık altına yazmış konu sahibesi, ablaların arasında sana burda !olumlu! nasihat ve tavsiyelerde bulunanlar olmuş sen onlara kulak ver.
Eğer kabul edersen benim acızane tavsiyem de şu olur; Seni yaratan herşeyi bilen gören bizi bizden iyi bilen Rabbimize yönel. Kendini Affettir. Güzel bir tevbe et. Kesin ve hayırlı bir dönüş yap. Allahın rahmeti gadabından daha çoktur. Bunu sakın unutma. sen derdini insanlara değil Allaha anlat. Eğer kendini affetirebilirsen Allaha bak o ne kapılar acar sana. Sen Allaha yönel. Kalbini ona çevir.
Bu dünyaya insan tek bir amaç için geliyor. Bunun için yaşantımızın hesabını iyi yapmamız gerekiyor. yaşadıklarımızın hesabını Rabbimize vereceğimizin bilinciyle yaşamalıyız hayatımızı.
bu bilincle yaşarsak daha hayırlı bir hayat yaşayabiliriz.
Yorumlar arasında okuduğum eleştirel yaklaşımların olmamasını ümit ediyorum. Eleştiri ancak yapıcı olduğu takdirde faydalıdır. Aksi takdirde sadece yıkıcı olmaktan başka işe yaramaz. Bu da amacımız olamaz olmamalı. Pişman olmuş, hatasını anlamış, yüzü kızarmış, tabri caiz ise düşmüş bir insana utanc duyduğu bir durumu yüzüne vurarak onu eleştirmek doğru bir tutum değildir.
Ne oldum değil ne olacağım düşüncesiyle yaşamalıyız.
Rabbim cümle ümmeti muhammedin yar ve yardımcısı olsun. Ayağımızı kaydırma gayretinde olan kendi nefsimizin şerrinden korusun inşAllah
Yapıcı eleştri böyle olmalı işte ...
Canım bu konuda sana yüklenemiyoruz çünkü her insan hata yapabiliyor. Sen temiz saf duygular ile ona güvenmişsin. Ne yazıkki herkes doğru çıkmayabiliyor. Bundan sonra senin yapacağın en güzel şey ne biliyor musun. Çalış ve açıktan oku. Hem para kazanırsın. hemde hayatını bir düzene sokarsın. Para kazandıktan sonra ki ilk hedefin kızlığını yeniden kazanmak olsun. Hiç kimseye birşey söyleme. unutma dostunun da dostu vardır... o konuda dr lerden bilgi al ve uygulaa özgüvenini tekrar kazanırsın. Sonrası Allah nasip ederse evlenir yuvanı kurarsın. O insanıda Allah affetmez czasını çeker merak etme.
Estağfirullah, bilimsel konularda eleştiri yapıcı olduğu takdirde iyidir diye düşünüyorum. Bunu ilave etmeyince yersiz olmuş 'yapıcı eleştiri' hakkındaki düşüncem. Bunun için özür diliyorum.
Bu tarz konularda bence eleştirinin ne yapıcısı nede yıkıcısı iyidir.
Çünki insan söz konusu. Ve sanırım hiçbirimiz sonumuzdan emin değiliz ve bu sebebpten nefsimizi temize çıkaran söylemlerden uzak durmalıyız diye düşünüyorum. Bu sebepten eleştirmek haddime değil bu konuda isterse yapıcı olsun.
Ben kardeşimizin ne kadar üzgün ve perişan olduğunu tahmin edebliyorum. Ve en kısa zamanda ruhunun huzur bulmasını umid ediyorum.
Bu tarz konularda Kınamak eleştirmek, yakışmaz insanlığa. Bu sebepten benim de haddime değil.
Yazdığım ilk yorum yapıcı da olsa eleştiri gibi algılandıysa bundan dolayı özür diliyorum konu sahibesinden. Ve düzeltiyorum; kesinlikle eleştirmek ve kınamak haddime değildir.
Vermek istediğim tek mesaj sen kendini Rabbimize Affettirmek için uğraş onun rızasını kazanmaya çalış.
'' 20 yaşımdayım,2008 yılında internet aracılığıyla birisiyle tanıştım.''
Ben şuna takıldım. Şu an 20 yaşındasın ve 2008 yılında tanıştım diyosun bu adamla. Demek oluyor ki 15 yaşındaydın daha. Doğru mu?
Para kazandıktan sonra ki ilk hedefin kızlığını yeniden kazanmak olsun
alınma arkadasım lütfen kırılmada ama
bu kısma takıldım doğrusu kaybedilen para yahut eşya diil ki onu böyle de kabul edip sevecek biri vardır bence
Canım bu konuda sana yüklenemiyoruz çünkü her insan hata yapabiliyor. Sen temiz saf duygular ile ona güvenmişsin. Ne yazıkki herkes doğru çıkmayabiliyor. Bundan sonra senin yapacağın en güzel şey ne biliyor musun. Çalış ve açıktan oku. Hem para kazanırsın. hemde hayatını bir düzene sokarsın. Para kazandıktan sonra ki ilk hedefin kızlığını yeniden kazanmak olsun. Hiç kimseye birşey söyleme. unutma dostunun da dostu vardır... o konuda dr lerden bilgi al ve uygulaa özgüvenini tekrar kazanırsın. Sonrası Allah nasip ederse evlenir yuvanı kurarsın. O insanıda Allah affetmez czasını çeker merak etme.
canım benim durumuna çok üzüldüm
birşey dersek sizde üzülüyorsunuz ama dost acı söyler;
evlenmeden bazı şeyleri nasıl yaşarsınız ben anlayamıyorum
herkes kendi hayatına yön verir lakin lütfen ailenizi de düşünün onlarıda kendinizide zann altında burakmayın
bir kzıın en güzel çeyizi beline bağladığı kırmızı kuşaktır bence
canım bundan sonrası için o insanı hayatından tamamen çıkarıp hayatına yön vermelisin
tabii o insanı hayatından cıkartırken cok dikkatli olmalısı,uygunsuz fotoğraf,video ların olup olmadığı hakkında bilgin var mı ???
Tatlım,
Hiiç üzülme sen dünyadaki en kıymetli şeysin bunu asla unutma, kimse ve hiçbir şey senden kıtmetli degil. Şanslısın ki istanbulda yaşıyorsun orada cok fazla fırsatın var. İlk tercihin yapabiliyorsan üniversite oku, olmuyor mu çocuk gelişimi okumuşsun sanırım lisede, o zaman kreş okul vs ile ilgili iş bak, bir işe başla kendi paranı kazan, kendi ayakların üzerinde dur. Ama bana kalırsa öncelikle OKU!
İkincisi bir ablan olarak konusuyorum ailenin senin durumunu bilmesi gerekmiyor, sen kendi ayakların üzerinde durdugun zaman ileride kendine göre sana deger veren ve saygı duyan birisiyle seni gerçekten seven birisiyle karşılaştığında inan bekaret vs önemsiz kalacaktır. Ama bunu kimseye söyleme şimdilik sende kalsın. Sadece ileride evleneceğinizi gerçekten düşündüğün insana söylersin o da dediğin gibi hayatını paylaşacağın insana yalan söylememen gerek bence de. Son bir şey daha insanlar neler neler yaşıyorlar bunlara takılma sen bir an önce o cocuktan kurtul ve hayatına bak..
işte bu medeni arkadaşlarımız yüzünden evlilik dışı ilişkiler hele de bu yaşta "hatadır" denilip affediliyor ve o yüzden bugün bu yaş ortalaması bu kadar düştü.bence bu bu kadar basit olamaz benim aklım almıyo almayacak da.bunun sonuçları da aslında çooook kişiyi etkiliyo bütün toplumu bozuyo, aldatmalar,cinayetler,evliliklerin yıkılması,aile ilişkilerinin bitmesi,toplumda güvensizlik ve ahlak kavramının yozlaşması vs vs...ama tabi bunları geniş çaplı düşünebilmek lazım "hata" diyip geçmeden önce..onu da herkes yapamıyo malesef..
Kızlığını yeniden kazanmak :86:
ben kimsenin şahsına hakaret eden bi sıfat kullanmadım.yazdıklarımın özetlemem gerekirse sen bu adamın böyle olduğunu bile bile hem ilişki yaşamaya devam etmişsin hem de evlilik dışı ilişkiye girmişsin, 20 yaşındasın hiç de cahil falan da değilsin kimseye kendini acındırma demek istedim.eğer bunlar hakaretse evet hakaret ettim ki hiç öyle olduğunu da düşünmüyorum gerçek olduğu için zoruna gitmiş olabilir.
Pardon komik olan ne ?
Bi yaran varmı ki bu kadar direk savunma moduna geçiyosun? Yazdığımı sanırım tam okumamışsın,sevdiğim hatta aşık olduğum,evlilik hayali kurduğum ve hatta evleniceğim adamla bunu yaşadım ben. Gidip 1-2 aylık sevgilimle yada başkasıyla düşüp kalkmadım. Yaptığımın yanlış olduğunu bende biliyorum,yazımın sonunda KIZLARA İBRET OLSUN,KİMSE HAYATINI MAhFETMESİN yazdım. Bunu diktirip buraya yazmayabilirdim,yada zaten gitti diye başkalarıyla birlikte olabilirdim. Çevremdeki kimseyle paylaşamadığımı bilhassa çok utandığımı söyledim. Keşke yaşamasaydın demen bana birşey kazandırmıyor. Yaptığımı Allah sorgulasın Allah affesin,sen kimsin ki burda beni bunun için yargılamaya çalışıyosun?
Bir dost ortamında konuşur gibi yazdım ben buraya,çirkefler yorum yazsın diye değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?