Öğütlediğiniz şeye bakar mısınız yani? Şu an eksik mi arkadaş da kazanması gereken bir şeymiş gibi, sanki aşağıdaymış da ulaşması gereken hedef buymuş gibi öğütlemişsiniz bir de. Niye ezdiriyorsunuz kendinizi şu müsveddelere ya, her şey onlara yaranmak için mi? Bence bu kız okumalı, etmeli, işe girmeli ama "kızlığını yeniden kazanmak" için değil. (Bir kere o zaten kızlık olmaz diktirse de, bakirenin anlamı dokunulmamıştır, yaptıysa, dokundurduysa bitmiştir, kendimizi kandırmayalım) Kendi ayakları üstünde durmak ve bir daha bu tip müsveddelere kendini ezdirmemek için çalışmalı.
Bak aynı tavrı bundan sonra karşına çıkan bu geçmişindeki gibi olan adi heriflere karşı da kullan olur mu, o zaman kimse ezemez seni :)
Kime nasıl davranacagim konusunda senden fikir alacak değilim. Sizin gibilere müstehak olan yüz kişiyle düşüp kalkip diktiri biliyosun p kizim diye gelenler. Ben dürüstüm,kendimi ezdirecekte bir insan değilim. Namusumun derdinde olmasaydım ilerde eşime nasıl anlatacağım diye düşünmezdim. Islam dinini cok iyi ya kinadigin seyi yaşamadan olmezsin. Sen olmazsin kızın olur. Hircinligin asosyalliginden olmalı. Sorun degil sana cevap vermicem,yazdıkları önem arz etmiyor.
Kızım manyak mısın? Seni savundum orda diktir diyenlere karşı. Tövbe estağfurullah. Ezdirme kendini dedik, suçlu olduk ya
sen kesin olarak bekaretini kaybettine eminmisin bi doktora git güzel yavrum kesin bi fikrin olsun dimi ona göre bir gidişat bulunur
Bakire de olsam onunla birlikte olduğum gerçeği degismeyecekki. Ama yine de gidip muayene olmalıyım,evet.
işte bu medeni arkadaşlarımız yüzünden evlilik dışı ilişkiler hele de bu yaşta "hatadır" denilip affediliyor ve o yüzden bugün bu yaş ortalaması bu kadar düştü.bence bu bu kadar basit olamaz benim aklım almıyo almayacak da.bunun sonuçları da aslında çooook kişiyi etkiliyo bütün toplumu bozuyo, aldatmalar,cinayetler,evliliklerin yıkılması,aile ilişkilerinin bitmesi,toplumda güvensizlik ve ahlak kavramının yozlaşması vs vs...ama tabi bunları geniş çaplı düşünebilmek lazım "hata" diyip geçmeden önce..onu da herkes yapamıyo malesef..
hayatta hiçkimseye çok fazla güvenmeyeceksin bunun kadını erkeği yok..Türkiye gibi bir ülkede bir kız çocuğuna ilk öğretilen namus kavramıdır.Daha 4-5 yaşındaki çocuklar altlarında etekler varken aileleri tarafından "kızım,düzgün otur, kız çocuğu böyle oturmaz,edepli otur", "aaa çok ayıp bura gösterilmez" diyerek büyütülürler.Bu yüzden türkiyede hiçbi kız da çıkıp "ben bilmiyodum, cahildim" diyemez.. her kız bunun bu ülkede de dinimizde de ne anlama geldiğini bilir.çıkıp şurda en azından bile bile yaptım desin daha dürüstçe olur.
bakiremi yani şimdi o kız afedersinizde herşeyi yaşayıp namuslu geçinenlerden daha namussuz..herşeyi yap et o kız namuslu olsun bi kan namus ölçüsü olamaz ya
Canım bu konuda sana yüklenemiyoruz çünkü her insan hata yapabiliyor. Sen temiz saf duygular ile ona güvenmişsin. Ne yazıkki herkes doğru çıkmayabiliyor. Bundan sonra senin yapacağın en güzel şey ne biliyor musun. Çalış ve açıktan oku. Hem para kazanırsın. hemde hayatını bir düzene sokarsın. Para kazandıktan sonra ki ilk hedefin kızlığını yeniden kazanmak olsun. Hiç kimseye birşey söyleme. unutma dostunun da dostu vardır... o konuda dr lerden bilgi al ve uygulaa özgüvenini tekrar kazanırsın. Sonrası Allah nasip ederse evlenir yuvanı kurarsın. O insanıda Allah affetmez czasını çeker merak etme.
işte bu medeni arkadaşlarımız yüzünden evlilik dışı ilişkiler hele de bu yaşta "hatadır" denilip affediliyor ve o yüzden bugün bu yaş ortalaması bu kadar düştü.bence bu bu kadar basit olamaz benim aklım almıyo almayacak da.bunun sonuçları da aslında çooook kişiyi etkiliyo bütün toplumu bozuyo, aldatmalar,cinayetler,evliliklerin yıkılması,aile ilişkilerinin bitmesi,toplumda güvensizlik ve ahlak kavramının yozlaşması vs vs...ama tabi bunları geniş çaplı düşünebilmek lazım "hata" diyip geçmeden önce..onu da herkes yapamıyo malesef..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?