• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatımı mahveden anksiyete…

sedefinci

Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2023
286
209
23
34
İlaçlı ilaçsız birçok şey denedim bir dönem iyiyim bir dönem dibe batık. Artık ilaç kullanmak istemiyorum bıraktığım an ilk yokuşta çöküp kalacağımı biliyorum. Kendi başıma da yapamıyorum. Korkmaktan çok yoruldum. Çok yorgunum hayatımın sonuna kadar bu hastalık peşimi bırakmayacak galiba 😔 herşeyin en kötüsünü düşünmekten hayatın tadına varamamaktan mutlu olamamaktan herşeyden bıktım. Böyle olmamın sebebi de maalesef ailem. İğrenç bir çocukluk yaşatmaları sonrasında da başarısız bir insana dönüştürülmem. Yeme bozukluğu ile başbaşa kalıp obez olmam.. hangisini saysam. Hayatım boşa geçmiş gibi hissediyorum düzelir miyim? Herşey yoluna girdi aslında iyi bi okul okudum atandım nişanlandım zayıfladım ama benim bu içimdeki hastalık beni mahvetti ilaçlara geri dönüp yeniden obezite ile savaşmak istemiyorum. Anksiyeteden tamamen kurtulup iyileşene var mı gerçekten 😔

İlaçlı ilaçsız birçok şey denedim bir dönem iyiyim bir dönem dibe batık. Artık ilaç kullanmak istemiyorum bıraktığım an ilk yokuşta çöküp kalacağımı biliyorum. Kendi başıma da yapamıyorum. Korkmaktan çok yoruldum. Çok yorgunum hayatımın sonuna kadar bu hastalık peşimi bırakmayacak galiba 😔 herşeyin en kötüsünü düşünmekten hayatın tadına varamamaktan mutlu olamamaktan herşeyden bıktım. Böyle olmamın sebebi de maalesef ailem. İğrenç bir çocukluk yaşatmaları sonrasında da başarısız bir insana dönüştürülmem. Yeme bozukluğu ile başbaşa kalıp obez olmam.. hangisini saysam. Hayatım boşa geçmiş gibi hissediyorum düzelir miyim? Herşey yoluna girdi aslında iyi bi okul okudum atandım nişanlandım zayıfladım ama benim bu içimdeki hastalık beni mahvetti ilaçlara geri dönüp yeniden obezite ile savaşmak istemiyorum. Anksiyeteden tamamen kurtulup iyileşene var mı gerçekten 😔

Mesleki anlamda başarıyı elde etmişsiniz, kilo verip obeziteyi geride bırakmışsınız ama aklınız hâlâ geçmişteki olumsuz yaşanmışlıklarda kalmış. Anksiyeteden kurtulmayı gerçek anlamda istemeniz gerekiyor. Bilinçaltınızın mutsuzluktan beslenmesine izin vermeyin ve hayatınızdaki güzel şeylere şükredin. Diğer şekilde anksiyeteden kurtulmanız mümkün değil. Olumsuz ve geçmişi düşünerek yaşarken nasıl anksiyeteden kurtulacaksınız ki? Önce bakış açınızı değistirmeniz gerekiyor. İlaç yerine bir psikologdan psikolojik destek almak daha iyi gelebilir size 🌸

Anksiyete günümüzün hastalığı maalesef.Hayatınızdaki güzel şeyleri her gün kendinize hatırlatıp şükredin.Bol bol olumlama, yürüyüş,sevdiğiniz şeyleri yapmak iyi geliyor.Anksiyete iğrenç bir şey ama hayat korkarak yaşanmıyor.Anksiyete nedeniyle ben de ilaç kullanıyorum.Bir şeyden korktuğum zaman en fazla ne olabilir ki diye düşünüyorum.

Merhaba. Sadece ilaç mı kullandınız? Psikoterapi aldınız mı? Ben ilaçla bayağı ilerlemistim.Psikoterapiyi yarım bıraktım maalesef. İyi bir doktor bulup terapi,ilaç birlikte ilerleme kaydedersiniz bence. Çevre de tetikliyor. Maalesef günümüzde bu hastalığa yakalanmamak çok zor. Ben tamamen kurtulamadım ama ilacı bıraktıktan sonra 2 sene kadar çok iyiydim. Bebegim olduktan sonra tekrarladı. Ama ilaç öncesi halimden çok çok iyiyim. Kontrol altına alabilirsiniz.

Anksiyete günümüzün hastalığı maalesef.Hayatınızdaki güzel şeyleri her gün kendinize hatırlatıp şükredin.Bol bol olumlama, yürüyüş,sevdiğiniz şeyleri yapmak iyi geliyor.Anksiyete iğrenç bir şey ama hayat korkarak yaşanmıyor.Anksiyete nedeniyle ben de ilaç kullanıyorum.Bir şeyden korktuğum zaman en fazla ne olabilir ki diye düşünüyorum.
Psikolog da bana böyle demişti. Misal korktuğun ne? Söylüyordum. Peki bu durumda en kotu ne olabilir? Senaryolar üzerinde düşünüp konusuyorsun. O an saçma olduğunu fark ediyorsun aslında ama işte zihne söz geçmiyor. Zaten olayın kendisi, kaygısından daha basit geçiyor aslında.

Her yere yazıyorum buraya da yazayım. Ankisiyeteyi şöyle atlattım: İzzet Güllü isimli psikoloğu şans eseri öven bir yoruma denk geldim kendisinin youtubede videoları var. Kâh ağlayarak kâh gülerek izledim ama usanmadan defalarca. Çünkü o zehirli düşüncelerden kurtulmak için sürekli telkinlere ihtiyacınız var. Arada halen nadiren de olsa yoklayan ankisiyetem bu şekilde söndü. İzzet Bey'in klinigini araştırdım adamın gidip elini öpecektim ama bulamadım. Ne zaman böyle bir konuya rast gelsem kendisinden bahsederim.

Psikolog da bana böyle demişti. Misal korktuğun ne? Söylüyordum. Peki bu durumda en kotu ne olabilir? Senaryolar üzerinde düşünüp konusuyorsun. O an saçma olduğunu fark ediyorsun aslında ama işte zihne söz geçmiyor. Zaten olayın kendisi, kaygısından daha basit geçiyor aslında.
Bu arada ilacı düzenli kullanmak şart,kendimiz bırakınca tekrar başa sarıyoruz.Bir de kaygılarım bana yalan söylüyor, korktuğum hiçbir şey gerçekleşmedi.Bu düşündüğüm de gerçekleşmeyecek demek en güzeli .

Genelde insanlar olumsuz olay yaşadığında psikolojik sıkıntılar yaşar.Ne güzel işin var zayiflamissin nisanlanmissin benim hayallerimi bunlar.Zayiflamak iyi bir iş sevdiğim insanla ömür boyu beraber olmak.Bence olabildiğince nisanlinla gez arkadaslarinla gez.Hicbirseyi kafana takma.

Selenyum değerinize baktırdıniz mi.. bir yakınım çok tavsiye etti. Psikiyatristim.panik atakta kitabını tavsiye etti yeni aldım daha. Ben hala ilaçla devam ediyorum. İstanbul'da isteniz doktorumu onerebilirim. Devlet Hastanesi'nde.

Anksiyeteyi yenmenin ve kurtulmanin ilaç kullanmanın tek yolu en dibi görmek 🥺en dibi gorduktsn sonra kaybedecek bir seyiniz olmuyor ve kötü düşünmeyi bırakıyorsunuz ...ya ben bunları yaşamış insanım,daha kötü ne olacak düşüncesine evriliyor her şey ...bu arada ben en dibi gördüm ve anksiyeteden kurtuldum he ara ara geliyor ama umursamıyorum

Her yere yazıyorum buraya da yazayım. Ankisiyeteyi şöyle atlattım: İzzet Güllü isimli psikoloğu şans eseri öven bir yoruma denk geldim kendisinin youtubede videoları var. Kâh ağlayarak kâh gülerek izledim ama usanmadan defalarca. Çünkü o zehirli düşüncelerden kurtulmak için sürekli telkinlere ihtiyacınız var. Arada halen nadiren de olsa yoklayan ankisiyetem bu şekilde söndü. İzzet Bey'in klinigini araştırdım adamın gidip elini öpecektim ama bulamadım. Ne zaman böyle bir konuya rast gelsem kendisinden bahsederim.
merhaba ben burada panık atak yazısı okurken bir hanımefendı ismini yazmıs ve önermiş bu sayede izzet hocayı tanıdım çok yeni daha 3 4 gündür takip edıyorum şuan bıle dınlıyorum telefonumdan malatyadan izmit tarafına taşınacakmıs Allah razı olsun gercekten gidip görmek isterım

merhaba ben burada panık atak yazısı okurken bir hanımefendı ismini yazmıs ve önermiş bu sayede izzet hocayı tanıdım çok yeni daha 3 4 gündür takip edıyorum şuan bıle dınlıyorum telefonumdan malatyadan izmit tarafına taşınacakmıs Allah razı olsun gercekten gidip görmek isterım
Ben Malatyalıyım kliniğini çok aradım ama bulamadım.

Back
X