- 5 Haziran 2016
- 970
- 740
- 103
- Konu Sahibi bayanpukina
-
öyle haklısınız ama burda genelde benden buyukler olduğu için daha dogru dusünenler vardır dıye yazdımİnsanın sevdiği mesleği yapması elbette tüm hayatının akışı için oldukça önemli ama şunu bil insan hayalinde ki mesleği okurken de bunalıma girebiliyor. Hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değil, hele hukuk okuması kolay bir bölüm hiç değil. Okulu bırakıp kazandın hukuk diyelim sonra derslerle boğuşurken ben ne yaptım derken bulma kendini... Ve hayat senin burdaki insanların söyledikleriyle böyle önemli bir kararı alma sadece kulak ver ama iyi düşün kendi seçimini yap çünkü doğacak sonuçları çekecek olan sensin bizler değil...
evet bunuda düşündüm ama ne biliim 26 yaşımda tekrar üniye gidebilirmiyim buyumuş olucam falan gibisinden of ofBence okuluna devam et kpss ve yüksek lisans kas. Tabiki okumanın yaşı yok ama önce mesleğini eline al ki ailene veya başkasına el açma.. Çalışmaya başladıktan sonra da okuyabilirsin
hayır ben sayısala babamın zoruyla geçtiğim günden beri duusnuyordum sonra lysde tmdende gırdım sınava ama edebıyatım olmadığı için gelmedi tabıkı hukuk aılemde bekletmedi mezuna dırek yazdırdı muhendıslığı maalesef hep aklımdaydı bu benim2 sene insanın hayatında çok kısa bir süre. Bence 2 seneye bu bölümü bitirip sonra hukuk okunmalı. Şu an okulu uzatmış olmanın verdiği bir psikoloji olabilir bu.
Hukuk fakükültesinden yeni mezun oldum, bir daha üniversite sınavına girsem asla hukuk yazmazdım, okurken sacım basım döküldü, kendimden gectim, simdi hayat daha da zor yüksek lisanstır, hakimlik savcılık sınavıdır hepsi cok zor, serbest avukatlık ben hic yapamam cevrem yok. Felaket tellalı gibi oldum ama durum böyle.bazılarınız eskı konularımdan bılıyorsunuzdur benimle tehtidlerle sevgılı olan erkek arkadasım vardı suan unide 3. sınıftayım ama bu sene o kadar derdım vardı kı alttan 4 dersım var yanı sınıfta kalmış haldeyim.... ben ailemin dediklerini yaptım sayısaldım muhendıslıge gırdım falan ama hayalım hep hukuk okumaktı bu hiç değişmedi. ve ben elektrik elektronik mühendisliğinde olduğum için bayan olarak iş bulmam sıkıntı yanı bende okulda hoca olarak kalmak ıstıyorum zaten ıkı seneye okulum bıtecek yuksek lısans doktora falan. sizce suan okulumu herseyi bırakıp hukuk için tekrar sınava mı hazırlanmalıyım ? suan 22 yaşındayım bölümü bitirip sınava gir derseniz onuda düşündüm ama bu sene kaldım buyuk ıhtımal 2 seneye biter okulum 25 de hazırlanıp girsem 30umda fakülteden çıkarım of o kadar zorkı beynımı yedım durdum bugun bu soru yüzündenbenim yerimde olsaydınız siz ne yapardınız ?
hayalimde hep avukat olmak vardı ama yıllar önce aılemın sayısal sececeksın tmde ne var demesinden kazanamadımBu hukuku ne için okumak istediğine bağlı. Çok para içinse tamamıyla yalan. Ortalama bir mühendis maaşıyla aynı gelirim.
İdeolojilerin içinse deneme, Türkiye' de işlemiyor.
Statü içinse bilemiyorum. Herkes hukuk fakültesi okuyabilir. Artık ekstra bir statü kazandırmıyor.
Seçtiğim için pişmanlık duyuyorum. Sağlık okuyacağım ben tekrar.
Hukuk bir yaşam biçimi, farklı dünyalara açılan kapı elbette olumlu yönü de bu.
Seçim senin.
of ciddi misiniz yaHukuk fakükültesinden yeni mezun oldum, bir daha üniversite sınavına girsem asla hukuk yazmazdım, okurken sacım basım döküldü, kendimden gectim, simdi hayat daha da zor yüksek lisanstır, hakimlik savcılık sınavıdır hepsi cok zor, serbest avukatlık ben hic yapamam cevrem yok. Felaket tellalı gibi oldum ama durum böyle.
Avukat olmayı pek çok kişinin arzuladığını düşünüyorum. İşin içine girmeden. Ben de arzuladım. Zırlaya zırlaya 6 senede bitirdim. Staja başladığım ilk hafta nasıl bir b.kun içinde olduğumu anlamıştım.hayalimde hep avukat olmak vardı ama yıllar önce aılemın sayısal sececeksın tmde ne var demesinden kazanamadım
Ben karamsarım biraz, avukat hakim savcı tanıdıgın birileri varsa sor sorustur, yerinde olsam kendi okulumu bitirirdim, hukuku da ikinci üniversite olarak okurdum, hakkında hayırlısı olsun.of ciddi misiniz ya
yaşım geçmiş oluyor öyledeBence okulunuzu bitirip tekrar hukuk icin calisin.
Ayrica okudugunuz bolum gayet guzel bir bolum asla birakmayin bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?