hayatımın en önemli kararını yorumlarınıza gore belırleyeceğim....

Turkiye sartlarinda hangi meslegin statusu kaldi ki?? Ogretmenim atanamiyorum.kpss ye girdim.guzel net yaptim ve atanmayi beklerken atama yok simdi..ustelik 5 yil sozlesmeli ve cakili kadro.5 yil sonra mulakata giriyosun begenirlerse kadroya aliyorlar.saglik bolumunu muhtemelen kolay is icin istiyosunuz ama saglikci olup bosta gezen bicok tanidigim var her taraf torpill...

insanın severek çalıştığı işi olması elbette hoştur amma şu 1kaç günlük dünyada 1veya 2tabakla zenginide doyuyor fakirinde onun için çok uğraşmaya deymez yinede gönlünden ne geçiyorsa onu yap ....

ay oyle guzel yazmissiniz ki tesekkur ederim haklisiniz

Hayalinde,seni mutlu edecek başka bir meslek varsa, azimliysen ve maddi imkanında varsa yapabilirsin.bende seninle aynı evreyi yaşadim sayilir. 29 yaşindayim ve 2.universitemden yeni mezun oldum.ikiside 4 yıllıktı.Ama ben ikisinide bitirdim.Tek sorun sürekli ögrenci olmak,ders çalış,sınavlara gir yoruyor..Yaş ilerledikçe sınıf arkadaşlarin senden 4 5 yaş küçük olcak,anlaşmak zorlaşıyor..Birde iş hayatına atılmakta gecikiyorsun.Aslında olumsuz şeylerde degil bunlar

Hani 1 veya 2. Sınıf olsan dene derim ama 3 e gelmişsin ne kalmış şurda. 4 ders o kadar da çok değil bence hem sınıfta kalma diye birşey var mı ya unide?

Yanlis bilgi vermek istemem ama merkezi yatay gecisle degistirdiyseniz okulunuzu tekrar eski okulunuza donme sansiniz var.
Merkezi yatay geçişle geçtim ama, evlenerek izmire geldim okulumu bitirseymişim iyi olurmuş. Ayrıca artık sevip sevmemeyi değil bir an önce bitirmeyi düşünüyorum çünkü sıkıldım okula gitmekten

Ben mühendislik ve hukuk okumuş biriyim.. Makina mühendisiyim ve hukuk fakültesine okul bitince girdim. Hem de evliyken okula gittim çok güzeldi pekçok arkadaş dost edindim. Şimdi mühendislik yapıyorum ama hukuk okumak en azından büyük hayalim di ve başardıgim için çok mutluyum. Okulunu asla bırakma bitir çok istiyorsan ondan sonra hukuk oku

Sen yaşım geçiyor dedikçe gerçekten sinirim tepeme çıktı. Ben üniversite mezunuyum. Hayalimdi benim de Hukukçu olmak. Ve işim gücüm de olmasına rağmen hala Hukuk Fakültesi için uğraşıyorum. Adalet okudum, tamamlamayı deneyeceğim mesela bu yıl. 26 yaşımdayım ve senin tarif ettiğin gibi yaşlı falan hissetmiyorum kendimi. Hakimlik sınavı için yaş sınırı 35, bunu biliyorsun umarım. Ben bir mahkemede çalışıyorum, avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavını 45 yaşında kazanmış insanlar var burada.

Yorumları okumasaydım kesinlikle hayallerinin peşinden koş derdim ama seninki hayal falan değil heves. Çünkü burada biri çıkıyor avukatlıkta para yok, hakimlik zor diyor. Sen ayy öyle mi ne yapsam ki diyorsun. Gerçekten hayalin olsa değil buradaki insanların lafıyla kafanı karıştırmak, buraya konu bile açmazdın.

Ben iibf mezunuyum ve şu halde idari yargı hakimliği sınavına girme hakkım var. İyi kötü bir altyapım da var. Benim durumumu bilenler hep o sınavı tavsiye ediyor mesela bana. Ama ben onlara hakim olmak avukat olmak vs değil hukuk okumak benim hayalim diyorum.

Bilemedim yorumum da biraz sert kaçtı sanki ama senin kafan karışmış tüm olan biten bu bence arkadaşım. Buna da ailenin kararı sana bırakmaması ve okuduğun bölümle aranın iyi olmaması etken. Ama bana sorarsan bence de hukuk kazandığın gün nereye düştüm ben dersin. Çünkü tamamen yabancı olduğun bir alan.

Bana kalırsa okulunu bitirdikten sonra tekrar hazırlan sınava.

yabancı bir dizide bir bölümü tesadufen izlemiştim

radyo program sunucusu bir bayan
ben aslında veteriner olmak istiyordum ama olmadı şimdi kırk yaşındayım beş yılda okulu bitirsem 45 yaşında mezun olurum , çok geç olmazmı dedi , konuguda veterinerliği okusanda okumasanda 5 yıl sonra 45 olacaksın bence hiçte geç kalmış değilsin dedi ,
sunucuda ozaman ben istifa ediyorum deyip programı brakıp yanından ayrıldı ,

bence ne okumak istiyorsan onu oku bu bölümü bitir hukuk üzerinede eğitim al ,

ben 30 yaşında üniversite okudum dereceyle bitirdim bence hiçde geç değil

Canım bence okulunu bitir. ben de jeoloji mühendisiyim. bayann mühendisler biraz sektörde zorlansa da iş yok diye bir şey yok. yaklaşık 9 yıldır şantiyelerde çalışıyorum. Bence mevcut okulunu bitir. yaşın daha çok genç o kadar emek verdin bu bölüm için. sonra da tekrar istersen sınava gir, hayalini gerçekleştir. Biraz sık dişini derslerine odaklan kararlı ol. Her şey gönlünce olsun.

Sanırım aynı mesleği yapıyor ve aynı yollardan geçip aynı şeyleri düşünüyoruz. Bende dgs'ye hazırlanıyorum, aynı zamanda lys'ye girdim. İnşallah bu sene kazanırsam her şey çok daha güzel olacak. Haberciden de bilgi alışverişinde bulunabiliriz

Haberci deyince emin oldum aynı mesleği yaptığımıza. :) Haberci kullanmıyorum ama bu bahaneyle aktif edeyim en kısa zamanda. Buradan ve diğer sosyal ağlardan da yazışabiliriz. Tanıştığıma memnun olurum :)

Ben lys'ye girmedim ama pişman oldum. Dgs'ye de gireceğim ama açıkçası çalışmadım. Fakat yaşım konumum ne olursa olsun kazanana kadar girmeyi düşünüyorum Allah izin verdikçe.

Ben edebiyat mezunuyum, 17 yaşında üniversiteye girdim. Sınıfımızda 40 yaşlarında Bi abla vardı tam 40 mıydı bilemiyorum. iki çocuklu. Ben zar zor ortalamayı tuttururken hatun fakülte 1.si olarak mezun oldu. Sonrasında görüşmedik ama devamını da getirmiş olduğunu umuyorum ve inanıyorum.
Ne kadar istediğinize bağlı 26 büyük bir yaş değil

30 geç değil ya

yaşım geçmiş oluyor öylede
okumanın yaşı yok heleki şu zamanda benim ev hanımı komşularım bile önlisans okumaya başladı üniverste mezunu arkadaşlarda bir tane daha okuyor bende yüksek lisansa başlayacagım çok heveslendim millet seferber olmuşbu arada 37 yaşındayım, yengemin dün torunu oldu o üniverste 3 de okuyor eskiden babası okutmamış içinde kalmış insan yeterki istesin orta okul mezunuydu önce lise okudu limdi üniverste okuyor
yani demem o ki sakın okulunu bırakma
hayat uzun yolun açık olsun içinde kalmışsa mutlaka birgün başarısın

siz hangi bolumleri okudunuz acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…