hayatımın en önemli kararını yorumlarınıza gore belırleyeceğim....

Hayali için ikinci kez okumayı göze almış biri olarak söylüyorum hiç birşey uzaktan göründüğü gibi kolay değil. Yaşıtlarım yuvasını kurdu çoluk çocuğa karıştı. Benimse okumaktan hayatımda evliliği düşünecek zamanım yok. Evet sevdiğim mesleğin içindeyim ama hayatıda ıskalıyormuşum gibi geliyor. insanlarla uğraşmak o kadar zor ki. herşeye rağmen pişman değilim iyiki yapmışım. gir dene aklın kalmasın ama elindeki fırsatlarıda değerlendir derim mutluluk nerdedir bilinmez

Doktor olup tip fakultesini ,avukat olup hukuk fakultesini oneren hic gormedim,bence bunun en onemli sebebi ulasilan seyin bizim icin kiymetinin azalmasi.

Istemediginiz bi bolumu okuyarak ne simdi ne de ilerde mutlu olamazsiniz,bu kadar zaman hala aklinizda kaldiysa hukuk fakultesi bence sansinizi deneyin mutlaka.

Hukuk fakultelerinin sayisi evet cok fazla ama muhendislikte de belli universitelerin birinde okumuyosaniz muhendislik okumanin da ekstra bi avantaji kalmiyo maalesef,ikisinde de cabalamak gerekiyo hic degilse hayalinizdeki meslek icin cabalayin.

Ben tavsiye ediyorum hukuk okumanizi,basarilar.

yaşım geçmiş oluyor öylede
Sevgili başak okumak icin yaşım geçiyor demek için çok gençsin.
2 yılın kalmis,mutlaka kendi bölümünü bitir.Daha sonra mesleğini yaparken istersen hukuk okursun.hatta yuksek lisans yaparsin.
43 yaşında ogretmenim.2.mesleğim ve hala acaba kendimi nasıl geliştirsem diye düşünüyorum.Bu ara dramada yuksek lisans yapmak ve ya bu konuda ciddi bir eğitim almak istiyorum.

siz hangi bölümdeydiniz hangısıne geçtiniz peki kaç yaşıısnızda ?

çukurovada okuyorum ama ben okulumda akdemisyen kalmayı dusunuyordum ama işte cok karışık kafam of of

Biz ne umutlarla okuduk hukuk bölümünü. Ama sorarsan herkeste şu an bir pişmanlık var . O kadar çok mezun var ki . Bu forumda bile kaç kişi avukat. Üyelerin meslek oranlarına bakarsan bir sürü kişi hukuk okumuş. Her ailede mutlaka hukuk okuyan var . Açıköğretimde bile açacaklar utanmasalar.

Ben de hukuk okuyorum pişmanım daha önce Boğaziçinde siyaset bilimi okuyordum o bölümü bitirebilirmişim

Bölümünü bitir bence. Türkiye'de kaç kişi sevdiği mesleği yapıyor ki. Yaptığımız mesleği seven, sevmek zorunda olan insanlarız. Amacını düşün, neden meslek ediniyorsun. Para kazanmaksa mühendislik ile aşağı yukarı aynı, itibarsa aynı, sırf istediğin içinse okulunu bitir , mesleğini eline al, öyle oku. Ne için geç kalacaksın ki, zaten mesleğin olacak çalışacaksın aynı zamanda okuyacaksin. Bence üniversite bitip mesleğe başlayınca ikinci üniversite için bu kadar hevesli olmayacaksin.

evet bunuda düşündüm ama ne biliim 26 yaşımda tekrar üniye gidebilirmiyim buyumuş olucam falan gibisinden of of

Ben bitirdikten iki sene sonra yuksek yapmaya basladim
Sinif arkadaslarimin bebekleri var en küçük benim sinifta 28 im
Diger ortak derslerde ise en buyuk benim :)
Okumanin yaşı olmaz neyi ne kadar istedigini sen bilirsin
Yaz okulu fln biraz versen derslerini kisin hem sinav hem okulolmaz mi
Yada bir sene dondur kazanacagina inaniyorsan
Gercekten istersen yaparsın

Ogretim uyesiyim ve hic bir sey icin gec degildir. Oncelikle sana tavsiyem bolumunu bitir. Bunca emegin bosuna gitmez. Sonra da yuksek lisans yaparken universite sinavina tekrar gir. Kazabilirsen hukuk da okursun. Hem iki diploman olur. Bolumunu yarim birakirsan hukuk kazanacaginin garantisi de yok. Ben olsan yuzmus yuzmus kuyruguna gelmissin birakmazdim. Ben doktoraya evlendikten sonra basladim ve hamileydim. Hic bir sey icin gec degil. insan isteyince herseyi yapar. Yasin da onemi yok. Ama once bolumunu bitir.

of inanin oyle biktim ki fiziktende trigonometrisindende muhandislik degil osym gibi okulum iki senedir hukuk ne guzel hep sozel ondanda istiyordum ne guzel rahatlar

of inanin oyle biktim ki fiziktende trigonometrisindende muhandislik degil osym gibi okulum iki senedir hukuk ne guzel hep sozel ondanda istiyordum ne guzel rahatlar

Hukuk okuyanlar rahat mi
Bence siz neyi neden istiyorsunuz belli değil
iyice oturup düşünün

cok istiyorsan calis oku.ben tavsiye ediyorum.okuyorum da.ayrica hicbir zaman muhendisligin parasi da itibari da avukat ile bir olmaz.tabi orta düzeyden bahsediyorum.yoksa iki tarafta da uç noktalarda olanlar var. noterde bile avukat olduğunu söyleyince noterin geri adım attığını biliyorum(bunu ben yapmadım tabiki) bence oku itibarı da işini iyi yaparsan parası da sağlam.

hayalimde hep avukat olmak vardı ama yıllar önce aılemın sayısal sececeksın tmde ne var demesinden kazanamadım
Biz avukat oldukta ne oldu . Başımız göğe ermedi . Çok pişmanım çok . Şimdiki aklım olsa sınıf öğretmenliği okurdum . Canı gönülden yapıyorum bu yorumu . Bence hiç bulaşma . Avukatlık sandığın gibi değil artık .

aklim o kadar karisti ki

Hatta bugun iftara davetliydim . Oğlu hukuktan mezun olmuş diye Çok mutlulardı . Pastasını ikram ettiler . Çocuk ben şu davalara bakıcam , ceza düşünüyorum . Icra işi yapmam . Hevesini kırmadım . Içimden dedim hayaller ve hayatlar . Nasılsa 1 ay sonra staja başladığında gerçeklerle yüzleşecek . Icra dairelerinden çıkamayınca anlayacak .

Hayalini gerceklestir.cunku hic bi zaman mutlu olamazsin meslegini sevmezsen..bir eczaci yakinim var bayan.maddi durumuda iyi.33 yaslarinda sanirim.hayali hep hukuk okumakmis.mutlu degil.hersene erteledim erteledim bu yasa geldim pismanim diyor.simdi hukuk icin sinava hazirlaniyor ama isinide birakamiyor zorlaniyor.22 yas nedirki..yeterki azmet.

bak benim kardesim 1 yil kaybetti kazanamadi o kaybi hazmedemedi.sonraki yil hukuk fakultesini kazandi ve 3 yilda bitirdi .
Gozunde buyutmedi hedef koydu yapti.ve suan 4 yillik avukat hemde kendi hukuk burosunda ve cok sukur cok guzel basarilara imza atiyor.internette haberlere cikiyor.roportajlar yapiliyor.

Sadece hirs yap diye yazdim bu ornegi.imkansiz diye bisey yok.yasin gayet iyi inan.imkanlarin varken oku derim.etrafi bosver kotu irneklere bakma sen iyi bir ornek olmayi hedefle.

Son olarak Herkes sevdigi meslegi yapabilseydi dunya cok farkli olurdu...koltukta uyuyan milletvekilleri gormezdik yada daha gecen c.tesi ev tasidigimda, unv mezunu olup, is bulamayinca nakliye tasimaciligi yapan adam 3 yillik unitemi kırmazdi, bazali yatagimi yanlis montelemezdi.

Eski evimde bi kapicimiz vardi..bi insan isini ancak bu kadar aşk ile yapardi..cok basarili ve aktifti.kanser tedavisi gorurken bile ayni istekle isini yapiyordu..malesef kaybettik..imkanin varsa herseyi bosver inan yas ilerledikce daha cok pisman olursun kaybettigin yillara.zararin neresinden donsen kar senin icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…