Hayatimin en önemli kararlarindan biri..

merveak00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2019
24
27
3
30
Herkese iyi geceler,

Insanlarin cogu problemlerini gece uzun uzun dusunur. Bazen bu problemleri göz gore gore kendimiz yaratiriz. Benim cok uzun yillardir suren bir iliskim var. Varlikli bir aileden geliyorum ve cok sukur en iyi sekilde okuma imkanim oldu. Suan meslegime gecmeye hazirlaniyorum. Bunlari soylememin nedeni su; erkek arkadasimda bunlarin hepsi tam tersi. Aile problemleri cok fazla ve ben bircok kez tartismalara sebep oldum. Duygusal biri oldugum icin cok etkileniyorum bu tartismalardan ve cogu zaman eve geldigimde agliyorum. Bu tur aile ve snne baba kavgalarina aliskin degilim cunki. Erkek arkadasim bu imkanlari olmadigi icin cogu zaman mahcup oldugunu goruyorum. Onun yanindayken meslegim veya egitimim hakkinda konusmamaya gayret gosteriyorum. Ama o her tartismada beni ezerek konusmaya ozen gosteriyor gibi hissediyorum. Cogu zaman asaglayici cumleler ve agresif tavirlar. Sinava girdigimde nasil gectigini sormuyor, sinav haftalarimda cogunlukla benimle kavga ediyor. Bana gore boyle zor ve stressli dönemlerde asil iliski birbirine baglanmasi lazimken o tam tersini yapiyor. Yasimiz 25 ve babasi bize surekli baski yapiyor evlilik icin ama ben once biraz calisip sonra evlilik dusunuyorum. Suan kendimi inanin hazir hissetmiyorum, ama en son babasi sana ve ailene 6 ay sure veriyorum 6 ay icinde nisan olacak diyor. Ama ben hem evlilikten yana hemde erkek arkadasimin bana davranma seklinden cok kararsizim. Onu cok seviyorum ama bazi hataketleri beni cok korkutuyor. Ailemle tanisti ailem ilk basta cok sevdi ama zamanla bazi haraketlerini gorunce annemin icine sinmedi ve artik sicak bakmiyor. Annem beni surekli ezmesinden korkuyor. Cok fedakar biriyim mutlulugu icin hersey yapiyorum ama birturlu mutlu olmuyor gibi, surekli bir sorun cikariyor. Yani bir gunu diger gununu tutmuyor ve annesinin her problemimizden haberi oluyor. Herseyi annesine anlatiyor, ve bu hic hosuma gitmiyor. Ailesi kiyafetime, giyinme seklime herseyime karisiyor, ailesi derken annesi ananesi halasi vs bu boyle olurmu bu nasil giyinme. Ama inanin cok acik bir sekilde giymiyorum, normal uslunda giyiniyorum. Annemin yanindada bikere soyledi annem kizim nerde ne giyinecegini biliyor dedi. Annesi surekli iliskimizin icinde, bana mesajlar atiyor en kucuk ornek; bugun kiyafetin guzel degildi veya makyajin guzel degildi vs. Ama inanin anormal bir durum yok ne koyafetimde ne makyaj nede baska birseyimde. Sizin dusuncelerinizi alabilirmiyim lutfen :KK43:

Hepinize mesajlariniz icin tesekkur ederim ama bir sorum daha olacak arkadaslar. Ben eger ayrilma karari alirsam basima cökmelerinden korkuyorum, ben herzaman ciddi dusundum ama bana madem ciddi degildin neden durdun vs vs gibi seyler soylemelerindende korkuyorum. Sevgilim bana gecenlerde ailesinin yaninda senin egitimini 6 yil bekledim, beni essek yerine koyamazsin bu iliski bitemez dedi. Sizin dusunceleriz ne bu konuda, vicdanimda rahat degil neyapacgimi bilmiyorum.

Son düzenleme:
Canını seviyosan ayrıl. Hatta koşarak kaç. Arkana bile bakma. Gerekirse ölü taklidi yap. İzini kaybettir. Öyle bi kaç ki müge anlı bile bulamasın bak o kadar söylüyorum.

Bana lutfen dusuncelerinide soylermisin, inan cok yardimci olursun :( onu cok seviyorum ama bazen sevmek yetmez diyorlar dogrumu?

Ailesi kiyafetime, giyinme seklime herseyime karisiyor, ailesi derken annesi ananesi halasi vs bu boyle olurmu bu nasil giyinme. Ama inanin cok acik bir sekilde giymiyorum, normal uslunda giyiniyorum.

Ama inanin anormal bir durum yok ne koyafetimde ne makyaj nede baska birseyimde. Sizin dusuncelerinizi alabilirmiyim lutfen :KK43:
neden sık sık bunu dile getiriyorsunuz ki? marjinalde giyinebilirsiniz, ultra mini de giyebilirsiniz, çarşafa da girebilirsiniz karışmak kimsenin haddi değil.
adam gümbür gümbür benden koca olmaz diyor.
yol verin gitsin.
6 ay müddet veren babası da buldu tabi yağlı kapı yapıştıracak oğlunu pis herif.
bunlardan bir cacık olmaz.

Hiç gelecek vadetmiyor anlattığınız kadarıyla ilişkiniz
Babası niye süre veriyor nişan için annesi halası ne münasebetle karışıyor giyiminize saçmaliyorlar hepsi. Erkek arkadaşınız da kompleksli ve bunu sizi ezerek bastırmaya çalışıyor.
Uzun yillardir beraberiz diye artik evlenin diyorlar.. ;(

Erkek arkadaşının özgüveni ve ozsaygisi çok zayıf görünüyor.

Fark etmelisin ki evlendiğinizde de bu durumlar devam edecek. Ailesi evinin içinde her karara atlayacak. Erkek arkadaşın seni hep kısıtlayacak ve kıskanacak .

Mutlu olmak için evlenilir. Hayatın yükünü paylaşmak için. Birlikte hüznü sevince çevirmek için.

Siz şimdiden bunları yapamıyorsunuz. Sadece seviyorum diyerek evlilik kararı almamalısınız.

Hem kendinize, hem ailenize haksızlık yaparsınız bunca şey böyleyken evlenirseniz.

Bugün o küçücük gözüne batan detaylar yarın gözünü çıkaracak emin ol.
Yaşam tarzınız çok farklı ona göre sen hayatı tanımayan şımarık ve şanslı bir çocuksun o ise acıların çocuğu. O yüzden seni ezmeye çalışması onun için normal çünkü sen ona göre hayata 1-0 kazanarak doğmuşsun.
Aile konusuna gelince kendi içinde huzursuz insanlar sana huzur verir mi sanıyorsun ? Sevgi bir sözle biter. Tek söz yeter sevginin bitmesine. Birbirinize uygun olmadığınız çok açık.
Ayrıca insanları mutlu etmek diye bir şey yoktur. Mutluluk insanın kendi içinde kendisinin bulması gereken bir parçadır. Olmayan duyguyu fedakarlık yaparak ona veremezsin. Boşuna kendini hırpalama lütfen

"Herseyi annesine anlatiyor, ve bu hic hosuma gitmiyor. Ailesi kiyafetime, giyinme seklime herseyime karisiyor, ailesi derken annesi ananesi halasi vs bu boyle olurmu bu nasil giyinme. Ama inanin cok acik bir sekilde giymiyorum, normal uslunda giyiniyorum. Annemin yanindada bikere soyledi annem kizim nerde ne giyinecegini biliyor dedi. Annesi surekli iliskimizin icinde, bana mesajlar atiyor en kucuk ornek; bugun kiyafetin guzel degildi veya makyajin guzel degildi vs. "
Bende film burada koptu. Evlilik demek sadece aşk ile olmuyor cnm. Aileler ile de oluyor. Daha siz sevgiliyken bu şekilde davranmaya cesaret eden ailesi varken, evlendikten sonra kim bilir nasil olur. Birde sevgilin kesinlikle, onun ailesi ile bir sikinti yaşadığında arkanda duracak, seni savunacak bir tipe benzemiyor. O yuzden bazen evlilik icin aşk da yetmiyor. Hic düşünmeden ayril. Annenin sözünü dinle. Senin gibi egitimli bir bayanin yolu açık olur. Hayatini kabusa çevirme.

Sindirmeye çalışıyorlar. Hiç uğraşma.

Benim eşimin ailesi de böyleydi, eşim de dolduruşa geliyordu sevgiliyken ama rest çektim. Bu iş bitti, benim kişilik sahibi olamamış 3. Kişilerin lafına bakan, beni üzen, kıran adamla işim olmaz dedim kapattım telefonu. Sonra özür diledi o günden sonra kıyafetime asla karışmadılar hatta biraz daha açıldım. Eskiden yine normaldi.

İyi düşün taşın. Bir yanlış, bir gözden kaçırma hayatını alt üst edebilir. Umarım hayırlı tercihi yaparsın

Bugün o küçücük gözüne batan detaylar yarın gözünü çıkaracak emin ol.
Yaşam tarzınız çok farklı ona göre sen hayatı tanımayan şımarık ve şanslı bir çocuksun o ise acıların çocuğu. O yüzden seni ezmeye çalışması onun için normal çünkü sen ona göre hayata 1-0 kazanarak doğmuşsun.
Aile konusuna gelince kendi içinde huzursuz insanlar sana huzur verir mi sanıyorsun ? Sevgi bir sözle biter. Tek söz yeter sevginin bitmesine. Birbirinize uygun olmadığınız çok açık.
Ayrıca insanları mutlu etmek diye bir şey yoktur. Mutluluk insanın kendi içinde kendisinin bulması gereken bir parçadır. Olmayan duyguyu fedakarlık yaparak ona veremezsin. Boşuna kendini hırpalama lütfen

Neguzel yazmissin. Ben onu mutlu edebilmek icin elimden geleni yaparken aslinda mutlu olmak isteyen benimle hersekilde mutlu olabilir. O uzuntulu olunca kendimi hirpaliyorum neyapsamda mutlu olur diye ama inanin kafam cok karisik. Ailemide uzmek istemiyorjm cunki onlar benim iyiligimi istiyorlar biliyorum ama bazen oyle guzel cumleler kuruyorki sevgimden bunlari goremiyorum ve cok korkuyorum ilerde pisman olacagim icin. Cok uzun zamandir beraberiz ve korkuyorumda acikcasi ya baskasini sevemezsem diye.. :(

Senin kayinvaliden bile degil,kayinvalide adayın senin giyimine makyajına karışamaz.
Kayinvaliden olsa bile karışamaz
Ben evliyim,tecrubelerime dayanarak söylüyorum,uzak dur bu aileden
Benim kendi ailemde de hir gür kavga coktu,maddi durumumuzda pek iyi degildi yoksullasmisti babam iflas ettigi icin ve esim de bazi seylere malesef tanık olmuştu,oyle ortamda büyüyen insan agresif olur,kendimden biliyorum.
Sinav döneminde sana oyle davranması cok kaba,itici ve iğrenç
Ben olsam kacarak uzaklasirim
Yaşın daha cok genc
Sen zaten o kisiden ve ailesinden emin olsan böyle konu acmazdin simdiden nisan hazirliklarina baslardiniz
Anne babanin tecrubesi cok olur
Annenin gözü tutmadiysa bi bildigi vardir
(Evlenmeden once 1 nişan bozdum tecrubem cok)

Ben burada hiçbir konuda kimseye ayrıl birleş boşan boşanma demedim.
Ama sana ayrıl diyorum.
Emin ol; uzun vadede çok sıkıntı çekersin. Belli ki aranızda kültür farkı var. Yapma lütfen, ayrıl..
Biliyorum; insan sevince herşey güzelleşir yoluna girer gibi geliyor. Hatta insan kendince teselli arıyor; şöylede iyi böylede iyi diye. Ama olmaz olmuyor.
Çok pişman olursun, yakma kendini.. Nişandan sözden dönmesi zor olur; yol yakınken bitir.

Lütfen ama lütfen aklını kullan. Bir arkadasimin ailesi cok zengin,iyi şartlarda egitim gördü aynı senin gibi
Babası ona araba aldı ise başladı. Babasi açtı hatta işyerini
Gitti birtanesini buldu ve evlendi
Kız tarafı yemekli kina gecesi yaptı. Oğlan sacma sapan bi salonda pasta kolali düğün
Bunlar ilk görünenler. Bitmedi
Kız arabasini yeniledi. Oglan biniyor.
Kızın babası ev aldı kari koca oturuyorlar
Kızın babası 2. Isyerini acti oglani başına koydu
Resmen icguveysinden hallice
Ve kız simdi ne diyor biliyor musun
2 sene önce yaptığım bir hata evet diyerek. Keske evlenmeseydim ama ailem üzülür diye bosanmiyorum
Neden dedim?
Cok sorumsuz dedi
Nasil yani dedim
Birseyi 10 kere söylüyorsun yapmasi icin dedi
Cocuk konusu acildi pco dan bahsedioduk falan
Ondafa var pco bende de.
Dedi ki zaten o kadar da hevesim yok. Napcam cocugu alıp sırtıma isyerine mi gidicem
Bende niye cocukla ilgilenmez mi? Dedim
Ilgilenir ilgilenmesine dedi ama ben anlamadim
Demek istedigi suymus esasen sorumluluk sahibi degil oglan sonrada jeton düştü
Mutlu gozukuyorlardi disaridan
Oda kaynanayla sorun yasadi
Ellerine cebine atmayip ta bide o mobilyaya versiginiz parayla 4 dugun yapardiniz diyordu kayinvalidesi :) kaynanalik yapior akli sira ve bi suru seyler daha var
Kiz kimseyi takmiyor neden taksin ki calisiyor egitimli parasi da var
Istese ona tekme de basar
Cocukta yok
Ama bi bildigi var demekki zaten akıllı kızdır
Bu isler ince cizgidir akıllı ol sende simdiden asabi davranan biri var karşında kompleksli çünkü

Back
X