hayatımın en radikal kararını vericem hele bi toplaşın kızlar

Bence hayaliniz çok güzel inş gerçekleştirebilirsiniz , herkes çocukların eğitiminden dem vurmuşta İstanbul'da devlet okulları çok mu iyi sanki , bence eğitim daha çok ailenin ilgisiyle ve çocuktaki istekle alakalı öğrenmek isteyen çocuk her ortamda öğrenir başarılı olur

Hayalim bu benim yapabiliyorsan git yap balım valla keşke ben de yapabilsem

Köy dedigin istanbula uzak olur be.
İstanbula yakin olan yerlerde inek,horoz kalmadi.
Hepsi sehirlesti.
Ve resmen turist gozuyle bakiyolar kazik.
Agva,sile,sapanca,yalova,karasu hepsi nasil kalabalik.
Heryeri havuzlu sitelerle sarmislar.
Köylukden cikmis.

Köy dedim mi karadenize gidicen
Bi sahil kasabasina.
Alcan bi arsa kondurcan prefabrigi
Dikicen ,ekicen.
Kazani yakican yazin bahceye evede guzine kurucan.
Kazanda domatesini,recelini yapicaksin.
Kisliklarini yazdan koyacan.
Köy pazarlari cok pahali degil karadenizde(yani kaziklamiyolar)
Simdi a101,bim,sok hersey var.

Yazdan koyunca herseyini kisin rahat edilir.
Ayrica karadenizin havası mis mis.
Su,elektrikde az geliyo öyle yerlerde.
Suya bile para vermezsin dagdan su bagliyolar eve.
İcme suyunuda doldurursun.

Bende ne hayaller kuruyorumda sadece kuruyorum.

Ufak bir sahil kasabasinda insanlar birbirini taniyo zaten ve yardimci olmak icin cabaliyolar.
Sütünüde alirsin tazecik
Yumurtanida.

Ben köyde yapamazdım.
Çok dedikodu olur oralarda.
Küçük yerde yaşamak zordur.
Ilcede yaşıyorum aynı yoldan iki kere geçmeye utanıyorum.
Başka şehire gidince derin bi oh çekiyorum ne güzel kimse kimseyi tanımıyor, ilgilenmiyor .
Çocuklarım olduğunda eğitimleri için büyük şehirleri tercih ederim .
Kuzenim aydının köy gibi bi yerinde okudu. Ceplerinde taş taşıyorlarmış. Laf atan peşlerine takılan varmış çok.

Cocukların eğitim hayatı demiş herkes te ,arkadaşlar ülkenin hemen hemen her merkez köyünde okul var.8 yıldır çalışıyorum ve çoğu il/ilçe merkez okuluna nazaran eğitim kalitesi çok daha iyi.Tabi nereden baktıgınızla alakalı konuya.Çalıştıgım ilçenin en gözde okulu 1. sınıfı şu anda 48 kişi.Çocuklar birbirlerini eziyorlar.Akıllı tahtaları çalışmıyor..Çalıştığım köyde ise 1. sinif 8 kişi ve kendi çocugumu gönül rahatlıgıyla yazdırabılecegım en yakın arkadasım olan sınıf ogretmenı giriyor.Yarın destekleme kursu var 6 saat hatta pazar günü de hani şu merkez okullarının h.içine 7 saat dersin ardından kafalar kazan olduktan sonra 2 şer saat sıkıştırdıkları...O yuzden köyde okul hayatını gözünüzde çok küçük görmeyin derim.

Konu sahibi,3 senesini karadenizin kırsal köyünde geçirmiş biri olarak tavsiyem gideceğiniz yeri titizlikle seçin.Bu önemli.Ulaşımı,elektriği,suyu sorunsuz yerleri tercih edin.Onun dışında köy hayatı güzeldir.Ben çok özlüyorum o günlerimi...

Vallahi biz de düşünüyoruz en azından ilçe olsun bari diyorum

Alıp başımı bir dağ evinde yanlız yaşayasım var zaten konunu okumamış olayım :) yoksa gaza gelip bende kaçıcam bir yerlere...

çocuksuz olsanız neyse de o çocukların en iyi eğitime sahip olmaları gerek universite okurken de para istemeye çekinecekleri durumda kalmaması gerek bu bir zorunluluktur bana göre dediğiniz parayla da olacak iş gibi gelmedi

Ilk basta heyecanla gidersin de bnce sonra sıkılırsin cnku koy hayati cok sıkıcı .. ayrica sunu da ekleyeyim cocuklarinin egitimi ne olacak bnce cok iyi dusun derim bir hevesle ayaga kalkar gidersin pisman olma

İstanbul'un o kasvetli ,keşmekeş ve ruhsuz ortamından kurtulmak için illa ki bir köye yerleşmeniz gerekmiyor.
Küçük bir yere göç edin ama yine şehir olsun,metropoller her daim daha iyidir.
Tam teşekkülü bir devlet hastanesi ile üniversite bulunmayan yerlerden uzak durmanızı tavsiye ederim.

Kıbrıs'ta iki yıl boyunca tam da bahsettiğiniz tarzda bir ortamda yaşadım.. İlk zamanlar güzeldi hele o zaman iki üç yaşlarında olan oğlum için mükemmel bir dönem oldu.. Ama ben de eşim de bir kaç aydan sonra çok sıkıldık.. Ama şu vardı istediğimiz zaman merkezi yerlere gittik denize gittik ama yine de taşınınca oh be şehir hayatı dedik.. Ha ama şu an bazı yönleri de çok özlüyorum o ayrı.. Bir de İstanbul'a değil de normal bir Anadolu şehrine geldik bu var....ben çok mantıklı ve heyecan verici buldum hayallerinizi.. Kulağa çok hoş geliyor ama istediğiniz zaman istediğinizi yapabileceğiniz uzaklıkta bir kasaba olmalı bence ve çocuklarınızın eğitimi için düzgün okulu olan.. Ha bir de elde mevcut bir birikim varsa ne ala.. Yoksa hem sıfırdan hayata alışmanın zorlukları içinde bir de maddi sıkıntınız olursa çıkmaza girebilirsiniz

Tam da Mandıra Filozofu nu izliyordum, reklam arası konuna denk geldim. Kimine göre harika bir fikir, bence köy çekilmez ama, sana göre tavuk, inek, kedi, köpek ilgi alanınsa, mutlu ediyorsa, neden olmasın?
Denemeden bilemezsin. Olmazsa geri dönersiniz, her şey sizin elinizde.

şimdi canısı İstanbul un Avrupa yakasında Arnavutköy diye bir ilçesi var etraf hep köy gel beklerim ama gelince illallah etme biz taşoluk diye bir mahallesindeyiz bak hem köy hem değil öyle çok ara bir yer biraz pahalı 3. köprü havalimanı derken arsalar evler ama İstanbul a yakın köy etrafta az buz sanayide var

Son bir yıldır bende tam bunları düşünüyorum avm lerden beton yiginlarindan uzak ..her sabah otobüse binmek icin can çekişmeler yok..korna sesleri yerine tavuk ve kuş sesleri..ahhh ahhh (
Sabah kalk kahvalti yap bahceni sula kitabını oku yemek yap dedikodu yok insan yok ...ne de guzel olurdu..eşiniz destek ne güzel..ama ben bekarim nasil yapicam tüm bunları..
İnşallah en kisa zamanda gerceklestirirsiniz

koyden slmlr buyuk sehirden direk evlnip koye geldim sobami ykiyrum ekmegimi kizartyrum bhcmde nar mndalina agaci calismiyrum ki tam 10 sene ozel soktrde calistim... gurultu yok deniz 5 dk uzagimda... suan 17 gnluk bi oglm var hersey mukemml... tek bir problm var oda koydeki herkez dedikodu ypmk icin sabh aksm cene yoeuyolr bine bin katiyolr... umarim en dedikodusz bi koy bulursun...

Hayallerin cok guzel beden olmasin ben xok hayal ettim cesaret edemedim sartlarda uygun degildu bence kesinlikle vazgecne erteleme

Ben köyde yaşadım. Çocukken aylarca kaldığım köyden hatırladıklarım ve büyüyünce yaşadıklarım o kadar farklı ki.
Küçükken hayvanları yakından tanımak çok hoşuma giderdi, tavukların altından yumurta toplar inekleri ahıra sokardım Bostanımız vardı, derme çatma kapısından girer girmez mis gibi domates kokuları gelirdi. Çiçekleri dökülmemiş salatalıkları koparıp üzerimize siler hemen orada yerdik. Bostanın etrafını çeviren dallardan kuşburnu toplardık. Hasat zamanı saman yığınlarından kayar, göl kenarında oynardık. Gül zamanı ise gül şerbeti için gül toplardık. Bayılırdım köyde olmaya çünkü çocuktum. Hala burnumda tüter.
Gel zaman git zaman ara ara köyde kaldım. Çocukluğumda hatırladığımdan çok farklı şeyler yaşadım. Haşerat oldukça fazla, her yerden böceki fare vb çıkıyor. O bayıldığım bostanı ekip biçmek öyle boş zaman aktivitesi değil ciddi bir iş. İnsanlar ineklerini tavuklarını bırakıp 2 gün bir yere gidemiyor. Sabahın köründe kalkıp önce hayvanlarına bakmak durumundasın. Müstakil evin ısınma sorunu var, soba her daim tehlikeli ve sabahın o soğuğunda herkesten önce kalkıp soba yakmak işkence. Akşam külünü dök-tekrar yak...Yakın bir yerde tam teşekküllü bir hastane olmaması sıkıntı. Tek sosyal aktivite -varsa- pazar kurulması. Bir zaman sonra sıkıntıdan patlıyor ve medeniyeti unutuyorsun. Hemen herks ekmeğini kendi yapıyor, bakkala -varsa- gelen ekmek ya hemen bitiyor ya istediğin gibi olmuyor (olur da köye gidersen bir ekmek yapma makinesi almak şart). Kışları sular donuyor ve baharda açılıyor, sert kışları yoksa o kadar olmayabilir ama şu an çevirince musluktan akan sıcak suyun nasıl güzel bir şey olduğunu o zaman öğreniyorsun.

İzliyorsunuz doğaya kaçıp gitmiş huzur bulmuş yabancı filmleri, siz de öyle olacak sanıyorsunuz; halbuki hayatlar köy kahvesinde oturmuş arkanızdan sallayacak olan Ahmet amcalar...

Eşimde buradan gitmek istiyor artık,sıkıldı bunaldı trafik zaten adama cinnet getircek boyutta.
Çanakkale diyor şimdilik,2 katlı ev bahçesi olsun ekeriz filan tabi zaman ne getircek bilmiyoruz daha.
Biz de Çanakkale istiyoruz, köy değil ama en azından İstanbul'dan daha sakin bir yer. 7 sene sonra atama istemeye başlarım, 20 sene içinde çıkar herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…