Hayatımın en zor 15 günü part 2 geliyor :) !!!

bence de oyle
ve aha buraya yazıyorum

dönüşte kaynana peşlerinden gelecek
demedi demeyin

Tamam ayarlanirsa sorun yok. Ama bence bunu yi
ben misafir severim ama 15 gün de kaldılar o kadar kişi ve benim bütün iyi niyetimi sömürdüler iyi niyet falan kalmadı o ilk ve sondu birdaha asla yüz vermem bu kadar kalmalarına

Yapmayın,
Sandalye yok diye apar topar sandalye almaya gitmişsiniz. Eve eşya almak aceleye gelmez beğenemem deyip çıkın işin içinden.
Misafiri kim davet ettiyse nereye oturtacağını o düşünecek.
Eşinizle açık açık konuşun, aile ziyaretlerine bir sınır getirin. Yılda 1 olur 2 olur 10 gün olur 5 gün olur
Sonra her işi yapmaya çalışmayın isteyin anne yemeğe yardım et temizliğe yardım et
Bana sormadan misafir çağırma
Kötü olmaktan korkmayın zaten onlar hissetmese de siz kötü hissediyorsunuz böyle giderse bir yerde patlayacaksınız
Ne istiyorsanız baştan yapın. Eşiniz arkanızda duruyor mu bakın
Yarın bir gün çocuk olur daha beter zorlanırsınız.
Kırılmasın incinmesin diye bir şey yok. Koloni halinde yaşam hoşunuza gitmiyorsa söyleyeceksiniz.
O tabağı kullanmasını istemiyorsanız söyleyeceksiniz
Eşyaların yeri değişsin istemiyorsanız söyleyeceksiniz
Maalesef erkek anneleri çocukları yeni evlendiği sıralarda ev benim havalarına giriyor.
Habersiz misafir davet etmeler eşyaların yerini değiştirmeler evi kendi evi sizi de misafir olarak görüyor
Evinize de eşinize de sahip çıkın
Eşiniz arkanızda durursa ne güzel durmazsa yol yakınken dönmenin tam zamanı

ben misafir severim ama 15 gün de kaldılar o kadar kişi ve benim bütün iyi niyetimi sömürdüler iyi niyet falan kalmadı o ilk ve sondu birdaha asla yüz vermem bu kadar kalmalarına
ya belki kötü ama ne yapayım
ben misafir sevmiyorum
basbaya ister yatılı ister diğer türlü sevemiyorum
yanı soyle kalabalık misafirden hoşlanmıyorum en fazla 5 kişi olmalı yoksa daralıyorum ben
yatılı hele asla bir kişi bile olsa hiç hoşlanmıyorum

bu kötü müdür bilmiyorum ama benım huyum da boyle
ben de kımsenın evınde yatılı kalmıs degılım sımdıye kadar
c

Bu olanlar hep ilk anki şokumdan dolayı oldu evlendikten sonra ilk defa geldiler, ilk defa böyle şeyler gördüm yaşadım hayatımda o anki şokla nasıl davranacağımı bilemedim zaten. Bir boşlukta buraya yazdım böyle böyle şeyler yaşadım diye. Arkadaşların yorumlarıyla kendime geldim onlar gideceği gün zaten tepkimi belli ettim sonra. Ama yüzsüzlüğe devam ediyorlar ve bende bununla baş etmeye çalışıyorum şuan.

Hemen hatırladım ilk konunuzu, nasıl sinirim bozulduysa o zaman.

Şuan soruna geçici çözüm buluyorsunuz yalnız.
Evin küçüklüğünü bahane ediyorsunuz, büyük eve geçtiğinizde sorun olmayacak rahat rahat gelip kalabilirler demek bu.

Haklısınız geçici çözümler. Ama küsmedikçe tamamen bağları koparacak kötü bir olay olmadıkça yüzsüzlüğe devam edecekler bunlar bu karakterdeler. Ne yapabilirim ki başka ?

Bana bu kadar taviz veren sürekli her yaptığıma anlayış gösteren bir gelinim olsa ben de onlardan çıkmak istemem.

Kv sürekli senden habersiz senin evine misafir çağırıyor ses etmiyorsun.
Emrivakilerine ses etmiyorsun.

Ayrıca geldiklerinde çok uzun kalıyorlar ses etmiyorsun. Uzaktan gelmeleri illa 15 gün kalacakları anlamına gelmez.

Nisan da gelsinler diye ayarlasaydin hem senin ailen hem onlar nasıl olacak? Hemen tamam demişsin. Ben kabul etmezdim şubat tatiline. Kardeşim gelecek onunla ilgilenicem senin ailenle rahat rahat ilgilenemem onlar nisanda gelsin diye diretirdim.

Kusura bakmayin ama siz de bu saflik varken daha çok gelirler ve seni canından bezdirirler.

Ben kaynananizi çokta suçlu bulmadim. Çünkü yüz veren sizsiniz. Bir çocuğa da yüz versen astarini ister hoş kvlerin çocuktan farkı olmuyor oğulları elden gidince.

çok güzel o zaman çözmüşsünüz :)

Biz kv ye şu sizin ettiğiniz lafların birini söyleyelim daha kapımızı açmaz,biz yakın oturuyoruz zaten haftada 1 gün falan gelir torunlarını görür gider ben hiç gitmem.
Bi insan bukadar yüzsüz olmamalı çok ayıp bir davranış açık açıkda gelmeyin denmiş nedir bu ısrar anlamadımki.İlla birinin biyerlere gitmesimi gerekiyor ben kabahati biraz sizde buldum kusura bakmayın madem tlf ettiniz kv müsait olmadığınızı kardeşinizle bire bir vakit geçirmek istediğinizi açıkça söylemeliydiniz,böyle nabza göre şerbet verirseniz her seferinde aynı şey beklenir sizden,evinizde oturun gitmeyin bi yere mecbur değilsiniz.Benim evimde de yatıcak fazladan yer yok malesef geçen sene eşimin memleketinden misafirlerimiz geldi amcasının oğlu,hanımı ve iki kızları,onlar bizi gidince öyle güzel ağırlıyorki size anlatamam,ama yok işde yatıracak yerim yok,kv evi müsait ayrı odası var,anne dedim çok isterim almayı yatırmayı ama biliyorsun yer yok oda dediki sen merak etme ben onları bırakmam sen çağır davet et,buda bana Çok doğru gelmediğinden bi akşam yemeğe davet ettim,yedik içtik vs sonra uygun bi dille yatıyada kalmanızı çok istiyorum ama görüyorsunuzki yerimiz pek münasip değil dedim ( biz kiracıyız bu arada) gelin sağolsun hiç önemli değil yengemde çok rahatız Dedi garibim oda çok ısrar edersek yatıya kalın diye Nasıl söyliceni düşünmüş.
Siz dürüst olun tavrınızı net koyun ozaman gelmiceklerine eminim.

Araları okudunuz mu bilmiyorum ben o anki şokla ilk defa oluyor diye hep anlayışlı davrandım ilk geldiklerinde. Sonra baktım kışı geçiricez falan demeye başladı kendime geldim buraya yazdım. O andan sonra da gayet mesafeli davrAndım hiç konuşmadım gittiler telefonlarını açmadım, eşimle bu konuları konuştum ikimiz de kv min yüzsüzlüğünü kabullendik bu şekilde ifade etmesek te. Gelmeyin dedik planımız var dedik nisanda gelin dedik kadın bir hafta da olsa gelicem diye tutturdu. Zaten nisanda gelin diye sonuna kadar direttik. Son durumu okuduysanız zaten biz gelicez evimde o kadar insan ağırlayamam diye konuştum az önce arayıp. Ama yine gelicektir. Çünkü yüzsüz. Bunun benim saflığımla ilgisi yok yüzsüzlükle cehaletle ilgisi var.

İki misafir aynı anda olmur mu? İyice huzurun kaçar. Bişeye kızsan annesi kardeşi doldurdu olur suçsuz insanlara da sıçrar ondan sonra hiç gelmez ailen evine. 15 tatilden sonra gelin de. Kendine edersin eğer iki tarafı bi araya getirirsen. Sakın!

Ben de geleceklerine eminim. Biz ne söylersek söyleyelim kapıyı açar benim kv öyle bir yüzsüz.

biliyor musunuz bi laf var ;
misafir misafiri sevmez , ev sahibi hiç birini sevmez :)

Araları okuyamadim maalesef ama diğer konunuzu biliyordum.

Saflık derken iyi niyetlisiniz. İlk basta hic ses çıkarmadınız yüz buldu. Bu yüzüde siz vermiş oldunuz haliyle. Simdi yine giderim gelin ses etmez kafasında. Telefonda arayıp küfür de etseniz o ilk basta verilen tavizi unutmuyorlar.

O kadar insan ağırlayamam dedikten sonra ne dedi peki? Olmadi bir kere daha ararsınız bir bahaneyle kardeşim gelecek bir yerlere gideceğiz gezeceğiz onunla ilgilenicem de açık açık

biliyor musunuz bi laf var ;
misafir misafiri sevmez , ev sahibi hiç birini sevmez :)

Çok doğru bir laf. Hele ki iki taraf olunca bunlar ev sahibi arada ezilecek büzüldcsk, sinir krizleri geçirip içine atacak. Sonrası suçsuz koca günah keçisi olacak, huzur bozulacak, kayınvalideye bir sonraki 15 günde görüşmek üzere diyerek el sallanacak:)
Ben kv yalvarıyorum da gelmiyo kadın. Ulan gelme denen yere ısrarla gitmek ne oluyor. Orası bizim evimiz, oğlan tarafıyız, tabi gideceğiz, sık sık gidelim hem gözü alışsın hem anlasın mantığının getirdiği saçma sapan durumlar işte...

Ne yüzsüz insanlarmış yahu. Önceki konunuzu hatırlıyorum misafir davet etmişti sizde sandalye almıştınız alelacele.
Bakın tek çözüm rahat ettirmemek,almayın şişme yatak,salon koltuklarınız çöküyorsa serin yer yatağını hepsi aynı yer yatağında yatsın. Koltuklar kötü oldu deyin geçin.Taviz vermeyin bu insanlara. Bin türlü bahane uydurmuşsunuz hala geliyorlar pes.
Kesinlikle rahat ettirmeye uğraşmayın.
Siz şişme yataklar,sandalyeler alırsanız onlarda gelip kalırlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…