- 20 Kasım 2016
- 2.405
- 3.368
- 133
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Paylaştığın için teşekkür ederim ama gördüğüm kadarıyla ailesinden çoğuyla (anne babadan bahsetmiyorum) görüşmek istemiyor kendi. Bende bireysel yaşamayı seven biriyim ama ben zaten her fırsatta bunu ona dile getiriyorum hatta olursa farklı bi şehirde yaşamayı düşündüğümü bile söyledim. Nerde mutlu olursak orda kalırız dedi bilemiyorum tabi yaşamadanO zaman sana bunu yaşamış biri olarak tecrübemi aktarayım. Ben batılıyım tamamen batı kültürüyle büyüdüm. Eşim doğulu. Oda batıda büyümüş ama ailesi tabi doğuda büyümüş ve o kültüre bağlılar.
Eşimle değil de ailesiyle çok sıkıntı çektim, hatta şimdi görüşmüyorum. Bana çok ağır geldi doğulu ile evlilik. Eğer sende benim gibi bireysel olmayı seviyorsan, akrabalarını bayramdan bayrama görüyorsan, kendi kararını kendin veriyorsan ya kısaca özgürsen eşinle bi nebzede ailesiyle anlaşabileceğini sanmam.(istisnalar vardır) Örneğin eşimin ailesi akrabalarına çok çok bağlıdır, öyle ki her gün beraberlerdir. Yedikleri içtikleri ayrı gitmez nerdeyse maaşlarını birleştirip hep beraber oturup yiyecekler. Bense ailemde böyle görmedim, bizde akrabalarımızı çok severiz ama ben özelim ve çekirdek ailemle mutlu oluyordum. Benim için akrabaları sadece akrabaydı işte. Başka ne olacaktı ki onlar gibi akraba diye ölemezdim ki öyle görmedim. Her gün onlarla olamazdım. Eş ailesi her gün arardı. İstisnasız. Eğer gitmezsek benim kaynanadan yana şanssız olduğum için olabilir tahrik mesajları atardı. Ne kadar kötü olduğumu söyler dururdu. Birde konuştukları dili anlamayıp öyle baka kalmak. Türkçe bildikleri halde. Ya dedim Ya bana çok ağır geldi doğulu ile evlilik. Görüşmüyorum ailesiyle. Eşimle de tabi çok huzurum bozuldu. Boşanma noktasına geldim. Çekemiyorum dedim ben benim başkasının istediği gibi yaşayamam bitecekse bitsin görüşmüyorum dedim. Eşim bana hak verdi. Dayatırsa hala boşanırım. Seninde böyle olacak diye değil dediğim gibi tecrübemi aktardım hakkında hayırlısı olsun
Çok teşekkür ederim içime su serptinBurda yazılan acımasız yorumlara takılma ,burda yazılanlara bakılırsa valla hiçbir evlilik sürmez..öyle acımasız yorum yapıyorlar yani..konuna gelince benim çevremde farklı kültürden evlenip çok mutlu olan insanlar var,hatta bi kürt damadımız var diğer bütün damatların papucunu dama attırmış öyle seviyorlar yani,buna kendin karar ver önemli olan anlaşmak
Ay inşallah mutlu huzurlu bi yuvam olsun başka bişey istemiyorumBenim eşim de doğulu. Bende olabildiğince batı. Göçmen.
Ama ikimizde istanbulda doğduk. Kültürümüz aynı. Sıkıntı yaşamadık.
2 ay birlikte kaldık her şekilde yardımcı oldu bunu deneyimlemek istedim gerek mutfağa girdi bulaşık yıkadı gerek evi süpürdü toz aldı
Annem biliyor erkek arkadaşımla da konuştular baya ama bişey söylemiyor ben de anlayamıyorum benim korkum babam ve aile büyükleri. Tabiki bu benim hayatım yeri geldiğinde karıştırmam ama insanın gözü korkuyorEeeeee o zaman bir kultur farki yok ki. Bunu ailenize soylediniz mi?
Tanıştırdım zaten maşallah annem konuşmayı çok sever sürekli konuştular bana ağzımı açtırmadılarValla konu sahibesi madem kultur farki yok gordugum kadariyla bence annene net bunu soyle. Cocugu bir gor tani kendin de bak dersin, olmaz mi?
Sonuç ne oldu? Zorluk yaşadınız mı? Yada aileniz haklı çıktı mı? Biraz bilgi verirseniz çok değerli olur benim için. Şuan kızkardeşim aynı durumda o yüzden merak ediyorum.Bizimkiler de mezhep farkı var diye karşı çıkıyordu
Bilemezsin çünkü sevgiliyken farklı nişanlıyken farklı evlenince farklı olabiliyor. Benimde eşim batıda büyüdüğü için akrabalarıyla işi yoktu. Zaten o bana sorardı gidelim mi. Ama ailesi durmadan her gün arardı hadi gelin. Gelmiyoruz desem afra tafra hatta bağırış. Yani eşimden bağımsız karışıyorlardı. Düğünde takılan altınlarım alındı. Sebebi araba alacakmışıkta ondan almışlar almayalım diyeymiş :)Paylaştığın için teşekkür ederim ama gördüğüm kadarıyla ailesinden çoğuyla (anne babadan bahsetmiyorum) görüşmek istemiyor kendi. Bende bireysel yaşamayı seven biriyim ama ben zaten her fırsatta bunu ona dile getiriyorum hatta olursa farklı bi şehirde yaşamayı düşündüğümü bile söyledim. Nerde mutlu olursak orda kalırız dedi bilemiyorum tabi yaşamadan
Benimde türkten çok Kürt arkadaşım var ve hepsinin yeri benim için ayrı ben onlarla büyüdüm nerdeyse ve hiçbir farklılık görmüyorum önemli olan önce insan olmak vicdanlı olmak sevgiyle de herşeyi aşarız gibi geliyorSevgilinde egede dogup büyümüş bence sorun yaşamazsanız tabi geleneklerine bağlı değilse. Mesela bende doguluyum ama tvlerdeki gibi değil hayatımız istanbulda dogup büyüdüm hiç katı kurallarımız olmadı cok rahat serbest büyüdüm anlatabilmişimdir umarım.
Acele etmiyorum zaten ama bütün heryerde aynı durum yok mu ? Mesela benim abim evlendi eşi batılı ama kendisi çok iyi ama ailesi için aynı şeyi söyleyemiyorum. Abimler Aydın'da oturuyorlar sırf onlar Aydın'da diye muğladan kalkıp tam yan evlerine taşındılar. Düğünde takılan takıların hepsini kızın ailesi aldı abim işten çıktı iş kurcaz diye abimin tazminatını elinden aldılar. Babam abime araba aldı onu sattılar parasını yediler. Abimde insanları kırmaktan çok korkar ne yaşarsa yaşasın hep içine atar söylemez kimseye. Bilemiyorum ama bende doğu batı farkı olduğunu düşünmüyorum heryerde var çünkü bu tür insanlarBilemezsin çünkü sevgiliyken farklı nişanlıyken farklı evlenince farklı olabiliyor. Benimde eşim batıda büyüdüğü için akrabalarıyla işi yoktu. Zaten o bana sorardı gidelim mi. Ama ailesi durmadan her gün arardı hadi gelin. Gelmiyoruz desem afra tafra hatta bağırış. Yani eşimden bağımsız karışıyorlardı. Düğünde takılan altınlarım alındı. Sebebi araba alacakmışıkta ondan almışlar almayalım diyeymiş :)
Hangi ilçede oturacağımıza karıştılar. Ne zaman çalışıp ne zaman çocuk yapacağıma. İstisnasız Kabile hayatı yaşıyorlardı ve her gün yerde yiyip en az 20 kişi bir odada. Ve evet bütün bunlar batıda oluyordu :) En son zaten annesiyle bir saç saça girmediğim kaldı çocukta düşünmüyorum. Yurtdışına gitmemiz için uğraşıyorum.
Ne kadar akrabayla işim yok uzağa taşınırız desede Doğu kültüründe erkeklerin evlenip ayrı bir eve sahip olduğu bilincinden çok gelin getirdik derler. Erkeği dışlarlar aileden sülaleden ayrı iş yaparsa. Kızlarınıysa kız verdik derler pek umurları olmaz, ama erkekse gelin getirdik o bize uysun derler erkek değişirse kötü birşey yapmış gibi dışlarlar. Bence İyi tanı hiç bir şey için de acele etme
Bende ilk başlarda onu bırakmak istedim ailemden dolayı istemezler diye sonra oturduk konuştuk baya o vazgeçirdi beni hala da bi sorun olsa tartışsak alttan alırBenim annem babam polis. Eski erkek arkadaşım doğuluydu. Ailem ilk başta olmaz falan dedi sonra baktılar çok seviyorum tamam dediler. Ama sonra karşı taraf beni bıraktı.
Aileler sevdiğine emin olunca aradan çekiliyorlar emin ol önemli olan sizin birbirinizi sevmeniz
mesel aynı evde yaşamak, aynı evde yaşamadan karar vermeyin.
Misal, siz Egeliyim demişsiniz, sahile gezmeye ya da denize girmeye gidersiniz doğru mu? Sizin çocuk pekala ben bikini istemem, şort giyme diyebilir. Buna benzer çok fark var, yani Egeliler modern, açıkgörüşlü, Avrupai insanlar, sizin tarafa oranla ülkenin geri kalan erkekleri mağara adamı kalıyor açıkçası.Hele ki Doğulu biri kültürel olarak kel alaka, erkeklerin çoğu gayet ataerkil kafada. Bu kadar farklı kültürden biriyle nasıl mutlu olacaksınız? Yine de siz bilirsiniz.
Ya geçen konun çok güzeldi,belirtmeden geçmek istemedimZamanında Moğol sevgilim olmuştu :) çok kısa sürdüğü için kültür farkı falan düşünmeye fırsat olmamıştı ama güzel bir deneyimdi.