• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayatimizin karari ne yapmamiz lazim:(

mmmerrrvvve

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2012
939
4
0
İzmir
Kızlar öncelikle söyleyim ben evli değilim ama bu bir sene içerisinde sevgilimle vereceğimiz karar tüm hayatimizi evliligimizi herşeyimizi etkileyecek. Öncelikle yüzeysel olarak kendimi ve sevgilimi tanıtıyim ayrıntıya giremicem kusura bakmayin bura herkesin girdiği bi platform. Üniversite öğrencisiyim, sağlık sektörü ve cok iyi bi bölümde okuyorum. Tüm mezun olanlar iş buluyo ve en az 5 bin lira maaş. Sevgilim mühendislik okuyor, memleketinde fabrika var hem de kendi dalının fabrikası var oraya girmek icin bi cok torpili var o da 2 bin lirayla ise başlar 3-4 bin falan olur ilerde. Mühendis olursa orda yasiyas. Fakat o düşük puanla girmis oraya isim hazır nasılsa diye calismamis. Yani saygınlık açısından bu eksi bi durum. Ve askeriyeye cok meraklı. Uzun donem yapıp subay olup yuzbasiliga kadar yukselcem diyo ben cok kararsız kaldım benim dusunceme cok önem veriyor asker esi olmak nasıl bisey sizce ne yapmali. asker ve asker esi yakininiz var mi. Ailesinin dilinden de korkuyorum oğlumuz senin puanın bölümün yüksek diye kendini yaktı falan diyecekler diye. Falan filan bi sürü şey var benim ailem de aradaki bu puan farkini sorun eder onun için askeriyeye mi gitse acaba. Kendi de cok istiyor ama iyi bi mühendis de olabilir işçilere hükmedecek ve fabrikada calisabililecek güce sahip napalim napalim :( hayatımızın kararı :(

mühendis olmuş hala eziklik mi hissediyor çok ilginç

asker olacağına işsiz gezsin daha iyi bana göre

mühendis olmuş hala eziklik mi hissediyor çok ilginç

asker olacağına işsiz gezsin daha iyi bana göre

Eziklik değil de benim bölüm yüksek olduğu için biraz sorun var. Askerliğe karşı cok önceden beri ilgiliymis ailesi gondermemis liseden sonra falan. Ama simdi kendi kararını kendi verebilir ailesini katmaz olaya ama ışte gene de ailesinin ağzını bükmek zor susturamazsin yani

İyide buna siz karar veremezsinizki.

Hangi mesleği yapmak istiyorsa onu tercih etmeli.

İyide buna siz karar veremezsinizki.

Hangi mesleği yapmak istiyorsa onu tercih etmeli.

Olur mu öyle şey tabi ki de beraber verces asker de olsa mühendis de olsa ben onun peşinden gidicem onun sıkıntısına ortak olcam. Tabi ki onun kararı daha önemli lafım Yok ama o zaten ikisini de yapabileceğini dusunuyo o da kararsız hangisinde daha fazla mutlu oluruz diye düşündüğümüz için beraber karar vrrmemiz lazım

açtığınız başlığa bakılırsa eşinizden bahsediyorsunuz sandım. :D konuya gelince bırakında buna sevgiliniz karar versin. Asker eşi olursanız da disiplinli bir şekilde ömrünüzün sonuna kdr yaşarsınız.

Son düzenleme:
Tıp öğrencisi misin ?
Mezun olur olmaz 5bin alıyolar mıydı onlar :53:
Bana dertsiz başınıza dert almak gibi geldi durumunuz
Siz iyi puanla yerleştiniz,o düşük puanla yerleşti diye bi gelecek göremiyo musunuz yani
Ee işim hazır diyerek yazmış o bölümü,şimdi bu neyin tasası

Olur mu öyle şey tabi ki de beraber verces asker de olsa mühendis de olsa ben onun peşinden gidicem onun sıkıntısına ortak olcam. Tabi ki onun kararı daha önemli lafım Yok ama o zaten ikisini de yapabileceğini dusunuyo o da kararsız hangisinde daha fazla mutlu oluruz diye düşündüğümüz için beraber karar vrrmemiz lazım

Hiç asker akrabam yok,zorluklarını bilemiyorum ama muhakkak vardır.

Yanlız mühendislik yaparsa direk 2000lirayla başlar sonrada artar kısmına çok güvenmeyin.

Fabrikalarda yeni çalışmaya başlayan tekstil mühendisleri ve kimya mühendisleri 1500 lira ancak alıyorlar.(bahsettiğiniz fabrika çok büyük bir fabrikaysa bir ihtimal) ,gıda mühendislerini 1000 liraya çalıştıranlar bile var.

Çalışma ortamı olarak özellikle fabrika dediğiniz için tahminimce bu bölümlerden birini bitirmiş ve çok fazla beklentiye girmeyin derim ben.

açtığınız başlığa bakılırsa eşinizden bahsediyorsunuz sandım. :D konuya gelince bırakında buna sevgiliniz karar versin. Asker eşi olursanız da disiplinli bir şekilde ömrünüzün sonuna kdr yaşarsınız.

Canim disiplin ayrı şey zaten benim hayatım ailem sayesinde bugüne kadar disiplin üzerineydi. Disiplin ayrı şey sıkıntı merak ayrı şey :S

Kızlar öncelikle söyleyim ben evli değilim ama bu bir sene içerisinde sevgilimle vereceğimiz karar tüm hayatimizi evliligimizi herşeyimizi etkileyecek. Öncelikle yüzeysel olarak kendimi ve sevgilimi tanıtıyim ayrıntıya giremicem kusura bakmayin bura herkesin girdiği bi platform. Üniversite öğrencisiyim, sağlık sektörü ve cok iyi bi bölümde okuyorum. Tüm mezun olanlar iş buluyo ve en az 5 bin lira maaş. Sevgilim mühendislik okuyor, memleketinde fabrika var hem de kendi dalının fabrikası var oraya girmek icin bi cok torpili var o da 2 bin lirayla ise başlar 3-4 bin falan olur ilerde. Mühendis olursa orda yasiyas. Fakat o düşük puanla girmis oraya isim hazır nasılsa diye calismamis. Yani saygınlık açısından bu eksi bi durum. Ve askeriyeye cok meraklı. Uzun donem yapıp subay olup yuzbasiliga kadar yukselcem diyo ben cok kararsız kaldım benim dusunceme cok önem veriyor asker esi olmak nasıl bisey sizce ne yapmali. asker ve asker esi yakininiz var mi. Ailesinin dilinden de korkuyorum oğlumuz senin puanın bölümün yüksek diye kendini yaktı falan diyecekler diye. Falan filan bi sürü şey var benim ailem de aradaki bu puan farkini sorun eder onun için askeriyeye mi gitse acaba. Kendi de cok istiyor ama iyi bi mühendis de olabilir işçilere hükmedecek ve fabrikada calisabililecek güce sahip napalim napalim :( hayatımızın kararı :(

Biz de askeriyeye başvurduk,nasıl alınacağından o kadar emin ? :44:

Kılı kırk yarıyorlar.:6: O ne özgüven o.:9::9::9:

Valla o tanıdıklara torpillere de fazla güvenmesin.

İş ciddiye binince , hepsi bir anda sırt çeviriyor.:24:

Tıp öğrencisi misin ?
Mezun olur olmaz 5bin alıyolar mıydı onlar :53:
Bana dertsiz başınıza dert almak gibi geldi durumunuz
Siz iyi puanla yerleştiniz,o düşük puanla yerleşti diye bi gelecek göremiyo musunuz yani
Ee işim hazır diyerek yazmış o bölümü,şimdi bu neyin tasası

Canim bolumumu açıklamicam iş bulma sıkıntım Yok saygın ve öss de önlerde gelen bi bölüm. Ilk başlarda sevgilime senin verdigin tepkiden bin kat fazlasını verdim ama subayların gördüğü saygı falan cok heves yapmış onda onu anlamaya çalışıyorum :S

Hiç asker akrabam yok,zorluklarını bilemiyorum ama muhakkak vardır.

Yanlız mühendislik yaparsa direk 2000lirayla başlar sonrada artar kısmına çok güvenmeyin.

Fabrikalarda yeni çalışmaya başlayan tekstil mühendisleri ve kimya mühendisleri 1500 lira ancak alıyorlar.(bahsettiğiniz fabrika çok büyük bir fabrikaysa bir ihtimal) ,gıda mühendislerini 1000 liraya çalıştıranlar bile var.

Çalışma ortamı olarak özellikle fabrika dediğiniz için tahminimce bu bölümlerden birini bitirmiş ve çok fazla beklentiye girmeyin derim ben.

Canim yaşadığı memleketteki fabrika kendi bölümünün fabrikası ve türkiyenin en önemli fabrika sektörü sayılır. O fabrika olmasa türkiyenin işi baya zor. Üstelik belediye başkanının oğlu sevgilimin kardeşi gibi yanımda konuştular yengeme selam soyle falan diyo cok yakinlar yani en az iki bin. Stajını bile gelmene gerek yok biz yaptı gösteririz demisler. Bölümü cok iyi ıstanbul ankara da bölümünün puanı cok yuksek ama okudugu fakulteninki cok düşük.

Canim bolumumu açıklamicam iş bulma sıkıntım Yok saygın ve öss de önlerde gelen bi bölüm. Ilk başlarda sevgilime senin verdigin tepkiden bin kat fazlasını verdim ama subayların gördüğü saygı falan cok heves yapmış onda onu anlamaya çalışıyorum :S

Neyse bölümün sende kalsın :1:
Şansını denesin o zaman,diğer sayfada bi üye yazmış öyle herkesi kabul etmiyolar zaten diye
Olacak diye garantisi yok
2.000 lira maaş bencede çok yüksek yeni bi mühendis için İtü,Odtü,Boğaziçi değilse
Kaldı ki düşük puanla yerleşmiş demişsin,yeni mühendislere 750-900 falan veriliyo diye duyuyorum

Biz de askeriyeye başvurduk,nasıl alınacağından o kadar emin ? :44:

Kılı kırk yarıyorlar.:6: O ne özgüven o.:9::9::9:

Valla o tanıdıklara torpillere de fazla güvenmesin.

İş ciddiye binince , hepsi bir anda sırt çeviriyor.:24:

Canim buraya bayağı bi araştırıp yazdık herald. Özgüven patlamasından degil yani. ama evet ozguvenimiz de var. Askeriyede mühendis olarak kalacak. O mühendislik dalında askeriye de acik var. Ve boyu 1.80 üzerinde. Kilo ve saglik sorunu yok bi yola bas koymadan önce de seçilecek olsa da secilmeyecek olsa da araştırmak lazım di mi gerçi siz nasıl yaptiniz bilmiyorum

Neyse bölümün sende kalsın :1:
Şansını denesin o zaman,diğer sayfada bi üye yazmış öyle herkesi kabul etmiyolar zaten diye
Olacak diye garantisi yok
2.000 lira maaş bencede çok yüksek yeni bi mühendis için İtü,Odtü,Boğaziçi değilse
Kaldı ki düşük puanla yerleşmiş demişsin,yeni mühendislere 750-900 falan veriliyo diye duyuyorum

Yok Canim ya babası o fabrikadan emekli belediye başkanının oğlu arkadaşı falan guvenince yüz çevirecek tiplere olsalardı staj işini hemen halletmezlerdi.

Canim yaşadığı memleketteki fabrika kendi bölümünün fabrikası ve türkiyenin en önemli fabrika sektörü sayılır. O fabrika olmasa türkiyenin işi baya zor. Üstelik belediye başkanının oğlu sevgilimin kardeşi gibi yanımda konuştular yengeme selam soyle falan diyo cok yakinlar yani en az iki bin. Stajını bile gelmene gerek yok biz yaptı gösteririz demisler. Bölümü cok iyi ıstanbul ankara da bölümünün puanı cok yuksek ama okudugu fakulteninki cok düşük.

Umarım hayal ettiğiniz gibi olur herşey,hayal kırıklığına uğramazsınız.

.

hayretler içerisindeyim hemde fazlasıyla..şok desem yeridir...sanırım doktor olucaksınız...saygı duyarım...bak canım pozisyonun ne olursa olsun sadece hemcins tavsiyesi olarak algılamanı rica ediyorum.... puandı bilmem neydi diye streslere girip kendinide sevgilinide yakma... kaldı ki aileniz insanların okul mertebelerindeki puan durumlarına mı göre değerlendiriyor....bunumu baz alıyor aileniz...bence çok yanlış bi düşünce...sevgilinizin ailesi elbettte böyle düşünür...ben olsam bende derim oğlumun hazır mesleği emeği varken bunca okumuşken sırf ailenin düşünceleri yüzünden bu duruma geldi diye....ayrıca yüzbaşılık öyle basit bişeymiş gibi görmeyin ne garantisi var...canım kendinizi yakmayın...puan farkıymış her ne zıkkımsa yazık etmeyin kendibize...asker eşi olmak kolaymı...ömür boyu asker beklemek gibi bişey...her an can tehlikesi allah muhafaza... bak ben 3 yıllık evliyim eşim askere gidecek hala ve inan her gün ölüyorum düşünmekten...sürekli içmde bi hüzün...nasıl olacak nasıl dayanacam bekleyecem korkusu.... sizinkini çok saçma buldum canım kızma ama sevgilinide caydır bence....ne yapın edin doğru dürüst yolunuzda ilerleyin...aileniz evleneceğiniz insanı puan durumuna göre değerlendiriyorsa şayet, bence bu durum iyi bişey değil...yazıktır...insanların karakterini puanlar belirlemez...bu sadece bi sınav sisteminin verdiği netice...nasıl böyle düşünürsünüz... aileniz de kızlarına layık birini istiyor anlaşılan elbette haklılar ama bunu puanlar belirlemez...kaldı ki mühendismiş....canım sana tavsiyem azıcık şükredin halinize...ve puana falan filana fazla takılmayın...allah muhafaza bi dert verir bi sağlık sıkıntısı verir allah, alın birazda bunla uğraşın der, o zaman görün bakalım puanmuş neymiş aklnıza geliyormu...şükredin ve yolunuza bakın....allah yardımcı olsun...

amcam albay olarak emekli oldu.avantaji nereye gitseler lojmanlar da oturdular, tatile , otele , restoranlara cok cok az para harcadilar.yengem de banka da calisiyordu, iyi maas aldiklari icin ogullarini ozel okul ve universiteler de okuttular.emekli olunca Istanbulun cok iyi bir yerinde guzel bir ev aldilar.Emekli olduktan sonra Avrupa da gezmedikleri ulke kalmadi.
dezavantaji , cok tayinler cikdi. yillarca kendi evlerini alamadilar. baska da sIkIntIsi yoktu.
ben olsam subayligi secmesi yonunde destek olurdum.

Türkiye'de mi yaşıyorsunuz ya da başka bir memlekette mi anlam veremedim. Nasıl her şeyden bu kadar emin konuşuyorsunu daha işiniz gücünüz olmadan maaşını bile kesinleştirmişsiniz. Yaşınız kaç bilmiyorum ama hayatın gerçekleriyle yüzleşince bu sizin için ağır olacak gibi.

Ayrıca bölümünüzü niye açıklamaktan çekiniyorsunuz ösym gizli mi alıyor bu bölüme adayları kimse duymasın mı deniyor anlam veremedim. :37:

Back
X