• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayatimizin karari ne yapmamiz lazim:(

bolumunuzu aciklamadiniz amailk 15 bine girdiginizi turrrrkiyeeeniiinn ennn oneemli bolumunde okudugunuzu ve secilmis biri oldugunuzu ziyadesiyleanladik //konusma ifade tarziniz biraz yakismiyor 5000 tl alacak bi dis hekimine ama

Kızlar öncelikle söyleyim ben evli değilim ama bu bir sene içerisinde sevgilimle vereceğimiz karar tüm hayatimizi evliligimizi herşeyimizi etkileyecek. Öncelikle yüzeysel olarak kendimi ve sevgilimi tanıtıyim ayrıntıya giremicem kusura bakmayin bura herkesin girdiği bi platform. Üniversite öğrencisiyim, sağlık sektörü ve cok iyi bi bölümde okuyorum. Tüm mezun olanlar iş buluyo ve en az 5 bin lira maaş. Sevgilim mühendislik okuyor, memleketinde fabrika var hem de kendi dalının fabrikası var oraya girmek icin bi cok torpili var o da 2 bin lirayla ise başlar 3-4 bin falan olur ilerde. Mühendis olursa orda yasiyas. Fakat o düşük puanla girmis oraya isim hazır nasılsa diye calismamis. Yani saygınlık açısından bu eksi bi durum. Ve askeriyeye cok meraklı. Uzun donem yapıp subay olup yuzbasiliga kadar yukselcem diyo ben cok kararsız kaldım benim dusunceme cok önem veriyor asker esi olmak nasıl bisey sizce ne yapmali. asker ve asker esi yakininiz var mi. Ailesinin dilinden de korkuyorum oğlumuz senin puanın bölümün yüksek diye kendini yaktı falan diyecekler diye. Falan filan bi sürü şey var benim ailem de aradaki bu puan farkini sorun eder onun için askeriyeye mi gitse acaba. Kendi de cok istiyor ama iyi bi mühendis de olabilir işçilere hükmedecek ve fabrikada calisabililecek güce sahip napalim napalim :( hayatımızın kararı :(

malesef gercek dunyada her sey onceden on goruldugu gibi olmuyor. yani ne senin ne de onun icin yani hic de oyle muhendis olan kisiler iscilere "hukmedemiyor" mesela. Sonuc olarak hayatinizin kararinda her ne sekilde olursa olsun birbirinizin yaninda her kosulda bulunmak istiyor musunuz ona karar verin bence. ondan sonra asker mi olmus, muhendis mi falan filan fark etmez.

Ayy çok büyük maharet ben de 2007 de kazandım girdim üniversiteye 13.049. olmuştum hatta mezun oldum geçen sene ama hayattaki tek meziyetim bu olmadığı için her seferinde şöyle iyi üniversitede okudum öss de şu kadarıncı filan oldum diye gereksiz muhabbetlere girmiyorum. Ayrıca aileniz değil siz zaten insanları başta öss puanıyla değerlendirme çabası içindesiniz. Aslında size de kızamıyorum sistem böyle her şeyimizi ösym belirler oldu siz de hayatınızı sıralamalara puanlara göre yönlendirip, insanları buna göre kategorize edip kendinize buna göre bir yer ediyorsunuz bu sistemin içinde. Yazık ne diyim eş adayı seçerken ,kendimizi tanıtırken tek kriter öss başarımız ve sıramız olduysa vah bizim halimize.

Canim sen sorunlu musun senden sıranın başarının soran mi oldu sen Niye söyledin ki simdi. Ben bolumumu söyledim mi sorulmadan satasilmadan sırami söyledim mi satasilmadan. Ayrıca bi arkadaş herkes dis hekimi olsun demis bende sıralama hakkinda ona bilgi vermek istedim herkes olsun o zaman diye :) yuh yani. satasmalara cevap vermicem daha sadece asıl sorunumuza yanıt verenlerle konuscam. Diyecek lafı yoktu da altta kaldı falan diye dusunursynuz simdi de :) satasmaya yer ariyosunuz da

Arkadaşlar sizler sadece paraya önem veriyor olabilirsiniz ama bu hayyatta saygi daha önemlidir bence. Ve ben ne sordum direk paraya getirdiniz konuyu ayıp yani ben subaylarin ne kadar aldigini bile bilmiyorum derdim para degil mühendislik mi askeriye mi diye sormakti

para konusunu biz nerden açtık sence? sen bahsettin yok 200 olur ilk girişte, yok sonra 4000 e kadar çıkar falan...pardon ama saygınlık adı altında resmen egonuzu tatmin ediyorsunuz.... saygınlık eğer meslekle alakalıysa, burdaki birçok bayan evhanımı falan... niye açtınız konuyu madem bizlere sundunuz...başlık olarak doktor ve mühendisler dışında kimse yorum yazmasın deyin ozaman....farkındaysanız mevzu uzadıkça tevazu eksikliğinizde ortaya çıkıyor...saygı buysa kimse almaz...

Kıskançlık damarınız kabardı , paraya önem veriyorsunuz demişsin bilakis paraya önem verende insanlara hükmederek yada kariyerle saygınlık kazanılacağını sananda sizsiniz inanın sizin yanınızda çalışacak insana acırım böyle eze eze hükmede hükmede saygınlığınızı arttıracağını düşünürsünüz çünkü

bolumunuzu aciklamadiniz amailk 15 bine girdiginizi turrrrkiyeeeniiinn ennn oneemli bolumunde okudugunuzu ve secilmis biri oldugunuzu ziyadesiyleanladik //konusma ifade tarziniz biraz yakismiyor 5000 tl alacak bi dis hekimine ama

Konuşma tarzimi bozmadim sorulanlara cevap verince ukalalık olarak algıladılar ve yalan soyledigimi dusunup karalamaya geçtiler.

Canim sen sorunlu musun senden sıranın başarının soran mi oldu sen Niye söyledin ki simdi. Ben bolumumu söyledim mi sorulmadan satasilmadan sırami söyledim mi satasilmadan. Ayrıca bi arkadaş herkes dis hekimi olsun demis bende sıralama hakkinda ona bilgi vermek istedim herkes olsun o zaman diye :) yuh yani. satasmalara cevap vermicem daha sadece asıl sorunumuza yanıt verenlerle konuscam. Diyecek lafı yoktu da altta kaldı falan diye dusunursynuz simdi de :) satasmaya yer ariyosunuz da

Hoop orda dur bakalım sorunlu filan ne demek oluyor size kim hakaret etme hakkını veriyor össde 15000 içine girdiniz diye. Neyse siz uslubunuzu ve kendinizi belli ettiniz zaten başarılarınızın devamını dileyelim o zaman ne diyelim başka. :6:

yanlış anlama canım da bu cümlen olmadı...küçümseyecek ve aşağılayacak tavrın varsa hiç birimiz cevap yazmayalım...doktor olabilirsin bu sana aşağılama hakkını vermez...bence sende biraz tevazu eksikliği var kızma ama bu cümlenden bu anlaşılıyor...herkes yorum yapar geçer...ne demek sistem bilgisi olmayan gelmesin...yanlış yaptın.. insanları sınıflandıralım ozaman bilenler girsin buraya, bilmeyenler hadiii başka kapıya...
Anlıyorum demek ostediginizi ama siz beni asla anlayamazsiniz ben ve ailem oraya girebilmem için ne kadar buyuk emek verdik o emek karşısında bu lafı duyarsam sinirlenirim sanki herkesin yapabileceği biseymis imajı verilirse

Kıskançlık damarınız kabardı , paraya önem veriyorsunuz demişsin bilakis paraya önem verende insanlara hükmederek yada kariyerle saygınlık kazanılacağını sananda sizsiniz inanın sizin yanınızda çalışacak insana acırım böyle eze eze hükmede hükmede saygınlığınızı arttıracağını düşünürsünüz çünkü

O kariyer icin büyük bi emek harcadiysan saygıyı beklemek de en dogal haktır ben boyle dusunuyorum

öss'de ilk 13000'e girdim zamanında, mesleğim de en az sizinki kadar karizmatik(!). ama 2 yıldır kk'dayım, daha bir kere bile bu konu üzerinden ego tatmini yapmak aklıma gelmemişti. millet zeki valla.

İnsanlar serefiyle calisip ekmek parasini kazandiktan sonra zaten isinde sayginlik kazanirlar. Bahsettigin iki meslekte guzel.

Sanki biraz sen takinti yapiyorsun. Simdiden bunlara takilma bence yeterki okudugunun karsiligini alacak bir is yapsin ve seni mutlu etsin.

öss'de ilk 13000'e girdim zamanında, mesleğim de en az sizinki kadar karizmatik(!). ama 2 yıldır kk'dayım, daha bir kere bile bu konu üzerinden ego tatmini yapmak aklıma gelmemişti. millet zeki valla.

Su an bunlari yazarak sen ne yaptın acaba:) sen niye hava atiyosun acaba sen.Niye söyledin acaba :) biz sorduk mu meslegin karizmatik mi kaç bine girdin diye Allah im ya :) kaydırma mi yaptın Canim sen sinavda nasıl girdin 13 bine daha ne yazdiginin fardinda değilsin

Anlıyorum demek ostediginizi ama siz beni asla anlayamazsiniz ben ve ailem oraya girebilmem için ne kadar buyuk emek verdik o emek karşısında bu lafı duyarsam sinirlenirim sanki herkesin yapabileceği biseymis imajı verilirse

bakın hala tavrınıza devam ediyorsunuz..herkesin yapabileceği imajı demek ne demek biliyormusun....sayılı kişiler bunu başaribilir gerisi teferruattır demek oluyor....sizden meslek olarak ne üstün insanlar var ama tevazuları okadar yüksekki sanırsın o işle alakası yok sıradan bi insan....mütevazi gayet efendi....işte saygınlık saygı budur canım....sen hep basa basa diyorsun ya yok ben parasında değilim saygı daha önemli diye...kusura bakma ama saygı konusunda eksiğin çok....mertebeni kullanarak aşağılamaya çalışmak sürekli mesleğinden aldığı puandan dem vurarak konuşmak insanı yüceltmez saygınlığını artırmaz...tam aksine şuan ki düştüğün durum gibi aşağılara düşersin sonrada kıskanıyorsunuz damarlarınız kabardı gibi cümlelerle kendini savunmaya çalışırsın....sana tavsiyem eğer saygınlık paradan önemliyse senin için şayet bence biraz tevazu ve alçakgönüllülük öğrenmelisin.... ders vermiyorum sadece tavsiye...bak senin yaptığını yapmıyorum hala saygımla konuşuyorum....doktor olacakmışsın tebrik etmek lazım elbette....ona lafımız yok..fakat telaffuzun konuşma şeklin hitabın üslubun o kadar yanlış ki farkındaysan tavsiyevari akılvari öneride bulunan çıkmadı....sadece üslubunu ve ego fazlalığını uyaranlar var burda şuan....kendi kendine bi sormalısın acaba ben saygılımıyım ki saygınlık bekliyorum diye..ne dersin?

İnsanlar serefiyle calisip ekmek parasini kazandiktan sonra zaten isinde sayginlik kazanirlar. Bahsettigin iki meslekte guzel.

Sanki biraz sen takinti yapiyorsun. Simdiden bunlara takilma bence yeterki okudugunun karsiligini alacak bir is yapsin ve seni mutlu etsin.

Allah razı olsun canim ya sonunda alakali bisey yazıldı. Ya gercekten diyorum ben askeriyede ne kadar alındığını bile bipmiyorum sadece o cok istiyor ama endişelerimiz var ışte

Bence en iyi çözüm ailen dss (damat seçme sınavı) yapsın.Sevgilin çok çalışır da barajı geçerse ortada sorun falan kalmaz. :ssz:
Puana göre saygınlık ne demektir ya.Ki babam tercih zamanı para pul bir kenara istediğin mesleğin saygınlığı olmalı bence demişti ve hak vermiştim.Yani bu konuda senden farklı düşünmüyorum.Ama puanı düşük diye hiç bir meslek 'saygın' olmaktan çıkmaz.
Bu arada senin yorum yapabilme kriterlerine de uyuyorum sanırım, sistemi biliyorum.Ayrıca 13 bininci olmanın kimseye başka birini aşağılma hakkı vermediğini de biliyorum.

Son düzenleme:
Su an bunlari yazarak sen ne yaptın acaba:) sen niye hava atiyosun acaba sen.Niye söyledin acaba :) biz sorduk mu meslegin karizmatik mi kaç bine girdin diye Allah im ya :) kaydırma mi yaptın Canim sen sinavda nasıl girdin 13 bine daha ne yazdiginin fardinda değilsin

"acaba sevgilim asker olsa benim dişçi karizmama yetişebilir mi kızlaaaaarr???" şeklinde başlık açan sen, mühendisi küçümseyen sen, sevgilini yanına yakıştıramayan sen. açtığın konudaki art niyet ve ego tatmini maksadı çok açık, daha fazla konuşup batma bence.

madem mühendislik okumuş ve gırebılceğı bı ış var mühendıslığı seçsın
asker olmasını ıstemezdım sevgılımın

ama tabıkı karar onun, bız ne desek boş
bence sızde pek fazla karışmayın, sadece destekleyın :34:

Ay Canim ya sen dedin ya dur oluyorum hemen :) size göre bu kadar basit bisey ışte ama Allah gördüğü için neler yaşadığımızı sorun Yok cunki bunlar sizin icin anlaşılmasi cok zor şeyler
Sen hiç birşey olamazsın :) mutluda olamazsın bukadar maddeci olduğun için gerçek hayat böyle yürümüyor canım senin planlamalarınla hayat neler çıkaracak karşına

Back
X