• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayatimizin karari ne yapmamiz lazim:(

hayretler içerisindeyim hemde fazlasıyla..şok desem yeridir...sanırım doktor olucaksınız...saygı duyarım...bak canım pozisyonun ne olursa olsun sadece hemcins tavsiyesi olarak algılamanı rica ediyorum.... puandı bilmem neydi diye streslere girip kendinide sevgilinide yakma... kaldı ki aileniz insanların okul mertebelerindeki puan durumlarına mı göre değerlendiriyor....bunumu baz alıyor aileniz...bence çok yanlış bi düşünce...sevgilinizin ailesi elbettte böyle düşünür...ben olsam bende derim oğlumun hazır mesleği emeği varken bunca okumuşken sırf ailenin düşünceleri yüzünden bu duruma geldi diye....ayrıca yüzbaşılık öyle basit bişeymiş gibi görmeyin ne garantisi var...canım kendinizi yakmayın...puan farkıymış her ne zıkkımsa yazık etmeyin kendibize...asker eşi olmak kolaymı...ömür boyu asker beklemek gibi bişey...her an can tehlikesi allah muhafaza... bak ben 3 yıllık evliyim eşim askere gidecek hala ve inan her gün ölüyorum düşünmekten...sürekli içmde bi hüzün...nasıl olacak nasıl dayanacam bekleyecem korkusu.... sizinkini çok saçma buldum canım kızma ama sevgilinide caydır bence....ne yapın edin doğru dürüst yolunuzda ilerleyin...aileniz evleneceğiniz insanı puan durumuna göre değerlendiriyorsa şayet, bence bu durum iyi bişey değil...yazıktır...insanların karakterini puanlar belirlemez...bu sadece bi sınav sisteminin verdiği netice...nasıl böyle düşünürsünüz... aileniz de kızlarına layık birini istiyor anlaşılan elbette haklılar ama bunu puanlar belirlemez...kaldı ki mühendismiş....canım sana tavsiyem azıcık şükredin halinize...ve puana falan filana fazla takılmayın...allah muhafaza bi dert verir bi sağlık sıkıntısı verir allah, alın birazda bunla uğraşın der, o zaman görün bakalım puanmuş neymiş aklnıza geliyormu...şükredin ve yolunuza bakın....allah yardımcı olsun...
Canim ben zaten benim ailemi değil onun ailesinin tepkisinden korkuyorum benim annem evet cok despottur dediğim dedik çaldığım düdük birisi ama gizlice nikah basar çıkarım karsilarina ama onun ailesi benim yüzümden subayliga gitti sanarsa uzulurum çünkü benden once de cok istemiş ailesi izin vermemis. Ben başlarda direk konuyu kapattırdim olamayacak asla diye ama onun kafasından çıkmıyor su askeriye. O subaylar rutbeler saygınlıklar üniforma falan cok cazip geliyor ona

Türkiye'de mi yaşıyorsunuz ya da başka bir memlekette mi anlam veremedim. Nasıl her şeyden bu kadar emin konuşuyorsunu daha işiniz gücünüz olmadan maaşını bile kesinleştirmişsiniz. Yaşınız kaç bilmiyorum ama hayatın gerçekleriyle yüzleşince bu sizin için ağır olacak gibi.

ayyynen katılıyorum...yurt dışındaysa bilemem ama burası türkiye bacım...ben türkiyede sadece allah bir denilene inanırım...iş ciddiye binince nedir ne değildir çıkar meydana...kaldı ki bu kadar emin olmanız araştırıp uğraşmanızla bağdaşmaz...araştırmış olmak kesinleşmek değildir...siz bi el atın bakalım nelerle karşılaşacaksınız...

Türkiye'de mi yaşıyorsunuz ya da başka bir memlekette mi anlam veremedim. Nasıl her şeyden bu kadar emin konuşuyorsunu daha işiniz gücünüz olmadan maaşını bile kesinleştirmişsiniz. Yaşınız kaç bilmiyorum ama hayatın gerçekleriyle yüzleşince bu sizin için ağır olacak gibi.

Canim dis hekimligini araştır sonra gel foruma

Canim ben zaten benim ailemi değil onun ailesinin tepkisinden korkuyorum benim annem evet cok despottur dediğim dedik çaldığım düdük birisi ama gizlice nikah basar çıkarım karsilarina ama onun ailesi benim yüzümden subayliga gitti sanarsa uzulurum çünkü benden once de cok istemiş ailesi izin vermemis. Ben başlarda direk konuyu kapattırdim olamayacak asla diye ama onun kafasından çıkmıyor su askeriye. O subaylar rutbeler saygınlıklar üniforma falan cok cazip geliyor ona

valla canım sırf heves ediyor diye bu riske girilmezki..yahu okumuş etmiş insanlarsınız azıcık mantıklı olun.... benim arkadaşımın eşi uzaman jandarma...ağrı'dalar şuan...inan iallallah gelmiş...eşe dosta cana yoldaşa tavsiyem olsun asla asla ama asla askerle evlenmeyin....evlenecek biri varsada bana ulaştırın der :) yani şaka bi yana kolay bişey değil....o kıyafet hevesleri falan çok çabuk söner başlayınca....can tehlikesi ile yaşamak nasıl bişey bilirmisin...

valla canım sırf heves ediyor diye bu riske girilmezki..yahu okumuş etmiş insanlarsınız azıcık mantıklı olun.... benim arkadaşımın eşi uzaman jandarma...ağrı'dalar şuan...inan iallallah gelmiş...eşe dosta cana yoldaşa tavsiyem olsun asla asla ama asla askerle evlenmeyin....evlenecek biri varsada bana ulaştırın der :) yani şaka bi yana kolay bişey değil....o kıyafet hevesleri falan çok çabuk söner başlayınca....can tehlikesi ile yaşamak nasıl bişey bilirmisin...

Canim 1bucuk milyon insanın girdiği sinavda ilk 13bine girdim müsade et de ne kadar kazanabilecegimi bileyim:))

Eşim üst tegmen ve asker olmasından gurur duyuyorum

herkes aynı olacak diye birşey yok yapı meselesi

ayrıca ablamın eşide albay oda memnun disipline gelince insanın karakterinde

eşine zülum varsa ewe yansıtır .... Allaha şükür ki bizler allahtan korkan

eşlerle evliyiz.....nişanlına bu yönde destek ver cnm imkanları çok fazla

bunu bilmeni isterim...nasip olurda askeriyeye girerse eger sende rahatlıklarını göreceksin

ama her önüne geleni almıyorlar torpilin olsa bile torpil ters tepebiliyor bazen

inşlhhh kurdugun hayaller gerçek olur nişanlındaa istediği mesleği yapmış olur...

Canim benim korkum zaten o yoksa karışmam bile git derim direk mutlu olacaksan

Canim dis hekimligini araştır sonra gel foruma

Tamam da baştan niye söylememek de ısrar ediyorsunuz ben onu anlayamadım bölümümü söylemicem diyince. Ayrıca her diş hekimi mezun olur olmaz 5000 TL mi alıyor ütopik geldi valla Ha çok kazanıyorlar onu biliyorum ama hemen mezun olur olmaz o kadar alıyorlarsa millet boşuna başka bölümlerlde okumasın o zaman.:52:

nasil bi ukalaliktirbu hem bolumunu soyleme sonrada dis hekimligini arastirda oyle gel foruma de//iscilere hukmedecek demeler falan//biraz egonuzu sondurun yoksa kaf dagindan inipte dis hekimligi yapamazsiniz//hemde bu torpil olayini ne kadar ovunulecek bisey gibi anlatmissiniz//uzuldum issizler adina

Tamam da baştan niye söylememek de ısrar ediyorsunuz ben onu anlayamadım bölümümü söylemicem diyince. Ayrıca her diş hekimi mezun olur olmaz 5000 TL mi alıyor ütopik geldi valla Ha çok kazanıyorlar onu biliyorum ama hemen mezun olur olmaz o kadar alıyorlarsa millet boşuna başka bölümlerlde okumasın o zaman.:52:

Canim soyledigin ne kadar sacma farkında misin :) herkes türkiyede 15 bine girsin okusun o zaman valla bence de niye başka bölümlerde zaman kaybediyosunuz ki :) lütfen foruma sistem hakkında bilgisi olmayanlar gelmesin.

Canim benim korkum zaten o yoksa karışmam bile git derim direk mutlu olacaksan

canım yanlış anlama ama, benim eşim fazla kazanıp da can tehlikesi ile yaşayacaksak...varsın az kazansın yanımda olsun, can güvenliğimiz olsun...elbette allah bilir kimin yaşayıp yaşamayacağını...ama akıl vermiş allah, siz aklınızı kullanın takdir zaten allahtan.....bence caydır sevgilini....mühendislikte gayet güzel bi meslek...hey bacım valla bu yazınızı okuyup da size kızan okadar çok bayan vardır ki eminim buna...mühendisliği beğenmiyorlar diye :)

Canim bolumumu açıklamicam iş bulma sıkıntım Yok saygın ve öss de önlerde gelen bi bölüm. Ilk başlarda sevgilime senin verdigin tepkiden bin kat fazlasını verdim ama subayların gördüğü saygı falan cok heves yapmış onda onu anlamaya çalışıyorum :S

Canım anlamadımki bir tutturmuşsun saygı saygın saygı saygınlık maaşlamı puanlamı yüksek bölümlemi oluyor anlamadım nasıl bir komplekstir bu yok mühendis olursa fabrikaya geçer işçilere hükmeder valla çok komik geldi yazdıkların yok ailem puan farkı çok diye karşı çıkar hani maaş farkını kariyer farkını duydumda puan farkından dolayı evlilik istememe olayınıda ilk duyuyorum

Allah im herkesin kıskançlık damarı kabardı herald ben ne anlatiyorum siz ne cevap veriyosunuz yapmayin lütfen ya ben bolumumu bile aciklamadim böyle yaparsınız diye insanin bogazina kadar getirdinuz he

Canim soyledigin ne kadar sacma farkında misin :) herkes türkiyede 15 bine girsin okusun o zaman valla bence de niye başka bölümlerde zaman kaybediyosunuz ki :) lütfen foruma sistem hakkında bilgisi olmayanlar gelmesin.

yanlış anlama canım da bu cümlen olmadı...küçümseyecek ve aşağılayacak tavrın varsa hiç birimiz cevap yazmayalım...doktor olabilirsin bu sana aşağılama hakkını vermez...bence sende biraz tevazu eksikliği var kızma ama bu cümlenden bu anlaşılıyor...herkes yorum yapar geçer...ne demek sistem bilgisi olmayan gelmesin...yanlış yaptın.. insanları sınıflandıralım ozaman bilenler girsin buraya, bilmeyenler hadiii başka kapıya...

Arkadaşlar sizler sadece paraya önem veriyor olabilirsiniz ama bu hayyatta saygi daha önemlidir bence. Ve ben ne sordum direk paraya getirdiniz konuyu ayıp yani ben subaylarin ne kadar aldigini bile bilmiyorum derdim para degil mühendislik mi askeriye mi diye sormakti

Ayy çok büyük maharet ben de 2007 de kazandım girdim üniversiteye 13.049. olmuştum hatta mezun oldum geçen sene ama hayattaki tek meziyetim bu olmadığı için her seferinde şöyle iyi üniversitede okudum öss de şu kadarıncı filan oldum diye gereksiz muhabbetlere girmiyorum. Ayrıca aileniz değil siz zaten insanları başta öss puanıyla değerlendirme çabası içindesiniz. Aslında size de kızamıyorum sistem böyle her şeyimizi ösym belirler oldu siz de hayatınızı sıralamalara puanlara göre yönlendirip, insanları buna göre kategorize edip kendinize buna göre bir yer ediyorsunuz bu sistemin içinde. Yazık ne diyim eş adayı seçerken ,kendimizi tanıtırken tek kriter öss başarımız ve sıramız olduysa vah bizim halimize.

Son düzenleme:
Back
X