- Konu Sahibi mmmerrrvvve
-
mühendis olmuş hala eziklik mi hissediyor çok ilginç
asker olacağına işsiz gezsin daha iyi bana göre
İyide buna siz karar veremezsinizki.
Hangi mesleği yapmak istiyorsa onu tercih etmeli.
Olur mu öyle şey tabi ki de beraber verces asker de olsa mühendis de olsa ben onun peşinden gidicem onun sıkıntısına ortak olcam. Tabi ki onun kararı daha önemli lafım Yok ama o zaten ikisini de yapabileceğini dusunuyo o da kararsız hangisinde daha fazla mutlu oluruz diye düşündüğümüz için beraber karar vrrmemiz lazım
açtığınız başlığa bakılırsa eşinizden bahsediyorsunuz sandım.konuya gelince bırakında buna sevgiliniz karar versin. Asker eşi olursanız da disiplinli bir şekilde ömrünüzün sonuna kdr yaşarsınız.
Kızlar öncelikle söyleyim ben evli değilim ama bu bir sene içerisinde sevgilimle vereceğimiz karar tüm hayatimizi evliligimizi herşeyimizi etkileyecek. Öncelikle yüzeysel olarak kendimi ve sevgilimi tanıtıyim ayrıntıya giremicem kusura bakmayin bura herkesin girdiği bi platform. Üniversite öğrencisiyim, sağlık sektörü ve cok iyi bi bölümde okuyorum. Tüm mezun olanlar iş buluyo ve en az 5 bin lira maaş. Sevgilim mühendislik okuyor, memleketinde fabrika var hem de kendi dalının fabrikası var oraya girmek icin bi cok torpili var o da 2 bin lirayla ise başlar 3-4 bin falan olur ilerde. Mühendis olursa orda yasiyas. Fakat o düşük puanla girmis oraya isim hazır nasılsa diye calismamis. Yani saygınlık açısından bu eksi bi durum. Ve askeriyeye cok meraklı. Uzun donem yapıp subay olup yuzbasiliga kadar yukselcem diyo ben cok kararsız kaldım benim dusunceme cok önem veriyor asker esi olmak nasıl bisey sizce ne yapmali. asker ve asker esi yakininiz var mi. Ailesinin dilinden de korkuyorum oğlumuz senin puanın bölümün yüksek diye kendini yaktı falan diyecekler diye. Falan filan bi sürü şey var benim ailem de aradaki bu puan farkini sorun eder onun için askeriyeye mi gitse acaba. Kendi de cok istiyor ama iyi bi mühendis de olabilir işçilere hükmedecek ve fabrikada calisabililecek güce sahip napalim napalimhayatımızın kararı
Tıp öğrencisi misin ?
Mezun olur olmaz 5bin alıyolar mıydı onlar
Bana dertsiz başınıza dert almak gibi geldi durumunuz
Siz iyi puanla yerleştiniz,o düşük puanla yerleşti diye bi gelecek göremiyo musunuz yani
Ee işim hazır diyerek yazmış o bölümü,şimdi bu neyin tasası
Hiç asker akrabam yok,zorluklarını bilemiyorum ama muhakkak vardır.
Yanlız mühendislik yaparsa direk 2000lirayla başlar sonrada artar kısmına çok güvenmeyin.
Fabrikalarda yeni çalışmaya başlayan tekstil mühendisleri ve kimya mühendisleri 1500 lira ancak alıyorlar.(bahsettiğiniz fabrika çok büyük bir fabrikaysa bir ihtimal) ,gıda mühendislerini 1000 liraya çalıştıranlar bile var.
Çalışma ortamı olarak özellikle fabrika dediğiniz için tahminimce bu bölümlerden birini bitirmiş ve çok fazla beklentiye girmeyin derim ben.
Canim bolumumu açıklamicam iş bulma sıkıntım Yok saygın ve öss de önlerde gelen bi bölüm. Ilk başlarda sevgilime senin verdigin tepkiden bin kat fazlasını verdim ama subayların gördüğü saygı falan cok heves yapmış onda onu anlamaya çalışıyorum :S
Biz de askeriyeye başvurduk,nasıl alınacağından o kadar emin ? :44:
Kılı kırk yarıyorlar.O ne özgüven o.
Valla o tanıdıklara torpillere de fazla güvenmesin.
İş ciddiye binince , hepsi bir anda sırt çeviriyor.
Neyse bölümün sende kalsın
Şansını denesin o zaman,diğer sayfada bi üye yazmış öyle herkesi kabul etmiyolar zaten diye
Olacak diye garantisi yok
2.000 lira maaş bencede çok yüksek yeni bi mühendis için İtü,Odtü,Boğaziçi değilse
Kaldı ki düşük puanla yerleşmiş demişsin,yeni mühendislere 750-900 falan veriliyo diye duyuyorum
Canim yaşadığı memleketteki fabrika kendi bölümünün fabrikası ve türkiyenin en önemli fabrika sektörü sayılır. O fabrika olmasa türkiyenin işi baya zor. Üstelik belediye başkanının oğlu sevgilimin kardeşi gibi yanımda konuştular yengeme selam soyle falan diyo cok yakinlar yani en az iki bin. Stajını bile gelmene gerek yok biz yaptı gösteririz demisler. Bölümü cok iyi ıstanbul ankara da bölümünün puanı cok yuksek ama okudugu fakulteninki cok düşük.
Canim bolumumu açıklamicam iş bulma sıkıntım Yok saygın ve öss de önlerde gelen bi bölüm. Ilk başlarda sevgilime senin verdigin tepkiden bin kat fazlasını verdim ama subayların gördüğü saygı falan cok heves yapmış onda onu anlamaya çalışıyorum :S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?