Hayatınızda gördüğünüz en karışık konulardan biri, lütfen okuyun..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Maviliela

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
125
Puanlar
103
Merhabalar, birkaç ay önce ikinci evliliğimi yaptım. Eşim yabancı ve Dubai’de yaşıyordu. Evlilik öncesinde eski eşim hafta sonları bile çocukları almak istemeyen bir adamdı. Hiçbir sorun yoktu. Ancak ben evlendikten sonra beni geri istediğini söyledi. O kadar musallat oldu ki kapıya kadar geldi.

Çocuklara Dubai’de oturum alabilmek için babanın muvafakatnamesi gerekiyor. Bu nedenle çocukları en azından ülkeden çıkarabilmek için eşimin ülkesi Endonezya’ya geldik. Eşim işine dönemedi; çünkü apar topar geldiğimiz için ve yüklü miktarda para ödediğinden, bilet ve kalacak yer masraflarını bile denkleştiremedi. Ayrıca 1 aylık vizesiz girişle ülkeye girmiştik ve benim oturum işlemlerim tamamlanana kadar ülkeden çıkıp tekrar giriş yapmam gerekiyordu.

Ailemden borç alarak Malezya’ya gitmeye çalıştık. Ancak bu sefer de havalimanında biletimizin iptal edildiğini öğrendik. Eski sistem bazı havayollarında, uçuş gecikince e-mail atıyorlar; o sürede onaylamazsanız bileti iptal edip paranızı iade ediyorlar. Ancak para iade edilene kadar ben kaçak durumuna düştüm ve her gün için ceza uygulanıyor.

Eski eşim hem oradaki ailemi rahatsız ediyor hem de velayet davası açmış. Çocuklarımı ülkeden kaçırdığım gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunmuş. Elimde mesajları var; “Çocukları alacağım ve yurda vereceğim, sana acı çektireceğim” diyor. Bir adam yüzünden bütün düzenimiz altüst oldu. İşimiz tepetaklak oldu. Üstelik kaçak durumdayım.

Hepimiz mağdur duruma düştük. Eşim yeni yeni Dubai’ye gidebildi ama işlerini hâlâ düzeltemedi. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bana bir akıl verin. Üstelik daha önceden kredi kartı borcum var; onu bile ödeyemeyecek duruma geldim. Delireceğim.

Ne yapacağım, bana söyleyin. Durumum ne olacak? Hangi duayı okumalıyım? Üzerimde büyü var mı bilmiyorum ama eski eşim tam bir ruh hastası. “Bana geri döneceksin” diyor, her şeyi yapmış olabilir.

gerçekten hayatımda gördüğüm en karışık durumalrdan biri :))

Aynı zamanda babalarının izni olmadan yurtdışına nasıl çıkardınız , eğer bir şekilde bunu yaptıysanız zaten adam haklı , çocukları kaçırmışssınız ve buna hakkınız yok , tüm davalarda haklı durumda...

Ama bende oturmayan şeyler var , parasız pulsuz yurtdışına nasıl çıkılır , dubaide çalışan eşinizin bu kadar maddi sıkıntı içinde olması normal değil bence !

sanki siz başka bir şeylere bulaştınız da eliniz kolunuz bağlandı gibi hissettim ...

Eğer öyleyse burda kimse size bir yol gösteremez .

Bence konsolosluğa gidip durumu anlatın , daha fazla işler karışmadan .Sizi bi şekilde yurda geri gönderirler !

Son olarak bu kadar olayın içinde büyü mü geldi aklınıza , o da ayrı bir enteresanlık

3 çocuk annesi öğretmen kadının yaptığı işlere bak. Senin 3 küçük çocukla endonezyada malezyada ne işin var? Evet çocukları kaçırmışsın ülkeden doğru. Baba hayırsız annenin kafa bir alem çocuklar sefil olacağına devlet alsın zaten. Akılsız işleri büyüye bağlayıp durmayın. Olay o kadar mantıksız ki başka şeyleri anlatmak istemeyip konuyu uydurmuş gibi duruyor.

Üzerinizde niye büyü olsun :)
Plansız, programsız iş yapmaya kalkmışsınız sonuçları böyle olmuş.
Dönün tekrar her şeyi düzene koyun öyle gidin.. yeni eşle birlikte az birikim yapıp, öyle bir düzen kurmaya çalışın
O sırada da mahkeme işlerini halledin

Konu da tek üzüldüğüm çocuklar oldu. Analarının peşine sürüklenmişler. Bu çocukların düzene ihtiyacı var. Paranız yok borcunuz var. 5 kuruş parasız ne diye çocukları harap ediyorsunuz. Madem bir adım atıyorsunuz böyle plansız programsız olur mu?

Abuk islerde gezip basini belaya sokmususn konu sahibesi durum bu akrisik bir sey yok. Cocuklar filan hikaye o adamla olucam diye kalkip Endonezyaya gitmissin orda da dimdizlak kalmissin. Sen gercekten cocuklari isteseydin otururdun ulkende, kim gelip Dubaiden senin cocuklarini alacakti??? Ulkene don, dizini kir otur. Bu 5 para etmez herif icin bir de ailenden ucak parasi mi istedin Boyle salak bir kizim olsa tek kurus vermezdim ailen de muhtemelentorunlarina acimistir.

Yok artık, ortada tehdit mesajları ve hiç çocuklarını 5 yıldır görmek istemeyen bi adam varken durumu böyle yorumlamış olmanız enteresan. Bunu ben evlenmeden önce babalarının bildirmiş olmaması konusunda ne düşünüyorsunuz. Mahkeme önünde haklıyım normal şartlarda. Avukatımın söylediği de kesinlikle bu. Sadece uzun bi mahkeme süreci beklememiz zor olacaktı. İşin içeriği konusunda bi fikriniz yoksa önce bi sorun ondan sonra yorum yapın lütfen

Dubai'de millet lüks aracını havaalanı otoparkında bırakıp kaçıyor. Borcun harcın varsa ve ödemezsen hapis cezasına kadar yolu var, borç yasaları çok katı. Ayrıca para pul yoksa evi nasıl tutacaksınız, çocukları okula nasıl göndereceksiniz? Kira sistemi bizdeki gibi aylık değil. 3 ya da 4 seferde çek veriyorsun. Uçak bileti bile alamayacak durumdasınız Dubai de çoluk çocuk rezil olursunuz. Para işini çözemezseniz kocanızı sınır dışı ederler. İşten çıkartılınca veya istifa edince çalışma vizesi sıfırlanır ve yeni iş bulunursa işveren yeniden çalışma vizesi için başvurur. 1 ay içinde yeni iş bulunmazsa ülkeyi terk etmek gerek. Çoluk çocukla devamlı gir çık mı yapacaksınız? O da ayrı bir masraf. Kaç kişisiniz, vize bile ücretli. Kocanız Türk mü anlamadım orayı.

1 aylık vizesiz giriş diye bir şey yok, o 1 aylık ve tek girişli turist vizesi. Akıl fikir soruyorsanız ailenizin yanına dönün ve biraz birikim yapın derim. Dubai de paran yoksa hiçsin, sosyal yardım vs yok. Çocukların babası resmi şikayette bulunduysa mutlaka işleme konur ve sizi bulurlar. Yazık günah travma yaşatmayın onlara. Sizden dolayı Türk vatandaşlıkları var diye düşünüyorum. Her neredeyseniz Türkiye'ye dönün ve ailenizden yardım alın.

Arkadaşlar mevzu durumu düzeltmek vs değil, bu zaman alan bi durum, yeterli kanıtım varken uzaktanda yürütebilitim ayrıca ben yurtdışına çıktıktan sonra böyle bi dava açtığı için kesinlikle kaçırma durumu yok. Başka bi ülkede düzen kurmaya çalışıyorum. Kaldık şimdiye kadar gayet iyi annelik yaptığımı düşünüyorum. Çocuklarımı onları yurda vermek isteyen akılsız bi babayla bırakacak değilim

Dubai'de değil, Endonezyadayım. Ayrıca elbette işlerimiz yavaş yavaş toparlanıyo. Mesele birinin hem babalık yapmak istememesi ve evlendi diye bi kadına zulüm yapmak istemesi. Toparlanamayacak bi mevzu değil yani

Bakın kaçak durumuna düşülebilir yada hukuki sorun yaşayabilirsiniz. Bunlar çözülebilir mevzular. Kaldıki Türkiye'yede dönebilirim evim barkım var şükür. Mesele takıntılı bi eski koca. Ailemi hala tehdit eden ve çocuklari istediği için değil, beni istediği için mücadele eden bi adam. Masum bi baba gibi durumu çarpıtmayın.

Pardon da ben sizin anlattıklarınıza yorum yaptım nerden tutsak elimizde kalır , yorumları bu üslupla cevaplayacaksanız niye buraya yazdınız .

Yaptığınız suç farkında mısınız bilmiyorum ama sizin baba konusunda haklı konumda olmanız bu suçu kapatmaz ya da hakimler sana adam haketmişş ohhh iyi yapmışsın demez .

Yol yakınken konsolosluğa gidin ve çocukların da hayatını alt üst demeyin

İnanın çocuklara üzüldüm sadece yazık gerçekten

Gerçekten çocuklarını özleyen yada gitmesini istemeyen bi baba varmış gibi durumu görmeniz enteresan. Evime kadar gelen ve sen sadece benimsin çocuklar umrumda değil diyen bi adamdan bahsediyoruz. Büyük oğluma sizi kesinlikle istemiyorum, konuşmak yada nafaka göndermek istemiyorum. Annenizide alıp gelin diye tehditler savuran bi adam. Napıcaktık? Zarar vermesini mi bekleyecektin?

Hukuki kısım çözülebilir kısım. Eşim şükür çalıştığı yere döndü ve sadece ceza ödeyebiliriz, buna gücümüz var. Anlatmak istediğim çok yanlış anlaşıldı. Eşim zaten buranın vatandaşi düzen kurulabilir ki burda evi vs var zaten. Kafam allak bullak çünkü nasıl düşünebilirim bilmiyorum şu an. Bi insan neden bu kadar cehenneme çevirir birinin hayatını mesela

Ben size yaptığınızın yasal olmadığını söyledim . Baba böyle biri olabilir , ben masum demedim asla tanımadığım biri için bunu demem de ama sizin yapmanız gereken şikayette bulunup uzaklaştırma almak gerekirse korunma talep etmek olmalıydı . Haklıyken haksız konuma düştünüz ve çocuklar mağdur oldu olan bu aslında .
Burda babanın haklı olduğunu söylerken bu olay karşısında haklı konumda . Siz çocukları kaçırma suçu işlemiş oluyorsunuz .

Siz bu ikinci evliliği neden yaptınız ki? Adam bilet bile alamıyor ne işi bu? Dubaide vergi kesintisi olmadığı için brüt maaş alınıyor, normal şartlarda böyle bir sıkıntı çekmiyor olmanız lazım. Bilet paranız bile yokken niye çocukları oraya getirdiniz ki? Bu nasıl plansızlıktır? Çocukların okulu falan yok mu bu arada?

Bende size diyorum ki babanın benim yurtdışında yaşayacağımdan haberi vardı. Hukuki olarak çözülebilir mevzular bunlar. Görmenizi istediğim şey çok başka bişey. Bi insan neden bu kadar takıntı yapar birini. Kaldıki 5 yıl önce boşandığı biri. Çocukların ve benim can güvenliğim yoktu. Kusura bakmayın ama daha öncesinde boşanma döneminde bana şiddet uyguladığında görmüştüm. Polise de gitseniz uzaklaştırmada aldırsanız polis bişey yapmıyo. O kadar kadın ölüyo

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
`