- 17 Aralık 2014
- 1.390
- 971
- 43
- 41
- Konu Sahibi pembe_pirenses
-
Arkadaşlaaaarrr lütfen dertlerimizi değil nasıl başettiğimizi yazalım konu nasıl baş ettiğimizle ilgiliydi lâkin...Kızlar selam, herkesin hayatında, tuttuğu zaman elinde kalan ve sırtında taşımak zorunda olduğu yerler var değil mi ?
Aile, sevgili /eş , onların aileleri, iş-güç, para pul, sağlık, ruhsal sağlık, hayat hedefleri, takıntılar, istenmeyen komşular, hayatına girmek konusunda ısrarcı kuzenler, seni iş yerinde kıskananlar, mahvolmanı bekleyip ellerini ovuşturan zilliler, kolunuzdaki bilezikleri sayıp kenardaki paranın hesabını yapan boş gezenler, çocuk yapma muhabbetini ulu orta konuşup sizi akrabaların hayallerine meze eden densizler, kocayı gözüne kestirmiş namus timsali hatunlar, üfürükçülük yapıp üstüne üfleyen işlerini rast gitmemesi için elinden geleni yapan yakınlar, yüğk olmaktan başka bir işe yaramayan aile büyükleri, yalnızlık, endişeler...
Bunlardan hangileri sizin elinizde kalıyor? Hayatınızı nasıl toparlıyorsunuz? Baş etme yöntemleriniz neler? Lütfen kafaya takmıyorum gibi bir cevap yazmayın bu bir cevap değil, bu durumları düzeltmek için neler yapıyorsunuz?. Özellikle bir kaçı ile nasıl baş ediyorsunuz ? Haydi bakalım gösterin hünerlerinizi kim daha ayakları yere basan kontrolü elinde tutmayı başarın....
Arkadaşalarımızın daha rahat okuması için önce konuyu yazıp bir satır boşluk bırakıp altına baş etme yöntemlerini yazsak nasıl olur (forum kurallarına aykırı değil bu değil mi kızlar?? ). Örn. :
meraklı komşular
ndşfgfothtypj
.............gibi
Skendi ailemle başlıyım:
hep sorun yaşadık, evlenince de annem genelde eskiden şu işi yapmazdın şimdi pek gayretlisin türünden laf sokmaya başladı. üzüldüm ama çıkışmadım. sadece dedimki yapmasam da şu kadının kızı ne beceriksiz deseler daha mı iyi?
babam bizi okutma konusunda hep engeldi ama biz de ayrı bi istek vardı babayla mücadele ederek önlisans bitirdim.
evlenme zamanı yine babam istemedi ama biliyordumki kim gelse istemiycek bende kesin bi şekilde olacak dedim ve oldu. bekarken de hep anne babamla çekişmeli bi ilişkim oldu.
kocanın akrabaları:
çok mıç mıç yaşayan insanlar. illa sürekli görüşülecek. bende onlar gibi oldum ilk zamanlar ama haliyle bi süre sonra yavaş yavaş arayı açtım. zamanla herkes bu duruma alıştı.
komşular:
yine mıç mış olduk. dedikodu kazanı kaynadıkça kaynadı. bi seferde kestirip attım. oturmalarına gitmedim. ısrarlara boyun eğmedim.
iş arkadaşları:
yine samimiyet vardı ama iş ortamı çok farklıymış. beni satan arkadaşımda oldu. şimdi merhaba merhaba boyutundayız. diğer kalabalık gruplada yakın zamanda samimiyetimi kestim. yemeklere inmedim. dışarı onlarla çıkmadım bi bahaneyle. yine zamanla kabullenildi. tabi ilk günler çok tepki oluyor.
bunun dışında müdür beyle sıkıntı yaşadım. en büyük sorunumuz çocuğumuzun olmaması. sıkıntı çok ama önemli olan kararlı olmak, dik durmak, ezilip büzülmemek ve ne istediğini bilmek ( ciddi şekilde). zamanla herşey yoluna giriyor.
üüpper yazmışsın format süpper kızlar nasıl böyle yapıp sözlük oluştursak kendimize nasıl olur dertlerle başetme yolalrı sözlüğü (yalnış birşey yapmıyorum değil mi kızlar yapıyorsam uyarınız lütfen <3)kendi ailemle başlıyım:
hep sorun yaşadık, evlenince de annem genelde eskiden şu işi yapmazdın şimdi pek gayretlisin türünden laf sokmaya başladı. üzüldüm ama çıkışmadım. sadece dedimki yapmasam da şu kadının kızı ne beceriksiz deseler daha mı iyi?
babam bizi okutma konusunda hep engeldi ama biz de ayrı bi istek vardı babayla mücadele ederek önlisans bitirdim.
evlenme zamanı yine babam istemedi ama biliyordumki kim gelse istemiycek bende kesin bi şekilde olacak dedim ve oldu. bekarken de hep anne babamla çekişmeli bi ilişkim oldu.
kocanın akrabaları:
çok mıç mıç yaşayan insanlar. illa sürekli görüşülecek. bende onlar gibi oldum ilk zamanlar ama haliyle bi süre sonra yavaş yavaş arayı açtım. zamanla herkes bu duruma alıştı.
komşular:
yine mıç mış olduk. dedikodu kazanı kaynadıkça kaynadı. bi seferde kestirip attım. oturmalarına gitmedim. ısrarlara boyun eğmedim.
iş arkadaşları:
yine samimiyet vardı ama iş ortamı çok farklıymış. beni satan arkadaşımda oldu. şimdi merhaba merhaba boyutundayız. diğer kalabalık gruplada yakın zamanda samimiyetimi kestim. yemeklere inmedim. dışarı onlarla çıkmadım bi bahaneyle. yine zamanla kabullenildi. tabi ilk günler çok tepki oluyor.
bunun dışında müdür beyle sıkıntı yaşadım. en büyük sorunumuz çocuğumuzun olmaması. sıkıntı çok ama önemli olan kararlı olmak, dik durmak, ezilip büzülmemek ve ne istediğini bilmek ( ciddi şekilde). zamanla herşey yoluna giriyor.
S
süüpper yazmışsın format süpper kızlar nasıl böyle yapıp sözlük oluştursak kendimize nasıl olur dertlerle başetme yolalrı sözlüğü (yalnış birşey yapmıyorum değil mi kızlar yapıyorsam uyarınız lütfen <3)
ben basetmek ıcın konustum anlattım kavga ettım ama basedemedıgımı anlayınca aılem ıcın konusayım ayrı yasamaya basladım zaten sıkıntı yasatan es dost sevgılı ıse dırek hayatımdan cıkarıyorum sıkıntı kalmamıs oluyor
ben basetmek ıcın konustum anlattım kavga ettım ama basedemedıgımı anlayınca aılem ıcın konusayım ayrı yasamaya basladım zaten sıkıntı yasatan es dost sevgılı ıse dırek hayatımdan cıkarıyorum sıkıntı kalmamıs oluyor
Yanlış değilde ne sözlüğü bacımmm... insandan bahsediyoruz... bi elin beş parmağı gibi farklı, herkesin parmakizi gibi bambaşka. Sen ben kocamı boşadım desen ben boşayabilcemmi acaba, yada senn kaynananı evden kovdun ya ben yapabilcemmi ya da sen işini değiştirdin ama belki ben mecburum bu işe. Hangi sözlük bu yavrum. Sen hayatı tdk gibimi sandın. Sözlükte bir kelimenin bir bilemedin iki hadi 3anlamı olur. Burda sor bakalım evlilik ne demek, aşk ne demek kaç milyon cevap alıon. Biri birini tutuyormu? Yani hangi sözlükkkkk????S
üüpper yazmışsın format süpper kızlar nasıl böyle yapıp sözlük oluştursak kendimize nasıl olur dertlerle başetme yolalrı sözlüğü (yalnış birşey yapmıyorum değil mi kızlar yapıyorsam uyarınız lütfen <3)
YAZ YAZ YAZ YAZteşekkür ederim canım.
sorun çok ama kimseyi sıkmak istemem
hayır hayatımdan cıkardıgım her ınsandan bır ders cıkarıyorum kendıme bırdaha aynı hataları yapmamk ıcın ve kendı kendıme yetebılmeyı ogrenıyorum kımseye ıhtıyac duymamak ıcınO zaman hayatından çıkarttığın insanların yerine birilerini koymakta zorlanmıyorsun doğru mu anladım ??? bunu nasıl beceriyorsun ??
sana Orhan Gencebay'dan "haklısın sen de bence sen de haklısın" adlı parçayı gönderiyorum ...Yanlış değilde ne sözlüğü bacımmm... insandan bahsediyoruz... bi elin beş parmağı gibi farklı, herkesin parmakizi gibi bambaşka. Sen ben kocamı boşadım desen ben boşayabilcemmi acaba, yada senn kaynananı evden kovdun ya ben yapabilcemmi ya da sen işini değiştirdin ama belki ben mecburum bu işe. Hangi sözlük bu yavrum. Sen hayatı tdk gibimi sandın. Sözlükte bir kelimenin bir bilemedin iki hadi 3anlamı olur. Burda sor bakalım evlilik ne demek, aşk ne demek kaç milyon cevap alıon. Biri birini tutuyormu? Yani hangi sözlükkkkk????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?