Hayatta aci ve mutluluğu bir arada yasamak

vfatos

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2013
704
265
123
Herkese merhaba hayirli gunler,
Uzun zaman sonra tekrar geldim sizinle dertlesmeye nerden baslayayim bilmiyorum simdi hikayemden kisa bi özet gecicem yazarken bile zorlanicam . Hayatimda uzun zamandir biri var aileleri tanistirmaya karar verdik bundan 1 ay once babam cok hastaydı durumu iyi değildi ve söyledim babama babamda gelsinler dedi ama babamin durumu o kadar ktuydu ki insanlari yatarak ve ecel teri dokerek karşıladı erteleyemezdim çünkü görsün istiyordum ama babamda istiyordu gelmelerini dedim sen bu durumdayken gelmesinler baba dedim gelsinler hicmi hasta insan yok dedi. 20 mart pazar gunu geldiler babam ilk gelmelerinde beni onlara emanet etti. 21 mart Pazartesi aksami vefat etti ya o kadar zor bi durumki anlatamiyorum.. 2 ablam 1 abim var annem gece calisiyor ben kucuk ablamda kaliyorum yengemle pek samimiyetimiz olmadigi icin. Gece evde tek birakmiyorlar beni. Demem o ki suan mayis basi gibi nisanimiz olacak evde sade aile arasinda yuzuk takilacak. Ablamin evinde rahat edemiyorum keza onlarda ne kadar rahat edebilirki bu isi uzatmak istemiyoruz iki tarafta ama bu yil icinde olursa benim ailem eğlenceli birsey istemiyor kinayi düğünü nasil yapabiliriz bende cok yetim kaldim hic bişey istedigim gibi olmadi olmayacakta zaten babamda yok.. fikirlerinizi bekliyorum. .

Valla ne desem bilemedim ya .Kendimi sizin yerinize koymaya çalışıyorum ama ben olsam ertelerdim biraz galiba ...
Bilmiyorum diğer ablalar da yorum yapsın

Valla ne desem bilemedim ya .Kendimi sizin yerinize koymaya çalışıyorum ama ben olsam ertelerdim biraz galiba ...
Bilmiyorum diğer ablalar da yorum yapsın
ama ablamın evinde kalıyorum ve rahat değilim dolayısıyla ne kadar ablamda olsa sonuçta el evi

Aile arası sade nişan,söz vs nesi kötü ki.Göbek atınca sonuç değişmiyor.
Yakın zamanda baban da vefat etmiş,başın sağolsun,mekanı cennet olsun.Ablan da olsa başkasının evi orası,ertelersen senin canın sıkılır.

ama ablamın evinde kalıyorum ve rahat değilim dolayısıyla ne kadar ablamda olsa sonuçta el evi
Doğru tabi insanın kendi evi gibi olmaz ama babacığınız yeni vefat etti ya o açıdan söyledim .Başınız sağolsun bu arada .
Yani nişanı yapın ,sonuçta aile arasında

Başın sağolsun. Ama baban daha yeni vefat etmiş biraz daha bekleyebilirdin nişan için yani. Çok erken adam vefat eder etmez..

Canım, sözdü nişandı ne kadar gözümüzde büyütsekte, aslında hepsi bir hikaye.

İstediğin kadar şaşalı, kusursuz törenlerin olsun, asıl olay evine girip kapılarını kapattığında başlıyor.

İnşallah en doğru kişidir senin için ve çok mutlu bir yuvan olur.

Düğününüzü mevlütlü yapın. Hem göbek atıp oynayarak günaha girmemiş olursunuz.
Günahlık bir durum yok ki ama .
Hem ben şöyle düşünüyorum babası olsa kızının böyle üzgün olmasını istemezdi zaten. Bence günahlık bir durum yok düğün yapsa bile .Kendi açısından ertelesin diyoruz biz.

Basın sağolsun canım benim bende 25 kasımda babamı kaybettim 4 aralıktata doğum yaptım o acının tarifi yok ben olsam sade bir nişan aile arasında evimi kurduktan sonra da nikah düğün hiç düşünmezdim

Basın sağolsun canım. Zor bir durum.Başka birinin evinde kalmak zor.Nişan dan sonra zaten hazırlık falan zamn alır.Bir kaç ay,Baban olsaydı da senin en güzel şekilde evlenmeni isterdi.Gerekirse 6 ay bekle icinde heves bırakma.Bi omur keşke dersin sonra az sabret.

başınız sağolsun.

eğlenceli düğün istiyosanız biraz bekleyin ve ailenizi ikna edin.
şimdi mevlutlu yaparsınız sonradan pişman olursunuz vs. özel bi gün sonuçta.

Başınız sağ olsun...

Canım bir buçuk ay çok taze olmaz mı sade bir nişan için bile?
Nişan yapılana kadar bi şey olmaz gibi gelir de, o gün tutamazsın kendini, hüzünlü olur çok, 2 - 3 ay daha geçse üzerine olmaz mı?

Biraz yayarak yapsan? Bir sene değil belki ama bir buçuk sene? İnan birkaç ay bile yüreğini azıcık bile olsa teskin etmene yardımcı olacaktır.

Çok üzüldüm senin adına. Kendi yaşadıklarım aklıma geldi..Allah rahmet eylesin babanı, mekanı cennet olsun inşallah. Hastalığı neydi acaba?

Ben de babamı kaybettim 2 sene olacak 2 ay sonra. O senin bahsettiğin boşluk, yetimlik duygusu hiç eksilmeyecek. En azından bende henüz gram eksilme olmadı. Hayat devam ediyor kaldığı yerden. Sazlı sözlü benim de içime sinmezdi karede babamın eksik olmasından dolayı ama hayırlı işin de beklemesi olmaz. Sade bir tören olabilir.

Yerinde olsam biraz beklerdim ablanda kalıyosun ama söz nisan vs de olsa düğüne kadar gene orda kalmayacak mısın

acınızı yaşamadan böyle stresli işlere girmeyin derim

şimdi bu yıl içinde olursa zaten eğlenceli bi şey yapmanız hiç hoş karşılanmaz.
zaten babasını kaybetmiş biri de eğlenceli bi düğün kına istemez diye düşünüyorum.
acele etmeyin seneye yazın yapın düğünü kınayı. biraz daha acınız hafiflemiş olur diye düşünüyorum.
eğer bu yaz yapacak olursanız da matem havasında değil tabi ama hepten de şenlik havasında olmayan bi düğün yaparsanız daha iyi olacaktır
babanız hayatta olsa davullu zurnalı evlenmenizi isteyecekti eminim.

BAşınız sağ olsun. Allah yattığı yerde dinlendirsin.

düğün yapmasan da nikah yapsan olmaz mı tabiki herkes ister düğün olsun ama baban vefat etmiş oynamakta senin içinden gelmez ya da bir çay bahçesi gibi yerde sade bir düğün yapsan çok şey yapma önemli olan evlendikten sonraki huzur.

Öncelikle başınız sağolsun Allah rahmet eylesin.

Şimdi ailem eğlenceli bir şey olmasını istemiyor demişsiniz.
Aileniz eğlence yapalım dese sizin içinize sinecek mi, hoş mu yani?
Bence hayır.

Sizin yerinizde olsam ertelerdim.
Veya illa evleneceksem de sade bir nikahla evlenirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…