Hayatta aci ve mutluluğu bir arada yasamak

Allah rahmet eylesin.. Bu şekilde düğün uygun olmaz bence ya bekleyin yada Mevlüt yapın. Ablanın yanında rahat edememişsin anlıyorum ama düğün yapmakta olur mu ki babacığınız yeni vefat etmiş Allah yardımcınız Olsun

çocuk değilsin evde tek başına kalabilirsin sonuçta ve en azından senesi çıksın babanın. millet arkanızdan tef çalar

oncelikle basın sağolsun kardeşim acın daha çok taze bıraz sabret bu yoğun iş ve streslere girmeden biraz acını yaşa ve kafanı boşalt 3-5 ay daha geç yapsan hiç bişey olmaz ablanın evinde durunca kendini kötü hissetme aranız iyi mi bilmiyorum ama dertleşin konuşun birbirinizin kıymetini bilin bu zamanda birlik olun destek olun birbirinize. bence acele etmemelisin sevdiğin kişide bekler eminim çünkü zor bi dönemdesin sabretmen lazım allah yardımcın olsun. söz nişanı bir yap hem bütçen içinde iyi hem daha yerinde olur düğüne kadar belli bi süre gecer anca olur hazırlıklar filan zaten onada o zmn karar verilir.

Acelenizi pek anlayamadım açıkcası babanız daha yeni vefat etmiş(başınız sağolsun buarada)tabiki siz bilirsiniz kimse karışamaz ama ben olsam sanırım hemen yapamaZdım.....

allah rahmet eylesin öncelikle. Bence ertelemeyin. Düşün şu bu gibi şeylerde gözünüz yoksa sadece bir törenle evlenin. Kendi evinizde huzurlu olursunuz.

Allah rahmet eylesin. acı sizin, giden sizin babanız ama... bilemedim. 1 ay olmadan nişan olaylarına giremezdim ben sanırım. Tabi durumu yaşayan sizsiniz.

Düğününüzü mevlütlü yapın. Hem göbek atıp oynayarak günaha girmemiş olursunuz.
Oynamanın günah olduğuna dair bir ayet gösterebilir misiniz bana? Çok bilgilisiniz madem, Mevlüt'ün de dinin içine sonradan yerleştirilmiş bir şey olduğunuzdan haberiniz vardır. Ayrıca Kuran özel gün ve gecelerde "arapça" okunup insanlar duygulansın diye de indirilmemiştir. Hayatınızda uygulamadığınız bir kitabı okuyup ne fayda göreceksiniz?

Ablanızın yanında kalmak hem siz hem de ablanız için rahat olmayabilir. Annenizin evinde kalmayı deneseniz nasıl olur? Geceleri korkacağınızı düşünüyorsanız belki de öyle olmaz. En azından denemenizi tavsiye ederim. Bunu da yapamazsanız ve kendi evinize geçmekte karar kılarsanız, sade bir nikahla evlenebilirsiniz. Allah bol sabır versin size. Babanızın günahlarını da affetsin inşallah.

Eğer ablanızın evinde beklemek istemiyorsanız sade bir şekilde nasıl uygun görüyorsalar öyle yapın
Ama kendi evinizde kızlarla eğlencenizi yapın içinizde kalmasın

Adayinizdan eminseniz yani sirf bu hayattan kacmak icin evlenmiyorsaniz hizlica halledin ciksin aradan onemli olan dugundeki calgi cengi degil inanin bana, hicbirinin onemi yok insanlar ne zahmetlerle dugun hazirliyorlar sonra bir aksilik cikiyor yada ailelerden bir ariza cikariyor bin turlu sey oluyor o kadar ugras zahmet burnundan geliyor insanin o gunu. Siz olaya iyi tarafindan bakin bu kadar hazirlik stres surecine girmeyeceksiniz. Yani kinayi evde yaparsiniz arkadaslar kizlar kadinlar arasinda zaten nisan mayistaymis, nisan diyince benim aklima aile buyuklerinin oldugu herkesin kizin evinde toplandigi yuzuk takilip pasta kesilen birseyler yenilen sohbet edilen foto cekilen birsey geliyor aklima. Oyle hoplamali oynamali seyler gelmiyor, sizde boyle yaparsaniz sorun olmaz bence.
Dugunede babanizin 40 i falan gecmis olur,kinada artik eglenceli birsey yaparsiniz madem dugunde daha sade olacak. Babanizda isterdi herhalde gelinlik giyip torenle evinizden cikmanizi o yuzden cok abartili olmadan sade nikah yapabilirsiniz sadece arkada muzik calan (halay falan oynama muzigi degil tabi ) yemekli bir dugun olabilir. Yemek baslanirken bir dua okunabilir, (hem sofra duasi gibi hemde yeni ciftin evine bereket mutluluk icin yapiliyor) Ordan gecmislerin ruhuna bir dua gonderip cokta huzunlu ortam yaratmadan yemege baslarsiniz. Yani oyle oynamaya halaya gobege falan ortam yaratmazsaniz kimse kalkip oynamaz bile, sadece yemek masalarinin oldugu bir mekan duzenlemesi birde gelin damat masasi, once nikah toreni sonra yemek fasli sonrada taki toreni bitti gitti. Saat 11 demeden hepsi bitmis olur sizde pistte tepinen ve yorulsalarda eve gitsek artik su ayakkabi ayagimi mahvetti yada su tokalari kafamdan koparark cikarmak istiyorum artik yeteeer moduna girmeden kurtulursunuz dugun isinden.

Ben 8 aylık hamileyken babamı kaybettim, 35 gün sonra oğlum doğdu acı mutluluk ve arafta kalmış ben...

Hani sen kendini toplayabildin mi ki hemen nişan falan konuşuluyor, sazlı sözlü olmasa da ne bileyim yokluğu koymayacak mı, cok taze daha, ben babamı kaybedeli 25 ay oldu oğlum baba dedikçe, eşimi babasıyla gördükçe burnumun direği sızlıyo daha, gece baba diye uyandığım oluyo, düğün resimlerine cd sine bakamıyorum

çok erken be canım hatta bunları düşünüopp buraya konu açman kadar erken . Nasıl olacak nasıl dayanacaksın?Bunları yazarken benim bilge gözlerim doldu. ablanın evinde rahat değilsin sanırım ama annen yok muydu orayı kaçırdım ?

sade bi nikahla falan evlenip kendi evinizi kurabilirsiniz eğer çok istiyorsanız. düğünü de aradan bisüre geçtikten sonra yaparsınız.

bu benim düşüncem.

bir kere babanı tanımıyorum,nur içinde yatsın,ama ne güzel sölemiş,gelsınler hiçmi hasta insan yok,sabırlar dılıyorum,hayat işte,fransızlar öle dermiş,bence sen mıllletın ne dıyeceğine bakma,sanane,mıllete ne,içinden ne geliyorsa yap,tatlım,

aile arasında sade bir törenle yüzük takın, bir şekilde ablanızı ikna edip evde tek yaşayın, ve ben olsam sade bir nikahla evlenirdim, düğün zaten gereksiz bir ton masraf ve tantanadan başka bişey değil, 1 yıl sonra da yapsanız eğlenemeyeceksiniz.

Açıkçası sizi düşündüm, son mesajdan beri. Kaçırdığımız şeyler var. Siz evlenince kendinize ait bir eviniz olacak, kabul. Ama bunun sorumlulukları da olacak. Mesela eşinizin ailesi gelip gitmek isteyecek. Sizi kendi çevreleriyle tanıştırmak isteyecek. Eşinizin iş arkadaşları yemeğe gelmek isteyecek. Ve belki siz insanlardan rahatsızlık duyacaksınız, insanlar sizden güler yüz beklerken. En önemlisi de eşinizin bazı talepleri olacak. Ne kadar ertelerse ertelesin, bu sizin aranızda gerginliğe sebep olabilir. Bir zaman sonra yangından kaçarken doluya tutulabilirsiniz. Hem evliliğinize kötü bir başlangıç yapabilir, hem de cinselliğe karşı suçluluk duygusu besleyebilirsiniz. Sanırım bunları da hesaba katmak gerekecek.

Bişeyi anlamadım, anneniz gece çalışıyor diye evde kalmıyor ablanızda kalıyorsunuz.Evleniceğinize göre yaşınız küçük değil demek oluyor buda.Gece neden sizi evde tek bırakmayıp düzeninizin bozulmasına sebep oluyorlar.Bence siz bu konuyu konuşun ailenizle.Evinizde kalmaya başlayın.Bu sene sözlenin nişanlanın.Kına düğün 1 sene sonra normal olsun.İnsan rahat edermi başkasının evinde ablanız bile olsa evli anladığım kadarıyla.Eşi vardır kendine ait hayatı vardır.Ve sizde bunu bildiğiniz için zaten uzatmak istemediğiniz bişeyi dahada aceleye getiriyorsunuz.Halbuki kendi evinizde kalsanız bazı şeyler zamanlı ve olması gerektiği gibi olur.

Önceliklerini belirleyerek karar vermelisin.

Mesela eğlencesiz, sade yapılan kına, nikah sonrasında içinde kalır mı?

Hayalindeki olmazsa olmaz düğün nedir?

Seni en çok ne huzursuz eder?

Şuanda bir düzenin olsun istiyorsun anlıyorum.
Acele etmekte geçerli sebeplerin vardır.

Ama babanı kaybedeli çok olmamış, bu yüzden ya gerçekten hayallerinden uzak da olsa
sade törenler tercih edeceksin. Ya da erteleyeceksin başka yolu yok.

Bu arada Allah sabır versin. Mekanı cennet olsun babacığının..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…